tv philips postavke

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
aida25

#1 tv philips postavke

Post by aida25 »

Pozdrav, treba li mala pomoć oko tva kog sam tek kupila... TV je Philips pus6503/12, sve je ok na tvu samo ne radi mi youtube i sve iz smart tva, tj. application gallery, kliknem yt piše nema Philips poslužitelja, pokušajte ponovo. Kad sam ga tek upalila treba neka prijava, koja ne radi, piše prijava u toku i tako vrti se nikad to da se prijavi čekala sam 10 minuta ništa, ponovo sam sve ispočetka pokušala, ta prijava neće... Povezan je sa internetom kućna mfreža. Ima li ko iskustva šta treba uradit, treba li nešto se prijavit na internetu? Uglavnom čim otvorim smart tv piše prijava u toku i tako vrti nikads završit, piše na kraju poslužitelj nije pronađen , pokušajte kasnije...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2 Re: tv philips postavke

Post by Pitar sa Kariba »

Imaju izgleda neki problem sa prijavom na site Philipsa. U biti kad se kad povezes TV sa kucnom mrezom on uvijek ode na njihov site i potrazi update. I ja imam zadnjih dana isti problem. Iako imam TV cetvrta godina i do sada nisam nikada imao ovaj problem.
Sta mozes probati ugasi TV i iskljuci iz uticnice na 10-tak minuta, pa probaj ponovo.

Ili nesto od ovoga.

https://philips-tvconsumercare.kxondema ... q/All/1316
aida25

#3 Re: tv philips postavke

Post by aida25 »

Evo pokušat ću, inače meni je momak gdje sam kupila rekao da treba da mu pošaljem mail adresu i serijski broj tva radi garancije da je aktivira valjda, da li je moguće da je do toga kad on prijavi tv da će proradit ili nije jer i ti imaš isti problem?
Pitar sa Kariba

#4 Re: tv philips postavke

Ma nije do toga.
Kazem ti imam TV kojem je jos malo pa istekla garancija pa evo nece! :D

Zadnjim updateom TV-a su "poboljsali" povezivanje sa mrezom vidio sam da ima i opcija WPS i sad vjerovatno to pravi problem.

https://www.racunalo.com/sto-je-wi-fi-p ... o-zajedno/

EDIT: Evo sad sam probao, WI-FI nece, dok kablom hoce. Vjerovatno kako sam vec i napisao. :-)
aida25

#5 Re: tv philips postavke

Post by aida25 »

Pa šta sad da se radi, samo čekat da oni to riješe jel? Ja sam i sat naštimala i ove tvoje postavke sve pregledala kako si napisao, ali eto nije valjda do mene bar da znam, tebi hvala što se javi, ne bi nikad sama skontala u čemu je problem, hajd valjda će uskoro to proradit, kod mene inače wi fi bežično radi, to je ok...
typeOnegative

#6 Re: tv philips postavke

Post by typeOnegative »

Prijatelj je imao isti problem sa Philipsom , uradio je nadogradnju softvera i sve je prošljakalo . Probaj :thumbup:
aida25

#7 Re: tv philips postavke

Post by aida25 »

Samo da vam javim da je proradilo sve, ja slucajno probala kad ono moze sve, odmah se i softver azurirao, uglavnom sve je ok pa reko da vam javim, hvala na savjetima svima :)
Pitar sa Kariba

#8 Re: tv philips postavke

Odmah uzmi mjesec besplatnog Netflixa! :D
aida25

#9 Re: tv philips postavke

Post by aida25 »

A je li to mogu uzeti samo taj mjesec i kad istekne ne mislim nista produzivat, moze li tako? Hvala ti super
typeOnegative

#10 Re: tv philips postavke

Post by typeOnegative »

mozes , samo moras imat karticu ili paypal .I, ne zaboravi odjavit da ti ne naplate .
Post Reply