TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hopi

#10051 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hopi »

jarobot wrote:
hopi wrote:zafaljujem na odgovorima :thumbup:

za kolegu iznad
je li to znači da bi se u slučaku kvara tv morao poštom slati u Banja Luku (i onda nazad logično jel), pitam jer sam iz SA?
a to sam vidio, 2 god garancije i u roku od 30 dana od kupovine se moraš registrovati za dodatne 3 godine garancije.
Samo da malo pojasnim ovo 3 plus godina garancije nije garancija nego je ustvari dodatne 3 godine osiguranja na uređaj . To ne daje prodavac niti proizvođač nego osiguravajuće društvo Partum . Znači u slučaju kvara uređaj ide na servis servis procjenjuje štetu i šalje u osiguravajuće društvo Partum i oni odluče da li će platiti ili neće servisu. Mislim da tako funkcioniše. Ako pročitate uvjete vidjećete šta uključuje osiguranje:
a) nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača (produljena garancija)
b) kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom;
c) provalnom krađom;
d) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim
izgaranjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
e) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tekućine) ali jedino u slučaju sigurnog i pažljivog korištenja i odlaganja na sigurnom i
zaštićenom mjestu; uz samopridržaj (vidi Samopridržaj, članak 6., stavak 5. ovih uvjeta);
f) djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje;
g) implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku;
h) vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.);
i) elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, smrzavanja, poplava, snježnih lavina;
itd...
Treba to sve dokazati da bi naplatio......
Obavezno pročitati uvjete na stranici partuma .
Sve je to ok i ja sam produžio +3 godine za svoj tv ali....

hvala, vrlo korisno, nisam znao za ovo
je li se ovo 3+2 garancije odnosi samo na tlc, ili i na npr. philips gdje isto piše 5 godina garancije.
edit: je li ovo ustvari znači da bi bilo u praksi nešto teže iskoristiti garanciju nakon 2 godine?
diablobih

#10052 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

luka78 wrote: Ne mozes danas nista vise znati po imenu. Stvarno. Al eto, btw, evo recimo u Mediamarkt Philips na dobroj ponudi, vracaju 19% poreza bez obzira da li mozes da ga vratis ili ne. Za one koji zive u Njem ili planiraju dolazak...

https://www.mediamarkt.de/de/product/_p ... 47223.html
Philips je slicno smece. Samo sto valja je ambilight i OLED serija. TP vision kineski proizvodi u europi, dok u americi funai. Ne treba ih smatrati ozbiljnim, jer ih niko ni od recenzenata ne smatra ozbiljnim.
victom

#10053 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by victom »

Najbolji LED, je besplatni LED. Kad ti npr da rodbina.
A Japan tek na 3. mjestu (Sony, Hitachi i sl.)
Last edited by victom on 01/03/2021 03:01, edited 2 times in total.
Lost_Found

#10054 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Lost_Found »

Problem sa TCL-om je sto za US trziste ugradjuje puno bolje panele
https://www.windowscentral.com/tcls-glo ... -available
tamo je serija 6 sada QLED,cijena za 55'inchni je 600 dolara
dok je u evropi serija 7, EDGE LED 60Hz'ni VA panel
https://www.displayspecifications.com/en/model/fa921b78
proslogodisnja 2018, serija 6 u US ima Full Array Local Dimming
https://www.displayspecifications.com/en/model/e462172b
Kod nas serija 6, TV TCL LED 55EP680, dakle EDGE LED, 60HZ, 1300KM
https://www.plus.ba/bs/product/21589/tv ... etal-frame
kada se sve izvaze bolje dodati jos 150 KM i kupiti Samsung RU8002
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 2-uhd.aspx, koji ima 120HZ panel
https://www.displayspecifications.com/en/model/e8451848
arnes_king

#10055 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Ova Smart Things aplikacija za Samsung uredjaje je odlicna. Imam je vec odavno na telefonu ali je nisam aktivno koristio. Sad malo cackao i prvo vidim da je odziv veoma brz, ne primjetim nikakvo kasnjenje a ima raznih opcija kontrole medju kojima i putem touchpada na telefonu.

Veoma korisno jer se ne mora gledati gdje je daljinski nego odmah s mobitela upravljas TV-om.
He1972

#10056 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by He1972 »

koji od 65 inča preporučujete od bhtelecoma
jarobot

#10057 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:
luka78 wrote: Ne mozes danas nista vise znati po imenu. Stvarno. Al eto, btw, evo recimo u Mediamarkt Philips na dobroj ponudi, vracaju 19% poreza bez obzira da li mozes da ga vratis ili ne. Za one koji zive u Njem ili planiraju dolazak...

