zdruzdjo wrote:
Vidi.
Igo sam isprobao 4-5 verzija sigurno. Jedva sam nasao onu koja radi ispravno i u landscape modu i u portrait. I to vjerovao ili ne prije mjesec dva. A uzeo sam telefon u januaru. Najcesce je problem bio sa samom rezolucijom ekrana. Ponekad i sa nemogucnoscu uopste da sam software cita ulice. Sygic mi je gotovo svaka pravila problem sa ovim "searching for gps" pa nadje pa opet.... Onda napravi neku pauzu u samom radu, pa nastavi par stotina metara dalje. Navigon je znao crash-ati onako just for fun. Da budem iskren najbolje mi se pokazala osm-and. Stabilna brza i bez problema. Samo je ona dosta "rough" pa ......
Samo da napomenem prije ovog telefona sam bio na huawei-ima i honor-u (raznih velicina ekrana i konfiguracija). I na hard disku racunara imam uvijek sve ono sto koristim. Najnormalnije sam migrirao programe sa jednog na drugi.
E sad kako imam redmi5plus to sa navigacijama nije islo bas kao 1.2.3...
Kako je dosla ova andr. 8-ica vidim promjene. Vjerovatno je i tu napravljen napredak. Medjutim ja sam od onih "ako radi ne diraj" tako da nemam potrebu za nekim testiranjima.
I ne omalovazavam nego kazem da je moguce da naletis na probleme koji te mogu malo i zivcirati. Eto ja jesam.
Jesi li probao HERE MAPS?
Neznam kakva je fora sa tim navigacijama, ali meni i Google Maps i HERE odrađuju posao perfektno.
Ne vidim uopće potrebe za nekim drugim cestovnim navigacijama.
Jedino bi volio imati (a nikako da nađem) pristojnu GPS aplikaciju za vanjske aktivnosti. Ono tipa da uključiš aplikaciju i da mjeri vrijeme, putanju, nadmorsku visinu, duljinu trake, prijeđene korake... itd.
Ali većinom aplikacije koje sam probao ili imaju previše nekih reklama i zahtjeva za registracijama preko Facebooka ili ima fali nekih bazičnih stvari, ili se plaćaju...
Nikako da nađem na jednostavnu aplikaciju za sportske aktivnosti koja neće trošiti previše interneta i baterije, i da neće trpati reklame, a da pritom jasno i jednostavno pokaže neke osnovne parametre kretanja i sportske aktivnosti.