E neće da može
Windows 8
Moderator: Benq
-
gidra
#2151 Re: Windows 8
sjoo oni bi na nama "piratima" da grade pravnu državu a milioni maraka što se pokradu i operu nikom ništa.
E neće da može
E neće da može
-
jahh
#2152 Re: Windows 8
Pa recimo da mi trenutno takve stvari ne mozemo rjesavati. Bar je bolje ispred svoje kuce pomesti, pa koristiti free software ili kupiti. Ne mogu ja napadati druge sto to rade, ako ja to isto radim samo u manjoj razmjeri. Vecina onih koji to rade u bilo kojoj razmjeri bi kada im se pruzi prilika radili i u vecoj.TheHound wrote:Samo si ponovio ono sto sam ja rekao a to je da trebamo rjesavati stvari koje su vaznije od crackovanog Windowsa a tu spadaju i stvari koje si nabrojao.jahh wrote:Glupo napadati politicare koji iz budzeta prave vlastite kuce, jer to nije kaznjivo. Nek nastave to raditi. Takodjer ne treba napadati politicare koji rade slicne stvari, jer nisu kaznjive (lijanovic pare za poticaj, kupovina voznog parka i slicno).
Tapatalk 4
- TheHound
#2153 Re: Windows 8
Naravno da bi velika vecina ljudi radila svakakve ilegalne srtvari ali zato sluzi drzava da kaznjava one koji to cine.jahh wrote:Pa recimo da mi trenutno takve stvari ne mozemo rjesavati. Bar je bolje ispred svoje kuce pomesti, pa koristiti free software ili kupiti. Ne mogu ja napadati druge sto to rade, ako ja to isto radim samo u manjoj razmjeri. Vecina onih koji to rade u bilo kojoj razmjeri bi kada im se pruzi prilika radili i u vecoj.TheHound wrote:Samo si ponovio ono sto sam ja rekao a to je da trebamo rjesavati stvari koje su vaznije od crackovanog Windowsa a tu spadaju i stvari koje si nabrojao.jahh wrote:Glupo napadati politicare koji iz budzeta prave vlastite kuce, jer to nije kaznjivo. Nek nastave to raditi. Takodjer ne treba napadati politicare koji rade slicne stvari, jer nisu kaznjive (lijanovic pare za poticaj, kupovina voznog parka i slicno).
Tapatalk 4
Ja govorim da mi nismo Svedska tako da imamo puno vaznijih stvari za rijesiti dok dodjemo do toga da nam je crackovani softver problem.
Kamo srece da nam je drzava tako dobra da kaznjava te politicare koje si nabrojao, vjeruj da se tad ne bi morali baviti crackovanim softverom jer ne bi imali potrebu da crackujemo nego bi nam placanje licence za Windows bilo kao da kupujemo kutiju cigara.
Tapatalk 4
- mirsek
#2154 Re: Windows 8
Kad pokusavam telefonsku aktivaciju office 2013 preko skype-a i kad mi se javi automatska sekretarica nece nikako da registruje na pritisnute tipke na skype tastaturi tj. ukucani brojevi se uredno prikazu i cuje se zvuk kad ih pritisnem ali ta automatska sekretarica stalno ponavlja da nije unesen nijedan broj te da ponovim postupak. Zna li neko u cemu je problem ?? 
- agent_zero
#2155 Re: Windows 8
Dva pitanja
:
1. koju verziju izabrati, onu bez oznake "VL" ili sa tom oznakom?
2. da li se sa spicnim aktivatorom mogu skidati regularno apdejti za win 8.1?
- zateznistub
#2156 Re: Windows 8
Dobih od supruge za rođendan laptop sa instaliranim win 8.
Ja se ljudi ovdje ne snalazim, ali nikako.
Ja se ljudi ovdje ne snalazim, ali nikako.
- escobar__
#2157 Re: Windows 8
Za pet dana ćeš skužit sve šta trebaš znat, nije toliko komplikovano kako izgleda.
