Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TheWatcher wrote: ↑28/10/2022 19:10
evo dokaza kako vi u stvari LAZETE
pokrenem nesta na mobu preko 4g trenuttno gledam kviz slagalica i sve u redu.u toku kviza se povezem na svoju wifi mrezu nakon pola minute meni nestane slike.iskljucim wifi i naravno sve radi na 4g.pokusavao par puta i uvijek isto.i onda ti meni kazes kako to nije do vas
Pozdrav @TheWatcher,
Kompanija Telemach BH u potpunosti se pridržava principa „neutralnosti mreže“ i „otvorenog interneta“. Princip „neutralnosti mreže“ podrazumijeva koncept otvorenog, jednakog interneta za sve, bez obzira na uređaj, aplikaciju ili platformu koja se koristi i sadržaj koji se konzumira. Princip „otvorenog interneta" podrazumijeva da kao korisnik imate pravo pristupiti željenom internetskom sadržaju ili usluzi na internetu i/ili ih distribuirati koju mi kao pružatelj internetskih usluga ne smijemo blokirati, usporiti ili diskriminirati bilo koji internetski sadržaj, aplikaciju ili uslugu osim zbog poštovanja zakonskih obveza ili radi očuvanja sigurnosti i integriteta mreže (primjerice radi borbe protiv virusa ili zlonamjernih računalnih programa).
Shodno navedenom uvjeravamo Vas da Telemach BH ni na koji način ne može, niti blokira rad bilo kojeg uređaja za pristup internetu, te da smetnje koje imate nemaju nikakvu vezu sa našom uslugom.
Telemach wrote: ↑28/10/2022 18:49
Pozdrav @TheWatcher,
Ukoliko Vam je dodjeljenja CGNAT IP adresa, ista ne onemogućava pristup web stranicama i aplikacijama. Ukoliko postoje poteškoće u radu navedenih servisa, molimo da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege pozvale i izvršile detaljne provjere.
pokrenem nesta na mobu preko 4g trenuttno gledam kviz slagalica i sve u redu.u toku kviza se povezem na svoju wifi mrezu nakon pola minute meni nestane slike.iskljucim wifi i naravno sve radi na 4g.pokusavao par puta i uvijek isto.i onda ti meni kazes kako to nije do vas
Da tebi nije ip adresa blokirana od strane tog servisa?
TheWatcher wrote: ↑28/10/2022 18:45
ja netflix i youtube moram da gledam na mobu ( 4g mreza telecom sve radi odlicno ) a ne mogu na svom box-u koji je spojen na tm mrezu jer ljudi imaju manjak adresa a racun dobivam redovno pa koji ce mi onda qrac vas net ako mi ga ogranicavate
U zadnji par dana Hanifina mala mi se zali da ne moze na YT ujutro. Preko mobitela moze fb otvorit, ali preko zice na pc nece YT. Jel to do ovog nedostatka IP adresa?
Evo ja pratim danima kako se ljudi žale zbog određenog builda na određenoj aplikaciji, jer ih ista blokira i onda se istresaju na operaterima kako ne radi, a zapravo ih blokira sam server je previše pristupaju. Koristim istu tu aplikaciju i build i radi mi na svim uređajima, a nalazim se u NAT-u, ali ja ne silujem aplikaciju do te mjere da me server i vlasnik blokira, već pogledam nekad nešto malo ako hoću.
Evo ja pratim danima kako se ljudi žale zbog određenog builda na određenoj aplikaciji, jer ih ista blokira i onda se istresaju na operaterima kako ne radi, a zapravo ih blokira sam server je previše pristupaju. Koristim istu tu aplikaciju i build i radi mi na svim uređajima, a nalazim se u NAT-u, ali ja ne silujem aplikaciju do te mjere da me server i vlasnik blokira, već pogledam nekad nešto malo ako hoću.
Znaci trebamo se pocet privikavat da budemo prosjecni korisnici i da je "nesto malo" sasvim uredu. Ako nemaju dovoljno IP adresa, i ako djelimo s nekim korisnicima ip adresu, mozemo li djelit i racun od telemacha s njima?
crnivrag wrote: ↑28/10/2022 19:22
Znaci trebamo se pocet privikavat da budemo prosjecni korisnici i da je "nesto malo" sasvim uredu. Ako nemaju dovoljno IP adresa, i ako djelimo s nekim korisnicima ip adresu, mozemo li djelit i racun od telemacha s njima?
