Distro? Šta je toAMD wrote:Sad nisam u toku koja ti je distro? Ovo kod mene je Kubuntu. Jednostavnmo kada skines widget, ideš na add widget i nadješ ga, klikneš dva puta da se pojavi na desktopu, kliknes na "traku" koja se pojavi kada staviš miš na widget i ideš na options. Tu ukucaš Sarajevo i podesiš ove parametre.
Za boje nisam siguran, nisam neki super iskusan žlinux korisnik, ali mogu probati pomoći. Moguće je da nešto nije uredu sa codecima ili driverom. Instaliraj VLC i probaj sa njim, meni on "vrti" sve živo.
sudo apt-get install vlc je komanda za VLC.
Općenito, sviđa mi se jednostavnost Ubuntua, ali ne znam kako da neke ikone stavim na desktop, pa da im brže prilazim (neke foldere, koje bih volio odmah otvoriti (napravim shortcut, hajde što je ružna ikona radi strelice, nego mi i nestane nakon restarta
Uglavnom, da li se isplati skidati Kubuntu i koristiti umjesto Gnome-a, mada ja ne znam da li Gnome koristim sada, ili se mora aktivirati (totalni sam laik za ovo).....
Ako da, kada skinem, postavit ću vjerovanto dosta pitanja ovdje, iako većinu stvari nađem na netu, pa skontam....
Što se boja tiče, isto i sa VLC-om bilo, ali kada sam restartao, boje su normalne bile, iako mi je kvalitet izgledao slabiji, nego na GOM-u na W7 (mada znam da ne bi to smjelo nikakvu ulogu imati), i titl mi je žut, te ne čita "naša" slova, ali sredim to valjda, a.B.d.
Uglavnom, hvala na pomoći