Ako gdje i zapne, imaš forum, pitaj.
- zateznistub
#2158 Re: Windows 8
Ma sta nije, evo me vas u goloj vodi...escobar__ wrote:Za pet dana ćeš skužit sve šta trebaš znat, nije toliko komplikovano kako izgleda.
- shiljak
#2159 Re: Windows 8
samo klikeš win tipku na tastaturi i bude sve po starom 
- zateznistub
#2160 Re: Windows 8
To mi je otkrice ravno onome kad su tocak izmislili...shiljak wrote:samo klikeš win tipku na tastaturi i bude sve po starom
- Qurajber
#2161 Re: Windows 8
KMSmicro 5.0.0 Win8.1 O2013 VM Activatoragent_zero wrote:Dva pitanja:
Activates:
Windows 8.1 Pro/Enterprise Default/N, KMS-able versions of 2012r2,
and VL versions of Office2013 on Windows 8.1 (any SKU)
- agent_zero
#2162 Re: Windows 8
Skinuo sam win 8.1 pro x64 sa VL oznakom, jer piše da ta verzija ima neki GA update koji nemaju verzije bez te VL oznake, i da je lakše spicom aktivirati VL verzije nego obične RT/RTM.
Kad uhvatim vremena, slijedi instalacija.
Kad uhvatim vremena, slijedi instalacija.
- shiljak
#2163 Re: Windows 8
Ima li iko problema sa win 8.1. Meni se ja mislim baš nakon 8 na 8.1 nadogradnje dešavalo da mi se kao zaledi os tek kad se uloguješ kao user (dok je metro), ili na desktopu (tek kada dižeš sistem).. radi jedino miš.. Tako kad se desi samo ili restartujem pc ili nadođe sam nekako.
Uglavnom sad imam veći problem
Kad hoću da upalim pc, pojavi mi se onaj krug što se okreće kao loading, ali čim krene odma se zaledi..
Našao sam tako an internetu da su imali neki problema sa win 8.1 baš u vezi toga izgleda.. pa reko da vidim ima li ko naš
Inače, radi safe mod, možeš se ulogovati. Probao sa system restore, i tu isto javi neki error niđe veze
Uglavnom sad imam veći problem
Našao sam tako an internetu da su imali neki problema sa win 8.1 baš u vezi toga izgleda.. pa reko da vidim ima li ko naš
Inače, radi safe mod, možeš se ulogovati. Probao sa system restore, i tu isto javi neki error niđe veze
- Maharadza
#2164 Re: Windows 8
Kod mene sve udure, još imam dual-boot (win7 kao drugi OS) i nikakvih problema! Jedinu "manu" koju sam do sada našao na 8.1 jeste nešto duži boot nego što je bio na osmici, ali i to sam uspio riješiti tako što sam uključio onu opciju da boot-a direkt na desktop tj. da preskoči metro (desni klick na taskbar -> properties -> Navigation -> "When i sign in or close all apps on a screen go to the desktop instead of start"!shiljak wrote:Ima li iko problema sa win 8.1. Meni se ja mislim baš nakon 8 na 8.1 nadogradnje dešavalo da mi se kao zaledi os tek kad se uloguješ kao user (dok je metro), ili na desktopu (tek kada dižeš sistem).. radi jedino miš.. Tako kad se desi samo ili restartujem pc ili nadođe sam nekako.
Uglavnom sad imam veći problemKad hoću da upalim pc, pojavi mi se onaj krug što se okreće kao loading, ali čim krene odma se zaledi..
- escobar__
#2165 Re: Windows 8
Kod mene također nema tih problema. Da nemaš neki problematičan driver (možda se automatski nadogradio kroz Windows Update ili neki drugi sistemski softver)?
