Windows 8
Moderator: Benq
- shape of despair
#1226 Re: Windows 8
Jesam,aktivacija pali za verzije (torrent) Win8 pro with media center (vec dodat MC). Kod prijatelja je bio samo win8pro ali je moj ključ kada sam ga ubacio prepoznao kao ključ za media center.
Da li postoji originalna verzija win8pro with media center ili su to ovi torentaši modifikovali? Koliko znam ne postoji,zato i ima opcija upgrade
Da li postoji originalna verzija win8pro with media center ili su to ovi torentaši modifikovali? Koliko znam ne postoji,zato i ima opcija upgrade
- shape of despair
#1227 Re: Windows 8
Kratko jasno,ali će samo vrijeme pokazati jesmo li se legalizovali na nelegalan načinHalcyon wrote:WMC ključ ostaje WMC ključ, dakle ne postaje retail ključ za Windows 8 Pro. Microsoft može blokirati svaki ključ (pa i onaj kupljen legalno), ali sumnjam da će to raditi. Da su htjeli raditi bilo šta po tom pitanju, do sada bi to napravili, tj. ne bi dopustili aktivaciju novim sistemima i dijelili ključeve tek tako.
- ExNihilo
#1228 Re: Windows 8
Čekaj maloshape of despair wrote:Jesam,aktivacija pali za verzije (torrent) Win8 pro with media center (vec dodat MC). Kod prijatelja je bio samo win8pro ali je moj ključ kada sam ga ubacio prepoznao kao ključ za media center.
Ključ koji si dobio za WMC nije isto što i tvoj ključ za osmicu. Jesi li ubacivao ključ za osmicu?
- shape of despair
#1229 Re: Windows 8
Kada sam sebi oborio sistem, u aktiviciju ubacio kljuc od MC i aktivirao windows. Kao što reče Halcyon,MC ključ je i dalje MC ključ,a što aktivira win8pro with media center je bug koji mogu a i nemoraju ispraviti,ili ti ga da jednog dana dobijemo poruku u statusnoj traci activate your copy of windows
- ExNihilo
#1230 Re: Windows 8
shape of despair wrote:Kada sam sebi oborio sistem, u aktiviciju ubacio kljuc od MC i aktivirao windows. Kao što reče Halcyon,MC ključ je i dalje MC ključ,a što aktivira win8pro with media center je bug koji mogu a i nemoraju ispraviti,ili ti ga da jednog dana dobijemo poruku u statusnoj traci activate your copy of windows
Znači, ti ustvari kažeš da svaki put kad digneš osmicu ćeš ponovo eksploatisati isti bug - sve dok ga ne isprave?
Ono što mene zanima: Recimo da isprave bug. Digneš ponovo osmicu, ubaciš ključ osmice koji si aktivirao nekad prije preko buga - hoće li proći aktivacija?
- shape of despair
#1231 Re: Windows 8
To se upravo i ja pitam.Da li oni mogu bug ispraviti samo nekim update-om ili tamo kod sebe na serveruEllinor wrote:shape of despair wrote:Kada sam sebi oborio sistem, u aktiviciju ubacio kljuc od MC i aktivirao windows. Kao što reče Halcyon,MC ključ je i dalje MC ključ,a što aktivira win8pro with media center je bug koji mogu a i nemoraju ispraviti,ili ti ga da jednog dana dobijemo poruku u statusnoj traci activate your copy of windows
Znači, ti ustvari kažeš da svaki put kad digneš osmicu ćeš ponovo eksploatisati isti bug - sve dok ga ne isprave?
Ono što mene zanima: Recimo da isprave bug. Digneš ponovo osmicu, ubaciš ključ osmice koji si aktivirao nekad prije preko buga - hoće li proći aktivacija?
