Marketing je čudo...
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- avaks
#6001 Re: Xiaomi mobiteli
A kako ne rade, samo su manje ofirni izgleda
Marketing je čudo...
Marketing je čudo...
- strongmen
#6002 Re: Xiaomi mobiteli
XIAOMI DOHAKAO KRIVOTVORENIM UREĐAJIMA – EVO KAKO PROVJERITI JE LI VAŠ PAMETNI TELEFON ORIGINALAN!
četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi doskočio je krivotvorenim uređajima kroz platformu Verify.me. Naime, u samo nekoliko klikova na stranici https://www.mi.com/verify/#secur_en vlasnici Xiaomi pametnih telefona imaju mogućnost provjeriti porijeklo svojih mobilnih uređaja, a kako bi, u konačnici, bili sigurni u njihovu ispravnost.
https://www.balkangadgets.com/xiaomi-do ... riginalan/
četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi doskočio je krivotvorenim uređajima kroz platformu Verify.me. Naime, u samo nekoliko klikova na stranici https://www.mi.com/verify/#secur_en vlasnici Xiaomi pametnih telefona imaju mogućnost provjeriti porijeklo svojih mobilnih uređaja, a kako bi, u konačnici, bili sigurni u njihovu ispravnost.
https://www.balkangadgets.com/xiaomi-do ... riginalan/
Last edited by strongmen on 24/08/2018 21:51, edited 1 time in total.
-
exampLe.
#6003 Re: Xiaomi mobiteli
Mene licno zaboli neka stvar za kameru i wireless punjenje, kod mobitela mi je najbitnije da je brz i fluidan jer mrzim fps dropove i lagove.
S toga, ovakvi uredjaji poput Xiaomievog sa SD845 za nekih 550KM (nov) su idealni za mene tako da, ako ga bude na nasem trzistu mozda ga i pazarim.
S toga, ovakvi uredjaji poput Xiaomievog sa SD845 za nekih 550KM (nov) su idealni za mene tako da, ako ga bude na nasem trzistu mozda ga i pazarim.
- strongmen
#6004 Re: Xiaomi mobiteli
upravo je to ta ciljna grupa na koju je ovaj model Xaomija namjenjen
- arnes_king
#6005 Re: Xiaomi mobiteli
Eh evo da ja, kao vlasnik Galaxy s9+, napisem prve utiske u vezi Xiaomi Redmi Note 5
+ Izgled: Telefon ima super lijep i moderan dizajn i izgled mu premium sa aluminijskim kucistem. U rukama dobro lezi i cini se kao kvalitetan telefon.
+ Brzina: Jucer sam proveo pola dana cackajuci telefon i podesavajuci i mogu reci da stvarno leti. Otkljucava i zakljucava se trenutacno bez cekanja ikakvog. Takodjer skener otiska prsta je iznimno brz.
- Fluidnost: Na njemu je trenutno MIUI 9.3.0 i fino mi se cini samo se cesto moze primjetit lag u animacijama, prebacivanju itd. Ovo mi je jedina zamjerka, ali mi to nije nesto sto bi sad pokvarilo ukupni dojam. Vidim da vec ima i MIUI 10 pa se nadam da ce dobiti update i da ce to malo popraviti.
+ Funkcije: Iznenadjen sam mnostvom funkcija, kao npr double tap to wake, kontrola gestama (koja je jako dobro implementirana), te drugih stvari koje su korisne u svakodnevnom koristenju.
+ Straznja kamera: Super slike, naravno da nije u rangu sa slikama sa s9+ ali su slike iznad prosjecnog kvaliteta i super je sto postoji portret mode. Nisam imao priliku da testiram slikanje po noci.
+ Prednja kamera: Sasvim solidne slike, i vjerujem da bi bile i vise nego dobre za svakog prosjecnog korisnika. Dobra stvar sto ima blic naprijed, i ima takodjer portret mod samo sto je naprijed softverski jer je jedna kamera.