- shiljak
#2167 Re: Windows 8
evo našao isti problem da je neko ima, stao mu krug onaj što se okreće 
I upgraded my Win 8 to Win 8.1. After hiberanation or shutting down a computer I'm stuck on boot screen when I turn it on (there's a win logo and circle stops spinning) and I need than to turn off computer by pressing the turn off button.
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-L ... -p/3041555
- Qurajber
#2168 Re: Windows 8
Čini mi da sam u "letu" vidio na softpedia patch za taj problem.....ali prije desetak dana....shiljak wrote:evo našao isti problem da je neko ima, stao mu krug onaj što se okreće
I upgraded my Win 8 to Win 8.1. After hiberanation or shutting down a computer I'm stuck on boot screen when I turn it on (there's a win logo and circle stops spinning) and I need than to turn off computer by pressing the turn off button.
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-L ... -p/3041555
- shiljak
#2169 Re: Windows 8
Ne znam stvarno, našao sam i ja neki na microsfotovoj stranici, pokušao ga instalirati da vidim hoće li šta biti.. ali mi ne dozvoljava preko safe moda da instaliram 
http://support.microsoft.com/kb/2908279
Na softpediji sam samo naletio na ovu stvar, nema ništa kako da popraviš, ali govore u vezi problema
http://news.softpedia.com/news/Windows- ... 6658.shtml
http://support.microsoft.com/kb/2908279
Na softpediji sam samo naletio na ovu stvar, nema ništa kako da popraviš, ali govore u vezi problema
http://news.softpedia.com/news/Windows- ... 6658.shtml
-
Static-X
#2170 Re: Windows 8
Problemcic sa 8.1. Nece da ide na,spavanje nakon setiranog vremena.
Ovo problem nije bio u win8.
Probo svasta nesto al nista ne pomaze.
Sent from my SCH-I500
Sent from my SCH-I500
- Qurajber
#2171 Re: Windows 8
Ja sam na Win 8 imao problem gašenja. Znači, idem na Shut Down, računas se "ugasi" ali i dalje radi.Static-X wrote:Problemcic sa 8.1. Nece da ide na,spavanje nakon setiranog vremena.
Sent from my SCH-I500
Slike nema ali ventilatori vrte. Taj problem je nestao instalacijom Win 8.1............
-
r_faruk
#2172 Re: Windows 8
imam jedan windows koji je kupljen, instaliran i aktiviran na jednom racunaru. sta se desava ako taj isti windows instaliram na drugi racunar? (osim sto se ne moze aktivirati)
- Qurajber
#2173 Re: Windows 8
Ništa se ne dešava. Aktiviraš ga sa KMSpico 9.0.4.20131109 ....Prilikom instalacije upišeš ovaj brojr_faruk wrote:imam jedan windows koji je kupljen, instaliran i aktiviran na jednom racunaru. sta se desava ako taj isti windows instaliram na drugi racunar? (osim sto se ne moze aktivirati)
GCRJD-8NW9H-F2CDX-nastavak nađi na internetu...
- shiljak
#2174 Re: Windows 8
Instalirao office 2013 pro RTM (kad je tek izašla, sačuvao instalaciju, danas instalirao)... mislim da nije bila "volume".. Uglavnom nađem neki aktivator "KSMSpico 9 beta" i aktivira mi ga.. piše da je aktiviran..
Kada sam pokrenuo neki program u office-u pojavio mi se samo popup kao da potvrdim nešto (aktivaciju) i to je to?
Inače, to sam instalirao na win. 7 i radi (valjda).. ali sam našao u komentarima da se žale na aktivaciju office-a na win. 8.1?
Kada sam pokrenuo neki program u office-u pojavio mi se samo popup kao da potvrdim nešto (aktivaciju) i to je to?
Inače, to sam instalirao na win. 7 i radi (valjda).. ali sam našao u komentarima da se žale na aktivaciju office-a na win. 8.1?
-
Static-X
#2175 Re: Windows 8
Jel velika razlika izmedju office 07 i 10/ili13 ?
Sent from my SCH-I500
Sent from my SCH-I500