Ne valja, nema slot za memorijsku karticu.
Sala naravno, mobitel je zvjerka u svakom smislu. Sretno i da ti potraje.
Moderator: Benq
I ja pun Q nekakvih videa sa vibera, whatsappa, itd, slika, aplikacija potrebnih i nepotrebnih, pola popunjeno od 64GB, za sada nema potrebe da se radi backup. Mislim da je 128 odlično imati, ali je i 64 vrlo dobro, 4+.probook wrote: ↑29/07/2020 11:30Pa evo za ovih 7 mjeseci nije se jos ni blizu napunilo, ali da je tel 64 gb trebao bih prebacivati na komp podatke.Naslovnica wrote: ↑29/07/2020 10:39Napuniće se i taj od 128 GB, pa šta onda?![]()
Postoje valjda PC HDD, kojekakvi Cloud-i i servisi za pohranu..?!
Taj od 64 GB se napuni za, bubam, mjesec dana, a ovaj od 128 GB, shodno tome, za 2 mjeseca.
I opet ga moraš čistiti, raditi backup.
Trenutno zauzeto 73gb, od toga su aplikacije i njihov kes 29gb, a imam samo jednu igru instaliranu
Drago mi je da je završena rasprava, jer samo je tvoje mišljenje relevantno, a možda, ponavljam, možda si te telefone vidio samo na google slikama. Da, stavio si mene u relaciju sa nečim o čemu sam pisao na forumu, jer poznajem tu temu. Ne pišem o temama koje ne poznajem. Ili u ovom slučaju modelima telefona koje sam imao priliku probati.CooK wrote: ↑29/07/2020 11:53Covjece Bozji napisao si da je mobitel neozbiljan zato sto nema slot za memorijsku karticu i da ga prodaje selfi kamera i boje okvira koje se prelijevaju a 2 posta iznad tvog ja sve fino objasnio i argumentovao zasto je bolji mobitel. Znaci zajebi gsmarenu, iskustva od 2 dana i razne suplje price, pricajmo realno. Mogao si ti uz ta 3 telefona na stolu imati i Nokiju 3310 pa nju izabrati, to je tvoje legitimno pravo ali tvrditi da je nesto bolje od neceg drugog a ne poznavati to sto pricas i jos i dalje tvrditi da si u pravu je apsurdno.no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 09:00Ne znaš ti koliko ja to znam o tome, samo ti rekao da ne pratim te mobitele koji koštaju kao jedan bubreg u Indiji. I ako kažem da se ne slažem da je Mi9T bolji od Note 9 Pro, također ne znači da sam to bubnuo iz vedra neba, nego da znam nešto o tome.CooK wrote: ↑29/07/2020 08:29
Pa sto onda pametujes kada ne pratis, samo se dzaba provaljujes? Ako nesto ne znas bolje to i ne komentarisi, ne radi nekog drugog nego radi sebe.
Zamisli ja sad udjem u temu o Liverpool-u u kojoj ti cesto pises i pocnem nesto laprdati a niti ih pratim i niti me interesuju, garant bi ti bio u fazonu: "sta ova budaletina pise?" i to bi bila sasvim opravdana reakcija sa tvoje strane.![]()
Čak šta više imao sam 2 dana na stolu Huawei P30 Lite, Mi9T i Note 9S, nove iz kutije i mogao sam sebi besplatno uzeti koji sam htio, i nakon mog testiranja sam odlučio uzeti Note 9S. Ne znam koliko si ti imao prilike raditi sa oba modela pa tako samouvjereno pričaš šta je bolje. Evo npr. ja se nikad neću javiti na temu gdje je Iphone i nešto pisati o tome, ali vidim da ovdje ima stručnjaka za sve modele, operativne sisteme, cjenovne razrede, senzore kamere i slično. Imati mišljenje o nečemu šta se pročita na gsmareni ili nekom sličnom portalu, i imati mišljenje na osnovu nekog, pa barem i minimalnog iskustva su 2 različite stvari.
No, ni to nije nebitno koliko tko zna, ali spuštati razinu razgovora na taj tvoj ton, je krajnje neozbiljno.
