Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- valjuga
#5501 Re: Xiaomi mobiteli
Koje psovke???
-
Nestala u reakciji
#5502 Re: Xiaomi mobiteli
Primitivac napisao da se nosim u picku materinu ,sto sam uslikala i sacuvala dok je ista psovka samo izbrisana a ovaj nije sankcionisan?Zar to ima smisla?Zar je ovde dozvoljeno psovanje?valjuga wrote:Koje psovke???
-
zrakomlat
#5503 Re: Xiaomi mobiteli
Nestala u reakciji wrote:Cudi me da ovog majmuna niko nije odstranio sa foruma nakon psovke?Sta rade ti nadlezni ovde?Sarajevo1970 wrote:Evo moj zadnji Redmi Note 5 Pro krenuo nocas sa DHL iz Hong Kong.
Pise da ce stici u srijedu krajem dana, ali cesto bude vec dan prije.![]()

-
Nestala u reakciji
#5504 Re: Xiaomi mobiteli
Cemu se ti radujes?Umjesto da osudis ponasanje ti likujes diskriminaciji nad zenama.Sramota.
- strongmen
#5505 Re: Xiaomi mobiteli
ne treba da te čudiNestala u reakciji wrote:Cemu se ti radujes?Umjesto da osudis ponasanje ti likujes diskriminaciji nad zenama.Sramota.
stariji forumaši iz nekog razloga poznatog samo moderaciji imaju povlašteni status, mogu da psuju, vrijeđaju, pišu gluposti, trolaju, spamaju, šta sve ne...i progledat će im se kroz prste...nema šanse da popuše ban iako zaslužuju
dok će novi forumaš to dobit dok kažeš keks
zato ne ulazi u sukobe sa ovim starijim forumašima ma kolko bila upravu, a oni ma kolko bili bezobrazni...izvući češ deblji kraj
iako realno, pisala si budalaštinje u vezi mi a1
dobar je to telefon, za te pare si mogla uzet samo samsung J serije koji je obično govno spram mi a1
Last edited by strongmen on 08/07/2018 17:33, edited 1 time in total.
- choxnox
#5506 Re: Xiaomi mobiteli
Da niko nije pisnuo vise. Kako je krenulo ne gine nam svima ovdje degenek 
- choxnox
#5507 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li kakve sankcije od strane moderacije za otvaranje milion nekih dilejastih nikova i terorisanje ostalih clanova foruma sa svojim neznanjem?strongmen wrote:ne treba da te čudiNestala u reakciji wrote:Cemu se ti radujes?Umjesto da osudis ponasanje ti likujes diskriminaciji nad zenama.Sramota.
stariji forumaši iz nekog razloga poznatog samo moderaciji imaju povlašteni status, mogu da psuju, vrijeđaju, pišu gluposti, trolaju, spamaju, šta sve ne...i progledat će im se kroz prste...nema šanse da popuše ban iako zaslužuju
dok će novi forumaš to dobit dok kažeš keks
zato ne ulazi u sukobe sa ovim starijim forumašima ma kolko bila upravu, a oni ma kolko bili bezobrazni...izvući češ deblji kraj
iako realno, pisala si budalaštinje u vezi mi a1
dobar je to telefon, za te pare si mogla uzet samo samsung J serije koji je obično govno spram mi a1
-
zrakomlat
#5508 Re: Xiaomi mobiteli
Nestala u reakciji wrote:Cemu se ti radujes?Umjesto da osudis ponasanje ti likujes diskriminaciji nad zenama.Sramota.
tražiš sankcionisanje lika nazivajući ga majmunom uz komentarisanje rada moderacije. malo nema smisla.
trolaš, ali loše.
-
Nestala u reakciji
#5509 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala za podrsku,jesu li ti moderatori upoznati sa pravilima foruma?Ja sve slikam i imam crno na bijelo mene ovde niko nece praviti budalom i izivljavat se zbog sopstvenih problema u zivotu.To sto sam pisala za telefon je sve tacno pa i ako treba potvrdit ce pismeno radnja u kojoj sam uzela,nisam ja lazljivica ni balavica.
