Visual Studio 2010 - problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
huja2009
Posts: 38
Joined: 15/05/2011 17:05

Visual Studio 2010 - problem

#1

Post by huja2009 » 17/01/2012 19:41

Nemam bas mnogo iskusta sa Visual studiom , ali poceo sam da radim program i sve ide bez ikakvih smetnji samo mi se odjednom pojavio ovakav Error kad hocu da pokrenem svoj program : Unable to open file 'C:\Users\tng\Documents\Visual Studio 2010\Projects\Program\Program\obj\x86\Debug\Program.Resources.resources': System Error &H80070008&
Trazio sam po netu ali nisam nasao nista konkretno da rijesim ovo , radio sam nekoliko puta ponovo ali opet ista stvar :/


User avatar
fetic
Posts: 967
Joined: 26/01/2011 19:21
Location: Zenica
Has thanked: 1 time

Re: Visual Studio 2010 - problem

#2

Post by fetic » 17/01/2012 20:33

Mozes li uopste upaliti visual studio,ili nemozes kompajlirati neki projekt?!

Ako je ovo prvo uradi reinstalaciju,to ti je mnogo brze nego da se zezas oko toga sta je problem a ako je ovo drugo onda ocisti projekt,desni klik rebuild i haj ponovo,ili kopiraj kod u notepad pa ga vrati nakon sto ocistis,a vrlo moguce je i to da je taj tvoj projekt problem!

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Visual Studio 2010 - problem

#3

Post by dragan.s » 17/01/2012 21:59

Probaj kada prvi put pokrenes VS da ga pokrenes kao Administrator da bi imao sve dozvole za kreiranje sistemskih fajlova. Ja sam imao nešto slično sa Delphi-jem i tako sam riješio.
Znači kada kreiram novi projekt ili prvi put na tom računaru otvaram postojeći moram startovati RAD Studio kao administrator. Kasnije ne moram.

dinozzoM6
Posts: 320
Joined: 28/12/2011 16:00

Re: Visual Studio 2010 - problem

#4

Post by dinozzoM6 » 17/01/2012 22:05

@dragan.s
Da ne pokrećeš stalno kao admin uradi ovo:

desni klik na ikonicu od visual studia, pa properties, pa compatibility tab pa dole samo štrihiraj onaj Run this program as an administrator.

i od tad će ti uvijek pokretati visual studio kao administrator :)
tako za svaku aplikaciju koja zadaje probleme zbog UAC na Win7 :)

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Visual Studio 2010 - problem

#5

Post by dragan.s » 17/01/2012 22:15

dinozzoM6 wrote:@dragan.s
Da ne pokrećeš stalno kao admin uradi ovo:

desni klik na ikonicu od visual studia, pa properties, pa compatibility tab pa dole samo štrihiraj onaj Run this program as an administrator.

i od tad će ti uvijek pokretati visual studio kao administrator :)
tako za svaku aplikaciju koja zadaje probleme zbog UAC na Win7 :)
Znam to, ali ovako mi je lakše. Samo prvi put kod novog projekta, a kasnije ne treba.

huja2009
Posts: 38
Joined: 15/05/2011 17:05

Re: Visual Studio 2010 - problem

#6

Post by huja2009 » 17/01/2012 23:40

Uradio sam sve sto ste vi rekli znaci i ponovo sam instalirao Visual Studio i namjestio kao Adiministrator , kod sam kopirao i jesam neke stvari oko otvaranja fajlova izmjenio ,pa sad nezznam do cega je bilo , Ali bitno je da sad nemam nikakvih problema radi sve normalno :) Ljudi hvala vam punoo ! :)

Post Reply