Philips je slicno smece. Samo sto valja je ambilight i OLED serija. TP vision kineski proizvodi u europi, dok u americi funai. Ne treba ih smatrati ozbiljnim, jer ih niko ni od recenzenata ne smatra ozbiljnim.
Ti reče prije jedno mjesec dana da Turski Vestel radi Filips za Evropu. Otkud sa TpVision
diablobih

#10058 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

jarobot wrote:
diablobih wrote:

Ti reče prije jedno mjesec dana da Turski Vestel radi Filips za Evropu. Otkud sa TpVision
Rekao sam vjerovatno takav neko radi. Svejedno je.
majstor.yoda

#10059 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

kao sto sam ranije naveo, planiram uzeti samsung 55ru7172. odlucio sam da cekam 5 godina garancije. medjutim, vidim da na ekupi nude 5 godina garancije, ali pise da je to neka njihova garancija. probao sam skinuti uslove garancije, ali sam otvori link, bez ikakvog downloada, bez obzira koji browser koristim. zna li neko o cemu se radi? nije to samsungova garancija na 5 godina? isplatili se ovo, ili ipak bolje cekati samsung 5 godina?

evo linka: https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 06758.aspx
jarobot

#10060 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:
jarobot wrote: Ne mozes danas nista vise znati po imenu. Stvarno. Al eto, btw, evo recimo u Mediamarkt Philips na dobroj ponudi, vracaju 19% poreza bez obzira da li mozes da ga vratis ili ne. Za one koji zive u Njem ili planiraju dolazak...

Ti reče prije jedno mjesec dana da Turski Vestel radi Filips za Evropu. Otkud sa TpVision[/quote]
Rekao sam vjerovatno takav neko radi. Svejedno je.[/quote]
Ma jok bio si isključiv da je upitanju Vestel a ne TPvision.
I nije svejedno . TP Vision je poznati proizvođač monitora koji proizvede i proda oko 6 miliona uređaja godišnje u poslu je već 40 godina firma ima središte u Hong Kongu . Ima 4 fabrike u Kini u Poljskoj . Rusiji i Brazilu. Sami rade panele i njviše su bazirani na proizvodnju računaln i monitora za medicinsku opremu.
Tako da Vestel i TPVision ne idu u istu rečenicu.
Dikaz je da rade izvrsne oled televizire markirane kao Filips dibili su niz nagrada za dizajn i kvalitet.
Tako da je sigurno da rade i televizore srednje klase
diablobih

#10061 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

jarobot wrote: Ma jok bio si isključiv da je upitanju Vestel a ne TPvision.
I nije svejedno . TP Vision je poznati proizvođač monitora koji proizvede i proda oko 6 miliona uređaja godišnje u poslu je već 40 godina firma ima središte u Hong Kongu . Ima 4 fabrike u Kini u Poljskoj . Rusiji i Brazilu. Sami rade panele i njviše su bazirani na proizvodnju računaln i monitora za medicinsku opremu.
Dikaz je da rade izvrsne oled televizire markirane kao Filips dibili su niz nagrada za dizajn i kvalitet.
I za ameriku funai je isto ekstra kao i tp vision :D OLED prave sasvim dobro, dok LED ne prave. Vrlo jednostavno. Zao mi je sto uzimas sve sto BHT prodaje i mislis da je to dobro, ali tako je. Nekad se mora i opravdati sebi sto si uzeo nesto iako nije ni blizu po kvaliteti drugim brendovima, ali nemoj sad praviti od tp visiona neku aman zaman kompaniju kojoj je kvalitet glavna vodilja.
Hercegoviina

#10062 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

Kakvi su samsung nu 7000 , 7022 i 7172 ..55''
HardCore

#10063 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

Jeftini su pravo :)
CooK

#10064 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

majstor.yoda wrote:kao sto sam ranije naveo, planiram uzeti samsung 55ru7172. odlucio sam da cekam 5 godina garancije. medjutim, vidim da na ekupi nude 5 godina garancije, ali pise da je to neka njihova garancija. probao sam skinuti uslove garancije, ali sam otvori link, bez ikakvog downloada, bez obzira koji browser koristim. zna li neko o cemu se radi? nije to samsungova garancija na 5 godina? isplatili se ovo, ili ipak bolje cekati samsung 5 godina?

Te dodatne 3 godine nisu garancija nego osiguranje od kvara i ide preko osiguravajucih kuca. Jedno je fabricka garancija gdje dobijes direktno od proizvodjaca garanciju a drugo je osiguranje od kvara jer to nema nikakve veze sa proizvodjacem nego osiguravajuca kuca snosi troskove popravke a njima je cilj da sto jeftinije prodju a ako kako mogu i da okrive korisnika za kvar pa da nikako ne plate popravak TV-a.
Tako da ti je moj savjet da sacekas kada proizvodjaci budu davali dodatne 3 godine fabricke garancije, to ce biti za dva mjeseca i nije da moras cekati godinu dana. Ako ne mozes cekati onda je u svakom slucaju bolje i to osiguranje od kvara nego nista.
CooK

#10065 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote:Ma jok bio si isključiv da je upitanju Vestel a ne TPvision.
Nije TP vision puno bolji od Vestela, ne zavaravaj se. Sto se tice Philipsovih OLED televizora oni od LG-a kupe OLED panel koji je 90% televizora tako da ne cudi sto su im OLED-i dobri. Jedini dobri LED televizori kod Philipsa su oni visoke klase a niska i srednja klasa televizora im je preskupa za ono sto daju i za iste pare se moze uzeti bolji TV nekog drugog proizvodjaca.
CooK