-
Nestala u reakciji
#5510 Re: Xiaomi mobiteli
Zar nije majmun neko ko se izivljava nad zenama bez razloga?Ako u realnosti nemas hrabrosti da podrzis zene kad se vrse nad nima svakakva nasilja budi makar na forumu dzentlmen.zrakomlat wrote:Nestala u reakciji wrote:Cemu se ti radujes?Umjesto da osudis ponasanje ti likujes diskriminaciji nad zenama.Sramota.![]()
tražiš sankcionisanje lika nazivajući ga majmunom uz komentarisanje rada moderacije. malo nema smisla.
trolaš, ali loše.
- strongmen
#5512 Re: Xiaomi mobiteli
u vezi dvostrukih aršina moderacije sam ti sve rekoNestala u reakciji wrote:Hvala za podrsku,jesu li ti moderatori upoznati sa pravilima foruma?Ja sve slikam i imam crno na bijelo mene ovde niko nece praviti budalom i izivljavat se zbog sopstvenih problema u zivotu.To sto sam pisala za telefon je sve tacno pa i ako treba potvrdit ce pismeno radnja u kojoj sam uzela,nisam ja lazljivica ni balavica.
što se tiče mobitela mi a1 i to sam ti reko, odličan je to mobitel
imao je problema sa nadogradnjom Orea, ali ništa strašno, ne toliko koliko si ti digla frku, pa takvih problema imao i sljamsung, htc, svako malo ajfun sa svojim verzijama iOSa...dakle ništa novo ni nepoznato, ni nerješivo...bit će ispravljeno
za garancije milion puta prežvakano...tako ti je kako ti je
uzmi kod uhljeba u bhtelekomu mobitel i plati duplo skuplje radi nešto bolje garancije
nema se više šta reći...stvarno
-
zrakomlat
#5513 Re: Xiaomi mobiteli
Ne pratim baš lik i djelo Xiaomija, pomalo uletim na ovu temu i tjt, krhko je znanje.
Zašto se ovi telefoni isto zovu ako su različiti
mada imaju sličnosti. Koji je bolji
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... )-8959.php
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... a-9120.php
Treba fakultet završiti za razlikovati modele po imenima.
Zašto se ovi telefoni isto zovu ako su različiti
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... )-8959.php
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... a-9120.php
Treba fakultet završiti za razlikovati modele po imenima.
- strongmen
#5514 Re: Xiaomi mobiteli
redmi note 5 je bolji
ima noviji i bolji čip, snapdragon 636
i bolje kamere, dvostruku grbavu ala ajfun X
bar si to mogao zamjetit na slikama
-
zrakomlat
#5515 Re: Xiaomi mobiteli
strongmen wrote:redmi note 5 je bolji
Pa primjetio sam par razlika jbt, ali oba imaju redmi note 5 u nazivu, tj kad ukucam na gugletu izbaci oba linka jedan ispod drugog.
Dakle, "pravi" redmi note 5 je taj s 636 snapdragonom. Ok, fala a taj s prvog linka je ustvari redmi 5 plus kako piše u nastavku linka?
- strongmen
#5516 Re: Xiaomi mobiteli
tako jezrakomlat wrote:strongmen wrote:redmi note 5 je bolji
bar si to mogao zamjetit na slikama![]()
Pa primjetio sam par razlika jbt, ali oba imaju redmi note 5 u nazivu, tj kad ukucam na gugletu izbaci oba linka jedan ispod drugog.