P.S. Vidim da si odradio search, studiozan si, nema šta.![]()
I opet si u cijeloj prici kontradiktoran jer si napisao da ne bi uzeo ni najbolji telefon za 3KM ako nema slot za memorijsku karticu. Sama ta izjava dovoljno govori o tebi i tvom poznavanju mobitela kao i subjektivnosti pri odlucivanju sta je bolje a kontradiktornost se ogleda u tome da ti je Mi 9T bio jedan od ta 3 mobitela koje si "imao na stolu", sta ce on tu kad nema slot za memoriju a ti ne bi uzeo ni najbolji mobitel za 3KM ako nema slot za memoriju.
To sto sam odradio search je zato sto sam budala jer imam zelju da me svako shvati navodeci neki licni primjer u kojem bi se ta osoba mogla prepoznati i mislim da sam u tvom slucaju naveo odlican primjer sa Liverpoolom ali dzaba kad nisi jedan od onih koji ce malo razmisliti prije nego sto nesto napise nego samo lupetas bez ikakvih argumenata.
Za mene je ova rasprava sa tobom zavrsena. Sretno!
Kako te sluzi Note 9S, koliko dugaoga koristis, jesi li zadovoljan ?no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 13:37 Čak šta više imao sam 2 dana na stolu Huawei P30 Lite, Mi9T i Note 9S, nove iz kutije i mogao sam sebi besplatno uzeti koji sam htio, i nakon mog testiranja sam odlučio uzeti Note 9S.
Vidim jos jedan "poznavalac" materije. Nije narucio EU ROM nego ce flashati custom ROM sa xiaomi.eu stranice a on je baziran na kineskom MIUI ROM-u gdje ovaj mobitel ima dual SIM podrsku a globalna verzija je single SIM i tako ce on od svog mobitela sa single SIM podrskom dobiti dual SIM jer su hardverski svi Mi 10 potpuno isti.Dzontra_Volta wrote: ↑29/07/2020 13:05Pa i on smatra da mu je to mana, zato je i naručio EU rom i micro SD slot.
Znam da sam rekao da ti necu vise odgovatati ali moram. Daj napisi barem jedan argument u tim svojim postovima. Znaci samo jedan argument, cinjenicu ili nesto relevantno. Jel moguce da mozes toliko naprdjivati i pisati nebitne stvari?!no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 13:37Drago mi je da je završena rasprava, jer samo je tvoje mišljenje relevantno, a možda, ponavljam, možda si te telefone vidio samo na google slikama. Da, stavio si mene u relaciju sa nečim o čemu sam pisao na forumu, jer poznajem tu temu. Ne pišem o temama koje ne poznajem. Ili u ovom slučaju modelima telefona koje sam imao priliku probati.CooK wrote: ↑29/07/2020 11:53Covjece Bozji napisao si da je mobitel neozbiljan zato sto nema slot za memorijsku karticu i da ga prodaje selfi kamera i boje okvira koje se prelijevaju a 2 posta iznad tvog ja sve fino objasnio i argumentovao zasto je bolji mobitel. Znaci zajebi gsmarenu, iskustva od 2 dana i razne suplje price, pricajmo realno. Mogao si ti uz ta 3 telefona na stolu imati i Nokiju 3310 pa nju izabrati, to je tvoje legitimno pravo ali tvrditi da je nesto bolje od neceg drugog a ne poznavati to sto pricas i jos i dalje tvrditi da si u pravu je apsurdno.no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 09:00
Ne znaš ti koliko ja to znam o tome, samo ti rekao da ne pratim te mobitele koji koštaju kao jedan bubreg u Indiji. I ako kažem da se ne slažem da je Mi9T bolji od Note 9 Pro, također ne znači da sam to bubnuo iz vedra neba, nego da znam nešto o tome.
Čak šta više imao sam 2 dana na stolu Huawei P30 Lite, Mi9T i Note 9S, nove iz kutije i mogao sam sebi besplatno uzeti koji sam htio, i nakon mog testiranja sam odlučio uzeti Note 9S. Ne znam koliko si ti imao prilike raditi sa oba modela pa tako samouvjereno pričaš šta je bolje. Evo npr. ja se nikad neću javiti na temu gdje je Iphone i nešto pisati o tome, ali vidim da ovdje ima stručnjaka za sve modele, operativne sisteme, cjenovne razrede, senzore kamere i slično. Imati mišljenje o nečemu šta se pročita na gsmareni ili nekom sličnom portalu, i imati mišljenje na osnovu nekog, pa barem i minimalnog iskustva su 2 različite stvari.
No, ni to nije nebitno koliko tko zna, ali spuštati razinu razgovora na taj tvoj ton, je krajnje neozbiljno.
