Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
medeni99
#626 Re: Xiaomi mobiteli
jedno je mislit, drugo je srat, ali je to kod zaposlenika bhtelekom haman jedno te isto
i taj je mob 550 KM a nije ni približan xioami 4-orki
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aa94.html
i valja bit obavezan ugovorom sa bht uhljupima i plaćat im 18KM mjesečno minimalno za tarifu
i valja bit obavezan ugovorom sa bht uhljupima i plaćat im 18KM mjesečno minimalno za tarifu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#627 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.medeni99 wrote:jedno je mislit, drugo je srat, ali je to kod zaposlenika bhtelekom haman jedno te isto
-
jarobot
#628 Re: Xiaomi mobiteli
Neznaš ti bolankonektovan wrote:Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.medeni99 wrote:jedno je mislit, drugo je srat, ali je to kod zaposlenika bhtelekom haman jedno te isto
Ja kuopio od tipa nov neotpakovan P9 lite sa 3 GB rama za 400 km i garancija dvije godine...zaista je trenutno najbolja opcija uloženo dobijeno,al haj kad dileja kaže da je dvije godine stariji hardver bolji i kad nema garanciju nema rasprave....
Inače " dilejini" Kineski telefoni rade bez pretplate i plaćanja prave pare vlasniku....
-
exampLe.
#629 Re: Xiaomi mobiteli
Dijela je legenda foruma, long live Ćaomi. 
- zlo zlo
#630 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Prikazuje li ti TN išta novo?Azrail wrote: .....
-
Azrail
#631 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Još uvijek isto, nikad nisam još ovoliko čekao, pripremam se da otvaram case kod paypala...zlo zlo wrote:Prikazuje li ti TN išta novo?Azrail wrote: .....
- zlo zlo
#632 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
pa koliko čekaš da već otvaraš case?Azrail wrote:Još uvijek isto, nikad nisam još ovoliko čekao, pripremam se da otvaram case kod paypala...zlo zlo wrote:Prikazuje li ti TN išta novo?Azrail wrote: .....
Ja sam samo informativni ticket na gb jer nakon mj dana još nije proradio Tg.
A Ali mi je evo jedan dana telefon u vreći
-
Azrail
#633 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
30 dana danas. Do sad mi je stizalo za 20ak, čekat ću još sedmicu, ako se ništa ne desi pišem. Ebem mu ubacivanje u vreću.zlo zlo wrote:pa koliko čekaš da već otvaraš case?Azrail wrote:Još uvijek isto, nikad nisam još ovoliko čekao, pripremam se da otvaram case kod paypala...zlo zlo wrote: Prikazuje li ti TN išta novo?
Ja sam samo informativni ticket na gb jer nakon mj dana još nije proradio Tg.
A Ali mi je evo jedan dana telefon u vreći [emoji38] 23 dan je.
- zlo zlo
#634 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
gdje si uzeo? gb je 20-40 radnih dana predviđena dostava, to je nekih 52 dana, Ali je onaj rok isto oko 2 mj, malo rano za povrat para.Azrail wrote: 30 dana danas. Do sad mi je stizalo za 20ak, čekat ću još sedmicu, ako se ništa ne desi pišem. Ebem mu ubacivanje u vreću.
-
Azrail
#635 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Geekbuying - 20-30 dana.zlo zlo wrote:gdje si uzeo? gb je 20-40 radnih dana predviđena dostava, to je nekih 52 dana, Ali je onaj rok isto oko 2 mj, malo rano za povrat para.Azrail wrote: 30 dana danas. Do sad mi je stizalo za 20ak, čekat ću još sedmicu, ako se ništa ne desi pišem. Ebem mu ubacivanje u vreću.
- zlo zlo
#636 Re: Xiaomi mobiteli
ipak ce te vjerovatno tražit dodatan rok. Doduše od ove narudžba od 11.11. i koji dan prije samo mi je jedan privjesak došao za 10 dana regularnom poštom iz kine, i još dvije sitnice preko nl pošte za tjedan dana nekih. Ostalo sve, nekih 20 narudžba još ništa, bio moj danas na pošti, odemo 2put tjedno jer nam poštar cigan, karakterno 
-
medeni99
#637 Re: Xiaomi mobiteli
niko nije reko da je telefon loškonektovan wrote:Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.medeni99 wrote:jedno je mislit, drugo je srat, ali je to kod zaposlenika bhtelekom haman jedno te isto
ali samo kao plastikaner ne može ni prismrdit Xioami 4-orki (sa metalnim kučištem)
i ostale specifikacije su lošije, 4-orka je prije dvije godine bila rame uz rame sa tadašnjim top modelima samsung s5 i LG g3, svi su imali tadašnji top model chipset, snapdragon 801, ovaj Kirin u tom Huaweiu nije ni blizu
a o duploj cijeni da ne govorimo
o tome se radi
eto tebi garancija a meni duplo niža cijena...to je poenta koju ne kontaju mnogi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#638 Re: Xiaomi mobiteli
medeni99 wrote:niko nije reko da je telefon loškonektovan wrote:Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.medeni99 wrote:jedno je mislit, drugo je srat, ali je to kod zaposlenika bhtelekom haman jedno te isto
ali samo kao plastikaner ne može ni prismrdit Xioami 4-orki (sa metalnim kučištem)
i ostale specifikacije su lošije, 4-orka je prije dvije godine bila rame uz rame sa tadašnjim top modelima samsung s5 i LG g3, svi su imali tadašnji top model chipset, snapdragon 801, ovaj Kirin u tom Huaweiu nije ni blizu
o tome se radi
eto tebi garancija a meni duplo niža cijena...to je poenta koju ne kontaju mnogi
Nije plastikaner, mislim da ima vise metala od cetvorke po rubovima, jer je veci.
