jarobot wrote:Samo da malo pojasnim ovo 3 plus godina garancije nije garancija nego je ustvari dodatne 3 godine osiguranja na uređaj . To ne daje prodavac niti proizvođač nego osiguravajuće društvo Partum . Znači u slučaju kvara uređaj ide na servis servis procjenjuje štetu i šalje u osiguravajuće društvo Partum i oni odluče da li će platiti ili neće servisu. Mislim da tako funkcioniše. Ako pročitate uvjete vidjećete šta uključuje osiguranje:hopi wrote:zafaljujem na odgovorima![]()
za kolegu iznad
je li to znači da bi se u slučaku kvara tv morao poštom slati u Banja Luku (i onda nazad logično jel), pitam jer sam iz SA?
a to sam vidio, 2 god garancije i u roku od 30 dana od kupovine se moraš registrovati za dodatne 3 godine garancije.
a) nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača (produljena garancija)
b) kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom;
c) provalnom krađom;
d) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim
izgaranjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
e) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tekućine) ali jedino u slučaju sigurnog i pažljivog korištenja i odlaganja na sigurnom i
zaštićenom mjestu; uz samopridržaj (vidi Samopridržaj, članak 6., stavak 5. ovih uvjeta);
f) djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje;
g) implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku;
h) vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.);
i) elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, smrzavanja, poplava, snježnih lavina;
itd...
Treba to sve dokazati da bi naplatio......
Obavezno pročitati uvjete na stranici partuma .
Sve je to ok i ja sam produžio +3 godine za svoj tv ali....
hvala, vrlo korisno, nisam znao za ovo
je li se ovo 3+2 garancije odnosi samo na tlc, ili i na npr. philips gdje isto piše 5 godina garancije.
edit: je li ovo ustvari znači da bi bilo u praksi nešto teže iskoristiti garanciju nakon 2 godine?