Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

_coRey_

#32277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

prizvao sam ih :lol:
House

#32278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

brutalno izgleda :shock:
Tabakmalac

#32280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Hajd konačno da i PC dobiju nešta što su Sonijevci davno igrali i završili. :mrgreen:
aditon

#32281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

sve što sam do sada vidio od HZD mi je srednja žalost.,..igra me ne privlači ni najmanje...probat ću je isključivo radi grafike ako bude na torrentima, a ko zna, možda promijenim mišljenje :D
arnes_king

#32282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 03/07/2020 19:51 sve što sam do sada vidio od HZD mi je srednja žalost.,..igra me ne privlači ni najmanje...probat ću je isključivo radi grafike ako bude na torrentima, a ko zna, možda promijenim mišljenje :D
Meni je najbolja igra generacije i jedna od najboljih igara ikad uz GOW tako da svakako probaj :thumbup:
Averus

#32283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Meni se igra na prvu svidjela još za PS, ali nisam bio dovoljno oduševljen da bih kupio plejku
Jbg, ako je nisam zbog FF7R i GoW kupio, neću ni radi toga :D

A sad, pošto Sony sve ekskluzive polako baca i na PC, ja sretan jer sam svakako dosta strpljiv u životu :)

S tim da će se možda zbog SPider-Mana privremeno kupiti plejkica. Ono moram igrati
aditon

#32285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
ne kontam igru, tamo neka treba s strijelom hoda okolo i ubija neke robotske dinosaurse ili šta već?
febo_acm

#32286 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by febo_acm »

Onda je i Witcher igra gdje neki reponja sa oziljkom mlati macem okolo... :lol:
SanskiBiser

#32287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 03/07/2020 20:32 ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
ne kontam igru, tamo neka treba s strijelom hoda okolo i ubija neke robotske dinosaurse ili šta već?
Nemoj tako ostro :D
Igra ima zanimljivu linearnu pricu o protagonisti Aloy a svijet u igri je dobrim dijelom dizajnirao developer iz CDPR tima koji je radio na dizajnu svijeta u TW3, bio posudjen za taj projekat a i u CDPR se igrao HZD, citav tim je volio igru, cak je i Doug Cocke radio voice acting i u jednoj sceni sa Geraltovim glasom tokom igre, to je mali Easter Egg bio, ono sto je u igri odlicno je da je gameplay sa kontrolerom odlican po meni najbolje uradjen na konzoli igra ima solidnu pricu i u biti je akciona avantura sa veoma dinamicnim i zabavnim gameplay, grafika je odlicna.

Ako ti se dopadala borba u TITANFALL 2 kad nisi bio u titanu tj. dok si bio pilot dopasce ti se i HZD.

:mrgreen:

Ovo je bio tweet CDPR i preporucili su igru svima:
Image
Averus

#32288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja, iskreno, jedva čekam piratsku verziju da probam, pa da onda kupim za 10-20€ kad spadne hype :D
SanskiBiser

#32289 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 03/07/2020 21:21 Ja, iskreno, jedva čekam piratsku verziju da probam, pa da onda kupim za 10-20€ kad spadne hype :D
Tako tu negdje i onda Steam trofeje (achievements) kupiti :D
arnes_king

#32290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 03/07/2020 20:32 ok, ali šta je to što je dobro na igri? iz gameplay-a po yt ne vidim ništa što bi me privuklo osim eventualno grafike..pravo da ti kažem nakon witchera mi se ne igra ništa osim eventualno RDR2
Prica odlicna, grafika prelijepa a gameplay jos bolji. Jedna od rijetkih igara koju sam igrao na najtezoj tezini i uzivao u izazovu jer se mora reagovati brzo, imati taktiku i mnogo truda uloziti. Ne vrijedi prazno mlacenje nego se moraju pratiti slabosti te prema tome prilagodjavati iako to brzo ode van kontrole kad te sa strane uvijek jos nesto napada :mrgreen:

W3 sam 2-3 puta pokusavao i svaki put odustao. Rdr2 je totalno druga vrsta igra i ne idu u istu rečenicu.
ferratilis