Dakle, "pravi" redmi note 5 je taj s 636 snapdragonom. Ok, fala a taj s prvog linka je ustvari redmi 5 plus kako piše u nastavku linka?
tu jesu malo zasrali sa nomenklaturom
prvotno je bilo zamišljeno da isti mob nosi naziv redmi note 5 samo za indijsko tržište, oni uvjek nešto zasebno imaju, za ostatak svijeta redmi 5+
na kraju kad se pojavio je ispalo da je to ustvari drugačiji model (za razlike koje sam gore napisao) od redmi 5 plus koji je za ostatak svijeta, pa su onda i redmi note 5 počeli plasirat i na druga tržišta osim indijskog kao praktično drugačiji telefon, mada sličan, pa tako stvara zabune
- strongmen
#5517 Re: Xiaomi mobiteli
iskreno ne znam koji te vrag natjero da kupiš taj model, koji je uglavnom za advanced usere mobitela koji traže stock android i njegovu sloboduNestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/m ... ed-1876675
Zato gospodo koji ga dizete u nebo malo se spustite jer zahvaljujuci vasim komentarima sam uzela xiaomija i razocarala se u startu.Sada ga moram nositi nazad u radnju da mi vrate na sistem koji radi.Uzas!
pošto je očito da si manje zahtjevan korisnik trebala si kupiti Redmi 5+
ljepši,moderniji (izdužen po najnovjoj fori displeja 18:9) a jeftinji !!
-
nlt
#5518 Re: Xiaomi mobiteli
ma chinese je bolja verzija kako god
dobro je usporedba napravljena
dobro je usporedba napravljena
-
nlt
#5519 Re: Xiaomi mobiteli
kad ja budem predsjednik svima lopate u rukechoxnox wrote:Da niko nije pisnuo vise. Kako je krenulo ne gine nam svima ovdje degenek
- valjuga
#5520 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam ni ja balavac,ja sam u najboljim godinamaNestala u reakciji wrote:Hvala za podrsku,jesu li ti moderatori upoznati sa pravilima foruma?Ja sve slikam i imam crno na bijelo mene ovde niko nece praviti budalom i izivljavat se zbog sopstvenih problema u zivotu.To sto sam pisala za telefon je sve tacno pa i ako treba potvrdit ce pismeno radnja u kojoj sam uzela,nisam ja lazljivica ni balavica.
- strongmen
#5521 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Mi A2 telefon stiže u 3 boje
Ovo bi mogao biti jedan od najboljih telefona ove godine po pitanju cijene i performansi
Dolazeći Xiaomi Mi A2 telefon smo do sada vidjeli u brojnim vjestima i procurjelim informacijama, od fotografija i specifikacija do “hands-on” videa uređaja.
Dok bi hardver telefona trebalo da bude identičan kao kod već objavljenog Mi 6X modela, očekuje se da će softver biti stock Android, kao dio Android One programa.
Sada su se pojavile i informacije o verzijama boja kao i varijantama dostupnih memorijskih konfiguracija za Xiaomi Mi A2. Prema navodima, telefon će biti dostupan u crnoj, plavoj i zlatnoj varijanti.
Kada su memorijske konfiguracije u pitanju, očekuju se verzije sa 4GB RAM + 32GB/64GB/128GB skladište, kao i 6GB RAM + 128GB skladište.
Glavna karakteristika telefona je svakako njegov sistem sa dvije kamere. Glavni senzor je 12MP Sony IMX486 sa f/1.75 otvorom blende i 1.25μm veličinom piksela. Sekundarna kamera se koristi za portret fotografije i fotografisanje u mraku – ima 20 MP Sony IMX376 senzor. Selfi kamera je ista kao i sekundarna, sa 20MP Sony IMX376 senzorom.
Kada su ostale specifikacije u pitanju, Xiaomi Mi 6X ima Snapdragon 660 čipset (osmojezgarni CPU @2.2GHz i Adreno 512 GPU).
Displej s prednje strane je isti kao onaj na Redmi Note 5 Pro modelu: 5.88-inčni LCD sa Full HD+ rezolucijom.
Još uvjek se očekuje zvanična potvrda ovih informacija od strane kompanije Xiaomi, a očekuje se da će Xiaomi Mi A2 biti predstavljen uskoro. Prodaja bi trebalo da započne početkom narednog mjeseca.
Ovo bi mogao biti jedan od najboljih telefona ove godine po pitanju cijene i performansi
Dolazeći Xiaomi Mi A2 telefon smo do sada vidjeli u brojnim vjestima i procurjelim informacijama, od fotografija i specifikacija do “hands-on” videa uređaja.
