Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- opticum
#80376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav,
Zanima me zasto ne mogu gledati eon na laptopu kako treba?
Laptop mi ima 2G ram-a i procesor 1.75Ghz
Takoce zanima me da li ja mogu uzeti eon box imam Trio grande femli paket.
ako mogu kolika bi bila doplata?
HVALA
HVALA
- crnivrag
#80377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najvjerovatnije je do slabe konfiguracije laptopa, ako slika trza, ili neće nikako da se pokrene sadržaj.opticum wrote:Pozdrav,
HVALA
EON box možeš dobiti besplatno, ali samo ako se odlučiš za neki od EON paketa.
-
freelance1
#80378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Interesuje me kada se uzima Eon duo paket nebitno koji kako ide spajanje prvo router pa iz routera u eon box ili?
Jel u rourer ide koaksijalni kabl kao kod kablovske?
Pitam zato sto sada imam kablovsku i koaksijalni kablovi idu kroz zid nema ih po podu i po zidu, a glavni razdjelnik je iznad ulaznih vrata u kutiji, sve fino sakriveno
Poy
Pitam zato sto sada imam kablovsku i koaksijalni kablovi idu kroz zid nema ih po podu i po zidu, a glavni razdjelnik je iznad ulaznih vrata u kutiji, sve fino sakriveno
Poy
- crnivrag
#80379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle od glavnog razdjelnika ide koaksijalni kabal do sobe gdje ćeš postaviti router (ako je Telemach-ov u njega ide koaksijalni kabal), tu onda ide spliter, a iz njega dva kabla, jedan za modem, a drugi za box, a zatim iz modema/routera ide UTP kabal direktno u box.freelance1 wrote:Interesuje me kada se uzima Eon duo paket nebitno koji kako ide spajanje prvo router pa iz routera u eon box ili?
Poy
Last edited by crnivrag on 26/01/2019 00:10, edited 1 time in total.
-
freelance1
#80380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Dakle od glavnog razdjelnika ide koaksijalni kabal do sobe gdje ćeš postaviti router (ako je Telemach-ov u njega ide koaksijalni kabal), tu onda ide spliter, a iz njega dva kabla, jedan za modem, a drugi za box, a zatim iz modema/routera ide UTP kab direktno u box.freelance1 wrote:Interesuje me kada se uzima Eon duo paket nebitno koji kako ide spajanje prvo router pa iz routera u eon box ili?
Poy
- Ravenn
#80381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kod Vas isti problem?Radar71 wrote:propustih početak rukometa jer ukucah 395![]()
![]()
- crnivrag
#80382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne brini, kod sviju je.Ravenn wrote: i kod Vas isti problem?
Bug je prilično iritantan
- crnivrag
#80384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili ti ga 24Kitchen HDMTV wrote:Bug zvani 395
- Telemach
#80385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vaš paket usluga ne uključuje EON aplikaciju za Smart tv, ali nam se možete javiti u inbox, ukoliko ste zainteresovani.kormax wrote:
Pozdrav, zanima me mogu li na android tv box instalirati
Eon tv smart aplikaciju i da je koristim sa daljinskim. Imam sada instaliranu eon aplikaciju za telefon, koja radi super ali me ubi ovo korištenje miša.
Hvala
- Telemach
#80386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možete nam se javiti u inbox za detaljniju provjeru, ili pozvati nas na 1360.opticum wrote:
Pozdrav,
HVALA
-
kormax
#80387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo deset dana čekam na eon full paket, samim tim i aplikacija je uključenaTelemach wrote:Vaš paket usluga ne uključuje EON aplikaciju za Smart tv, ali nam se možete javiti u inbox, ukoliko ste zainteresovani.kormax wrote:
Pozdrav, zanima me mogu li na android tv box instalirati
Eon tv smart aplikaciju i da je koristim sa daljinskim. Imam sada instaliranu eon aplikaciju za telefon, koja radi super ali me ubi ovo korištenje miša.
Hvala
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#80388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo maloprije sam prvi put malo detaljnije pregledao ovu EON ponudu paketa i djeluje to zaista dobro i kvalitetno i interesantno ali ipak sa jednom manjom dozom ono sto bi kod nas rekli "ciganluka". Recimo ovaj zadnji paket od 79 KM sto je ono bas jaka cifra za nase uslove sramota je da nema sve iz TV ponude ukljucucjuci i Arene HD. Mislim da za 79 KM mjesecno ljudi trenaju imati komletnu ponudu. Ne vidim aposlutno smisao ako dajeu SD Arenu da u ovom paketu ne daju i HD. Inace za sve ostalo svaka cast.
-
Samso
#80389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrasno38 wrote:Evo maloprije sam prvi put malo detaljnije pregledao ovu EON ponudu paketa i djeluje to zaista dobro i kvalitetno i interesantno ali ipak sa jednom manjom dozom ono sto bi kod nas rekli "ciganluka". Recimo ovaj zadnji paket od 79 KM sto je ono bas jaka cifra za nase uslove sramota je da nema sve iz TV ponude ukljucucjuci i Arene HD. Mislim da za 79 KM mjesecno ljudi trenaju imati komletnu ponudu. Ne vidim aposlutno smisao ako dajeu SD Arenu da u ovom paketu ne daju i HD. Inace za sve ostalo svaka cast.
