Windows 8
Moderator: Benq
-
illbill
#2376 Re: Windows 8
Ima prbolem,(imma windows 7)..dans mi se pojavio kao neki blok ili sta vec
nap.ne mogu kliknui na yes kad m ise nesto ponudi,na piku recimo ne mogu kliknuti na opciju posalji..i tako problemi tog tipa..ne mogu ici na cancel kad m ise ponudi,ne mogu ni na yes ili no kad hocu da ugasim nesto nesgo samo na x itd itd
u cemu je problem?
nap.ne mogu kliknui na yes kad m ise nesto ponudi,na piku recimo ne mogu kliknuti na opciju posalji..i tako problemi tog tipa..ne mogu ici na cancel kad m ise ponudi,ne mogu ni na yes ili no kad hocu da ugasim nesto nesgo samo na x itd itd
u cemu je problem?
-
PIMP-Meister-2000
#2377 Re: Windows 8
Koji browser koristiš? Da li se isto dešava i na drugim browserima (probaj IE, Firefox, Operu pa javi)? Imaš li ikakav Antivirus/firewall instaliran?!illbill wrote:Ima prbolem,(imma windows 7)..dans mi se pojavio kao neki blok ili sta vec
u cemu je problem?
-
illbill
#2378 Re: Windows 8
koristim mozilu
imam aviru..i na pocetku m ise pojavi kada upalim komp..neki faj od avire ali ne mogu ni na yes ili nou ili cancel,vec samo na x??
imam aviru..i na pocetku m ise pojavi kada upalim komp..neki faj od avire ali ne mogu ni na yes ili nou ili cancel,vec samo na x??
- Felidae
#2379 Re: Windows 8
malo off topic;
Pokušsavam instalirati xp na sony vaio na kojem je sada win 7 ali nema sanse da mu proradi zvuk iako kada se pusti neka muzika volume mixer na ekvilajzeru pokazuje da nesto svira,elem usb boot xp i pokrene instalaciju ali mi trazi cd od win xp i nemoze da pokrene samu instalaciju windowsa xp nego kaze ili ubaci xp disk ili stisni f3 i prekini....
sta da se radi?=
Pokušsavam instalirati xp na sony vaio na kojem je sada win 7 ali nema sanse da mu proradi zvuk iako kada se pusti neka muzika volume mixer na ekvilajzeru pokazuje da nesto svira,elem usb boot xp i pokrene instalaciju ali mi trazi cd od win xp i nemoze da pokrene samu instalaciju windowsa xp nego kaze ili ubaci xp disk ili stisni f3 i prekini....
sta da se radi?=
-
Nefs-i Mulhima
#2380 Re: Windows 8
Nermin_BH wrote:Original je kabal, nije do kabla neki je problem do windows 8.
Nemam ideje sta bi moglo biti u pitanju. Ako kojim slucajem rijesis svoj problem nemoj nas zaboraviti na forumu, postaj, mozda nekome pomognes
Pozz
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
Nefs-i Mulhima
#2381 Re: Windows 8
Felidae wrote:malo off topic;
sta da se radi?=
Ovo je uobicajan problem sa audio cipom realteka.
U postavkama realtek hd audia cekiraj "fill speakers with sound"
Idi na ikonicu i iskljuci detekciju front panela, postavi da prednji i zasnji panel pusta dva streama, "uvezi" slicne portove... To bi trebalo rjesiti problem.
Sto se tice xp instalacije moguce da si skonuo los iso ili nisi napravio dobar bootabilni usb. Prije ovo oko bootabilnog usb.a da je problrm
@illbill postavi par screnshootova da se konkretno vidi problem.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- Felidae
#2382 Re: Windows 8
Pa rufusom napravim bootabilni win 7 i on prolazi a ovaj xp nece...skinem jos neki iso pa probam.
Sent from my lumia620 using Tapatalk
- Felidae
#2383 Re: Windows 8
A nemam realtek audio postavke,sa svjezom instalacijom win 7 on je svoje drivere instalirao ali se nista ne cuje a equilajzer pokazuje da nesto "svira" .....ccc bas neznam sta da,uradim
- Qurajber
#2384 Re: Windows 8
Instaliraj virtuelnu mašinu. To ti je isto jer si malo zakasnio za Win 7...Dzontra Volta wrote:Da li bi ja mogao instalirati pored 8-ice na komp i sedmicu, i da ih mogu mijenjati po potrebi?
-
Nefs-i Mulhima
#2385 Re: Windows 8
Ja sam imao problems a realtekom i nakon solidnih 7 dana nerviranja kupio zvucnu karticuFelidae wrote:A nemam realtek audio postavke,sa svjezom instalacijom win 7 on je svoje drivere instalirao ali se nista ne cuje a equilajzer pokazuje da nesto "svira" .....ccc bas neznam sta da,uradim
Probaj sa WinSetupFromUSB, meni prolazi a na jednom usb.u imam 7 cu, xp i linux mint instalaciju (trenutno ne podrzava 7 cu i 8 cu u isto vrijeme sto je steta)....Felidae wrote:Pa rufusom napravim bootabilni win 7 i on prolazi a ovaj xp nece...skinem jos neki iso pa probam.
Naravo da mozes. Razlicite particije. 7 ca bi trebala uredno napraviti boot menu da mozes izabrati prilikom ukljucivanja racunara. Za svaki slucaj provjeri na netu o mogucoj nekompatibilnosti buduci da je 8 ca novija....Dzontra Volta wrote:Da li bi ja mogao instalirati pored 8-ice na komp i sedmicu, i da ih mogu mijenjati po potrebi?
