THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ironman_88

#301 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Ironman_88 »

@SanskiBiser i tad pate narativ/hronologija ako ne pogodiš prave rasplete. :lol:
Spoiler
Show
Pređeš prvo Wild Hunt gdje Geralt završi neslavno u močvari, nekon toga B&W gdje čovjek živi sretno do kraja života. :cry:

Završiš prvo B&W gdje se je čovjek penzionisao i živi sretno do kraja života, da bi se nakon toga vraćao ponovo i zajebavao se po močvarama Velena kao da nije ništa bilo. :cry:
SanskiBiser

#302 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

REDDEVILS

#303 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by REDDEVILS »

Ja sam do sada odigrao 85 sati i fokusiran sam na secondary quests jer sam tek level 22 :)
Jucer sam zavrsio Brothers In Arms: Npvigrad, Velen, Skellige, Nilfgaardian a sljedeci je main quests The Isle of Mists :)

Image

Image

Image

Image
REDDEVILS

#304 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by REDDEVILS »

Image

Image

Image

Image
Averus

#305 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ajd evo i od mene par screen shotova :)
Spoiler
Show
Image

Image
Trebalo bi da ih imam više, ali kad se uživim u ovu igru, baš se rijetko sjetim da slikam :D
Averus

#306 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Evo questova koji su mi preostali (pri dnu počinju B&W questovi, njih ignorišem apsolutno)

Image

Da li da sad uzmem igrati Heart of Stone (čitam samo je 10ak sati ekspanzija?) ili da završim Wild Hunt, pa onda Heart of Stone? :roll:

Blood and Wine ne pipam dok ne završim sve ostalo naravno
ferratilis

#307 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Jedino cega se sjecam iz ljeta 2016. je da sam igrao Witcher, nista vise :D Sve ostalo u zivotu je bilo sekundarno dok ga nisam dvaput presao. Oko 250 sati ukupno. Previse vi to nesto razvlacite, pogotovo Averus :D Mada, zavidim vam sto ga igrate prvi put. Volio bi da mogu zaboraviti igru i krenuti ponovo :roll:

I moram napomenuti da prilikom prvog prelaska igre nisam imao nijedan jedini bug, onda sam pri trecem prelasku poceo koristiti modove i onda sebi pokvario dojam otkrivsi neke slabosti vanilla igre. Moja preporuka je da zaobilazite bilo kakve modove barem dok dvaput ne odigrate, jer to je rabbit hole bez dna :D
Averus

#308 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Moji modovi se do sad nisu negativno manifestovali nikako, a imam ih more :D
Uglavnom su oni za ljepotu igre (grafika uopšteno, vrijeme, osvjeljenje, teksture, golotinja) :D
Free Spirit

#309 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Free Spirit »

Završio Witcher 1, 70 sati za main quest i veliku većinu secondary. Trebalo je dugo da se naviknem na gameplay al je kasnije išlo sve bez problema. Priča solidna, s obzirom na godište i grafika je OK samo je optimizacija katastrofa. Prvo sam mislio da je do mene - laptop i7 8750h i gtx 1060 6GB (mobile). Na kraju skontam da i na High i Low detaljima FPS je manje više isti, uđeš u grad sa više ljudi i ode ispod 50 šta god da radiš :D

Krenuo lagano sa Witcher 2, ogroman napredak po pitanju svega, a vidjet ćemo kako ide priča. Poslije naravno opet Witcher 3, why not :izet:
Averus

#310 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ja kad završim W3 nastaviću čitati knjige, ali ću igrati druge igre koje me čekaju.
Ali ozbiljno razmišljam odigrati kec i/ili dvicu, iako sam prvu pokušavao nekoliko puta ali jednostavno nisam mogao da igram zbog gameplay-a...

Možda sad, kad znam više o samom svijetu, lakše podnesem taj detalj i uspijem svariti to, pa nastavim igrati.

Doduše priča se o nekom remake/remaster fazonu prve i druge igre, možda bi bilo dobro sačekati :roll:

btw odlučio sam da završim Wild Hunt, pa onda Hearts of Stone, pa onda Blood and Wine. Tako sam prvobitno htio i, kao što neko reče, hoću da ide kako sam i zamislio. Kakva god priča bude, moja je jbg - ja je proživljavam :D
ferratilis

#311 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Jedini problem u W1 je backtracking, fakat ima previse bespotrebnog hodanja. Kaze ti quest idi od tacke A do B, onda kad stignes tamo fali ti neki item pa se moras vratit, pa onda u povratku moras skrenut do tacke C pa onda nazad do A itd. :-) Ali to se prasta jer im je to bio prvi RPG na kojem su radili, koristili su uzasni Bioware-ov Aurora engine i opet su uspjeli napraviti bolji RPG od svega sto je Bioware izbacio poslije Baldur's Gate 2. Grafika i zvuk su i dan danas solidni, barem meni, tako da je W1 itekako vrijedan igranja, barem jednom. :thumbup:
Free Spirit

#312 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Free Spirit »

