Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#6501 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

Nakon par dana na MIUI-u 10 baterija se ustabilila. Evo danas 7 sati screen on I baterija na 38%. Samo ga brže troši kad gOnjam igrice što je opet očekivano.
hhaarree

#6502 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hhaarree »

deda_jr wrote: Neizmjerno hvala!
nema na cem :thumbup:
Sehro

#6503 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

hhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom :thumbup:
3 GB RAM-a ili 4?
hhaarree

#6504 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hhaarree »

Sehro wrote:
hhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom :thumbup:
3 GB RAM-a ili 4?
4 :-D
Sehro

#6505 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

hhaarree wrote:
Sehro wrote:
3 GB RAM-a ili 4?
Zato leti :D
hhaarree

#6506 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hhaarree »

Sehro wrote: Zato leti :D
ma znam, al za 4 glave fakat nisam ocekivao ovakav let :mrgreen:
madesa

#6507 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

Tabijat wrote:
madesa wrote:koristim mi a2 i jedini problem koji imam su iskakanje reklama. moze li se to ukinuti ikako

Kakvih reklama?!? Zar nije A2 Android One?
Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodje :oops:
hhaarree

#6508 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hhaarree »

Jesi li instalirao kakve sklj aplikacije/igre? Garant jesi, posebno ako iskacu reklame u notifikacijama ili sistemskim aplikacijama.
strongmen

#6509 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Sehro wrote:
hhaarree wrote:
Sehro wrote: 3 GB RAM-a ili 4?
Zato leti :D
kakve veze ima količina RAMa sa brzinom rada mobitela i fluidnošću OSa
najbolji dokaz je za to bas upravo bio Ajfun i iOS koji su sa manje RAMa uvjek radili bolje od uporedivog android mobitela, naročito starijih generacija, pa je npr. iPhone 4 sa samo 512 MB RAMa bolje radio od androida sa 1 ili čak 2 GB RAMa
a što ?
jer je imao bolji OS i bolje čipove
pa je džaba bilo android telefonima da se razbacuju RAMom
elem, naravoučenije: veze nema količina RAMa sa brzinom rada moba
samo omogućava bolji multitasking
strongmen

#6510 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

MIU.je čista kopija aple iOSa
svi koji su ikad koristili Ajfun znaju sta pricam
a i smatra se najboljom nadogradnjom androida i spoliran, uglancan i fluidan skoro kao i iOS, stoga ne treba da te čudi sto "leti" uz zaslugu i sasvim solidnog čipa srednje klase snapdragona 636
Last edited by strongmen on 03/10/2018 23:14, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#6511 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileja is back :skoljka:
diablobih

#6512 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

strongmen wrote:
MIU.je čista kopija aple iOSa
svi koji su ikad koristili Ajfun znaju sta pricam
a i smatra se najboljom nadogradnjom androida i spoliran, uglancan i fluidan skoro kao i iOS, stoga ne treba da te čudi sto "leti" uz zaslugu i sasvim solidnog čipa srednje klase snapdragona 636
Ne, stock android i oxygen os su najbolji. EMUI i MIUI su sranje da ga nema veceg.
strongmen

#6513 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
oxygen je drugi poslije MIUi
diablobih

#6514 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

strongmen wrote:ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
lol, oxygen, pa sve ostalo. MIUI je najgori skin ikad, zajedno sa EMUI.
strongmen

#6515 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

eto ti bolje znaš od desetine recezenata portala i magazina gdje se ljudi mobitelima bave profesionalno
Tabijat

#6516 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

madesa wrote:
Tabijat wrote:
madesa wrote:koristim mi a2 i jedini problem koji imam su iskakanje reklama. moze li se to ukinuti ikako

Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodje :oops:
Pa ako ti u opisu aplikacije/igrice na Google Play piše ADS onda ima oglase, kakve veze ima A2, iskakat će ti na svakom.
Moje pitanje za sve sa telefonima iz Android One programa (A1 i A2): Imate li vi reklame u settinzima kao ostali (Miui) xiaomi telefoni?
agent_zero

#6517 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Naravno da nema, mi a1.
mobile94

#6518 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu.
skafiskafsnjak

#6519 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

diablobih wrote:
strongmen wrote:ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
lol, oxygen, pa sve ostalo. MIUI je najgori skin ikad, zajedno sa EMUI.
Ne pokusavaj se s njim prepirati...
valjuga

#6520 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Tabijat wrote:
madesa wrote:
Tabijat wrote:
Pa ako ti u opisu aplikacije/igrice na Google Play piše ADS onda ima oglase, kakve veze ima A2, iskakat će ti na svakom.
Moje pitanje za sve sa telefonima iz Android One programa (A1 i A2): Imate li vi reklame u settinzima kao ostali (Miui) xiaomi telefoni?
Kakve reklame u setinzima ima MIUI?
Imam 2 šljaomija u kući pa da baš provjerim.
Sehro

#6521 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

mobile94 wrote:Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu.
Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovoga :run: , ima li još neko loše iskustvo sa dotičnom trgovinom?
felix10

#6522 Re: Xiaomi mobiteli

Post by felix10 »

Sehro wrote:
mobile94 wrote:Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu.
Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovoga :run: , ima li još neko loše iskustvo sa dotičnom trgovinom?
Ja narucio 17.9. , 24.9. pise poslano na brod za BiH, od tada nikakvih novih informacija...
Dole ljudi u feed pisu da je okej kupovina preko njih samo mi je nelogicno da na sjeverni pol dodje posiljka za 10-15 dana a do nas u prosjeku 20-30 dana. Joj Bosno moja :-)
Haris033

#6523 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Haris033 »

Sehro wrote:Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovoga :run: , ima li još neko loše iskustvo sa dotičnom trgovinom?
Narucio Note 5 preko Mi Global Store, došao za tačno 21 dan.

Sada čekam Mi Max 3, naručen preko iste radnje 21.09.
Zadnji info "Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to BA/SJJ) 2018-09-30 12:23:02 [GMT+8]"

Budemo vidjeli kada će doći.. :-D
diablobih

#6524 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Mi store vam je zvanicna prodavnica, nema problema sa njima, to je vise do poste koja donosi.
Tabijat

#6525 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

valjuga wrote:
Tabijat wrote:
madesa wrote:

Kakve reklame u setinzima ima MIUI?
Imam 2 šljaomija u kući pa da baš provjerim.
https://www.bleepingcomputer.com/news/s ... ir-phones/
Post Reply