P.S. Vidim da si odradio search, studiozan si, nema šta.![]()
I opet si u cijeloj prici kontradiktoran jer si napisao da ne bi uzeo ni najbolji telefon za 3KM ako nema slot za memorijsku karticu. Sama ta izjava dovoljno govori o tebi i tvom poznavanju mobitela kao i subjektivnosti pri odlucivanju sta je bolje a kontradiktornost se ogleda u tome da ti je Mi 9T bio jedan od ta 3 mobitela koje si "imao na stolu", sta ce on tu kad nema slot za memoriju a ti ne bi uzeo ni najbolji mobitel za 3KM ako nema slot za memoriju.
To sto sam odradio search je zato sto sam budala jer imam zelju da me svako shvati navodeci neki licni primjer u kojem bi se ta osoba mogla prepoznati i mislim da sam u tvom slucaju naveo odlican primjer sa Liverpoolom ali dzaba kad nisi jedan od onih koji ce malo razmisliti prije nego sto nesto napise nego samo lupetas bez ikakvih argumenata.
Za mene je ova rasprava sa tobom zavrsena. Sretno!
Ali najlakše se prodavati da si i Tito i partija i govoriti drugima da lupetaju, da su neozbiljni, pricaju šuplje priče, da ne poznaju materiju. To je taj obrambeni mehanizam koji odlikuje veilke znalce.
Nema šta, u pravu si![]()
Po meni je 64GB neki prihvatljiv minimum a 128GB neki optimum pogotovo ako neko misli zadrzati mobitel 2-3 godine.fusion_ba wrote: ↑29/07/2020 12:34 Svako ima neke svoje prefrerencije, ali sto se mene tice u vremenu cloud servisa, memorija a pogotovo memorijska kartica mi uopste nije neki prioritet. 64GB mi je i vise nego dovoljno, ni 50% toga mi nije popunjeno. Bukvalno u mobitelu imam mozda 10 fotki i snimaka, sve ostalo je na OneDrive, a to su gigabajti i gigabajti..
Za muziku koristim Spotify tako da ni tu nemam nista na mobitelu.
Ne znam bas tacno, cca 2 mjeseca. Ne znam sta bih ti rekao, osim da slusa. Jos nije nikad "zaledio" da sam ga morao restartati, ne gasim ga nikako, a baterija je vrh. Cak sta vise pao mi je 2-3 puta na asfalt iz sorca, i nista mu nije bilo. Doduse, imam onaj bumper koji dodje u kutiji.DonieBrasco wrote: ↑29/07/2020 15:06Kako te sluzi Note 9S, koliko dugaoga koristis, jesi li zadovoljan ?no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 13:37 Čak šta više imao sam 2 dana na stolu Huawei P30 Lite, Mi9T i Note 9S, nove iz kutije i mogao sam sebi besplatno uzeti koji sam htio, i nakon mog testiranja sam odlučio uzeti Note 9S.
Ja sam razmatrao Note 9 (bez S), a vidim da je neka mala razlika imeđu 9 i 9S.
hvala na infu... baš razmišljam o nabavci Nota 9Sno_sekirli wrote: ↑29/07/2020 16:04Ne znam bas tacno, cca 2 mjeseca. Ne znam sta bih ti rekao, osim da slusa. Jos nije nikad "zaledio" da sam ga morao restartati, ne gasim ga nikako, a baterija je vrh. Cak sta vise pao mi je 2-3 puta na asfalt iz sorca, i nista mu nije bilo. Doduse, imam onaj bumper koji dodje u kutiji.DonieBrasco wrote: ↑29/07/2020 15:06Kako te sluzi Note 9S, koliko dugaoga koristis, jesi li zadovoljan ?no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 13:37 Čak šta više imao sam 2 dana na stolu Huawei P30 Lite, Mi9T i Note 9S, nove iz kutije i mogao sam sebi besplatno uzeti koji sam htio, i nakon mog testiranja sam odlučio uzeti Note 9S.
Ja sam razmatrao Note 9 (bez S), a vidim da je neka mala razlika imeđu 9 i 9S.
Fotke nocne bolje od ocekivanog. Ako igras igre, tu ti puno ne mogu pomoci, jer ja ne igram.