- Halcyon
#1232 Re: Windows 8
Možete napraviti backup aktivacije sa Advanced Token Manager-om.Ellinor wrote:shape of despair wrote:Kada sam sebi oborio sistem, u aktiviciju ubacio kljuc od MC i aktivirao windows. Kao što reče Halcyon,MC ključ je i dalje MC ključ,a što aktivira win8pro with media center je bug koji mogu a i nemoraju ispraviti,ili ti ga da jednog dana dobijemo poruku u statusnoj traci activate your copy of windows
- harell
#1233 Re: Windows 8
Poz, nisam pratio temu, ali da vas pitam nesto. Jel ja mogu instalirati osmicu pored sedmice, kao npr. dual boot, znaci da mi ostane sedmica i sve ovo sto sada imam, ali da zasebno instaliram 8 da isprobam? oba naravno pirati
ako je neko pisao o ovome na ovoj temi samo mi recite otprilike gdje se nalazi 
- HaHaHa2
#1234 Re: Windows 8
mozesharell wrote:Poz, nisam pratio temu, ali da vas pitam nesto. Jel ja mogu instalirati osmicu pored sedmice, kao npr. dual boot, znaci da mi ostane sedmica i sve ovo sto sada imam, ali da zasebno instaliram 8 da isprobam? oba naravno piratiako je neko pisao o ovome na ovoj temi samo mi recite otprilike gdje se nalazi

- harell
#1235 Re: Windows 8
jel mi mozes neki link poslati kako se to tacno radi ako nije belaj, evo guglam nasao sam neke forume isto za win 8 al bas puno svega ima, dok ja prerovim svanuceHaHaHa2 wrote:mozesharell wrote:Poz, nisam pratio temu, ali da vas pitam nesto. Jel ja mogu instalirati osmicu pored sedmice, kao npr. dual boot, znaci da mi ostane sedmica i sve ovo sto sada imam, ali da zasebno instaliram 8 da isprobam? oba naravno piratiako je neko pisao o ovome na ovoj temi samo mi recite otprilike gdje se nalazi
-
febo_acm
#1236 Re: Windows 8
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2408280,00.asp Probaj ovo, imaš dole page 1 i 2.
- harell
#1237 Re: Windows 8
e hvala ti ko bratuZhìxin wrote:http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2408280,00.asp Probaj ovo, imaš dole page 1 i 2.
-
febo_acm
#1238 Re: Windows 8
You are welcame
Ako zapne zovi 
- harell
#1239 Re: Windows 8
valja valjaZhìxin wrote:You are welcameAko zapne zovi
- HardCore
#1240 Re: Windows 8
I kod mene je 8 pro wmc, cini mi se da sam to aktivirao kad je bila ona akcija da se to otkljuca, samo ukucao e mail i dosao mi key poslje 24 h(mozda i sad ima), i sad zvanicno imam Windows 8 pro with wmc, mada sam trenutno na sedmici, kad mi prahne predjem na 8 i tak :/ zna se desit koji bug tj. da zasteka komp pa tak da ga izbjegavam, i cekam sp1 ili neki znacajni upd. ako nije vec bio xD
- Qurajber
#1241 Re: Windows 8
harell wrote:Poz, nisam pratio temu, ali da vas pitam nesto. Jel ja mogu instalirati osmicu pored sedmice, kao npr. dual boot, znaci da mi ostane sedmica i sve ovo sto sada imam, ali da zasebno instaliram 8 da isprobam? oba naravno piratiako je neko pisao o ovome na ovoj temi samo mi recite otprilike gdje se nalazi
Ne moraš ga uopšte instalirati na drugu particiju nego na tu postojeću preko VirtualBox-a
http://www.ianatomija.info/2011/09/uput ... ows-8.html
- shape of despair
#1242 Re: Windows 8
Kada odem na windows update pokaze mi da ima oko 15 update-a i 503MB. Kliknem da instaliram i sve uredno prođe.Medutim kada odem na internet status vidim da mi je download samo 80MB,nigdje nema onih 503? Zasto?
-
febo_acm
#1243 Re: Windows 8
Restart i pokreni update ponovo i završit će sve.shape of despair wrote:Kada odem na windows update pokaze mi da ima oko 15 update-a i 503MB. Kliknem da instaliram i sve uredno prođe.Medutim kada odem na internet status vidim da mi je download samo 80MB,nigdje nema onih 503? Zasto?
- shape of despair
#1244 Re: Windows 8
Uredno ja nabacim nekih 17 update-a za koje mi windows govori da su teski 503mb,samo se tih 503 ne poklapa sa 80 koliko mi update stvarno povuceZhìxin wrote:Restart i pokreni update ponovo i završit će sve.shape of despair wrote:Kada odem na windows update pokaze mi da ima oko 15 update-a i 503MB. Kliknem da instaliram i sve uredno prođe.Medutim kada odem na internet status vidim da mi je download samo 80MB,nigdje nema onih 503? Zasto?
-
febo_acm
#1245 Re: Windows 8
Meni se dešavalo da on sam nakon instalacije krene da skida i instalira update i drivere za grafičke. Nekada prikaže da ima 503 ili 508 MB i odma nakon par min pokaze installing 8 of 13 update. Tako da samo restatrujem i pokrneem opet update i završi sve.
