Nakon gubitka konekcije Telemach mi savjetovao da resetujem i modem i router i sad ne mogu da se konektujem wireless konekcijom..a sve je doaad radilo
Jedan racunar koji je povezan žicom nema problema..ali ovaj sto je isao bezicno nece nikako...ja vidin da je konekcija tu..ali kad se konektujem na nju nema internet veze..u pitanju je Windows 7
Na mobitelu sve radi bez problema..
Mislim da mi je problem jer mi se na kompu pojavila Network connection 2...a doaad je bila broj 1
A sad tu pod brojem 1 ne mogu nikako da nadjem...niti da ovoj promjenim ime u 1 jer mi napise da to ime vec postoji...
Ima li ko ideju kako da lociram ovu pod brojem 1...pa da se konektujem preko nje...ili mozda neki drugi savjet
wireless konekcija - problem
Moderator: Benq
- Almir_93
#2 Re: wireless konekcija - problem
Resetuj modem na fabričke postavke pa napravi novu konekciju.. Najlakše
- nKrkan
#3 Re: wireless konekcija - problem
Jel ima neka aplikacija nešto da kasd sam u nekom kafiću da svu konekciju ja uberem ?
- Almir_93
#4 Re: wireless konekcija - problem
Kako misliš svu ??
- azurna_obala
#5 Re: wireless konekcija - problem
Zna li neko kako da podesim wireless, imam ruter Motorola i modem Asus...ranije je to nekad sve podešeno na kompjuteru, ali tu mrežu svoju ne mogu da nađem, jer se podesilo tako, da je niko ne može naći osim nas ovdje
a sad treba da se povežem preko laptopa.
Eh sad, kako da ja uđem u ta podešavanja i promijenim tu privatnost, čak se ni passworda ne sjećam
Eh sad, kako da ja uđem u ta podešavanja i promijenim tu privatnost, čak se ni passworda ne sjećam
-
huja
#6 Re: wireless konekcija - problem
Ako je windows 7 u pitanju. Možda trebas postaviti IP adresu i DNS server ne znam kako to ide sa Telemachom! Ali probaj. Odi na onaj mali kompjutercic dole u desnom uglu i idi na "Open Network and Sharing Center" zatim imas u onome meniju lijevo "Change adapter settings" Prvo znaci ta sto ti je bila jedinica mreza da li je bilo "Local Area Network" ili sl. idi desni klik i "Propertis" zatim odaberi "Internet Protocol Version " sad mozda ti je 4 verzija nije bitno, klikni i onda opciju/dugme propertis , ako ima brojeva kakvih IP adresa tipa 192.168.1.1 , sve to prepisi na list i odi isti princip na taj novi broj 2 sto ti se napravio i kopiraj to i spremi. Ako ne nadjes u jednom tom brojeve "Internet Protocol Version" ili na drugu verziju 6 ili sl.
Pozz
Moglo bi to biti vjerovatno jer ako ti na mobu sve radi ruter je u redu
Pozz
Moglo bi to biti vjerovatno jer ako ti na mobu sve radi ruter je u redu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7 Re: wireless konekcija - problem
Valjda ovdje mogu pitati.
Imam adsl konekciju i komp je spojen kablovima
Jucer sam laptop konektovala na wifi, ali mi od jutros na mobitelu ne radi wifi
Ne znam jel jucer radilo, ne sjecam se. Kad sam dosla na posao, mob se automatski spojio na wifi, znaci nije do moba, na laptopu wifi radi, samo nece mob 
Imam adsl konekciju i komp je spojen kablovima