windows xp + SP2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1 windows xp + SP2

Post by shiljak »

E vako je to bilo.
Na PC-u sam imao instaliran windows 2000 i onda sam instalirao XP (sp1).
I sad kad sam palio PC pojavi mi se da izaberem hocu li windows 2000 ili XP. I ja sam ti odmah pislje instalacije win. xp (sp1) instalirao sp2. I sad kad mi se restartovao pc pojavilo mi se opet da izaberem OS i ja kliknem windows Xp. I cim kliknem na monitoru mi samo crno (nije da se izgasi, nego upaljen :D )...
Eto ljudi sta sad?
Ako ista mogu jos uvjek surfati po windowsu 2000 :D
Qler

Post by Qler »

provjeri da ti ne susnjaju vimbroni na lijevoj spelvrcni za gemanzovanje defufne! To zna nekad biti :D

ma sta ja znam, koliko sam shvatio instalirao si dual boot, kada si zakrpio SP2 shebo ti se win. Poznato je da naknadna instalacija SP2 pravi neke probleme, zato napravi slipstream SP2 na cd win-a i ponovo opleti!

kako se pravi slipstream, nadji na google-u, ja sam zaboravio!
shiljak

Post by shiljak »

Qler wrote:provjeri da ti ne susnjaju vimbroni na lijevoj spelvrcni za gemanzovanje defufne! To zna nekad biti :D

ma sta ja znam, koliko sam shvatio instalirao si dual boot, kada si zakrpio SP2 shebo ti se win. Poznato je da naknadna instalacija SP2 pravi neke probleme, zato napravi slipstream SP2 na cd win-a i ponovo opleti!

kako se pravi slipstream, nadji na google-u, ja sam zaboravio!
vjerovatno pise na ovoj stranici, ali misim da necu nikad skontati...
nego da pitam, kad budem ponovo instalirao windows xp SP1, kako cu izbrisati windows 2000, jel da uzmem samo delete gdje se nalazi windows 2000 instaliran, pa kad ga izbrisem da instaliram SP2 :?

http://www.petri.co.il/windows_xp_sp_slipstreaming.htm

http://www.petri.co.il/windows_xp_sp_slipstreaming.htm
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Pa neisplati ti se nista vise zadrzati na toj particiji, prema tome formatiraj sve
mexx25

Post by mexx25 »

contol panel/admin... tools/Computer manegment/Disk Manegment i vidi sta možeš
Post Reply