Treba biti realan, postoje operateri koji po defaultu daju NATovanu ip adresu, a drugu možeš dobiti samo ako dokupiš. A nije ti operater kriv ako ti servis ili neko drugi blokira ip.
I ne da Telemach nema ip adresa nego je generalno u svijetu takvo stanje gdje se još koristi ipv4.
Tiger 033 wrote: ↑28/10/2022 18:26
Da li ne istina mnogi se žale na Telemach da im natuje ip adrese
Pozdrav @Tiger 033,
Zbog nedostatka javnih IP adresa, korisnicima određenih paketa se dodjeljuje CGNAT IP
Koji su to određeni paketi ja sam danas dogovorio produženje ugovora sa vama ali još nisam potpisao ugovor...ukoliko mi se ovo desi smatraj te ga NIŠTAVNIM...lp
Ugovor mi ističe za 2 mjeseca. Zbog ovog što radite sa ip adresama pa mi bruka online stvari samo javi neku fantomsku grešku, uskoro ćete imati i višak ip adresa.
Treba biti realan, postoje operateri koji po defaultu daju NATovanu ip adresu, a drugu možeš dobiti samo ako dokupiš. A nije ti operater kriv ako ti servis ili neko drugi blokira ip.
I ne da Telemach nema ip adresa nego je generalno u svijetu takvo stanje gdje se još koristi ipv4.
Treba biti realan, moraju omogućiti ono šta naplaćuju onako kako su ponudili u trenutku kada si potpisao ugovor.
Korisnik kada potpiše ugovor i redovno plaća, ne mora ni o čemu misliti, mora dobiti obećanu uslugu u cjelosti.
Znači, Telemach se opredijelio za NAT ip adresa korisnicima. Nakon gubitka Arena i najboljih sportskih događaja, ovaj potez će dodatno iznervirati postojeće korisnike, te će, nakon isteka ugovora, vjerovatno oreći kod drugih operatera..
Ja sam, inače, prezadovoljan Telemach uslugama, ali ovo što sada rade, nikako nije dobro..
Haris033 wrote: ↑28/10/2022 23:43
Znači, Telemach se opredijelio za NAT ip adresa korisnicima. Nakon gubitka Arena i najboljih sportskih događaja, ovaj potez će dodatno iznervirati postojeće korisnike, te će, nakon isteka ugovora, vjerovatno oreći kod drugih operatera..
Ja sam, inače, prezadovoljan Telemach uslugama, ali ovo što sada rade, nikako nije dobro..
Zanima me zašto se prave glupi kad ih nazovem i to im kažem?
Kaže 'Nije to do nas'. Jock, do mog rahmetli dede je. Ako nešto radi na 4g a ne radi na tvom wi fiu, kako možeš reći da nije do tebe?!
shape of despair wrote: ↑29/10/2022 07:07
ne pratim temu, sve mi ok,neznam sta je nat,ali sinoc sa playstora nece ni jedan update,pending....odem na 4g skide. sta je sad taj NAT?
u nedostatku ajpijeva ISP-ovi dodijele isti IP tebi i još nekome, u principu
Npr, neko na Klixu dobije ban s tim IP-om i ti ne mo'sh ući na Klix, ili previše ljudi gleda Netflix sa istom adresom itd
Ne bi trebalo da ti "šteka" internet zbog toga doduše, vjerovatno imaš neki drugi problem. Ako ništa, Telemachu je support fakat na dobrom nivou, tako da vidi s njima da te nešto drugo ne zajebaje
Velkoski wrote: ↑29/10/2022 07:18
Npr, neko na Klixu dobije ban s tim IP-om i ti ne mo'sh ući na Klix, ili previše ljudi gleda Netflix sa istom adresom itd
Ne bi trebalo da ti "šteka" internet zbog toga doduše, vjerovatno imaš neki drugi problem. Ako ništa, Telemachu je support fakat na dobrom nivou, tako da vidi s njima da te nešto drugo ne zajebaje
hvala,pa nevalja to. sta ja imam sa tamo nekim? pa u slucaju klixa, banuju se stalno korisnici na portalu, sad i ja mogu dobiti ban? kako ce telemach rjesiti?
a sinoc je brzo procepilo
Velkoski wrote: ↑29/10/2022 07:18
hvala,pa nevalja to. sta ja imam sa tamo nekim? pa u slucaju klixa, banuju se stalno korisnici na portalu, sad i ja mogu dobiti ban? kako ce telemach rjesiti?
a sinoc je brzo procepilo
ma pazi, u realnosti je mala šansa da se nešto tako desi, ali svejedno postoji