poštovani imam jedno pitanje u vezi tplink tl-wr740n:
imam navedeni ruter povezan na zona internet 5 ghz opremu što se tiče protoka i ostalog sve radi perfektno. ali s vremena na vrijeme se dešava da sve radi uredno i na odjednom se izgubi signal i na uredjajima koi su povezani lan kablom i na uredjaima koi su povezani na wirelss mrežu. te kada se to desi potrebno je ugasiti i upaliti ruter na dugme kako bih sve ponovo normalno proradilo. e sada 2 identična rutera sam imao tj promjenio sam prvi misleći da je sam ruter problem. ali i drugi takav isti ima isti problem. to se ponekad zna desiti u toku dana 2 do 3 puta a nekada se ne desi po 2-3 mjeseca.
vrijee i datum i sve su podešeni kako treba.
imam na drugom računaru tenda n3 ruter koi je isto povezan na vašu opremu i nikakvih problema nemam sa njim.
e sada mene zanima zbog čega se to dešava samo na tp linku i koi bi mogao bit uzrok tome i da li postoji neko rešenje za ovaj problem.
hvala u naprijed na pomoći
tp link tl-wr740n problem
Moderator: Benq
- Mr.Sojic
#2 Re: tp link tl-wr740n problem
Ja koristim Netgear i imao sam problem da notebook izgubi wireless konekciju.goran1122 wrote:poštovani imam jedno pitanje u vezi tplink tl-wr740n:
imam navedeni ruter povezan na zona internet 5 ghz opremu što se tiče protoka i ostalog sve radi perfektno. ali s vremena na vrijeme se dešava da sve radi uredno i na odjednom se izgubi signal i na uredjajima koi su povezani lan kablom i na uredjaima koi su povezani na wirelss mrežu. te kada se to desi potrebno je ugasiti i upaliti ruter na dugme kako bih sve ponovo normalno proradilo. e sada 2 identična rutera sam imao tj promjenio sam prvi misleći da je sam ruter problem. ali i drugi takav isti ima isti problem. to se ponekad zna desiti u toku dana 2 do 3 puta a nekada se ne desi po 2-3 mjeseca.
vrijee i datum i sve su podešeni kako treba.
imam na drugom računaru tenda n3 ruter koi je isto povezan na vašu opremu i nikakvih problema nemam sa njim.
e sada mene zanima zbog čega se to dešava samo na tp linku i koi bi mogao bit uzrok tome i da li postoji neko rešenje za ovaj problem.
hvala u naprijed na pomoći
Prije toga je router uradio update (znaci router se update-ovo) i problemi su poceli.
Nakon reseta i ponovnog update (novog) routera problemi su nestali.
Valjda se javi neko od kolega ko ima nevedeni router pa ti bas konkretno odgovori.
-
goran1122
#3 Re: tp link tl-wr740n problem
hvala za odgovor Mr.Sojic
imam jeedno pitanje u vezi sa nadogradnjom firmware-a?
naime kada skidam za svoj ruter firmware i kada gledam verziju da li samo da gledam ono v1 v2 v3 v4 ili npr v4 i one brojeve 00000 ili su te nule nebitne sam treba gledat v4 ili v3 i td.?
hvala još jednom
naime kada skidam za svoj ruter firmware i kada gledam verziju da li samo da gledam ono v1 v2 v3 v4 ili npr v4 i one brojeve 00000 ili su te nule nebitne sam treba gledat v4 ili v3 i td.?
hvala još jednom
- Mr.Sojic
#4 Re: tp link tl-wr740n problem
Nema na cemugoran1122 wrote:hvala za odgovor Mr.Sojic
hvala još jednom
Ja radim update svog routera preko browsera tj. konektujem se na router preko browsera i u konfiguraciji routera pronadjem gdje se rade update i pustim da provjeri na novi firmware.
Znaci ne skidam manuelno nego pustim router da on sam sa svoje zvanicne stranice uradi download.
Mozda ti je dobra i varijanta da pronadjes na inernetu kako se radi update za tvoj router ili ako si dobio papire uz njega da u njima procitas i onda si 100% siguran.
Mozda ti kolega i nije do update i sacekaj malo da se jos neko javi ko ima pomenuti router da ti objasni.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao!
-
goran1122
#5 Re: tp link tl-wr740n problem
kod mene ima samo manuelno da se updatu-je
pomogao si mi hvala ti mnogo
- Qurajber
#6 Re: tp link tl-wr740n problem
Uputstvo za nadogradnju firmware-a za TP-LINK TL-WR740N routeragoran1122 wrote:kod mene ima samo manuelno da se updatu-je
Uputstvo je u pdf formatu, skineš ga i naučiš napamet, ko pjesmicu
http://www.telemach.ba/Obavijesti/156/U ... av_start=0
- Mr.Sojic
#7 Re: tp link tl-wr740n problem
Kolega jesi rijesio problem sa routerom?
Evo kolega Qurajber je nasao odlicne upute
Evo kolega Qurajber je nasao odlicne upute