RACUNI ZA PLIN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

G.O.D.

#51 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

ragib wrote:plin je poskupio u odnosu na proslu godinu skoro 50 posto
Draaaaaaagiii ragibe, Cijena plina za mjesec devembar i mjesec JANUAR SU ISTE!!! a decembar sam se grijao cijeli, dok u januaru nisam ni 12 dana!!!! a racun...treba li opet spominjati da je nekim cudom racun u januaru veci nego decembarski???
Ramiz mora da radi za Sa gas pa se ne zali....
ragib

#52 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by ragib »

G.O.D. wrote:
ragib wrote:plin je poskupio u odnosu na proslu godinu skoro 50 posto
Draaaaaaagiii ragibe, Cijena plina za mjesec devembar i mjesec JANUAR SU ISTE!!! a decembar sam se grijao cijeli, dok u januaru nisam ni 12 dana!!!! a racun...treba li opet spominjati da je nekim cudom racun u januaru veci nego decembarski???
Ramiz mora da radi za Sa gas pa se ne zali....
e ne znam onda meni je dosao takodjer vrlo visok racun oko 370KM ono sto sam primjetio jeste posto pratim brojilo da je za prvih 7 dana januara potroseno oko 180KM
amir79

#53 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by amir79 »

svi se zale na nadprosjecno viskok racun za januar. ja mislim da je razlog u tome sto gas koji smo koristili kao alternativu ruskom plinu manje kalorican od ruskog, sto znaci da ga je potrebno vise da bi se postigla zeljena temperatura, a samim tim i recuni su veci.
G.O.D.

#54 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by G.O.D. »

amir79 wrote:svi se zale na nadprosjecno viskok racun za januar. ja mislim da je razlog u tome sto gas koji smo koristili kao alternativu ruskom plinu manje kalorican od ruskog, sto znaci da ga je potrebno vise da bi se postigla zeljena temperatura, a samim tim i recuni su veci.
pa onda po racunima ovaj je bio bez aklorija....daaajte nismo djeca!!! cuj manje kalorican...jes, dijetalan plin smo dobili!!!!
Topla voda

#55 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Topla voda »

480kmica.

odsad kombinujem drva i plin,jebes zajebanciju,ovi ogulise kozu s ledja
tangoo

#56 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by tangoo »

hehehee i meni je oko 700 km dosao racun za plin + 150 struja, grijem se na plin 4 god ak ne i vise i ovo je najveci racun koji je dosao do sad :-) ccccc :x
Maystor

#57 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Maystor »

Ovako ljudi, mislim da je osnovni razlog zasto su racuni za januar tako veliki taj sto je u januaru bilo veoma hladno. Ja sam za decembar dobio racun od nekih 300+ maraka, a za samo 15 dana u januaru sam potrosio isto toliko! Onda sam iskljucio plin i poceo se grijati na jeftiniji nacin. Da nisam to uradio, dosao bi mi januarski racun oko 500-600 mara.
shalla

#58 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by shalla »

Maystor wrote:Ovako ljudi, mislim da je osnovni razlog zasto su racuni za januar tako veliki taj sto je u januaru bilo veoma hladno. Ja sam za decembar dobio racun od nekih 300+ maraka, a za samo 15 dana u januaru sam potrosio isto toliko! Onda sam iskljucio plin i poceo se grijati na jeftiniji nacin. Da nisam to uradio, dosao bi mi januarski racun oko 500-600 mara.
Izvini, jel se ti zajebavaš?
Decembar je bio hladniji 2x a januar je bio hladan prvih 10 dana kad haman nije ni bilo plina...
micika

#59 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by micika »

Bosanac sa dna kace wrote:
micika wrote:jasta ce,napisat ce :x :x Meni doslo 150 evrica za plin a i ne ogrijah se kako treba,nekoliko dana nije ga bilo a sedmicu sam bila na zimovanju :x :x
u jadna zar i teb preko 300 YTL?
raji doslo po 400 (200 eura) :-? :-? :-? :-? men doslo zadnje 133 sto je nekih 67 eura....podijel na 3, pa ko na konju sam...doduse ni nema nas kod kuce pa da ga koristimo nesto....
Nisam vise u Ankari nego u yebenom Beogradu.Da se bar ogrijah kako treba...znaci za 20 dana 150 eura....mamu im.Jos su prije 2 mjeseca poskupili plin za 60%.
:x :sad:
saim_adka