-
r_faruk
#2386 Re: Windows 8
ono sto je valjalo od windows-a:
win 98
win xp
win 7
znaci cekam devetku ili nesto poslije osmice............
win 98
win xp
win 7
znaci cekam devetku ili nesto poslije osmice............
- ExNihilo
#2387 Re: Windows 8
Dzontra Volta wrote:Da li bi ja mogao instalirati pored 8-ice na komp i sedmicu, i da ih mogu mijenjati po potrebi?
Možeš, ali ako si već instalirao osmicu pa onda sedmicu, sedmica bi mogla izbrisati bootloader osmice. Drugim riječima, neš moć uć u osmicu. Da bi ga vratio morat ćeš tweakat bootloader, a nešto ne vjerujem da ti se to radi čim pitaš.
Last edited by ExNihilo on 04/02/2014 16:58, edited 1 time in total.
-
zLatk0
#2388 Re: Windows 8
Primjetio sam da mi ne radi airplane dugme, tj radi dugme kao dugme, ali ta opcija ne radi (sve ostale rade bez problema). Mislim da je to nakon nekog win updatea otislo..
Ideapad Z710
Ideapad Z710
-
Mraka
#2389 Re: Windows 8
Win8.1 9600.16596.WINBLUES14_GDR_LEAN.140114-0237

Ako neko bude probao,nek isproba na virtal masini.
Posebna instalacija,moras nanovo sve tuga

Ako neko bude probao,nek isproba na virtal masini.
Posebna instalacija,moras nanovo sve tuga
-
gidra
#2390 Re: Windows 8
^^kakav je ovo update? Donosi li šta novo?
-
Mraka
#2391 Re: Windows 8
Evo video pa pogledaj sta ima novogidra wrote:^^kakav je ovo update? Donosi li šta novo?
Citiram jedan post :
9600.16596.WINBLUES14_GDR_LEAN.140114-0237 i kompatibilan je sa 64-bitnim računarima, ali bi i 32-bitna verzija trebala uskoro da se pojavi. Naravno, treba imati na umu da je ovo tek rana verzija i da može biti nestabilna i puna grešaka, te je namjenjena isključivo onima koji žele da "bace pogled" na to šta nam apdejt donosi.
- escobar__
#2392 Re: Windows 8
Pa moraš nanovo kad se radi o leakanoj, nedovršenoj verziji. Malo strpljenja nije na odmet, ne donosi ova nadogradnja ništa revolucionarno da bih remetio čitav sistem zbog toga.Mraka wrote:Posebna instalacija,moras nanovo sve tuga
- Qurajber
#2393 Re: Windows 8
zLatk0 wrote:Primjetio sam da mi ne radi airplane dugme, tj radi dugme kao dugme, ali ta opcija ne radi (sve ostale rade bez problema). Mislim da je to nakon nekog win updatea otislo..
Ideapad Z710
Imaš li instaliran neki Registry Čistač, tipa Registry First Aid Platinum...?
-
Nefs-i Mulhima
#2394 Re: Windows 8
Izbaci ovo?Dzontra Volta wrote:ma novi je komp, i na njemu je lincencirana 8-ica... ne mogu snimati na njega odredjene piratske igrice (npr. PES...) jer ima nekakav program sto to sprijecava, pa sam sam zbog toga kontao nabaciti jos 7icu...ali moguce da me sprijeci da i nju instaliramlaik sam, pa pitam da li je to uopste izvodivo
ako je to, klines na more info i run anyway....
- Qler
#2395 Re: Windows 8
Nema tema, ali ova je najbliza, dobio MS novog CEO-a! Vala drago mi je da nije Elop. Kazu da je ovaj dobar neki cova. Vidjet cemo sta ce izaci iz ovoga. Ja, i Bill se vraca
da malo pogura novajliju, koji doduse 20 godina radi tu 
-
zLatk0
#2396 Re: Windows 8
CCleaner, ali je on tu od prvog dana i radilo je do skoro dugme kako se sjecam..Qurajber wrote:zLatk0 wrote:Primjetio sam da mi ne radi airplane dugme, tj radi dugme kao dugme, ali ta opcija ne radi (sve ostale rade bez problema). Mislim da je to nakon nekog win updatea otislo..
Ideapad Z710
Imaš li instaliran neki Registry Čistač, tipa Registry First Aid Platinum...?
-
AlbatrosXL
#2397 Re: Windows 8
Pozdrav,
Imam jedan "mali" problemcic oko svoj 7-ice
Naime, podigao sam sistem ispocetka i snimim 7-cu Profesional...
Sve je proteklo u najboljem redu ali imam osjecaj da je malo više SPOR
Mislim da mi je konfiguracija solidna i da ne bi trebalo biti problema ali ih opet ima...
Evo slika kakva mi je situacija
http://www.zaslike.com/files/ead85du8q0etxtcezmfi.jpg
CPU upotreba mi je pretezno od 40-60-90-100% (od samo starta/paljenja)
Zna li ko kako da ga malo rasteretim?
Mislim da mi je konfiguracija solidna i da ne bi trebalo biti problema ali ih opet ima...
-
AlbatrosXL
#2399 Re: Windows 8
Evo stanja po tom pitanju u samom startu PC-azLatk0 wrote:Sredi startup programe
http://zaslike.com/files/dh6yxcidwls8znpm1k5k.jpg
http://www.zaslike.com/files/kwdtfwqhlb1llxrx6x6.jpg
CPU mi varira od 5-20-35-45-60-ne prelazi 70%
- Maharadza
#2400 Re: Windows 8
Spybot Search & Destroy Free:AlbatrosXL wrote:Pozdrav,
http://download.cnet.com/Spybot-Search- ... 22137.html
+
Windows Defender (skini posljednji Defender Definitions Update)
Ako je virus/spyware u pitanju, ovi gore će ga naći i ukloniti!