Ma za W1 realno treba 3-4 sata da se navikneš na sistem, kasnije stvarno nije problem. Kao što reče @ferratilis veći je problem backtracking a ne postoji fast travel
Spoiler
Show
(osim na onih par lokacija za teleportaciju, mada i to nije toliko korisno osim)
Mada definitivno vrijedi odigrati :thumbup:

@Averus tim redom sam otprilike i ja igrao W3. Neću nikad zaboravit kraj main quest na W3
Spoiler
Show
Meni baksuzu dođe najgori mogući završetak, od muke sam se vratio na stariji save i ponovio dobrih 10-ak sati quest-ova :lol:
SanskiBiser

#313 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Image

Image
Animirani film ce biti o Vesemiru po zadnjim informacijama!
Averus

#314 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Sad ćete mi se smijati, ali ipak sam odlučio pokrenuti Heart of Stone, poslije kojeg ću onda završiti Wild Hunt :D :lol:

Kad to sve zaokružim, ide Blood and Wine :roll:
SanskiBiser

#315 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 30/01/2020 22:43 Sad ćete mi se smijati, ali ipak sam odlučio pokrenuti Heart of Stone, poslije kojeg ću onda završiti Wild Hunt :D :lol:

Kad to sve zaokružim, ide Blood and Wine :roll:
Image
:wink:
Averus

#316 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ironman_88

#317 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Ironman_88 »

Smatram da bi Vesimir bio solidan materijal za svoju video igricu, imam nadu da će se to i jednog dana ostvariti.
Tu bi mogli udariti malo i na nostalgiju kad se za 5+ godina slegne prašina oko Wild Hunt, kako je upoznao Geralta i njihove avanture, a što da ne i interakcija kroz čitavu igricu tipa Kratos/Atreus.

Fino je nekad maštati :-D
Averus

#318 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Meni je čak padalo na pamet da bi bilo pravo dobro uraditi npr. spin-off za pojedine likove, jer ih je ovaj svijet krcat!
Znači da upratimo neku radnju Keire, Shani, Triss, Letho, Vesimir, pa čak i Oglierd von Everec ili onog govnara debelog Dijkstra, ili onog zlostvljača iz Novigrada. Uh, pa samo u Sekillige-u ima more likova o kojima bi se mogle praviti igre, serije, filmovi.

Npr. kratki DLC-ovi u kojima upoznamo te likove malo bolje, prođemo neku njihovu priču. Jer imam osjećaj da je većina likova u Witcher svijetu prezanimljivo "iza zavjese", bez obzira koliko naginjali ka negativnoj ili pozitivnoj strani.
Kad bi to sve uokvirili, pa nas još upoznali i sa više Witchera iz raznih škola, na kraju bi mogli napraviti neki spektakl gdje svi skupa idu u rat protiv nekoga. Npr. ljudska rasa hoće da ih potamani i ono ta neka borba.

Mislim, postoji toliko opcija, a baš zato što je svijet tako kompleksan i što su likovi toliko zanimlijvi.

Raduje me Vesimir, ali htio bih fakat i neke manje eksponirane, a interesantne likove vidjeti "objašnjene" :D
Ironman_88

#319 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Ironman_88 »

Imamo fine želje, ali ako ikad dočekamo novu "pravu" igricu iz tog univerzuma, spreman sam se kladiti da će to biti Ciri.
Meni lično je njen karakter u Wild Hunt bio najmanje zanimljiv od svih glavnih likova.
Spoiler
Show
Dijete/mlada osoba je The Chosen One, ima super moći koje još ne zna kontrolisati kako treba i zle sile je proganjaju jer im je prijetnja ili hoće tu moć za sebe. Viđeno toliko puta u svim mogućim i nemogućim varijacijama :oops:
Ali naravno da ni Ciri igricu ne bih bojkotirao :)
REDDEVILS

#320 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by REDDEVILS »

:mrgreen:

Image
Averus

#321 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ubrzaj te achievemente malo :D

Image
Averus

#322 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Iako mi ona nije ni blizu "dobar" lik kao neke druge u Witcheru i drugim igrama, moram reći da mislim da mi je seks scena sa
Spoiler
Show
Shani
najbolja koju sam ikad vidio u ijednoj video igri :roll:

Keira je bila šega, Yennefer je nešto posebno, ali kao sex-scene - ova za sad nosi titulu.
REDDEVILS

#323 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by REDDEVILS »

Averus wrote: 03/02/2020 09:57 Iako mi ona nije ni blizu "dobar" lik kao neke druge u Witcheru i drugim igrama, moram reći da mislim da mi je seks scena sa
Spoiler
Show
Shani
najbolja koju sam ikad vidio u ijednoj video igri :roll:

Keira je bila šega, Yennefer je nešto posebno, ali kao sex-scene - ova za sad nosi titulu.
Do ove još nisam došao, ali cu se danas potruditi :lol:

Image
Averus

#324 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Koliko je ovo genijalno :D

Averus

#325 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Šta ste se ušutili :D

Evo još malo screenshot-ova.

Image