- zlo zlo
#639 Re: Xiaomi mobiteli
medeni prodam ti ja acer s 3sim kartice, može ti zamijenit 3 telefona 
-
medeni99
#640 Re: Xiaomi mobiteli
To je IMITACIJA metalakonektovan wrote:medeni99 wrote:niko nije reko da je telefon loškonektovan wrote:
Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.
o tome se radi
Nije plastikaner, mislim da ima vise metala od cetvorke po rubovima, jer je veci.
Lite je uvjek lošija verzija originala
P9 je metal
-
medeni99
#641 Re: Xiaomi mobiteli
Ne.korisrim ja sve mobitele, ali trebam dual simzlo zlo wrote:medeni prodam ti ja acer s 3sim kartice, može ti zamijenit 3 telefona
Jednostavno ih imam i povremeno mijenjam
Xiaomi
Redmi 2 pro
Mi 4
Redmi note 2
Blackview omega pro
A imam i iphone 4 koji stoji kao suvenir
Drag mi, a mogu uzet 2 stoje za njeg
-
jarobot
#642 Re: Xiaomi mobiteli
medeni99 wrote:niko nije reko da je telefon lošmedeni99 wrote:
Ja sam probao ovaj p9 lite, telefon je extra, i to verziju sa 3 GB ram memorije i mislim da je pametnija kupovina od cetvorke.
o tome se radi
Nije plastikaner, mislim da ima vise metala od cetvorke po rubovima, jer je veci.[/quote]
To je IMITACIJA metala
P9 je metal[/quote]
Dileja zaista tražiš raspravu pa da ti odgovorim-
Huawei P9 lite ima aluminijumsko kućište i lajsne a zadnji poklopac je od plastike..toliko o izradi. E sad pošto ti dileja voliš razne testove upravo sam uradio antutu na huawei P9 lite i pokazao je 53812 ,za razliku od Mi4 koji ima 36763. Znači u antutu je daleko potukao Xiaomi Mi4. Da ne pričam o tom da Xiaomi Mi4 nema otisakprsta ,NFC itd toliko. Inače kod operatera cijena je od 1 km do 500 km sa garancijom , a i na piku od 350 do 450 km većina sa garancijom nekog od operater.
Ovo je samo dio odgovora na sve tvoje gluposti .....
-
medeni99
#643 Re: Xiaomi mobiteli
Kao prvo ti si nepismen, jer ne znaš ni quotat postove na forumu
Kao drugo izgleda i ćorav, jer ti imitacija metala izgleda kao metal, stranice p9 NiSU METALNE
Treće, zbog izuzetno dobre kamere i naročito dizajna koji je čista kopija ajfona 5/4 a koji su po meni najljepše dizajnirani mobiteli ikad (razlog zbog kojeg sam i kupio sva ona 4 kineza, jer su svi dizajnom takvi, slični) ja Mi4 ne mijenjo za ta dva huawei telefona pa makar ti imo i 136000 na antutu
Ovako izgleda metalno kučište Mi4

Kao drugo izgleda i ćorav, jer ti imitacija metala izgleda kao metal, stranice p9 NiSU METALNE
Treće, zbog izuzetno dobre kamere i naročito dizajna koji je čista kopija ajfona 5/4 a koji su po meni najljepše dizajnirani mobiteli ikad (razlog zbog kojeg sam i kupio sva ona 4 kineza, jer su svi dizajnom takvi, slični) ja Mi4 ne mijenjo za ta dva huawei telefona pa makar ti imo i 136000 na antutu

-
Azrail
#644 Re: Xiaomi mobiteli
Uvrede su pale i borba može početi
-
Fauja Singh
#645 Re: Xiaomi mobiteli
Isto takopurgatorio wrote:Kad procitam negdje da je nekome došao pokvaren mobitel iz Kine, ne smijem kupiti od kineza sljedećih par mjeseci![]()
Što se tiče kvarova, uzeo sam 9 mobitela iz telekoma i 4 iz Kine u zadnjih 10 godina, nijedan se nije pokvario dok je bio kod mene. Mislim da je kod nekih stvar baksuzluka i trebaju samo sa garancijom uzimat onda.
Xiaomi stvarno puno nudi za ulozeno, ali kad vidim da ovako neko popusi 300-400 KM odmah izgubim interes za kupovinu.
Pogotovo danas u ovoj hiperprodukciji se desavaju greske i mislim da se tehnika namjenski pravi da ne traje bas puno, zato je dobra garancija zlatna vrijedna svakome ko cijeni dinar.
