Windows 8
Moderator: Benq
- Qler
#1076 Re: Windows 8
kakve to veze ima sa windows 8?
- shiljak
#1077 Re: Windows 8
da nije pirat?
- Fuzzy Dunlop
#1078 Re: Windows 8
Jel neko pokusao ovo? Da li fakat funkcionise?agent_zero wrote:http://www.bug.hr/vijesti/windows-8-isp ... 19864.aspx
- Tiger 033
#1079 Re: Windows 8
Problemi za Windows?
"Mobiteli na Windowsima se sami gase"
Oni koji su imali problema s uređajima, prenosi Washington Post, tvrde da se gase ni s čime izazvani, u rasponu od nekoliko puta dnevno do jednom u nekoliko dana. Navode da uređaji nisu bili vrući, pa stoga vjerojatno nije riječ o pregrijavanju.
Dio korisnika Lumije 920 također se žali na zamrzavanje zaslona, kao i na vrlo kratko trajanje baterije. Neki su uspjeli deinstalirati dio aplikacija koje su dobili s uređajem, dok su drugi odlučili čekati na nadogradnju.
Zasad je, čini se, riječ o razmjerno malom broju korisnika koji imaju problema s pametnim telefonima pogonjenim Windowsima. Dosad nismo primijetili da se neko na njih žalio u Hrvatskoj.
Problemi s uređajima loša su vijest za sve tri kompanije. Microsoft puno ulaže u strategiju kojom nastoji proširiti svoj operativni sistem i na pametne telefone te ugrabiti značajniji udio na tržištu kojim dominiraju Apple i Androidi.
Nokiji je to vjerojatno zadnja prilika za povratak među predvodnike u svijetu mobilne telefonije, a i HTC je daleko od zlatnih dana, piše tportal.hr.
"Mobiteli na Windowsima se sami gase"
Oni koji su imali problema s uređajima, prenosi Washington Post, tvrde da se gase ni s čime izazvani, u rasponu od nekoliko puta dnevno do jednom u nekoliko dana. Navode da uređaji nisu bili vrući, pa stoga vjerojatno nije riječ o pregrijavanju.
Dio korisnika Lumije 920 također se žali na zamrzavanje zaslona, kao i na vrlo kratko trajanje baterije. Neki su uspjeli deinstalirati dio aplikacija koje su dobili s uređajem, dok su drugi odlučili čekati na nadogradnju.
Zasad je, čini se, riječ o razmjerno malom broju korisnika koji imaju problema s pametnim telefonima pogonjenim Windowsima. Dosad nismo primijetili da se neko na njih žalio u Hrvatskoj.
Problemi s uređajima loša su vijest za sve tri kompanije. Microsoft puno ulaže u strategiju kojom nastoji proširiti svoj operativni sistem i na pametne telefone te ugrabiti značajniji udio na tržištu kojim dominiraju Apple i Androidi.
Nokiji je to vjerojatno zadnja prilika za povratak među predvodnike u svijetu mobilne telefonije, a i HTC je daleko od zlatnih dana, piše tportal.hr.
- arnes_king
#1080 Re: Windows 8
Pozdrav raja,
moram radit reinstall sistema pa ne znam da li da instaliram Windows 7 ili vrijedi preci na Windows 8 ?
Molim za savjet, i ako kazete win8, molim vas da mi kazete i koju verziju da instaliram
Hvala unaprijed
moram radit reinstall sistema pa ne znam da li da instaliram Windows 7 ili vrijedi preci na Windows 8 ?
Molim za savjet, i ako kazete win8, molim vas da mi kazete i koju verziju da instaliram
Hvala unaprijed
- skafiskafsnjak
#1081 Re: Windows 8
Pa ne znam, "osmica" je dosta brza , bar se meni cini .. Ali imao sam tih nekih abnormalnih problema tako da i ja razmatram vracanje na sedmicu ...
- Qler
#1082 Re: Windows 8
Ja sam na sva tri racunara kuci nabacio osmicu i nemam nekih problema.
- shiljak
#1083 Re: Windows 8
Postoji li u osmici neki nacin koji ti omogucava da hdd ubacis u drugi racunar i da ti se digne OS bez problema?