I moram napomenuti, wifi prijemnik mu je pravo iznenadjenje. Zivim u stanu, na trecem katu, i u kafani koja je udaljena od stana, barem 50 metara zracne linije, imam signal. Nije na 100% brzine, ali radi.
E tako se pise. Da si odmah napisao da nije za tebe niko ti rijec ne bi rekao a ne da pises da je to neozbiljan mobitel jer nema Micro SD slot i tako popljujes vecinu najboljih mobitela na svijetu koji takodje nemaju Micro SD slot.no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 16:17 @CooK
Kakav argument ti treba?
Da Mi9T nema card slot i da zbog toga ja smatram da to nije telefon za mene? Da ima fensi pop up selfie kameru sa led lampicom za notifikacije, i da je to ono zbog cega je kao fol pozeljniji od normalne ciglice? A tu notifikacijski lampicu nr mozes vidjeti osim iz tacno odredjenog kuta gledanja. Da note serija ima puno bolju bateriju, a Note 9 Pro, oko kojeg je i pocela rasprava 30w brzo punjenje. Da Note 9 ima snapdragon G procesor, sa manje zagrijavanja i stednjom baterije? Da je kod Mi9T citac otiska na ekranu, pa kad se saspe, misli se ti kako ces ga otkljucat? I da je na kraju krajeva model Note 9 pro mladji skoro godinu dana?
Ja ne pokusavam tebe ubijediti koji je bolji i koji treba kupiti, ja se jednostavno ne slazem s tobom da je 9T bolji. Dopusti drugima da mogu imati svoje misljenje, i to na osnovu osobnog testiranja i afiniteta.
A ti nastavi o tome kako nitko drugi pojma nema ni o cemu osim tebe. Ti si kralj mobilnih tehnologija i samo je tvoja relevantna. Steta sto gubis svoj talenat i dragocjeno vrijeme na klix forumu, to je, iskreno, dobronamjerno misljenje.
Skloni UC browser, to je vise malware nego korisna aplikacija. Probaj uraditi force reset tako sto ces drzati dugme za paljenje sve dok se mobitel ne ugasi i ponovo ne pokrene. Ako to ne mogne onda ti je najvjerovatnije osteceno dugme za paljenje. Najbolje bi bilo da uradis factory reset ako nisi dugo i tad ces definitivno znati na cemu si tj jel fizicko ostecenje dugmadi ili je software odgovoran za taj problem.deda_jr wrote: ↑29/07/2020 17:51 Jedno pitanje koje nema veze sa novim modelima i čiji je veći![]()
Redmi 4... Od jutros mi ne rade power button i dugme za smanjenje zvuka. Dodatno, pokazuje konstantno da je baterija na 100%..
Očito je uradio update neke aplikacije u toku noći. Mi video, Mi calculator, Mi music i UC browser je updated od njihovih aplikacija. Uradio sam deinsraliranje updatea, ali ne mogu restartati mobitel, tako da nemam nikakve reakcije na ovo.
Je li neko imao sličan problem? I neki prijedlozi kako da riješim?
Rado bih riješio tako što bih kupio jedan od ovih o kojima se raspravlja, ali trenutno nije najbolja situacija![]()
Hvala na pomoći... UC browser ne mogu ukloniti, ne dozvoljava, samo mogu prisilno zaustaviti i deinstalirati update. Ali evo riješilo se deinstaliranjem updatea. Nisam i dalje ništa mogao, ali evo baterija se ispraznila, pa se telefon ugasio. Nakon što sam prikopčao da se puni, sve radi normalno... Do sljedećeg updateaCooK wrote: ↑29/07/2020 18:23Skloni UC browser, to je vise malware nego korisna aplikacija. Probaj uraditi force reset tako sto ces drzati dugme za paljenje sve dok se mobitel ne ugasi i ponovo ne pokrene. Ako to ne mogne onda ti je najvjerovatnije osteceno dugme za paljenje. Najbolje bi bilo da uradis factory reset ako nisi dugo i tad ces definitivno znati na cemu si tj jel fizicko ostecenje dugmadi ili je software odgovoran za taj problem.deda_jr wrote: ↑29/07/2020 17:51 Jedno pitanje koje nema veze sa novim modelima i čiji je veći![]()
Redmi 4... Od jutros mi ne rade power button i dugme za smanjenje zvuka. Dodatno, pokazuje konstantno da je baterija na 100%..
