Torrent-pitanje
Moderator: Benq
-
julisiz es grant
#1 Torrent-pitanje
Zašto mi download na torrentu ide puževom brzinom od 2 kb/s, iako je online 7 seedera koji imaju kompletan film skinut? Ja sam mislio da brzina zavisi samo od broja seed-ova.
- irac300
#2 Re: Torrent-pitanje
A koliko ima leechersa? Zavisi i od njih, tj. koliko ljudi skida isti film kada i ti.julisiz es grant wrote:Zašto mi download na torrentu ide puževom brzinom od 2 kb/s, iako je online 7 seedera koji imaju kompletan film skinut? Ja sam mislio da brzina zavisi samo od broja seed-ova.
-
julisiz es grant
#3 Re: Torrent-pitanje
Izgleda 1...iste brzine kao i ja. Znači ništa dok se još raje ne nakači da skida?irac300 wrote:A koliko ima leechersa? Zavisi i od njih, tj. koliko ljudi skida isti film kada i ti.julisiz es grant wrote:Zašto mi download na torrentu ide puževom brzinom od 2 kb/s, iako je online 7 seedera koji imaju kompletan film skinut? Ja sam mislio da brzina zavisi samo od broja seed-ova.
- irac300
#4 Re: Torrent-pitanje
Pa iskreno, trebao bi onda većom brzinom da skidaš. Jesi probao neki drugi torrent link da nađeš?julisiz es grant wrote:Izgleda 1...iste brzine kao i ja. Znači ništa dok se još raje ne nakači da skida?irac300 wrote:A koliko ima leechersa? Zavisi i od njih, tj. koliko ljudi skida isti film kada i ti.julisiz es grant wrote:Zašto mi download na torrentu ide puževom brzinom od 2 kb/s, iako je online 7 seedera koji imaju kompletan film skinut? Ja sam mislio da brzina zavisi samo od broja seed-ova.
-
sickle_and_hammer
#5 Re: Torrent-pitanje
smanji brzinu uploada,
podesi klijent da svaki put izabere drugi port /random port/,
provjeri firewall,
il trazi torrente sa puno vise seedera.
kad smo vec kod torrenata, imam dvije pozivnice za torrentday, pa bujrum.
javite se na pp, i ostavite mail.
provjeri firewall,
kad smo vec kod torrenata, imam dvije pozivnice za torrentday, pa bujrum.
javite se na pp, i ostavite mail.
-
julisiz es grant
#6 Re: Torrent-pitanje
Kako sve to da uradim (đe da kliknemsickle_and_hammer wrote:smanji brzinu uploada,
provjeri firewall,
- irac300
#7 Re: Torrent-pitanje
Morat ćeš guglat malo, ima tutorijala koliko hoćeš. Teško je ovako objašnjavati pojedinačno gdje ti se koja funkcija nalazi.julisiz es grant wrote:Kako sve to da uradim (đe da kliknemsickle_and_hammer wrote:smanji brzinu uploada,
provjeri firewall,
il trazi torrente sa puno vise seedera.)?
-
julisiz es grant
#8 Re: Torrent-pitanje
Zamisli kako bi bilo kad bih ja ženama na OVOJ temi http://forum.klix.ba/trudnjace-i-porodi ... 84592.html
na bezbrojna pitanja odgovarao "guglajte malo, imate tutorijale, snađite se"?
na bezbrojna pitanja odgovarao "guglajte malo, imate tutorijale, snađite se"?
- Praetorious
#9 Re: Torrent-pitanje
Sve opcije su pod Options -> Preferences. Imaš 1001 opciju, pa možeš podesiti uTorr kako tebi odgovara.
Na žalost, ima seedera koji ograniče brzinu UL-a, pa džaba što su online kada daju UL od par kbps brzine. Ništa tu ne možeš, osim da čekaš ili da nađeš brži torrent. I ja sam danas naletio na takve torrente, čak nisu davno ni UL, unazad mjesec dana. Al' džaba ... 1 seeder i 5-10 kbps brzina ... pa ko voli ...
Na žalost, ima seedera koji ograniče brzinu UL-a, pa džaba što su online kada daju UL od par kbps brzine. Ništa tu ne možeš, osim da čekaš ili da nađeš brži torrent. I ja sam danas naletio na takve torrente, čak nisu davno ni UL, unazad mjesec dana. Al' džaba ... 1 seeder i 5-10 kbps brzina ... pa ko voli ...