#10066 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Hercegoviina wrote:Kakvi su samsung nu 7000 , 7022 i 7172 ..55''
NU7172 je solidan TV ali nema bluetooth ni smart remote i ako ti ne treba to dvoje bices zadovoljan sa tim TV-om. Ako ti treba bluetooth onda imas RU7172 model a ako ti treba i bluetooth i smart remote onda ti jedino ostaje da probas naci MU6172 model ako ne zelis placati puno vise za Samsungovu seriju 8 televizora.
CooK

#10067 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote:Samo da malo pojasnim ovo 3 plus godina garancije nije garancija nego je ustvari dodatne 3 godine osiguranja na uređaj . To ne daje prodavac niti proizvođač nego osiguravajuće društvo Partum . Znači u slučaju kvara uređaj ide na servis servis procjenjuje štetu i šalje u osiguravajuće društvo Partum i oni odluče da li će platiti ili neće servisu. Mislim da tako funkcioniše. Ako pročitate uvjete vidjećete šta uključuje osiguranje:
a) nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača (produljena garancija)
b) kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom;
c) provalnom krađom;
d) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim
izgaranjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
e) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tekućine) ali jedino u slučaju sigurnog i pažljivog korištenja i odlaganja na sigurnom i
zaštićenom mjestu; uz samopridržaj (vidi Samopridržaj, članak 6., stavak 5. ovih uvjeta);
f) djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje;
g) implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku;
h) vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.);
i) elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, smrzavanja, poplava, snježnih lavina;
itd...
Treba to sve dokazati da bi naplatio......
Obavezno pročitati uvjete na stranici partuma .
Sve je to ok i ja sam produžio +3 godine za svoj tv ali....
U pravu si, ovo je petljancija ziva i fabricka garancija je puno ali bas puno bolja stvar i vise je covjek rahat sa njom.
Last edited by CooK on 21/09/2019 22:39, edited 1 time in total.
majstor.yoda

#10068 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

CooK wrote:
majstor.yoda wrote:kao sto sam ranije naveo, planiram uzeti samsung 55ru7172. odlucio sam da cekam 5 godina garancije. medjutim, vidim da na ekupi nude 5 godina garancije, ali pise da je to neka njihova garancija. probao sam skinuti uslove garancije, ali sam otvori link, bez ikakvog downloada, bez obzira koji browser koristim. zna li neko o cemu se radi? nije to samsungova garancija na 5 godina? isplatili se ovo, ili ipak bolje cekati samsung 5 godina?

Te dodatne 3 godine nisu garancija nego osiguranje od kvara i ide preko osiguravajucih kuca. Jedno je fabricka garancija gdje dobijes direktno od proizvodjaca garanciju a drugo je osiguranje od kvara jer to nema nikakve veze sa proizvodjacem nego osiguravajuca kuca snosi troskove popravke a njima je cilj da sto jeftinije prodju a ako kako mogu i da okrive korisnika za kvar pa da nikako ne plate popravak TV-a.
Tako da ti je moj savjet da sacekas kada proizvodjaci budu davali dodatne 3 godine fabricke garancije, to ce biti za dva mjeseca i nije da moras cekati godinu dana. Ako ne mozes cekati onda je u svakom slucaju bolje i to osiguranje od kvara nego nista.
hvala ti. cekam fabricku garanciju. nije mi o glavu.
CooK

#10069 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

majstor.yoda wrote:
CooK wrote:

hvala ti. cekam fabricku garanciju. nije mi o glavu.
Ma da je sad februar ili mart ja bih ti rekao da kupujes jer ko ce docekati novembar i decembar ali s obzirom da je sad vec druga polovina septembra onda je pametnije sacekati. Cekanjem tih praznicnih akcija ne dobijas samo tih 5 godina fabricke garancije nego ce tada biti i jeftiniji televizori tako da je to dvostruka prednost.
majstor.yoda

#10070 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

@cooK, kontam šta hoćeš da kažeš. Jest da mi se gleda nešto fino na većem ekranu, ali ću preživjeti :D šta misliš, kakve su šanse da bude još nekih modela, taj neki cjenovni rang? Ili, što je objavljeno za ovu godinu, objavljeno je?
CooK

#10071 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

majstor.yoda wrote:@cooK, kontam šta hoćeš da kažeš. Jest da mi se gleda nešto fino na većem ekranu, ali ću preživjeti :D šta misliš, kakve su šanse da bude još nekih modela, taj neki cjenovni rang? Ili, što je objavljeno za ovu godinu, objavljeno je?
U tom cjenovnom rangu odnosno srednjoj klasi televizora nece biti vise nikakvih novih modela u ovoj godini.
duffy_duck

#10073 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by duffy_duck »

Dobri ali sve skupo.
MTV

#10074 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kako kome :wink:
duffy_duck

#10075 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by duffy_duck »

MTV wrote:Kako kome :wink:
Ali im slika pobjeduje na svakom ovom savrseno cista.
Post Reply