windows ili android telefon???
Moderator: Benq
-
goran1122
#1 windows ili android telefon???
pozdrav svima
evo mene opet sa svoim pitanjima u cvezi kupovine telefona. dakle imam 2 telefona u ponudi a to su: nokia lumia 620 i lg optimus p920 e sada oba su po cijeni t8 negdje razlika je 50 km znači nokia je 300 km a lg 250 km. s tom razlikom da je nokia nova a lg polovan.
e sada ono što mene zanima je op sistem dakle android sam koristio i nisam imo problema sa njim ali windows phone nisam nikad koristio pa ne znam ni kako on radi a ni koliko je dobar. te mi treba neko ko je koristio da mi malo pojasni prednosti i mane window2s hone-a a i mošljenje koi je napredni i telefon a i os.
hvala svima u naprijed na pomoći pišite što opširnije o ovome sve šro znate.
bit ću vam veoma zahvalan
evo mene opet sa svoim pitanjima u cvezi kupovine telefona. dakle imam 2 telefona u ponudi a to su: nokia lumia 620 i lg optimus p920 e sada oba su po cijeni t8 negdje razlika je 50 km znači nokia je 300 km a lg 250 km. s tom razlikom da je nokia nova a lg polovan.
e sada ono što mene zanima je op sistem dakle android sam koristio i nisam imo problema sa njim ali windows phone nisam nikad koristio pa ne znam ni kako on radi a ni koliko je dobar. te mi treba neko ko je koristio da mi malo pojasni prednosti i mane window2s hone-a a i mošljenje koi je napredni i telefon a i os.
hvala svima u naprijed na pomoći pišite što opširnije o ovome sve šro znate.
bit ću vam veoma zahvalan
- Qler
#2 Re: windows ili android telefon???
Prelistaj teme android i nokia lumia...
-
goran1122
#3 Re: windows ili android telefon???
da a de mi reci ovaj lg p920 kakav je to tel jeste da malo skrećem s teme ali da ne otvaram novu
-
bboy.patron
#4 Re: windows ili android telefon???
WP je najbrzi OS na mobilnim telefonima. Android je konfiguratibilniji.
WP mi pruza produktivnost u licnom i poslovnom okruzenju.
Zauzima trziste.
Zauzima trziste.
-
goran1122
#5 Re: windows ili android telefon???
da a de mi reci ovaj lg p920 kakav je to tel jeste da malo skrećem s teme ali da ne otvaram novu
- dinooh
#6 Re: windows ili android telefon???
pogledaj da li windows ima aplikacije koje si koristio na androidu ili koje namjeravas koristit. Ako nema, ne bi preporucio da kupujes windows. Ako ima potrebne aplikacije, kupi windows pa vidi valja li ti
-
belami1111
#7 Re: windows ili android telefon???
Nemoj tog optimusa 512 rama premalo za android težak ko zemlja debeo - generalno android bez 1 gigu rama za iole zahjevnog korisnika je patnja ,ako ćeš android traži nešto sa gigu rama...imaš za manje od 300 km lg optimus L7-2 noviji tanji ljepšigoran1122 wrote:da a de mi reci ovaj lg p920 kakav je to tel jeste da malo skrećem s teme ali da ne otvaram novu
- agent_zero
-
belami1111
#9 Re: windows ili android telefon???
Zašto ????agent_zero wrote:Android.
- newlevel
#10 Re: AW: windows ili android telefon???
Vidim neko ti je napisao, da taj lg ima 512 rama. Odma ti na startu kazem veliko NE. Imam toliko rama na xperia e, i stvarno je ne malo, nego premalo rama za android. Ogranicio sam svoje koristenje na ono najosnovnije, gmail, skype, fb, browser, whatsapp i tapatalk. Bez toga ne mogu, i to sto meni treba na telefonu on radi fluidno.
Sada ako si neki korisnik, koji bi htio koristiti, i viber, razne widgete koji cine telefon ljepsim, pa ukoliko izidje neka korisna aplikacija, koja trazi da je u pozadini konstantno online, to bi te hebalo, usporilo bi ti telefon, i doslo bi ti da ga od zid bacis.
Ja da sam na tvom mjestu, uzeo bi nokiu. Ja sam se mislio izmedju nokie i xperie, i nesto me preokrenu na xperia, i mogu ti reci da sam se pokajao. Bez gige rama, ne kupuj android. Uci na greskama drugih.
Sent from my Nokia 3310
Sada ako si neki korisnik, koji bi htio koristiti, i viber, razne widgete koji cine telefon ljepsim, pa ukoliko izidje neka korisna aplikacija, koja trazi da je u pozadini konstantno online, to bi te hebalo, usporilo bi ti telefon, i doslo bi ti da ga od zid bacis.
Ja da sam na tvom mjestu, uzeo bi nokiu. Ja sam se mislio izmedju nokie i xperie, i nesto me preokrenu na xperia, i mogu ti reci da sam se pokajao. Bez gige rama, ne kupuj android. Uci na greskama drugih.
Sent from my Nokia 3310
-
Djubre_
#11 Re: windows ili android telefon???
Ni jedan ni drugi. Uzmi S2 galaxy
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
belami1111
#12 Re: AW: windows ili android telefon???
Jarane ja sam ima isto dilemu mjenjao ženi tel pa reko da iskoristim BH ponudu akciju i dogovorimo xpriu E i ja dođem u centar i u zadnjem momentu me na sreću đavo preokrenu na lumiu 520.....i dobi maltene za iste pare telefon duplo bolji , veći i bolji ekran bolja kamera bolja baterija i što je najvažnije radi na njemu to sve što si pobrojao i viber dodatno bez da trzne.....i još besplatna navigacija ..itd mislim da je za normalnog korisnika lumia 520 najbolji omjer dobiveno za cijenu..newlevel wrote: Ja da sam na tvom mjestu, uzeo bi nokiu. Ja sam se mislio izmedju nokie i xperie, i nesto me preokrenu na xperia, i mogu ti reci da sam se pokajao. Bez gige rama, ne kupuj android. Uci na greskama drugih.
Sent from my Nokia 3310
ili ako će android tad nipšto manje od gige rama a to će bogami novo koštati oko 400 kema i više ili što kolega reče polovan sgs2 a i on je od 300-400 km
Znači dobrog androida nema bez 350-500 km bio sony ,LG ,samsung ili HTC
- stakasa
#13 Re: windows ili android telefon???
Sad za sad osam posto. Vjerovatno ce to rasti sa Microsoftom. Hoce sigurno. Ali dok se to stigne, pokretacu teme ce biti vakat za novi telefonbboy.patron wrote:WP je najbrzi OS na mobilnim telefonima. Android je konfiguratibilniji.
Zauzima trziste.