#32291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Radujem se igri jer Guerrila je studio koji je najvise cijenjen zbog tehnickog umijeca. Pogledajte samo Killzone Mercenary na PS Viti, nevjerovatno je sta su izvukli iz konzole jacine digitrona, a isti je engine kao i za HZD. I iz PS4 su izvukli zadnji atom snage. Ako se HZD pokaze dobro na PC-u, mogao bi njihov engine biti koristen u jos igara, sto bi bilo super. Nije ga Kojima bez razloga izabrao :thumbup:
Averus

#32292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Fun fact: U Horizon: Zero Dawn rendering ide prema pogledu kamere. Dakle, da bi štedjeli resurse na inferiornom PlayStation-u, napravili su da sve ono što ne vidite u tom trenutku (npr što je iza leđa), faktički ni ne postoji sve dok ne dođe u vidokrug kamere. Ne znam da li će ista priča biti na PC-u

Nevezano za to, ja bih da skrenem pažnju na jedan veoma bitan detalj ovog reveal-a: Dobro odrađen PC port. Nešto što rijetko viđamo, a Guerilla studios su poznati po tome da se potrude da PC portovi budu nešto više od prepakovanih verzija punih bugova :izet:

Vjerujem da će igra na PC-u biti ako ne jednako, onda sigurno značajno bolja i kvalitetnija nego na PS4 :D
AmirBaa

#32293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by AmirBaa »

Averus wrote: 03/07/2020 21:53 Fun fact: U Horizon: Zero Dawn rendering ide prema pogledu kamere. Dakle, da bi štedjeli resurse na inferiornom PlayStation-u, napravili su da sve ono što ne vidite u tom trenutku (npr što je iza leđa), faktički ni ne postoji sve dok ne dođe u vidokrug kamere. Ne znam da li će ista priča biti na PC-u

Nevezano za to, ja bih da skrenem pažnju na jedan veoma bitan detalj ovog reveal-a: Dobro odrađen PC port. Nešto što rijetko viđamo, a Guerilla studios su poznati po tome da se potrude da PC portovi budu nešto više od prepakovanih verzija punih bugova :izet:

Vjerujem da će igra na PC-u biti ako ne jednako, onda sigurno značajno bolja i kvalitetnija nego na PS4 :D
Dok sam se malo igrao sa Unity-em i unreal-om, stalno sam taj fazon koristio :D odnosno ne da skroz nestane nego da se ukljucuje LOD (level of details), sto znaci sve sto je dalje i sto se ne vidi ima malo detalja i ne remeti ti FPS :D to sam se najvise mucio dok sam neke stvari radio za VR za Oculus, jer je u pocetku bilo tegoba FPS dici na 60 :D
Averus

#32294 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@AmirBaa a ne, ovi se nisu igrali sa LOD, nego doslovno rendaju samo ono što ti je u viewport
Sve iza kamere nestane, dok ono što je ispred (a igraču je vidljvo) normalno renda uz LOD naravno

EDIT: Nađoh video
caseytron

#32295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

Dobio sam ovaj Hyper Scape Technical Test, odigrao koji game. Iskreno, ne predvidjam mu neku svijetlu i daleku buducnost.
Averus

#32296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Bethesda, Amazon i John Nolan ce raditi na Fallout TV seriji :)

A ja nesto kontam kako bi bilo vrhunski da neko uradi remake Monkey Island serijala :D
ferratilis

#32297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Mislis da urade seriju ili remake igara? Ja bi radije da je ne diraju, niko ne moze ponoviti humor Rona Gilberta, iako je Curse of Monkey Island bio blizu i imao dosta sarma :thumbup:
Averus

#32298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ma kakva serija :D
Vec vidim kako bi stavili nekog nehljeba da glumi Guybrusha

Mislim na igru, smjestenu u taj univerzum. Ne mora cak biti ni remake, nego moderni "nastavak" ili spin-off
Bas sam volio onaj svijet i humor, likove..
_coRey_

#32299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

jeste li citali komentare na Gerilinom Twitteru :lol:

jel realno da su ljudi ovoliko insecure zbog komada plastike :run:
Averus

#32300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nisam, salji link
Post Reply