Ja ne znam kako bi prezalio da platim telefon 400 KM i da mi se u kratkom roku pokvari pa da kao kolega forumas ne mogu nista sa njim.
-
jarobot
#646 Re: Xiaomi mobiteli
Lijepo sad te antutu ne interesuje a probio mozak stavljajući antutu testove. Kad ti pokaza koliko je hardverski P9 lite jači od Mi4 sad je to nebitno.medeni99 wrote:Kao prvo ti si nepismen, jer ne znaš ni quotat postove na forumu
Lsjsna na P9 lite je aluminij.
I treće najvažnije pokaza si lice patenika koji hoće da ima iphone u obliku jeftinog kineza. Patiš za statusnim simbolom koga ne možeš priuštitti.
Trebaš onda uzeti P7 on je najsličniji iphonu a bolji od tih tvoji kineza.
Xiaomi su dobri telefoni ali dok ne uspostave servisnu mrežu i oficijelne zastupnike biće ih rizik kupovati,a kad to urade tad više neće biti jeftini. Ipak je to firma sa samo 8000 uposleni.
-
exampLe.
#647 Re: Xiaomi mobiteli
Bas to, kaze sad nije bitan Antutu benchmark a ranije je spamao svaku temu kako OnePlus i Xiaomi ubise Samsung i Iphone. 
-
medeni99
#648 Re: Xiaomi mobiteli
Čuj bolida "bolji od tih tvojih kineza"jarobot wrote:Lijepo sad te antutu ne interesuje a probio mozak stavljajući antutu testove. Kad ti pokaza koliko je hardverski P9 lite jači od Mi4 sad je to nebitno.medeni99 wrote:Kao prvo ti si nepismen, jer ne znaš ni quotat postove na forumu
Lsjsna na P9 lite je aluminij.
I treće najvažnije pokaza si lice patenika koji hoće da ima iphone u obliku jeftinog kineza. Patiš za statusnim simbolom koga ne možeš priuštitti.
Trebaš onda uzeti P7 on je najsličniji iphonu a bolji od tih tvoji kineza.
Xiaomi su dobri telefoni ali dok ne uspostave servisnu mrežu i oficijelne zastupnike biće ih rizik kupovati,a kad to urade tad više neće biti jeftini. Ipak je to firma sa samo 8000 uposleni.
Ha ha jadnik haman i ne zna da je i huawei kinez
Čuj lajsna
Haloo frame kučište kod xiaomija je metal a ne usrana lajsna
Antutu testove sam prikazivao za mobitele kod kojih sam neutralan, konkretno kod mi4 sam pristrasan i nije mi bitan antutu test
Što se tiče retardirane konstatacije da patim za iphone 5 je baš glupost, pa ip5 se može nabavit po nižoj cijeni od mi4, iphone sam napustio zbog glupog iOSa i nikad se ne bi više vratio, a mogu kupit i ip7, pa svi onih 5 telefona koje imam nije ništa jeftinije
upravo sa xiaomijem sam dobio idealnu kombinaciju, izgled ajfona a MIU OS kao mix androida i iOSa, tako da gluposti koje valjaš veze ni sa čim nemaju
- AhmetShabo
#649 Re: Xiaomi mobiteli
Ajde smirite se, treba da raspravljamo o Xiaomi mobitelima i samo o njima. Ne o poredjenjima sa drugim telefonima. Ovdje ocekujem iskljucivo korisnike Xiaomi mobitela da dijelimo iskustva i da jedni drugima pomognemo. Pa moze se otvoriti tema xiaomi vs ovaj ili onaj, nije bitno pa tamo se prosipajte argumentima.
Molim moderaciju da ubuduce raspravu drzi samo u smjeru naslova teme, a to su Xiaomi mobiteli.
Prijedlozi, pitanja, sugestije i ono najvaznije iskustva sa istim.
Molim moderaciju da ubuduce raspravu drzi samo u smjeru naslova teme, a to su Xiaomi mobiteli.
Prijedlozi, pitanja, sugestije i ono najvaznije iskustva sa istim.
-
kolegione
#650 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Druze ja sam kupio mi4 i koristim cm14.1 i ubije p9 lite kao daily driver a platio sam ga mizerno.jarobot wrote:To je IMITACIJA metalamedeni99 wrote:medeni99 wrote:
niko nije reko da je telefon loš
o tome se radi
P9 je metal
Dileja zaista tražiš raspravu pa da ti odgovorim-
Huawei P9 lite ima aluminijumsko kućište i lajsne a zadnji poklopac je od plastike..toliko o izradi. E sad pošto ti dileja voliš razne testove upravo sam uradio antutu na huawei P9 lite i pokazao je 53812 ,za razliku od Mi4 koji ima 36763. Znači u antutu je daleko potukao Xiaomi Mi4. Da ne pričam o tom da Xiaomi Mi4 nema otisakprsta ,NFC itd toliko. Inače kod operatera cijena je od 1 km do 500 km sa garancijom , a i na piku od 350 do 450 km većina sa garancijom nekog od operater.
Ovo je samo dio odgovora na sve tvoje gluposti .....