- arnes_king
#1084 Re: Windows 8
Moze ti to ako je konfiguracija skoro pa identicna, od maticne rama itdshiljak wrote:Postoji li u osmici neki nacin koji ti omogucava da hdd ubacis u drugi racunar i da ti se digne OS bez problema?
Ja sam dva puta u sebe mijenjao maticnu, svaki put je slicna, skoro ista ali nije ista ali nisam nikad morao reinstall sistem, samo prvi put pokrenem u safe mode win7 automatski instalira drivere chipseta i onda radi
A tako kako ti to mislis ne vjerujem da ikako moze na bilo kojem sistemu bas radi razlicitosti komponenti u racunaru jer sistem kad instaliras on se prilagodi tvojim komponentama, odnosno te drivere instalira i ne mozes tek tako hdd prebacit u potpuno drugaciji PC i ocekivati da ce radit os
-
febo_acm
#1085 Re: Windows 8
Nisi jediniLud i ponosan wrote:Moze raditi, doduse rijetko, ali nije preporucljivo praktikovati takve akrobacije.![]()
Sutra cu se vratiti na 7, imam dosta problema sa 8 i osim pocetnog odusevljenja - nisam bas zadovoljan kako radi. Jos tu ima dosta posla, pa dok se ne zavrsi moracu 8 staviti po strani.
-
febo_acm
#1086 Re: Windows 8
Fakat, ne kontam ni ja. Pa nisam ga kupio da me nervira, vec da me sluzi kako treba. Kod mene je startup ocajan, treba mu po 2-3 minute da dodje sebi i onda sve bude ok. Najgore od svega je sto je sve radilo kako treba do nedavno i pretpostavljam da je do nekog drivera, ali nemam zivaca da se peglam sada sa tim. Kad uzmem drugi laptop ili kad izadje SP bice boljeSliver wrote:hmm, fakat ne kontam, kakvih vi problema imate s win8. stvarno otkako sam ga instalirao na dva racunara, svakim danom sam sve zadovoljniji. u kombinaciji sa SSD, dizanje sistema trenutno. rad sa servisima je doveden na idealan nivo. navigacija kroz aplikacije, otvorene ili one koje ce tek biti otvorene tako inovativno rijesena, broj klikova misem je drasticno umanjen. dosad najbolje od MS-a, bar po meni. inace radio se win8 pro. a ako kad padne, nema veze podizanje sistema komplet s drajverima oko 10 minuta. bas bih volio cuti koje tacno probleme imate.
- _Reds_
#1087 Re: Windows 8
Ko me treba aktivacija na pola godine neka se javi, jednom klikom aktiviran win8 na pola godine licenca, tj. produzi za pola godine.
- shiljak
#1088 Re: Windows 8
mozda imas puno podataka na hdd-u, ili si dodao neki novi hdd, ili usb stick i slicno na racunar ... tako se meni sedmica ucitavala po par minuta.Zhìxin wrote:Fakat, ne kontam ni ja. Pa nisam ga kupio da me nervira, vec da me sluzi kako treba. Kod mene je startup ocajan, treba mu po 2-3 minute da dodje sebi i onda sve bude ok. Najgore od svega je sto je sve radilo kako treba do nedavno i pretpostavljam da je do nekog drivera, ali nemam zivaca da se peglam sada sa tim. Kad uzmem drugi laptop ili kad izadje SP bice boljeSliver wrote:hmm, fakat ne kontam, kakvih vi problema imate s win8. stvarno otkako sam ga instalirao na dva racunara, svakim danom sam sve zadovoljniji. u kombinaciji sa SSD, dizanje sistema trenutno. rad sa servisima je doveden na idealan nivo. navigacija kroz aplikacije, otvorene ili one koje ce tek biti otvorene tako inovativno rijesena, broj klikova misem je drasticno umanjen. dosad najbolje od MS-a, bar po meni. inace radio se win8 pro. a ako kad padne, nema veze podizanje sistema komplet s drajverima oko 10 minuta. bas bih volio cuti koje tacno probleme imate.
- subasic
#1089 Re: Windows 8
Ljudi ja ovaj WIn8 ne kontam nikako!
- Qler
#1090 Re: Windows 8
Ja sam se navikao i na metro, i na zatvaranje ovih aplikacija, sve mi radi isto kao na w7, sam sistem malo brze, a dobio sam pojeftino licencirani OS...