+ Baterija: 4000 je kao broj bas veliki kapacitet. Jucer dok sam to sve ustimavao potrosnja je bila odlicna i isla je prema dole skroz polahko. Ne znam kakav je battery drain preko noci (kada se mob ne koristi) niti mogu jos posebno nesto pricati o bateriji dok ne vidimo nakon dan-dva prosjecnog koristenja od 100-0 pa cu se javiti.
Sve u svemu sam jako pozitivno iznenadjen i da sada nemam telefon koji imam sigurno bih sebi kupio neki xiaomi mobitel, vjerovatno redmi note 5 ili cak neki bolji model.
Zena mi trenutno ima Galaxy s6 Edge i evo razmisljam da ga prodam i da joj nabavim npr redmi note 5, samo nisam siguran bas 100% da li bi to bilo pametno?
+ Izgled: Telefon ima super lijep i moderan dizajn i izgled mu premium sa aluminijskim kucistem. U rukama dobro lezi i cini se kao kvalitetan telefon.
+ Brzina: Jucer sam proveo pola dana cackajuci telefon i podesavajuci i mogu reci da stvarno leti. Otkljucava i zakljucava se trenutacno bez cekanja ikakvog. Takodjer skener otiska prsta je iznimno brz.
- Fluidnost: Na njemu je trenutno MIUI 9.3.0 i fino mi se cini samo se cesto moze primjetit lag u animacijama, prebacivanju itd. Ovo mi je jedina zamjerka, ali mi to nije nesto sto bi sad pokvarilo ukupni dojam. Vidim da vec ima i MIUI 10 pa se nadam da ce dobiti update i da ce to malo popraviti.
+ Funkcije: Iznenadjen sam mnostvom funkcija, kao npr double tap to wake, kontrola gestama (koja je jako dobro implementirana), te drugih stvari koje su korisne u svakodnevnom koristenju.
+ Straznja kamera: Super slike, naravno da nije u rangu sa slikama sa s9+ ali su slike iznad prosjecnog kvaliteta i super je sto postoji portret mode. Nisam imao priliku da testiram slikanje po noci.
+ Prednja kamera: Sasvim solidne slike, i vjerujem da bi bile i vise nego dobre za svakog prosjecnog korisnika. Dobra stvar sto ima blic naprijed, i ima takodjer portret mod samo sto je naprijed softverski jer je jedna kamera.
+ Baterija: 4000 je kao broj bas veliki kapacitet. Jucer dok sam to sve ustimavao potrosnja je bila odlicna i isla je prema dole skroz polahko. Ne znam kakav je battery drain preko noci (kada se mob ne koristi) niti mogu jos posebno nesto pricati o bateriji dok ne vidimo nakon dan-dva prosjecnog koristenja od 100-0 pa cu se javiti.
Sve u svemu sam jako pozitivno iznenadjen i da sada nemam telefon koji imam sigurno bih sebi kupio neki xiaomi mobitel, vjerovatno redmi note 5 ili cak neki bolji model.
Zena mi trenutno ima Galaxy s6 Edge i evo razmisljam da ga prodam i da joj nabavim npr redmi note 5, samo nisam siguran bas 100% da li bi to bilo pametno?
- madesa
#6006 Re: Xiaomi mobiteli
hocu da kupim, mi a2 medjutim citam da se ne dobije punjac za brzo punjene nego neki obicni 
- strongmen
- Vsvp
#6008 Re: Xiaomi mobiteli
Koji je onda najbolji nacin da dodjem do mi8 i da imam kakvu takvu garanciju . Previse mi je da dajem tolike pare a nemam nikakvu garanciju , a i desio mi se kvar na mi5 pa nisam mogao da nadjem nikoga od Mostara do Sarajeva da ga popravi .
- arnes_king
#6009 Re: Xiaomi mobiteli
Bas sam danas gledao unboxing i tako je.madesa wrote:hocu da kupim, mi a2 medjutim citam da se ne dobije punjac za brzo punjene nego neki obicni
Koji xiaomi telefon bi preporucili kao zamjenu za galaxy s6 edge do 600KM?