Uzmi eon duo bez telefona i pretplati se za dodatni arena HD paket za priblizno isti ili povoljniji iznos.
Danas je fiksni telefon skroz nepotreban.
Last edited by Samso on 26/01/2019 17:50, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#80390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije bas tako kako ti kazes jer gledas iskljucivo iz svoje perspektive. Rijetko ko od vas misli na stare ljude a oni i mobilni telefoni nisu bas u ljubavi.Samso wrote:hrasno38 wrote:Evo maloprije sam prvi put malo detaljnije pregledao ovu EON ponudu paketa i djeluje to zaista dobro i kvalitetno i interesantno ali ipak sa jednom manjom dozom ono sto bi kod nas rekli "ciganluka". Recimo ovaj zadnji paket od 79 KM sto je ono bas jaka cifra za nase uslove sramota je da nema sve iz TV ponude ukljucucjuci i Arene HD. Mislim da za 79 KM mjesecno ljudi trenaju imati komletnu ponudu. Ne vidim aposlutno smisao ako dajeu SD Arenu da u ovom paketu ne daju i HD. Inace za sve ostalo svaka cast.
Uzmi eon duo bez telefona i pretplati se za dodatni arena paket za priblizno isti ili povoljniji iznos.
Danas je fiksni telefon skroz nepotreban.
- thekupus
#80391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Raja, jesam li ja nešto propustio, ili su malo korigovali cijene? Ili sam sve pomiješao. Evo gledam sad EON light košta 46,90. Ako se sjećam dobro, ekvivalent je duo grande, koji ja sad imam kući, i plaćam 42,90 (zapravo 45,90, ali promocija). EON light ima istu brzinu interneta i manji broj kanala, je li tako? Umjesto osnovnog paketa, u njemu je start?
Možda je ovo ovako bilo od početka, ako je tako, halalite.
-
Samso
#80392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@hrasno38
Haha ja znam dosta starih sto koriste mobitele zbog vibera.
Ako vec spominjemo stare ljude, malo ko od njih ce uzeti najskuplji paket i HD Arene im nisu bitni osim ako ih ne nagovore na salteru da im to treba.
Haha ja znam dosta starih sto koriste mobitele zbog vibera.
Ako vec spominjemo stare ljude, malo ko od njih ce uzeti najskuplji paket i HD Arene im nisu bitni osim ako ih ne nagovore na salteru da im to treba.
- Radar71
#80393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema ekvivalenta između eon i duo/trio paketathekupus wrote:Raja, jesam li ja nešto propustio, ili su malo korigovali cijene? Ili sam sve pomiješao. Evo gledam sad EON light košta 46,90. Ako se sjećam dobro, ekvivalent je duo grande, koji ja sad imam kući, i plaćam 42,90 (zapravo 45,90, ali promocija). EON light ima istu brzinu interneta i manji broj kanala, je li tako? Umjesto osnovnog paketa, u njemu je start?
- thekupus
#80394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema apsolutnog, ali najbliži Duo grande je ovaj EON light, zar ne?Radar71 wrote:nema ekvivalenta između eon i duo/trio paketathekupus wrote:Raja, jesam li ja nešto propustio, ili su malo korigovali cijene? Ili sam sve pomiješao. Evo gledam sad EON light košta 46,90. Ako se sjećam dobro, ekvivalent je duo grande, koji ja sad imam kući, i plaćam 42,90 (zapravo 45,90, ali promocija). EON light ima istu brzinu interneta i manji broj kanala, je li tako? Umjesto osnovnog paketa, u njemu je start?
- dječak sa šibicama
#80395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by dječak sa šibicama on 26/01/2019 18:19, edited 1 time in total.
- diablobih
#80396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, uz to sto neces izgubiti 2 godine barem kanale sto imas sada, vec ces ih u vidu benificija dobiti.
- thekupus
#80397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sad promotivno imam prošireni, arene i cinemax do kraja ugovora. znači morali bi mi dati paket kanala za dvije stepenice veći od onog koji se nudi, a da mi ostanu isti kanalidiablobih wrote:Da, uz to sto neces izgubiti 2 godine barem kanale sto imas sada, vec ces ih u vidu benificija dobiti.
- diablobih
#80398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako su dosad radili. Ni ja se jos nisam odlucio za ekvivalent mom trio grande family, jer mi se ne svidja sto nisu usavrsili eon box. Kad sve to rijese, mozda se i odlucim.thekupus wrote:sad promotivno imam prošireni, arene i cinemax do kraja ugovora. znači morali bi mi dati paket kanala za dvije stepenice veći od onog koji se nudi, a da mi ostanu isti kanalidiablobih wrote:Da, uz to sto neces izgubiti 2 godine barem kanale sto imas sada, vec ces ih u vidu benificija dobiti.![]()
- crnivrag
#80399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preporučujem EON Premium, i mali slatki boxićdiablobih wrote: Tako su dosad radili. Ni ja se jos nisam odlucio za ekvivalent mom trio grande family, jer mi se ne svidja sto nisu usavrsili eon box. Kad sve to rijese, mozda se i odlucim.

- Radar71
#80400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne valja premium, za novu godinu ne dobiješ ništa