Dok bi hardver telefona trebalo da bude identičan kao kod već objavljenog Mi 6X modela, očekuje se da će softver biti stock Android, kao dio Android One programa.
Sada su se pojavile i informacije o verzijama boja kao i varijantama dostupnih memorijskih konfiguracija za Xiaomi Mi A2. Prema navodima, telefon će biti dostupan u crnoj, plavoj i zlatnoj varijanti.
Kada su memorijske konfiguracije u pitanju, očekuju se verzije sa 4GB RAM + 32GB/64GB/128GB skladište, kao i 6GB RAM + 128GB skladište.
Glavna karakteristika telefona je svakako njegov sistem sa dvije kamere. Glavni senzor je 12MP Sony IMX486 sa f/1.75 otvorom blende i 1.25μm veličinom piksela. Sekundarna kamera se koristi za portret fotografije i fotografisanje u mraku – ima 20 MP Sony IMX376 senzor. Selfi kamera je ista kao i sekundarna, sa 20MP Sony IMX376 senzorom.
Kada su ostale specifikacije u pitanju, Xiaomi Mi 6X ima Snapdragon 660 čipset (osmojezgarni CPU @2.2GHz i Adreno 512 GPU).
Displej s prednje strane je isti kao onaj na Redmi Note 5 Pro modelu: 5.88-inčni LCD sa Full HD+ rezolucijom.
Još uvjek se očekuje zvanična potvrda ovih informacija od strane kompanije Xiaomi, a očekuje se da će Xiaomi Mi A2 biti predstavljen uskoro. Prodaja bi trebalo da započne početkom narednog mjeseca.
-
Nestala u reakciji
#5522 Re: Xiaomi mobiteli
Mislila sam da svaki iznad 300km valja,po prici pojedinih clanova foruma na ovoj temi sam takav dojam stekla.Najgore od svega u ovoj temi je to sto vecina nije iskrena kad se pise o ovoj firmi jer ako neko zeli sve da zna,prednosti i mane definitivno mora koristiti Youtube i recenzije ljudi koji nisu pristrasni.Evo do sad od njih niko nije napisao o ovom redmiu 5 da su nocne slike lose,samo pisu o gigama i procesoru.strongmen wrote:iskreno ne znam koji te vrag natjero da kupiš taj model, koji je uglavnom za advanced usere mobitela koji traže stock android i njegovu sloboduNestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/m ... ed-1876675
Zato gospodo koji ga dizete u nebo malo se spustite jer zahvaljujuci vasim komentarima sam uzela xiaomija i razocarala se u startu.Sada ga moram nositi nazad u radnju da mi vrate na sistem koji radi.Uzas!
pošto je očito da si manje zahtjevan korisnik trebala si kupiti Redmi 5+
ljepši,moderniji (izdužen po najnovjoj fori displeja 18:9) a jeftinji !!
- strongmen
#5523 Re: Xiaomi mobiteli
opet ne kontaš
mi a1 jeste bolji od redmi 5+ upravo jer je na stock androidu ali nije TO ZA TEBE !!
stock android koriste samo vrhunski mobiteli poput google-ovih preskupih Pixela, nekada Nexusii... i ovo je bio Xaomijev "izlet" u stock android svijet...i to uspjesan..kako vidiš gore sprema se izaći uskoro nasljednik mi a2
ali za tebe je bolje i jeftinije da si uzela redmi 5+
eto ga u univerzalnom za 320 !!
https://www.univerzalno.com/proizvod/xi ... _plus_32gb
pa vjerovatno nisi naglasila da ti je.prioritet kamera spram čipa, giga, koječega...