- skafiskafsnjak
#6010 Re: Xiaomi mobiteli
Mi6 mozda..nezz...arnes_king wrote:Bas sam danas gledao unboxing i tako je.madesa wrote:hocu da kupim, mi a2 medjutim citam da se ne dobije punjac za brzo punjene nego neki obicni
Ne znam cijene ovih mi8 verzija sada
- arnes_king
#6011 Re: Xiaomi mobiteli
Meni se cini ovaj a2 dobar ima 6/128 verzija za 550KM ali ne dodje taj brzi punjac i na reviewu kazu da displej nije bas nesto, i baterija samo 3000 :/ sta vi mislite o tome? 4/64 verzija je 470KM
Taj mi6 moram pogledat kakav je prvi put cujem. A mi 8 je skuplji kod nas, sad gledao na olx.
Edit: i ovaj mi 6 je iznad 600 kod nas a nesto mi mal...
Taj mi6 moram pogledat kakav je prvi put cujem. A mi 8 je skuplji kod nas, sad gledao na olx.
Edit: i ovaj mi 6 je iznad 600 kod nas a nesto mi mal...
Last edited by arnes_king on 25/08/2018 18:57, edited 1 time in total.
- strongmen
#6012 Re: Xiaomi mobiteli
"mi" serija je flagship serija Xaomija
ala "s" serija kod samsunga
mi6 je prošlogodišnji flagship sa snapdragon 835
posto je samsung s6 edge kvalitetan flagship i dan danas ne može ga realno adekvatno zamjenit nijedan Xaomi srednje klase
kao što ti je receno samo i Xaomijev stariji flagship, mi6 bi bio dobra zamjena s tim što dobijas manji 5,2" displej ali i jači chipset
u procompu je mislim nešto malo preko 6 stoja
ala "s" serija kod samsunga
mi6 je prošlogodišnji flagship sa snapdragon 835
haman si se primio na Xaomiarnes_king wrote:Bas sam danas gledao unboxing i tako je.madesa wrote:hocu da kupim, mi a2 medjutim citam da se ne dobije punjac za brzo punjene nego neki obicni
posto je samsung s6 edge kvalitetan flagship i dan danas ne može ga realno adekvatno zamjenit nijedan Xaomi srednje klase
kao što ti je receno samo i Xaomijev stariji flagship, mi6 bi bio dobra zamjena s tim što dobijas manji 5,2" displej ali i jači chipset
u procompu je mislim nešto malo preko 6 stoja
Last edited by strongmen on 25/08/2018 18:58, edited 2 times in total.
- Haris033
#6013 Re: Xiaomi mobiteli
Definitivno Mi 8 i to za 590 KMarnes_king wrote:Bas sam danas gledao unboxing i tako je.madesa wrote:hocu da kupim, mi a2 medjutim citam da se ne dobije punjac za brzo punjene nego neki obicni
Original Xiaomi MI 8 SE 6GB RAM 128GB ROM Snapdragon S710 Octa Core Mobile Phone 3120mAh 12.0MP/5.0MP+20.0MP 5.88"2244x1080 FHD+
http://s.aliexpress.com/v6rMzaIf

Last edited by Haris033 on 25/08/2018 19:02, edited 1 time in total.
- arnes_king
#6014 Re: Xiaomi mobiteli
Na kraju krajeva bih mogao naruciti i direktno ako je takva razlika u cijeni, a vidim da vas dosta narucuje i da niste imali problema.
Samo opet sta god od toga sto ste preporucili pogledam dodje iznad 600KM. Nije ni to toliko bitno, moze se i dodat koja marka ako se isplati ali nesto ne mogu da budem pametan i odlucim sta bih
Nije mi niko odgovorio za A2 (6/128) da li bi bio dobra zamjena ili ? Nesto mi on za sada najprivlacniji, a zena mi nije zahtijevni korisnik, viber, whatsapp, fb, instagram...