Očito je uradio update neke aplikacije u toku noći. Mi video, Mi calculator, Mi music i UC browser je updated od njihovih aplikacija. Uradio sam deinsraliranje updatea, ali ne mogu restartati mobitel, tako da nemam nikakve reakcije na ovo.
Je li neko imao sličan problem? I neki prijedlozi kako da riješim?
Rado bih riješio tako što bih kupio jedan od ovih o kojima se raspravlja, ali trenutno nije najbolja situacija![]()
Kao prvo hvala i uzvraćam lijepe želje. Samo da budemo jasni, niti ja pljujem bilo šta, niti bilo koga osobno.CooK wrote: ↑29/07/2020 18:19E tako se pise. Da si odmah napisao da nije za tebe niko ti rijec ne bi rekao a ne da pises da je to neozbiljan mobitel jer nema Micro SD slot i tako popljujes vecinu najboljih mobitela na svijetu koji takodje nemaju Micro SD slot.no_sekirli wrote: ↑29/07/2020 16:17 @CooK
Kakav argument ti treba?
Da Mi9T nema card slot i da zbog toga ja smatram da to nije telefon za mene? Da ima fensi pop up selfie kameru sa led lampicom za notifikacije, i da je to ono zbog cega je kao fol pozeljniji od normalne ciglice? A tu notifikacijski lampicu nr mozes vidjeti osim iz tacno odredjenog kuta gledanja. Da note serija ima puno bolju bateriju, a Note 9 Pro, oko kojeg je i pocela rasprava 30w brzo punjenje. Da Note 9 ima snapdragon G procesor, sa manje zagrijavanja i stednjom baterije? Da je kod Mi9T citac otiska na ekranu, pa kad se saspe, misli se ti kako ces ga otkljucat? I da je na kraju krajeva model Note 9 pro mladji skoro godinu dana?
Ja ne pokusavam tebe ubijediti koji je bolji i koji treba kupiti, ja se jednostavno ne slazem s tobom da je 9T bolji. Dopusti drugima da mogu imati svoje misljenje, i to na osnovu osobnog testiranja i afiniteta.
A ti nastavi o tome kako nitko drugi pojma nema ni o cemu osim tebe. Ti si kralj mobilnih tehnologija i samo je tvoja relevantna. Steta sto gubis svoj talenat i dragocjeno vrijeme na klix forumu, to je, iskreno, dobronamjerno misljenje.
To sto Mi 9T ima takvu kameru kakvu ima je da bi imao display bez ikakvih rupa sto puno ljudi itekako znaci. Notifikacijska LED-ica mu jeste na nezgodnom mjestu ali zaboravljas da taj mobitel ima AMOLED display i da prilikom notifikacije mu blescu rubovi ekrana i da to radi AMOLED-a ne trosi nista vise struje od standardne LED-ice a bolje se vidi od bilo koje standardne LED-ice.
RN9 Pro istina ima mogucnost brzeg punjenja ali oba dodju sa 18W punjacima pa za brze punjenje moras iskesirati jos kesh-a.
Sto se tice zagrijavanja oba ta mobitela su izradjena u 8nm FINFET tehnologiji, oba imaju istu arhitekturu procesora i isti GPU-a a clockovi su im skoro isti pa ce se isto i grijati. Osim toga Mi 9T ima metalni okvir koji bolje odvodi toplotu od RN9 Pro koji ima plasticni okvir.
To sto ima citac otiska prstiju na displayu je takodje plus a ne minus i ako i to pljujes onda opet pljujes po vecini najboljih mobitela na svijetu jer i oni isto imaju FOD. Display sam ne ocitava otiske nego senzor ispod displaya pa ako display i pukne i dalje ces moci otkljucati mobitel sve dok display daje ikakvu svjetlost. To sto je RN9 Pro mladji godinu dana ne znaci nista jer nema nista bolji chipset i jos ima zastarjelu LCD tehnologiju displaya umjesto AMOLED-a. Ni ja tebe ne pokusavam uvjeriti koji je bolji mobitel nego ti pisem cinjenice zasto je neki mobitel bolji a da si ti napisao da tebi nije bolji jer imas neke druge afinitete ja ti ne bih rijec rekao ali ti ismijavas stvari na nekom mobitelu samo zato sto tebi to ne odgovara.
Hvala ti sto brines o mom talentu i vremenu ali nema potrebe za tim. Zivio ti meni 100 godina i da ti taj mobitel potraje sto duze. Pozdrav.![]()