Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#2051 Re: Windows 8

Post by Qler »

Prosao moj kod. Maloprije reko haj da ponovo pokusam, kad kazu hvala... aktiviran... :run:
Qurajber

#2052 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Microsoft Removes Windows RT 8.1 Update from the Store

http://news.softpedia.com/news/Microsof ... 2792.shtml
Static-X

#2053 Re: Windows 8

Post by Static-X »

topcam wrote:
Static-X wrote:Instalirah win 8.1 i odem na control panel uninstall programs kad tamo nijednog programa.
Sta je ovo majku mu

Sent from my SCH-I500
win 8 + (update na) 8.1 final = programi preuzeti
Win 8 +(update na) 8.1 preview verziju + (update na) 8.1 final = nema programa

To bi mogao biti razlog.

Instaliro win 8.1 Pro. Znaci sve iz pocetka, clean isntall.
E sad kad sam otisao na instalirane programe - nista. jedino se pojavi driver za graficku mi koji se automatski downloadovao i instalirao.
Znaci imas windows media player i slicne stvari koje dodju uz widnows, medjutim te stvari se nisu pokazale tu, da bi ih recimo mogao unistal ako zelis.
Apps su tamo na metro i njih se mogu rijesiti tamo u metru, al fakat to za programe da se nisu pojavili mi cudno.
Onda, vise nema windows experience index-a :sad: , kazu to nije bilo toliko znacajno al ja sam fakat volio vidjet rating svog kompa :)
Felidae

#2054 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Želila bih aktivairati putem skype-a 8.1 Enterprise međutim nekontak gdje mogu naći instalation id...u pc settingsu nemam varijantu activation via phone idem direktno na skype...međutim nekontam kako da nađem instalation id ok našla sam in id ali kada pozovem broj na skyp-u nikako ne registruje kad pritisnem 1 uopšte ne registruje keypad...????
Felidae

#2055 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Ništa završila preko mobitela na kompu nikako nije moglo da se kuca...hvala svakako aktiviran :)
Nikolini

#2056 Re: Windows 8

Post by Nikolini »

Samo da provjerim, znaci Start button je samo precica za Metro??? WTF

Nego kako ici na Shut down osim Alt+F4? Kada idem misem prema desnoj strani nema onih opcija.

Fuck Windows 8.
escobar__

#2057 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

Ovako, što se charms bar-a tiče (te opcije na desnoj strani) u postavkama taskbara (desni klik na taskbar > Properties > Navigation) provjeri je li uključena opcija "When I point to the upper-right corner, show the charms).

Što se isključivanja računara tiče, vrlo jednostavno. Desni klik na Start gumbić > Shut down or sign out > Shut down).
Felidae

#2058 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Zna li neko kako sačuvati aktivaciju...npr za clean instalaciju ,format c ?
HardCore

#2059 Re: Windows 8

Post by HardCore »

Felidae wrote:Zna li neko kako sačuvati aktivaciju...npr za clean instalaciju ,format c ?
ti ne znas ni sta hoces
Felidae

#2060 Re: Windows 8

Post by Felidae »

HardCore wrote:
Felidae wrote:Zna li neko kako sačuvati aktivaciju...npr za clean instalaciju ,format c ?
ti ne znas ni sta hoces
stručnjak,
ukoliko neznaš produži,ako neko zna hvala mu.Svakih 6 mj radim clean install i to mi je radilo na 8 jer sam mogla kms aktivacijom svaki put riješti se problema sada pitam da li je moguće sačuvati jer sumnjam da će skajp varijanta opet proći a kms nema sad za sad......
HardCore

#2061 Re: Windows 8

Post by HardCore »

Felidae wrote:
HardCore wrote:
ti ne znas ni sta hoces
stručnjak,
ukoliko neznaš produži,ako neko zna hvala mu.Svakih 6 mj radim clean install i to mi je radilo na 8 jer sam mogla kms aktivacijom svaki put riješti se problema sada pitam da li je moguće sačuvati jer sumnjam da će skajp varijanta opet proći a kms nema sad za sad......
cuj ti nje hahahaahaha, kad ti je toliko zao aktivacije onda nemoj ni formatirat sistem :) obaram ga i ja svakih par mjeseci pa se ne brinem oko toga :) jer ko zna zna :P
Qurajber

#2062 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Naravno da se može sačuvati. Mani se ovih sveznalica i samoproglašenih stručnjaka koji sve znaju a ne znaju sa koje strane su šuplji. Postoji program za to...