Samo opet sta god od toga sto ste preporucili pogledam dodje iznad 600KM. Nije ni to toliko bitno, moze se i dodat koja marka ako se isplati ali nesto ne mogu da budem pametan i odlucim sta bih
Nije mi niko odgovorio za A2 (6/128) da li bi bio dobra zamjena ili ? Nesto mi on za sada najprivlacniji, a zena mi nije zahtijevni korisnik, viber, whatsapp, fb, instagram...
- strongmen
#6015 Re: Xiaomi mobiteli
odgovoreno ti je ali ne čitas
mi a2 je srednja klasa i nije adekvatna zamjena za flagship samsunga
jedino ako ti ne smeta nešto slabiji mob naročito s kamerama, displeja a po brzini rada i chipseta mi a2 je čak možda i bolji
pa izvagaj sam
inače adekvatna zamjena je samo flagship i Xaomija
mi6
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -4-gb.html
ili čekaj oavj najnoviji F1 da bude dostupan, on če otpuhat i mnoge aktuelne flagshipove
https://m.gsmarena.com/xiaomi_pocophone_f1-9293.php
mi a2 je srednja klasa i nije adekvatna zamjena za flagship samsunga
jedino ako ti ne smeta nešto slabiji mob naročito s kamerama, displeja a po brzini rada i chipseta mi a2 je čak možda i bolji
pa izvagaj sam
inače adekvatna zamjena je samo flagship i Xaomija
mi6
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -4-gb.html
ili čekaj oavj najnoviji F1 da bude dostupan, on če otpuhat i mnoge aktuelne flagshipove
https://m.gsmarena.com/xiaomi_pocophone_f1-9293.php
- strongmen
#6016 Re: Xiaomi mobiteli
šta curica kaje za Xaomiarnes_king wrote:Eh evo da ja, kao vlasnik Galaxy s9+, napisem prve utiske u vezi Xiaomi Redmi Note 5
- arnes_king
#6017 Re: Xiaomi mobiteli
Ma ona je presretna i prezadovoljna, prije tog je imala neki stari Samsung, tako da je ovaj Redmi Note 5 ogroman skok i napredak.
Ovaj pocophone bi bio odlican ali kad ce to biti, dugo cekati a i cijena ne znam da li ce odgovarati.
Od svih tih modela i dalje nam se najvise svidja A2, iako si me ti sad onesiguro. Ja nesto imam osjecaj da bi i on bio napredak u odnosu na s6 Edge za tako nezahtjevnog korisnika. Valja li sta kamera na ovom A2?
Ovaj Mi 6 je premal, najveca zamjerka.
Evo na OLX Mi 8 Se 630KM, valja li to sta?
Ovaj pocophone bi bio odlican ali kad ce to biti, dugo cekati a i cijena ne znam da li ce odgovarati.
Od svih tih modela i dalje nam se najvise svidja A2, iako si me ti sad onesiguro. Ja nesto imam osjecaj da bi i on bio napredak u odnosu na s6 Edge za tako nezahtjevnog korisnika. Valja li sta kamera na ovom A2?
Last edited by arnes_king on 25/08/2018 19:33, edited 5 times in total.
- diablobih
#6018 Re: Xiaomi mobiteli
Mislim da se ne trebas peglati, dobar je S6, i nema logike da ga mjenjas sa nekim od Xiaomi.
- arnes_king
#6019 Re: Xiaomi mobiteli
Jeste dobar, i nista mu ne fali, on i dalje leti, sve radi super, samo znate kako je kad vec nekoliko godina nosis isti telefon, dosadi taman i kad mu stavis custom rom.diablobih wrote:Mislim da se ne trebas peglati, dobar je S6, i nema logike da ga mjenjas sa nekim od Xiaomi.
A Xiaomi mi je prvi izbor radi ulozeno/dobijeno, nesto ne znam sta bih drugo i gledao.
