Evo ja sam u Njemackoj na kraju mjesecaAhmetShabo wrote:Naruciti poco sa honorbuy nekome u njemacku ako imate
Mislim da se tako ne bi platila carina ni porez
Ponjecu kome treba
Moderator: Benq
Evo ja sam u Njemackoj na kraju mjesecaAhmetShabo wrote:Naruciti poco sa honorbuy nekome u njemacku ako imate
Mislim da se tako ne bi platila carina ni porez
agent_zero wrote:Koliko je vas ovdje uzelo mi a2?
Zanima me kako je stanje s baterijom kod forumaša
djama wrote:Zar ne bi trebao biti 300 dolara a ne 799 KM kao kod nas![]()
![]()

Daj nam malo slikaj potrošnjufebo_acm wrote:agent_zero wrote:Koliko je vas ovdje uzelo mi a2?
1
Nemojte miješati kruške i jabuke, te cijene gore su sa zvaničnom xiaomi garancijom.Tabijat wrote:djama wrote:Zar ne bi trebao biti 300 dolara a ne 799 KM kao kod nas![]()
![]()
Ispade da nije ni to daleko od istine. Naša cijena, to jest.
India: 20,999 INR (~$300)
Malaysia: 1,237 MYR (~$302)
Indonesia: 4,499,000 IDR (~$315)
Philippines: 17,990 PHP (~$338)
Hong Kong: 2,800 HKD (~$357)
France/Italy: €329 (~$384)
Jel se ti zajebavaš ili šta?Tabijat wrote:Kako je telefon izgubio garanciju švercom bogati?
Pitam bola. I dalje ne razumijem kakve veze ima garancija sa cijenom (da si rekao bez PDV-a ok), al hajd, nije ni bitno. Poenta je bila da je samo u Indiji 300$.agent_zero wrote:Jel se ti zajebavaš ili šta?Tabijat wrote:Kako je telefon izgubio garanciju švercom bogati?
Mobitel kupljen kod piljara sa pika bez fiskalnog računa i zvaničnog garantnog lista da ima ovlaštenu garanciju?
Tabijat wrote:Pitam bola. I dalje ne razumijem kakve veze ima garancija sa cijenom (da si rekao bez PDV-a ok), al hajd, nije ni bitno. Poenta je bila da je samo u Indiji 300$.agent_zero wrote:Jel se ti zajebavaš ili šta?Tabijat wrote:Kako je telefon izgubio garanciju švercom bogati?
Mobitel kupljen kod piljara sa pika bez fiskalnog računa i zvaničnog garantnog lista da ima ovlaštenu garanciju?
meni odlicnofebo_acm wrote:agent_zero wrote:Koliko je vas ovdje uzelo mi a2?
1
LažTabijat wrote:Ma meni ništa nije vrijedila ni garancija iz Telecoma, tako da je ne pikam svakako, kojeg će mi vraga. Slažem se za bliski istok. Kad naručiš npr iz indije, pa sve i da platiš sva davanja, to je 400$ što je i dalje daleko manje od 799 km. Samo je pitanje koliko ti se čeka.
S tim da je eto za A2 manja cijena u Hustelu nego online+davanja.
Jedno pitanje za Hustel - jel im ista cijena i za kartično plaćanje ili je ko u Univerzalnom - dodaj još 20%?
Ma ne vjerujem...to je tebe potrefilo. Ja sam sestri prije godinu kupio mi5 ... na pocetku nekih sw problema, ali su ispeglali.arnes_king wrote:Onaj redmi note 5 4/64 kupljen prije manje od mjesec dana ima problem.
Zna se od jednom zaledit na bilo kojoj app, kamera, youtube... nasumicno i onda ga mora skroz ugasiti i upaliti da proradi opet. Ima li neko slican problem?
Sad razmisljam da li sam gresku napravio sto se odluci za xiaomi...
Ako je telefon ip68, ja misli. Da cak ulazi u garanciju i ako voda udjezateznistub wrote:LažTabijat wrote:Ma meni ništa nije vrijedila ni garancija iz Telecoma, tako da je ne pikam svakako, kojeg će mi vraga. Slažem se za bliski istok. Kad naručiš npr iz indije, pa sve i da platiš sva davanja, to je 400$ što je i dalje daleko manje od 799 km. Samo je pitanje koliko ti se čeka.
S tim da je eto za A2 manja cijena u Hustelu nego online+davanja.
Jedno pitanje za Hustel - jel im ista cijena i za kartično plaćanje ili je ko u Univerzalnom - dodaj još 20%?
Odnosno nije ti važila garancija samo ako si slomio telefon ili ga okupao. Za sve ostalo, aparat nabavljen preko telekom operatera ima punu dvogodišnju garanciju!
Tel se koristi od 25.08 factory reset jos nisam probao, ali evo na google ukucao vidim ima ljudi sa problemom a nisam jos nasao rijesenje.skafiskafsnjak wrote:Ma ne vjerujem...to je tebe potrefilo. Ja sam sestri prije godinu kupio mi5 ... na pocetku nekih sw problema, ali su ispeglali.arnes_king wrote:Onaj redmi note 5 4/64 kupljen prije manje od mjesec dana ima problem.
Zna se od jednom zaledit na bilo kojoj app, kamera, youtube... nasumicno i onda ga mora skroz ugasiti i upaliti da proradi opet. Ima li neko slican problem?
Suvisno je pitati za hard reset? Ehhe.
Ja sam kćerki uzeo note 5 i pojeo govno...što ga nisam uzeo sebi...arnes_king wrote:Tel se koristi od 25.08 factory reset jos nisam probao, ali evo na google ukucao vidim ima ljudi sa problemom a nisam jos nasao rijesenje.skafiskafsnjak wrote:Ma ne vjerujem...to je tebe potrefilo. Ja sam sestri prije godinu kupio mi5 ... na pocetku nekih sw problema, ali su ispeglali.arnes_king wrote:Onaj redmi note 5 4/64 kupljen prije manje od mjesec dana ima problem.
Suvisno je pitati za hard reset? Ehhe.
Procackat cu malo pa cu probati i factory reset ali već se kajem zbog kupovine.
Ako ne bude dobro poslije tvornickog reseta javit cu se radnji gdje sam kupio, kako sam vidio u garantnom listu trebalo bi biti pokriveno jer ne ulazi u one stavke koje su iskljucene iz garancije.
Imanli na njemu (telefonu) oni USB debuginig ili nešto slično? Također, probaj sa airdrioid app prava je stvarrovac13 wrote:Ima li neko brzinski da moze pomoc ?
Spojio MI4 na racunar da prebacim slike sa telefona.
Koju god vrstu veze da izaberem racunar u folderu DCIM ne vidi nista.
Na telefonu u folderu DCIM postoji nekoliko albuma sa slikama.
Na windowsu u control panel je vec podeseno "show hidden files folders..."
Ne mogu i dalje do slika ?
Sta ciniti ?