TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rovac13

#276 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Nije bas bilo nekog smisla ni 32" full hd pa ljudi uzimaju,ili sto su dugo godina uzimali full hd televizore a gledali analognu kablovsku :-D

Nek svako sebi bira.......bitno je da cijene idu dole :-D
alibegoa

#277 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by alibegoa »

Pitanje ako je ovo pravo mjesto.
TV na wirelessu, računalo na wirelessu, mogu li sa računala prikazivati video na TV?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#278 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by UnscarD »

rovac13 wrote:Nije bas bilo nekog smisla ni 32" full hd pa ljudi uzimaju,ili sto su dugo godina uzimali full hd televizore a gledali analognu kablovsku :-D

Nek svako sebi bira.......bitno je da cijene idu dole :-D
32" Full HD nije losa varijanta za gaming umjesto monitora a ovo sto pominjes za analognu i full HD , jasta drug, toga sam se nagledao...kupi lik TV od 5000KM i ovi iz kablovske mu isporuce reciver od 30KM i prikopcaju SCART-om signal ... :-) kaze lik nije losa slika, al eto, bila je bolja u radnji hahahah
UnscarD

#279 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by UnscarD »

alibegoa wrote:Pitanje ako je ovo pravo mjesto.
TV na wirelessu, računalo na wirelessu, mogu li sa računala prikazivati video na TV?
Tehnicki trebalo bi da moze. MOras provjeriti da li ti TV to podrzava DLNA a ako ima WiFi 90% da podrzava.
Nokian808

#280 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nokian808 »

Evo samo svima preporuka za Samsung H6400.
Slika odlicna i smart funkcije odlicne ali sliku i solidan smart ima i Sony. Smart daljinski je odlican ali odličan daljinski ima i LG...pravi dragulj koji odvaja Samsung od Svih je mala kutijica koju dobijes u paketu - IR emiter koja me je odusevila i navela da pohranim svoj harmony u ladicu. Ustekas i kazes tv sta imas kao providera (prepoznaje telemach) ili trazis uredjaj po modelu, kazes kako je spojeno i da li zvuk ide preko tv ili vanjskog uredjaja i gotovo - univerzalni daljinski koji ne trazi vizualnu vidljivost je gotov i savrseno radi..
bull21

#281 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bull21 »

Brzo! Valja li ovo čemu?
rovac13

#282 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Mislim da nije cemu :-D

Ali nisu ni pare neke......pa ako je samo da imas tv....onda je bar povoljno,za tu velicinu.
starii

#283 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by starii »

valja li ovaj cemu sony 40w605b
test_test

#284 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by test_test »

Panasonic AS500 42" strojj...imao sam priliku koristiti 42" phillips LED,Smart ne sjecam se modela i 47" Phillips 3D Smart AmiLight itd itd strava TV ali im je softver spor UZAS...Ovaj Panasonic u Imtec-u oko 900KM SMART,LED softver je brz ko struja fkt iznenadio sam se a ako se uzme as600 ima dualCore procesor plus slika je strava dobra....pored ovoga za ove panasonic modele ima akcija sa kojom mozes produziti garanciju na 5 Godina online a traje do februara ja mislim a garancija vazi i za Imtec :-)
shandrprcSA

#285 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shandrprcSA »

Nokian808 wrote:Evo samo svima preporuka za Samsung H6400.
Slika odlicna i smart funkcije odlicne ali sliku i solidan smart ima i Sony. Smart daljinski je odlican ali odličan daljinski ima i LG...pravi dragulj koji odvaja Samsung od Svih je mala kutijica koju dobijes u paketu - IR emiter koja me je odusevila i navela da pohranim svoj harmony u ladicu. Ustekas i kazes tv sta imas kao providera (prepoznaje telemach) ili trazis uredjaj po modelu, kazes kako je spojeno i da li zvuk ide preko tv ili vanjskog uredjaja i gotovo - univerzalni daljinski koji ne trazi vizualnu vidljivost je gotov i savrseno radi..
gdje si uzeo i koliko je love?
UnscarD

#286 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by UnscarD »

starii wrote:valja li ovaj cemu sony 40w605b
http://www.whathifi.com/awards/2014/televisions

Nagrade za najbolje produkte 2014 godine u best buy klasi ...taj je pobjedio u klasi 40-47"
Nokian808

#287 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nokian808 »

Samsung h6400 sam uzeo preko next.ba jer prije 2-3 mjeseca su bili najjeftiniji s 1099 KM.
Sad ga vidjam po toj cijeni i u drugim radnjama a mislim da je na ekupi ako plaćaš nekakvom karticom svega 989 KM.