#60 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:01, edited 1 time in total.
ragib

#61 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by ragib »

saim_adka wrote:Svi ovi s racunima za plin, nek fino sacekaju izbore, pa kad budu glasali '''''OPET'''' za SDA, SBiH, SNSD i HDZ, nek prikace uz glasacki listic i racun od plina, a do tada suti i trpi i pogni se da te mlatne po ledjima onaj koga si ovlastio i birao da to cini u tvoje ime!
slazem se da su stranke ove bezveze kao i one sto salju neduzne u pakao(gvantanamo).
saim_adka

#62 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:01, edited 1 time in total.
the_stick

#63 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by the_stick »

uzima li iko u obzir cinjenicu da su se u periodu kad nije bilo plina sve kuce i stanovi ishladili... prvi i dugi dan kada je dosao plin bojleri su radili k'o ludi taman da su ih svi drzali na 18 stepeni jer je trebalo vratiti toplotu... nije ni priblizno isto kada bojler stalno radi po malo i odrzava temperaturu i kada mora podici temperaturu sa nekih 5-6 stepeni na normalu..
Drvosjeca iz Dejcica

#64 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dosao je i meni 650,00KM, doduse grijem oko 200m2 24h na 21 stepen, sreca pa sam preko ljeta uplacivao vise pa se nesto sredstava akumuliralo. :-?
Maystor

#65 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Maystor »

shaqqa wrote:
Maystor wrote:Ovako ljudi, mislim da je osnovni razlog zasto su racuni za januar tako veliki taj sto je u januaru bilo veoma hladno. Ja sam za decembar dobio racun od nekih 300+ maraka, a za samo 15 dana u januaru sam potrosio isto toliko! Onda sam iskljucio plin i poceo se grijati na jeftiniji nacin. Da nisam to uradio, dosao bi mi januarski racun oko 500-600 mara.
Izvini, jel se ti zajebavaš?
Decembar je bio hladniji 2x a januar je bio hladan prvih 10 dana kad haman nije ni bilo plina...
Nije tačno. Prosječna vanjska temperatura zraka u januaru je bila osjetno niža nego u decembru (podaci federalnog HM zavoda). Plina u januaru nije bilo nekoliko dana, ali i pored toga svi su dobili veće račune. I ne zajebavam se, ovo mi je struka (btw ne radim za sarajevogas niti bilo šta slično, već pokušavam ljudima odgovoriti na pitanje).
karanana

#66 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by karanana »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dosao je i meni 650,00KM, doduse grijem oko 200m2 24h na 21 stepen, sreca pa sam preko ljeta uplacivao vise pa se nesto sredstava akumuliralo. :-?
200 kvadrata? ima se moze se. haj posudi koji kvadrat.
alica.k

#67 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by alica.k »

Skyfox wrote:
alica.k wrote:prijateljici je dosao racun 680KM!
isla se zalit, niko nista....
:shock: nek ga skenira i zaljepi - uzas

meni je struja i plin u kombinaciji skoro 300 KM
bas sam ej sinoc zvala..kaze struje jos doslo HAMAN JOS TOLIKO...uzasssssssss
The 51st State

#68 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by The 51st State »

80-tak kvadrata, osim kad ga nije bilo i dan nakon sto je doso (da ne vuce zrak bezze), bojler se nije gasio, racun 320 KM, sto u usporedbi sa proslogodisnjih 280 KM za isti mjesec je ok.
Aduu

#69 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Aduu »

Kako ste vi meni sega :roll:
Imas racun??? Imas
Imas brojilo??? Imas
Znas li racunati??? Valjda znas
Imas telefon??? Imas

Fino nazoves BHGas i kazes, "Dobar dan, mozete li mi reci koliko TACNO kosta 1 kubik plina, i hvala dovidjenja", to fino sracunas i NIKO ti ne moze naplatiti vise nego sto brojke kazu, jedino ako plin nije drasticno poskupio, a to vidim ne spominjete tako cesto..
Brojilo moze slagati samo ako je pokvareno. Ako nisi bio kuci 10-15 dana, ne moze BHGas tebi remotely "nakucati" brojilo ako nije bilo protoka plina. Pa nismo djeca :D