Image

About:

Advanced Tokens Manager is a safer application that help you with the Windows and Office Activation Backup and Restore.
Microsoft imposes one limit of activations online and by phone for all licenses on your products.
This application is able to make the full backup of all activation data stored on the computer for an trusted restore without damage or modify the activation system.

Felidae

#2063 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Qurajber wrote:
Naravno da se može sačuvati. Mani se ovih sveznalica i samoproglašenih stručnjaka koji sve znaju a ne znaju sa koje strane su šuplji. Postoji program za to...

Image

About:

Advanced Tokens Manager is a safer application that help you with the Windows and Office Activation Backup and Restore.
Microsoft imposes one limit of activations online and by phone for all licenses on your products.
This application is able to make the full backup of all activation data stored on the computer for an trusted restore without damage or modify the activation system.

Hvala lijepo
Felidae

#2064 Re: Windows 8

Post by Felidae »

.....
shiljak

#2065 Re: Windows 8

Post by shiljak »

a šta ako taj program krade ključeve i šalje tom programeru na mail? :D
escobar__

#2066 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

shiljak wrote:a šta ako taj program krade ključeve i šalje tom programeru na mail? :D
Ne zakuhavaj, živ bio. :D
HardCore

#2067 Re: Windows 8

Post by HardCore »

Qurajber wrote:

Image

About:

izvini strucnjak nisam te prepoznao :) vidim ja ti supalj sa svih strana :kiss:
Maharadza

#2068 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

escobar__ wrote:
shiljak wrote:a šta ako taj program krade ključeve i šalje tom programeru na mail? :D
Pa dobro veli, šuhveli je ovo dok lik traži "donations" za taj program (divi donji lijevi čošak slike)! Može biti da ih "namakne" kroz koji ukradeni ključ s vremena na vrijeme?! :D
Qurajber

#2069 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

HardCore wrote: izvini strucnjak nisam te prepoznao :) vidim ja ti supalj sa svih strana :kiss:
Zbog takvih kao što si ti i tebi slični mi smo jedina zemlja u regionu koja nema ozbiljan informatički ili ako ti je lakše razumjeti kompjuterski forum. Sakrivate se iza avatara i lupate gluposti.....Zbog takvih nas po susjednim forumima prozivaju da smo informatički nepismeni...Ne smatram se stručnjakom ali za tebe sam garant stručnjak. :D
Maharadza

#2070 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

Qurajber wrote:
Maharadza wrote:
escobar__ wrote:
Pa dobro veli, šuhveli je ovo dok lik traži "donations" za taj program (divi donji lijevi čošak slike)! Može biti da ih "namakne" kroz koji ukradeni ključ s vremena na vrijeme?! :D
Ti da iole poznaješ informatiku i princip donacija preko free programa ne bi ni spominjao donaciju....Kako si samo g*** ko k****.. :D
:lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2072 Re: Windows 8

Post by Bobi »

Eeeeee o čemu vi ovdje :D? Ček da pregledam :D .
Qler

#2073 Re: Windows 8

Post by Qler »

Ima li kakav aktivator za office 2013 da radi na win 8.1?
celeron

#2074 Re: Windows 8

Post by celeron »

Qler wrote:Ima li kakav aktivator za office 2013 da radi na win 8.1?
Pa koji si dosad koristio.......uzmi MTK i to je to, radi gdje hoces!
escobar__

#2075 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

MTK ne radi na 8.1.
Post Reply