- strongmen
#6020 Re: Xiaomi mobiteli
mi 8 SE je naravno bolji, ima na kraju krajeva bolji snapdragon čip serije 7 spram mi a2 koji ima slabiji sd 660arnes_king wrote:Ma ona je presretna i prezadovoljna, prije tog je imala neki stari Samsung, tako da je ovaj Redmi Note 5 ogroman skok i napredak.
ponavljam, radi se o tome šta ti tražiš
s6 ima kvalitetan amoled displej, po čemu je samsung poznat (mada meni lično taj zakrivljeni edge fol nikad nije bio dobar, čak toliko da nikad nisam i ne bi kupio samsung) i Xaomi amoled ima tek na mi8, s6 ma i vrhunske kamere
dakle, ako ti kamere i displej nisu bitni, jer će bit lošiji kod xaomija a dobijaš brži mob jer je jači čipset onda je mi 8 SE dobro rješenje spram s6
edit: gledam sad, i mi 8 SE ipak ima amoled displej, tako da na strani s6 ostaje samo bolje kamere, pa ako ti to nije toliko bitno, ama bas nikakva razloga nema da ne kupiš mi 8 SE kao odličnu zamjenu za s6 edge
- diablobih
#6021 Re: Xiaomi mobiteli
Mi 8 SE nema bolji chipset. Niti je brzi, niti je bolji i u jednoj stavki.
- strongmen
#6022 Re: Xiaomi mobiteli
u s6 je čip Exynos 7420
kojem je prije 4 godine pandam bio snapdragon 808
u međuvremenu izasli
sd 820
sd 821
sd 835
sd 845
ove godine izlazi sd 710 koji je u rangu sd 821
i tip tvrdi da je mob od prije 4 godine sa sd 808 tj.exynos 7420 bolji od ovogodisnjeg moba sa sd 710
elem ponovo da zaključim
na strani s6 su samo bolje kamere i ništa više !
sve ostalo nadmoćno je bolje na strani novog mobitela mi 8 SE
za 550 KM
https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_009950848125.html
kojem je prije 4 godine pandam bio snapdragon 808
u međuvremenu izasli
sd 820
sd 821
sd 835
sd 845
ove godine izlazi sd 710 koji je u rangu sd 821
i tip tvrdi da je mob od prije 4 godine sa sd 808 tj.exynos 7420 bolji od ovogodisnjeg moba sa sd 710
elem ponovo da zaključim
na strani s6 su samo bolje kamere i ništa više !
sve ostalo nadmoćno je bolje na strani novog mobitela mi 8 SE
za 550 KM
https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_009950848125.html
Last edited by strongmen on 25/08/2018 22:03, edited 2 times in total.
- agent_zero
#6023 Re: Xiaomi mobiteli
@arnes
Mi a2 je odličan telefon za one kojima nije problem puniti jednom ili dvaputa dnevno mobitel sa običnim 5v/2a punjačem.
Ako bi naletio da neko povoljno prodaje nokiu 7 plus, to bi ti bio dobar ulov. Odličan mobitel u android one programu sa odličnim specifikacijama i kvalitetom izrade.
Mi a2 je odličan telefon za one kojima nije problem puniti jednom ili dvaputa dnevno mobitel sa običnim 5v/2a punjačem.
Ako bi naletio da neko povoljno prodaje nokiu 7 plus, to bi ti bio dobar ulov. Odličan mobitel u android one programu sa odličnim specifikacijama i kvalitetom izrade.
- strongmen
#6024 Re: Xiaomi mobiteli
zasto bi s konja na magarca
čovjeku cjenovno odgovara bolji mob mi8 SE i napravio je dobar izbor, najbolji za cca 6 stoja
čovjeku cjenovno odgovara bolji mob mi8 SE i napravio je dobar izbor, najbolji za cca 6 stoja
- skafiskafsnjak
#6025 Re: Xiaomi mobiteli
Dileja, pojma ti nemas