ja ga imam i za sad sam zadovoljan.s tim da ti preporucujem da uzmes i usb stick koji podrzava IEEE 802.11n jer ces onda dobiti optimalnu brzinu wifi-a.
na iphone-u imam ovu brzinu.

a ovdje kosta oko 60 €
Moderator: Benq

DI-624 koristim vec par godina i radi kao doksa... doduse nisam probao konektovati iphone ali ako n95 moze, valjda bi i iphone trebao mocihakazvaka wrote:ovako, zanima me koji mi DOBAR router preporucujete ? dakle ono sto mi je potrebno je konekcija za 2+ racunara i na mobitelu (iphone i n95). vazno je da je KVALITETAN i da ga je moguce podesiti, za razliku od sveg smeca kojeg sam do sada koristio![]()
cijena nije bitna...
fala dje culi i ne culi
hm, plazma je odma do rutera, bežični telefon je malo dalje..mislim samo njegova bazna stanica ali koliko se sjećam, imao sam probleme sa r. i prije nego sam fontele uzeo...može li onda biti do tv?holowey wrote:imas li u blizini rutera, tj u blizini linije izmedju rutera i laptopa, bezzicni telefon, mikrovalnu, bilo sta sto emituje na cca 2.4ghz? jesi pokusao da promijenis kanal?torcida wrote:nedavno sam uzeo dlinkov router..ne znam točno koji je model u pitanju ali, čim sam ga priheftao..radio je kako treba, mislim i dan danas sve one potrebne lampice svijetle ali je veza kaotična...većinu puta ne može ništa otvoriti, kad modem direktno spojim sa laptopom, veza proradi u sekundi...dolazili su likovi iz kablovske, instalacija je udure,po njihovom mišljenju se netko navodno prikopčao sa strane pa mi krade promet što je praktički nemoguće, zaštita postoji, sve je odrađeno na pravi način i sve fercera kako treba ali signala ni na vidiku....ikakvo objašnjenje??
...nisam probao sa firefoxom, inače koristim operu ali baš ću probati da vidim jel može u mene inače ću ga stvarno izbiti iz cipela!karanana wrote:imam d-link 524
wireless sa firefoxom radi sve super, dok kroz explorer ne mogu nista otvoriti. kaze connection could not been established (ili tako nesto). onda kliknem na ono diagnose problem i nesto provjerava, provjerava i kaze connection could not be made to http port 80, http port 423 (mislim da je 423) i neki FTP pa broj. kaze provjerite firewall settingse. ne znam gdje to da provjerim i da promjenim?
Kad pare nisu problem pogledaj neke od Asus-ovih rutera. Malo se zna kod nas da Asus pravi dobre rutere. Npr. u ovaj WL-700gE mozes staviti i hard disk ili usb stick, pa imas i mrezni disk. Takoder, mogu se skidati torrentni bez da je ukljucen racunar. Po meni jedina mana ovog rutera je sto je vec pomalo stariji. U pitanju je 54g standard za bezicni pristup.hakazvaka wrote:ovako, zanima me koji mi DOBAR router preporucujete ? dakle ono sto mi je potrebno je konekcija za 2+ racunara i na mobitelu (iphone i n95). vazno je da je KVALITETAN i da ga je moguce podesiti, za razliku od sveg smeca kojeg sam do sada koristio![]()
cijena nije bitna...
fala dje culi i ne culi
stariji u kojem kotextu, sporija veza ili nešto drugo? i koliko peneza bi došao?mahalas505 wrote:Kad pare nisu problem pogledaj neke od Asus-ovih rutera. Malo se zna kod nas da Asus pravi dobre rutere. Npr. u ovaj WL-700gE mozes staviti i hard disk ili usb stick, pa imas i mrezni disk. Takoder, mogu se skidati torrentni bez da je ukljucen racunar. Po meni jedina mana ovog rutera je sto je vec pomalo stariji. U pitanju je 54g standard za bezicni pristup.hakazvaka wrote:ovako, zanima me koji mi DOBAR router preporucujete ? dakle ono sto mi je potrebno je konekcija za 2+ racunara i na mobitelu (iphone i n95). vazno je da je KVALITETAN i da ga je moguce podesiti, za razliku od sveg smeca kojeg sam do sada koristio![]()
cijena nije bitna...
fala dje culi i ne culi
Da, u pitanju je sporija konekcija kad se konektuje bezicno na ruter(i gore pomenuti d-link koristi G standard), sada je sve vise u upotrebi N standard.torcida wrote:stariji u kojem kotextu, sporija veza ili nešto drugo? i koliko peneza bi došao?mahalas505 wrote:Kad pare nisu problem pogledaj neke od Asus-ovih rutera. Malo se zna kod nas da Asus pravi dobre rutere. Npr. u ovaj WL-700gE mozes staviti i hard disk ili usb stick, pa imas i mrezni disk. Takoder, mogu se skidati torrentni bez da je ukljucen racunar. Po meni jedina mana ovog rutera je sto je vec pomalo stariji. U pitanju je 54g standard za bezicni pristup.hakazvaka wrote:ovako, zanima me koji mi DOBAR router preporucujete ? dakle ono sto mi je potrebno je konekcija za 2+ racunara i na mobitelu (iphone i n95). vazno je da je KVALITETAN i da ga je moguce podesiti, za razliku od sveg smeca kojeg sam do sada koristio![]()
cijena nije bitna...
fala dje culi i ne culi