- shape of despair
#1246 Re: Windows 8
Vidis moguce. Samo da se ovi kljucevi ne ugase,bilo bi dobro
- harell
#1247 Re: Windows 8
Evo i ja konacno instalirao osmicu
Malo je reci da leti, metro mi se djasvi pravo, ja ne znam zasto su ga onoliko kudili
malo treba da se covjek navikne al sve je predobro.
edit: ako ima neki aktivator ili nesto, ne znam kako funkcionise sad to za osmicu, pripazite me
edit 2: nadjoh aktivator u onom sto sam skinuo
i evo aktivirao ga je, nema watermarka, a i u PC infu kaze windows is activated, jel ovo privremeno samo nesto ili ce mi se s*ebat kad dodje prvi update
edit: ako ima neki aktivator ili nesto, ne znam kako funkcionise sad to za osmicu, pripazite me
edit 2: nadjoh aktivator u onom sto sam skinuo
- Frtalj_Duše
#1248 Re: Windows 8
Aktiviraj ga ovako:harell wrote:Evo i ja konacno instalirao osmicuMalo je reci da leti, metro mi se djasvi pravo, ja ne znam zasto su ga onoliko kudili
malo treba da se covjek navikne al sve je predobro.
edit 2: nadjoh aktivator u onom sto sam skinuoi evo aktivirao ga je, nema watermarka, a i u PC infu kaze windows is activated, jel ovo privremeno samo nesto ili ce mi se s*ebat kad dodje prvi update
http://7pmtech.com/topic/2189-activate- ... ion-added/
I zatraži ovdje Media Center key na svoj mail:
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... ture-packs
Kada stigne, samo ubaciš po uputstvu koji dođe unutar mail-a i fertig - imaš oriđiđi win8!
PS. I u mene je dual-boot, uredno zasad sve!

- harell
#1249 Re: Windows 8
e bas ti hvala na linkovima, a imam jedno pitanje, u stvari 2
prvo, znaci ja sam skinuo windows 8 pro, i na watermarku mi je pisalo build 9200 cini mi se, e sad jel to mozda neka stara verzija, da skinem kako treba dok nisam ovaj skroz osposobio
i drugo, ja sam nastimao sve dual boot u redu, radi bez problema, samo sto mi ne izgleda tako ko kod tebe. Ja imam 2 hard diska, C: i D:, na C mi je win 7 i ima onaj windows logo pored sebe, a D: je obicni, e sad ja sam od D napravio particiju i tu instalirao win8 ali mi sad samo stoji normalna nova particija G:, nema oznake pored za windows 8
ako te nisam zbunio haj mi reci jesam li ja nesto uprskao ili sta?
ako sam te zbunio halali sav sam se zapetljao u ovome
prvo, znaci ja sam skinuo windows 8 pro, i na watermarku mi je pisalo build 9200 cini mi se, e sad jel to mozda neka stara verzija, da skinem kako treba dok nisam ovaj skroz osposobio
i drugo, ja sam nastimao sve dual boot u redu, radi bez problema, samo sto mi ne izgleda tako ko kod tebe. Ja imam 2 hard diska, C: i D:, na C mi je win 7 i ima onaj windows logo pored sebe, a D: je obicni, e sad ja sam od D napravio particiju i tu instalirao win8 ali mi sad samo stoji normalna nova particija G:, nema oznake pored za windows 8
- Frtalj_Duše
#1250 Re: Windows 8
Misliš na ove plave kvadratiće ili što piše "Windows 8" (što sam ja btw. dodao, samo klikneš jednom na tu particiju i promijeniš imeharell wrote:e bas ti hvala na linkovima, a imam jedno pitanje, u stvari 2![]()
i drugo, ja sam nastimao sve dual boot u redu, radi bez problema, samo sto mi ne izgleda tako ko kod tebe. Ja imam 2 hard diska, C: i D:, na C mi je win 7 i ima onaj windows logo pored sebe, a D: je obicni, e sad ja sam od D napravio particiju i tu instalirao win8 ali mi sad samo stoji normalna nova particija G:, nema oznake pored za windows 8ako te nisam zbunio haj mi reci jesam li ja nesto uprskao ili sta?
Što se tiče verzije, nađi kakav win8-x64-with media center gdje je ovo boldirano najbitnije, pošto ti ja mislim neće raditi ovaj fazon oko đabne aktivacije ako nemaš media center uz win8, jer ključ što dobiješ samo otključa isti (to je barem moja neka logika)!
PS. Evo poslao ti na pp link jedne verzije sa torrenata (decembar, nema ništa novije), pa divi nju da skineš!