Posto su zmaj iz grba Kacica nije bio u redu sada su napravili zmaja kao sto se pojavljiva na grbu Kacica u fojnickom grbovniku. Sada jedinica ovako izgleda:
Jos samo da je ovaj lav crni ili da bar ima ispravne boje- zute i zelene iza, onda bi bilo vise tacno.
Ovo je vojnik Hrvatinica. Meni se stit ne svida bas iako jeeste u totalnosti istorijski korektan. Nesto fali...
Kako sam ja shvatio ovo su vojnici tako-zvanog "viseg plemstva". Iznad ovog sloja vojnika se samo jos nalase kraljevski vitezovi ili tkzv. "Tjelohranitelji", ""Bodyguards", tako da je mislim poprilicno vazno da nam ove jedinice urade dobro. Od ovog tipa vojnika ce napraviti znaci 4 varijante.
1. Varijanta = vojnici porodice Kotromanica- na stitu simbol Kotromanica a na tijelu zastavu Bosne.
2. Varijanta = vojnici porodice Kacica- na stitu lav Kotromanica i zmaj Kacica a na tijelu zmaj Kacica.
3. varinatna = vojnici porodice Hrvatinica- na stitu mac i cudoviste Hrvatinica a na tijelu ljiljani i kriz.
4. Varijanta = vojnici porodice Kosacica ---Predlozio sam im da na tijelo vojnika stave medvjed Kosacica sa bijelim i plavim prugama a na stiti isto tako medvjed Kosacica.
sa zastavom u ruci.
Ponavljam da ja bas sada nemam vremena da im pomazem i da budem kritican. Sada je najbitnije da ima vise Bosanaca na njihovom forumu da da kriticne komentare na boje, simbole itd. Jer da nije bilo ni jednog Bosanca tamo ovi momci bi na tijelo familije Kacica stavili zmaja Welsckoga.
I jos samo da dodam da ce ovi vojnici imati naravno konje, iako konji ovdje nisu prikazani. Jer je vlastela uvijek isla u rat na konju.