udrch wrote:Problem je vjerovatno do kablovskog operatera..više mi se kolega žalilo..kod komšije imam isti ovakav slučaj..čak je isti i ruter, d-link..laptop vidi ruter, ali se ne može nikako konektovati..ruter bio i na servisu, radi normalno, kasnije probato i na ADSL-u, fercera, ali na kablovskoj neće i gotovo..direktno sa modema radi..laptop probo ja kod svoje kuće, radi i wireless i sve..torcida wrote:nedavno sam uzeo dlinkov router..ne znam točno koji je model u pitanju ali, čim sam ga priheftao..radio je kako treba, mislim i dan danas sve one potrebne lampice svijetle ali je veza kaotična...većinu puta ne može ništa otvoriti, kad modem direktno spojim sa laptopom, veza proradi u sekundi...dolazili su likovi iz kablovske, instalacija je udure,po njihovom mišljenju se netko navodno prikopčao sa strane pa mi krade promet što je praktički nemoguće, zaštita postoji, sve je odrađeno na pravi način i sve fercera kako treba ali signala ni na vidiku....ikakvo objašnjenje??
Fakat čudna situacija..
Nije drug, Ovo je 5460AP v2. Probao sam po njegovom upustvu sa web stranice, ali ćorak.topcam wrote:Koji model Routera tacno?!
http://www.airlive.com/product/product_ ... 4218357437
Promjeni browser (ili iskljuci dodatke NoScript etc.)
Podesi router preko kabla. Sigurnije je.
Provjeri kucas li tacno IP adresu koju trebas.
g
Default:
192.168.1.254
Jel´ovaj http://www.airlive.com/product/product_ ... 4491753621

beco wrote:Sta mislite izmedu D-Link DI-524 Wireless Router=85 KM ili LINKSYS Wrlss WRT54G2-EE =102 KM

jesi li omogucio kreiranje vise od jedne konekcije sa tvojim adsl usernameom?beco wrote:Na kraju sam kupio ovaj LINKSYS router, sa kojim dolazi program network magic. Napravio sam mrezu izmedu Pc i laptopa, ali ne znam kako da podjelim adsl konekciju, mogu konektovati preko wirelessa samo 1 kompjuter, dok se drugi ne moze konektovati dok je prvi konektovan i obrnuto. Kako ovo da rijesimHvala