U svakom slučaju H6400 ti je proglašen BestBuy televizorom na više sajtova jer je najbolje zaokruzen.
Kako čitam po raznim sajtovima jer me ta tematika zanima, neki modeli npr. Panasonic AS640 ili Sony w605B u tom cjenovnom rangu IMAJU za nijansu bolju sliku ili manji input lag kad se igra PS preko interneta ali se svi slažu da H6400 je najzaokruženiji jer ima veoma dobru sliku + superiornu smart platformu + superioran media player + mnogo bolji smart daljinski i mogućnosti.
Ukoliko ne trebaš dobar smart uz dobar daljinski i IR extender koji čini taj TV vrlo funkcionalnim nećeš se zeznuti ni s spomenutim Sony/Panasonic modelima (samo kod panasonica voditi računa da je model AS640 a ne AS650 koji ima IPS panel).
Last edited by Nokian808 on 30/12/2014 16:23, edited 1 time in total.
Nokian808

#288 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nokian808 »

starii wrote:valja li ovaj cemu sony 40w605b
Dobra slika SD i mali input lag kod igranja online ali ako ti je bitan daljinski, smart platforma i media player za te pare radije Samsung 40H6400.
Takodje nema 3D koji Samsung ima ali je 3D generalno na 40" bezveze i dodje više kao jednokratna atrakcija.
rovac13

#289 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Nokian808 wrote: za te pare radije Samsung 40H6400.
Taj samsung je 1099km a sony 850km.
To nije isto.
Nokian808

#290 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nokian808 »

Gdje je 850 KM? Dobra cijena da uzmem za druge sobe?
titinho

#291 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by titinho »

samsung 40h6400 posjedujem i tvrdim da je tv boli glava.
preporucujem svima ovaj tv kome treba dobra slika, fin smart tv (youtube se najvise koristi a i dobar je za spajanje sa drugim uredjajima-slike sa mobitela itd) cita sve filmove i titlove preko usb-a

jedino sto vam mogu savjetovat, nemojte trcat za 3D. realno nisam ga upalio 3 puta za godinu dana.
znaci ako ima kakv samsung isti kao h6400 al bez 3D i da je jeftiniji, taj uzmite.
Mr.Who

#292 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Mr.Who »

Kome je samo do dobrog TV-a, sumnjam da ima bolja ponuda za 1055 KM.Odličan 42" TV plus BluRay player.
http://www.mobilmedia.ba/televizori/led ... bbaep.html
dječak sa šibicama

#293 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dječak sa šibicama »

Pitanje za ove sto se bolje razumiju, u sustini, gdje je u Sarajevu najpametnije kupiti televizor, koja radnja ili firma je najpouzdanija?

Vrijedi li sta onaj Telefunken u Bingu? Win Win? koliko je pouzdan ekupi.ba? Domod?

Svi oni nude manje vise slicne proizvode, negdje malo skuplji negdje malo jeftiniji, zanima me samo ko je najpouzdaniji za tv. Recimo ekupi.ba nekad ima akciju pa snizi cijenu i do 200 km, primjetio sam da slicno rade jos neke firme, recimo comtrade na sve proizvode daje 10% popusta na gotovinsko placanje, tako i na tv, slucajno primjetih jesenas u njihovoj radnji da Samsung koji kosta 450 u katalozima, onaj najjeftiniji, u radnji ide za 400.

Takvi savjeti su dobrodosli, vjerujem svima koji citaju forum.
rovac13

#294 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

dječak sa šibicama wrote:Pitanje za ove sto se bolje razumiju, u sustini, gdje je u Sarajevu najpametnije kupiti televizor, koja radnja ili firma je najpouzdanija?

Vrijedi li sta onaj Telefunken u Bingu? Win Win? koliko je pouzdan ekupi.ba? Domod?

