Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
evo jos u vezi backupa. Dakle problem nastane ako si rename folder od backupa.. kad odes u control panel da vidis status kaze da ima "nepoznati problem" i nudi ti se da odaberes novi hdd za backup posto trenutni ko ne radi.
I moras prvo odabrati neku drugu particiju pa se opet vratiti na staru (a prethodno obrisati backup do sad)..
A ima jos jedna stvar sto te zbuni. Kad odaberes taj hdd gdje ce biti backup, odma mi ispod prikaze neka dva backupa, jedan prije 2-3 mjeseca i drugi danasnji, pa ko moram odabrati koja od ta dva, valjda da "nastavim" na njima sta li.. A nema opcije da te neke stare (ako su) obrises nego ti tu stalno stoje
shiljak wrote:evo jos u vezi backupa. Dakle problem nastane ako si rename folder od backupa.. kad odes u control panel da vidis status kaze da ima "nepoznati problem" i nudi ti se da odaberes novi hdd za backup posto trenutni ko ne radi.
I moras prvo odabrati neku drugu particiju pa se opet vratiti na staru (a prethodno obrisati backup do sad)..
A ima jos jedna stvar sto te zbuni. Kad odaberes taj hdd gdje ce biti backup, odma mi ispod prikaze neka dva backupa, jedan prije 2-3 mjeseca i drugi danasnji, pa ko moram odabrati koja od ta dva, valjda da "nastavim" na njima sta li.. A nema opcije da te neke stare (ako su) obrises nego ti tu stalno stoje
Pa čuj šiljak,šta bi ti za 15$, ustvari 39.99$, moraš neke kompromise praviti.
Kod mene w8 sad strasno radi, cak sam instalirao sebi windows 8 pro with wmc, mada mi je ovaj wmc ide na zivce i ne koristim ga prakticno, al kad ga vec instaliram instaliram do kraja, mada sada koristim windows 7 posto na 8 zna da zasteka i kad igram lol kad pritisnem ALT + TAB nece da mi zamjeni prozor vec zaledi pa tako da cekam neki vazniji apdejt ili sp1
Imam pristup netu preko VPNa, ali mi pise dole ono dole: no internet access...
zbog toga ne mogu uopste skoro nista da koristim sto se tice win8.. kako da namjestim nekako da mi pise da ima interneta..
ako imas instaliranu sedmicu, a instaliras osmicu na drugom hdd-u (napravis se pametan pa iskopcas hdd sa win 7 kako ti osmica ne bi napravila da biras koji ces OS na pocetku).. kad se ponovo vratis na win 7 pojavi se onaj diskchecker i pokvari ti win 8, dakle nece da se boota kasnije..
Jednom mi se to desilo pa samo morao ponovo instalirati osmicu.. a sad sam iskljucio na win 7 taj disk checker da mi ne bi pokvario win 8 opet
Naravno planirama obrisati win 7 kad sve fino prebacim...
shiljak wrote:ako imas instaliranu sedmicu, a instaliras osmicu na drugom hdd-u (napravis se pametan pa iskopcas hdd sa win 7 kako ti osmica ne bi napravila da biras koji ces OS na pocetku).. kad se ponovo vratis na win 7 pojavi se onaj diskchecker i pokvari ti win 8, dakle nece da se boota kasnije..
Jednom mi se to desilo pa samo morao ponovo instalirati osmicu.. a sad sam iskljucio na win 7 taj disk checker da mi ne bi pokvario win 8 opet
Naravno planirama obrisati win 7 kad sve fino prebacim...
Šefe ja imam w7 i w8 na jednom HDD na kojem je napravljena particija, ako hoces da ti normalano radi i w8 i w7 ides desni klik na my comp. pa onda manage,diskmenagment, pa tu vidis koje hdd i particije imas, ako ti je w7 na na disku c i hoces da koristis w8 koji je je na disku npr B, odes desni klik na taj disk i kliknes mark this partiton as active, i onda rr komp i imas windows 8 tako i sa w7 samo odradis obrnuto
@casanova, kad udjes na windows 8 restartuj modem, tj iskljuci ga iz struje i ukljuci
@agent_zero, to što ti misliš da ne vidiš desni kraj ekrana je upravo kraj ekrana, nego tebe buni što se metro ikonice sa desne strane ne vide cijele. Ikonica stane koliki ti je ekran i rezolucija,da bi ostale vidio moraš skrolati mišem gdje dobivaš desno-lijevo kretanje
shape of despair wrote:@agent_zero, to što ti misliš da ne vidiš desni kraj ekrana je upravo kraj ekrana, nego tebe buni što se metro ikonice sa desne strane ne vide cijele. Ikonica stane koliki ti je ekran i rezolucija,da bi ostale vidio moraš skrolati mišem gdje dobivaš desno-lijevo kretanje
Pa onda je to žešća debilana, kako nisu mogli napraviti da se automatski kalibrira izgled destopa u zavisnosti od formata ekrana. Da sve metro ikone stanu na taj format.
Čuj moram skrolati da bih vidio šta sve imam na desktopu