u ovom cjenovnom rangu srednje klase do 400 KM, draga moja, ne možeš očekivat bolje/dobre kamere
dobre kamere dolaze tek sa flagshipovima (naročito ako tražiš dobre fotke u low light, a kolko vidim spominješ to) konkretno i ja sam pobornik mobitela s dobrom kamerom pa sam čekao da spadne cijena htc 10
tek zimus ga kupio za 620 u univerzalnom, ali htc je flagship, kada je izašao tek, u bhtelekomu uz "garanciju" bio milja i po
dakle ako hoćeš dobru kameru i mobitel sveukupno za manju lovu eto ti htc 10 isključivo jer je već zastario model pa mu spala cijena, tačnije izašle dvije generacije novih htca 11 i 12 koji su aktuelni ali i sa paprenom cijenom
elem, naravoućenije
ne mere jare i pare
nit je kad moglo
prevedeno na svijet mobitela
aktuelan model, dobre kamere a jeftin !!
nema toga
mi a1 jeste bolji od redmi 5+ upravo jer je na stock androidu ali nije TO ZA TEBE !!
stock android koriste samo vrhunski mobiteli poput google-ovih preskupih Pixela, nekada Nexusii... i ovo je bio Xaomijev "izlet" u stock android svijet...i to uspjesan..kako vidiš gore sprema se izaći uskoro nasljednik mi a2
ali za tebe je bolje i jeftinije da si uzela redmi 5+
eto ga u univerzalnom za 320 !!
https://www.univerzalno.com/proizvod/xi ... _plus_32gb
pa vjerovatno nisi naglasila da ti je.prioritet kamera spram čipa, giga, koječega...
u ovom cjenovnom rangu srednje klase do 400 KM, draga moja, ne možeš očekivat bolje/dobre kamere
dobre kamere dolaze tek sa flagshipovima (naročito ako tražiš dobre fotke u low light, a kolko vidim spominješ to) konkretno i ja sam pobornik mobitela s dobrom kamerom pa sam čekao da spadne cijena htc 10
tek zimus ga kupio za 620 u univerzalnom, ali htc je flagship, kada je izašao tek, u bhtelekomu uz "garanciju" bio milja i po
dakle ako hoćeš dobru kameru i mobitel sveukupno za manju lovu eto ti htc 10 isključivo jer je već zastario model pa mu spala cijena, tačnije izašle dvije generacije novih htca 11 i 12 koji su aktuelni ali i sa paprenom cijenom
elem, naravoućenije
ne mere jare i pare
nit je kad moglo
prevedeno na svijet mobitela
aktuelan model, dobre kamere a jeftin !!
nema toga
- Quaresma
#5524 Re: Xiaomi mobiteli
djevojko prijavi ih za klevetu
da nas hapse kolektivno i da izadjemo zajedno na klixu
da nas hapse kolektivno i da izadjemo zajedno na klixu
- Quaresma
#5525 Re: Xiaomi mobiteli
Nestala u reakciji wrote: Mislila sam da svaki iznad 300km valja,po prici pojedinih clanova foruma na ovoj temi sam takav dojam stekla.Najgore od svega u ovoj temi je to sto vecina nije iskrena kad se pise o ovoj firmi jer ako neko zeli sve da zna,prednosti i mane definitivno mora koristiti Youtube i recenzije ljudi koji nisu pristrasni.Evo do sad od njih niko nije napisao o ovom redmiu 5 da su nocne slike lose,samo pisu o gigama i procesoru.
stvar je u tome, xiaomi kao brankd nudi ubjedljivo najboljo omer ulozeno-dobiveno
s toga, moraju se neke stvari zrtvovati, a jedna od tih stvari je i sama kamera.
opet po danu je jako solidna i jako dobro sluzi svrsi, nocna nije najbolja, niti jedan proizvodjac ne nudi dobru kameru u nocnim uslovima za ovaj cjenovni rang, a kamoli hardverski da kompetetira sa xiaomijem sto se tice hardvera.
tu ima googleova kamera koja uskače u ispomoć, no ne znaci nuzno bolja slika u svim situacijama.
izabrala si jako dobar telefon, moj ti je savjet, odi na Xda, nadji temu za custom romove za Mi A1, istrazuj pomalo, interesuj se, i s vremenom ces skontati zasto svi favorizujemo xiaomi, a samim tim ces i produljiti zivoti vijek svog telefona, a i ´otkljucati´ nekih dosta cool stvari