- NerAs
#1091 Re: Windows 8
Pozz, ima li iko ozbiljne literature oko arhitekture win8, posto imam za diplomski 
- shape of despair
#1092 Re: Windows 8
Sad čitam na internetu kako defender koji dolazi instaliran na win 8 nema opciju desni klik-scan with defender,nisam ni primjetio.
http://www.guidingtech.com/14276/add-sc ... text-menu/
http://www.guidingtech.com/14276/add-sc ... text-menu/
- benassi
#1093 Re: Windows 8
Da radi evo ti video tut (na 2:46 prebaci)_Reds_ wrote:i jel ti radi ovo, sta kad skines, gdje si isao?benassi wrote:Ako vam treba activator za win 8 kucajte u pretragu na thepiratebay "Windows 8 permanent activator and personalization enabler ".
-
febo_acm
#1094 Re: Windows 8
Sliver wrote:hmm, fakat ne kontam, kakvih vi problema imate s win8. stvarno otkako sam ga instalirao na dva racunara, svakim danom sam sve zadovoljniji. u kombinaciji sa SSD, dizanje sistema trenutno. rad sa servisima je doveden na idealan nivo. navigacija kroz aplikacije, otvorene ili one koje ce tek biti otvorene tako inovativno rijesena, broj klikova misem je drasticno umanjen. dosad najbolje od MS-a, bar po meni. inace radio se win8 pro. a ako kad padne, nema veze podizanje sistema komplet s drajverima oko 10 minuta. bas bih volio cuti koje tacno probleme imate.
Ja ću u ponedjeljak kupiti SSD, vidio sam ima po 120-200 KM verzije od 64-129 GB. Meni je dovoljan i ovaj od 64 GB jer dva externa od 1.5TB i imat ću i ovaj iz latopa od 640 GB
- shiljak
#1095 Re: Windows 8
evo da potvrdim i jaKvaziExpert wrote:Ja sam instalirao win8 na lenovo minilaptop, intel cipset i atom procesor, i onda disk prebacio u toshibu sa amd turion procesorom, i radio je normalno. Jedino je malo duze trajao prvi startup i instaling devices,...
Prebacio sam hdd sa PC-a koji ima AMD procesor na drugi koji ima intel-ov.
Prvi put kod paljenja pc-a mi je bilo valjda ucitavanje drivera itd

Sada mi rade i zvucnici, mreza, internet... Windows 8 rulz
- Halcyon
#1096 Re: Windows 8
Nemoj koristit aktivatore, radije sačekaj do par dana pred istek, pa ga reaktiviraj za narednih šest mjeseci.Jaguar84 wrote:Meni je aktiviran do marta e sad cekati ili nabaciti neki od aktivatora koji se trenutno nude? I da li da predjem na pro? Trenutno sam na enterprise....
Sent from my jeftini tablet using Tapatlk 2
-
seyo71
#1097 Re: Windows 8
_Reds_ wrote:Ko me treba aktivacija na pola godine neka se javi, jednom klikom aktiviran win8 na pola godine licenca, tj. produzi za pola godine.
posalji na PP....hvala
- Pokerboy11
#1098 Re: Windows 8
Oni koji su aktivirali preko phone moda mogu slobotno traziti kljuc WMC skinut ce aktivaciju ali onda kliknite acitvate (online mod) i prihvatit ce kljuc
Nez odakle ovakav propust microsoftu 

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
-
febo_acm
#1099 Re: Windows 8
Da li imaš laptop ili PC? Imaš li SATA 3 priključak ili je SATA 2?Sliver wrote:hmm, fakat ne kontam, kakvih vi problema imate s win8. stvarno otkako sam ga instalirao na dva racunara, svakim danom sam sve zadovoljniji. u kombinaciji sa SSD, dizanje sistema trenutno. rad sa servisima je doveden na idealan nivo. navigacija kroz aplikacije, otvorene ili one koje ce tek biti otvorene tako inovativno rijesena, broj klikova misem je drasticno umanjen. dosad najbolje od MS-a, bar po meni. inace radio se win8 pro. a ako kad padne, nema veze podizanje sistema komplet s drajverima oko 10 minuta. bas bih volio cuti koje tacno probleme imate.
-
febo_acm
#1100 Re: Windows 8
Meni je na laptopu SATA 2 pa sam u dilemi... Moram još malo da proguglam efekte SSD na SATA 2.