Jedno je sigurno...potrosili ste tu kolicinu plina
Samo je pitanje je l' naglo poskupio, bio manje "kalorican" ili da se brojilo syebalo, ali s obzirom da vas ima vise sa naglo "syebanim" brojilima, ja bih to zadnje iskljucio :D
Last edited by Aduu on 14/02/2009 19:27, edited 2 times in total.
Skyfox

#70 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by Skyfox »

il smo svi ludi il peglaju troskove preko nasih ledja
andjeo_cuvar

#71 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by andjeo_cuvar »

Aduu wrote:Kako ste vi meni sega :roll:
Imas racun??? Imas
Imas brojilo??? Imas
Znas li racunati??? Valjda znas
Imas telefon??? Imas

Fino nazoves BHGas i kazes, "Dobar dan, mozete li mi reci koliko TACNO kosta 1 kubik plina, i hvala dovidjenja", to fino sracunas i NIKO ti ne moze naplatiti vise nego sto brojke kazu, jedino ako plin nije drasticno poskupio, a to vidim ne spominjete tako cesto..
Brojilo moze slagati samo ako je pokvareno. Ako nisi bio kuci 10-15 dana, ne moze BHGas tebi remotely "nakucati" brojilo ako nije bilo protoka plina. Pa nismo djeca :D

Jedno je sigurno...potrosili ste tu kolicinu plina
Samo je pitanje je l' naglo poskupio, bio manje "kalorican" ili da se brojilo syebalo, ali s obzirom da vas ima vise sa naglo "syebanim" brojilima, ja bih to zadnje iskljucio :D
Ovo je po meni naj ispravnije i naj bolje resenje.Ako ti sam imas mogucnost i "znanje" da saberes dva broja cisto sumnjam da neko moze da te prevari.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.sarajevogas.ba/sugestije.php
Putem KTVSA sam čuo da je gas poskupio po dva osnova i to zbog ratnog duga, a drugo,
valjda po osnovu nabavne cijene koja je sada veća. Još su rekli da je poskupljenje retroaktivno od 1. januara i biće obračunato na ovim, sada primljenim, mašala računima.

Koje je od ovih poskupljenja retroaktivno i zašto nije prikazano na računu, ja pojma nemam, nego evo priloženi link, pa se uz pomoć računa logiraš i pitaš.

Meni odgovorilo još 2005.g. da trebam doći promjeniti JMBG tamo u njihovim evidencijama jer stoji JMBG roditelja mog koji je bio raniji vlasnik stana/potrošač plina. Dakle, neko čita te poruke, pitanja, sugestije i žalbe.
starii

#73 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by starii »

ista je cijena plina bila i za decembar i januar...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#74 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by PipiDugaDevetka »

starii wrote:ista je cijena plina bila i za decembar i januar...
Ne znam šta je u pitanju, ali i na mom računu stoji da sam ostvario rekord u potrošnji plina od 222m3-januar što nisam zabilježio ni kada sam imao tri Emina peći.

Da su u Sa-Gasu skloni lopovlucima evo još jednog dokaza. Na slici je dio zapisnika o curenju plina iz 2006.g.:
Image
Pošto je curio plin, svih 10 MRU (Mjerno-regulacioni uredjaj) su bili zatvoreni i žicom&olovom plombirani jer su dva dana intervenisali. Po mojoj procjeni nisu mogli potrošiti više od 150 grama olova i 133grama žice za ovih 10 MRU.
atko

#75 Re: RACUNI ZA PLIN

Post by atko »

Love u mutnom ...treba sad pod dojmom nestanka plina naplatiti onaj skupi alternativni plin a usput nafatat malo love da se prema bh gasu izmire obaveze ;) itd itd ...

Ja licno sam pozatvarao sve ventile prvi dana nestanka i otvorio sam ih tek 2-3 dana iza normalizacije rukog plina ... cekam taj racunn ... ali oni mogu slati koliko god hoce ja znam da cu im platiti onoliko koliko brojilo kaze ;)
Post Reply