Svi oni nude manje vise slicne proizvode, negdje malo skuplji negdje malo jeftiniji, zanima me samo ko je najpouzdaniji za tv. Recimo ekupi.ba nekad ima akciju pa snizi cijenu i do 200 km, primjetio sam da slicno rade jos neke firme, recimo comtrade na sve proizvode daje 10% popusta na gotovinsko placanje, tako i na tv, slucajno primjetih jesenas u njihovoj radnji da Samsung koji kosta 450 u katalozima, onaj najjeftiniji, u radnji ide za 400.

Takvi savjeti su dobrodosli, vjerujem svima koji citaju forum.
Sta znaci najpouzdanija firma.
Rodjak je nazvao ekupi kao danas,sutra se brza posta pojavila na vratima sa tv om,platio na licu mjesta,tv nov zapakiran,u slucaju problema sa garancijom se javljas na servis kao i obicno.I bilo je fino jeftinije nego na drugim mjestima.
Troll_Happens

#295 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Troll_Happens »

Samsung UE40F5370 razmisljam da uzmem ali koliko vidim za wlan treba extra adapter da se uzme inace po ostalim kriterijumima cini se prilicno dobar, jel neko uzimao ovaj model i iskustva iz prve ruke ?
KENJAC

#296 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by KENJAC »

Mislim da ovdje treba razlucit par stvari. Jel tebi treba dobar televizor ili nesto sto ces moci da se foliras pred rajom tipa ; ima internet , vidi Skype, ima ovo , ima ono...
Dakle fokusirajmo se na sliku ! Toplo preporucujem SHARP Quatron ! Prvi tv koji je uveo cetvrtu boju (zutu) u osnovne boje. Postojale su , a i sada u vecini TV postoje samo Crvena Plava i Zelena ! Za svakidasnje programe , a narocito u tehnici kako ga reprodukuje vecina BiH to se ne vidi puno. Za gledanje raznih farmi i koncerta cajki dovoljan je i crno-bijeli. Ali ako nesto skinete u HD i Blu Ray .. e onda je vec uocljivija razlika. Odnos kvaliteta - cijene je dobar , a naravno ima i sve pratece detalje ...USB , internet....
Troll_Happens

#297 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Troll_Happens »

KENJAC wrote:Mislim da ovdje treba razlucit par stvari. Jel tebi treba dobar televizor ili nesto sto ces moci da se foliras pred rajom tipa ; ima internet , vidi Skype, ima ovo , ima ono...
Dakle fokusirajmo se na sliku ! Toplo preporucujem SHARP Quatron ! Prvi tv koji je uveo cetvrtu boju (zutu) u osnovne boje. Postojale su , a i sada u vecini TV postoje samo Crvena Plava i Zelena ! Za svakidasnje programe , a narocito u tehnici kako ga reprodukuje vecina BiH to se ne vidi puno. Za gledanje raznih farmi i koncerta cajki dovoljan je i crno-bijeli. Ali ako nesto skinete u HD i Blu Ray .. e onda je vec uocljivija razlika. Odnos kvaliteta - cijene je dobar , a naravno ima i sve pratece detalje ...USB , internet....
najvise mi treba za filmove, muzicke spotove preko youtube-a i eventualno poneka utakmica. Samsung mi se dopada jer SW odlicno reaguje maltene trenutno kad se pritisne, prije sam imao neki philips i nisam nesto posebno bio zadovoljan kliknes sat vremena cekas dok se promjeni kanal.UZasno spora reakcija iz tog razloga razmisljam opet o Samsungu jer LG isto nije los ali mislim da je Samsung u odnosu na njega puno bolji. Skype i ostale zajebancije me ne zanimaju tj netrebaju jer ih imam preko telefona.
rovac13

#298 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Nije to samo do samsunga.
Ako ides na jeftiniji samsung mozda ce ti i on sporo reagovat.
Sve sto je visa klasa dobijes bolji tv,brzi,bolja slika,vise mogucnosti.

Cesto se ljudi zeznu sto izaberu tv koji je jeftiniji 50-100 KM a dobiju puno manje.
ranger

#299 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ranger »

ljudi treba mi preporuka:
ja trenutno zagledam ove
http://www.pik.ba/artikal/12903236/shar ... c39ld145v/

http://www.pik.ba/artikal/15186708/toshiba-40/

i nekakav grundig u beko shopu na Ilidzi...
Ima li ko da preporuci od ovih?
Tiger 033

#300 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tiger 033 »

Post Reply