Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hipija

#57526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote:
hipija wrote:Ovako ljudi. Kako postići da audio na SK kanalima bude srpski a Nickelodeon hrvatski. Na korisničkim postavkama izabrao prvi zvuk cro a drugi ser. Sa tim postavkama ide Nickelodeon na hrvatskom ali i SK2, SK3, SK HD što ne želim, već mi više odgovaraju srpski komentatori.

Na dodatnim opcijama moguće je promijeniti na SK kanalima audio sa hrvatskog na srpski ali to traje dok se ne prebaci na sljedeći kanal, jer se postavke vrate na one stare.
Nešto mi govori da je to najviše što se može učiniti.
Pa eto ako može još neko da mi potvrdi da je to tako, da budem siguran da nema neka kvaka za koju ja ne znam. :D

Nadam se da sam bio jasan u čemu je problem :D
To je jedini način nažalost, jer postavke resivera i postavke TV-a (ukoliko koristiš modul), funkcionišu na način da se automatski pušta prvi preferirani audio jezik ili jezik titla.
To sam i pretpostavljao. Hvala :evil:
crnivrag

#57527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Velkoski wrote:tehničko pitanje

da li mogu kupiti vlastiti ruter i da li će ga Telemach "provući" kroz sistem ako to uradim? :mrgreen:
Ne možeš, modem mora biti njihov, ali ako imaš problema sa tim uređajem, možeš tražiti da ti Ubee zamjene sa Cisco modemom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#57528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

crnivrag wrote:
Velkoski wrote:tehničko pitanje

da li mogu kupiti vlastiti ruter i da li će ga Telemach "provući" kroz sistem ako to uradim? :mrgreen:
Ne možeš, modem mora biti njihov, ali ako imaš problema sa tim uređajem, možeš tražiti da ti Ubee zamjene sa Cisco modemom.
hvala :thumbup:
Telemach

#57529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nookey wrote:@telemach tri zadnja mjeseca vam podnosim reklamaciju za racun koji je trebao biti umanjen za 20 KM tri mjeseca nakon potpisa ugovora sa 62,90 na 42,90 KM. Medjutim to se desilo samo za dva mjeseca i za ovaj treci se evo ganjam s vama skoro pola godine, vase kolege mi uredno uzmu podatke i kazu da ce biti umanjen slijedeci i tako me zezate evo vec pola godine. Ovo sad je cetvrta reklamaciha koju ovako podnosim. Imate moje podatke i molim vas da ovo riješite jer pocinjem gubiti zivce ne zbog 20 KM nego zbog principa.
Detaljno ćemo provjeriti Vašu fakturu i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
Telemach

#57530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

CooK wrote:@Telemach aktivirao sam ovaj besplatni HBO paket na 30 dana i otkljucali su mi se kanali na PDS3 resiveru ali na PDS2 su i dalje zakljucani. Resetovao sam PDS2 resiver ali i dalje su zakljucani HBO kanali na njemu pa bih vas zamolio da to sredite. Podatke imate od ranije. Hvala.
Naravno,provjerit ćemo sve što je potrebno :)
sencobih

#57531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

@ telemah
Imaju li korisnici analogne pravo na novogidisnji poklon ili smo mi korisnici drugog reda? Mozda nasih 18 maraka ne valja?
Telemach

#57532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn wrote:
Telemach wrote:@eyesburn

Možete pozvati i Kontakt centar, kolege će Vam pomoći.
zvao sam sinoć, ali kolegica vaša iz call centra kaže da mi ne može pomoći.

možete li vi odraditi otključavanje hbo i cinemax kanala putem korisničkih podataka?
Zamolit ćemo da nam se javite sa podacima u inbox.
CooK

#57533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Telemach wrote:Naravno,provjerit ćemo sve što je potrebno :)
Nema potrebe, zvao sam jucer vas kontakt centar i oni su to odradili. Hvala u svakom slucaju.
kokikol

#57534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

sencobih wrote:@ telemah
Imaju li korisnici analogne pravo na novogidisnji poklon ili smo mi korisnici drugog reda? Mozda nasih 18 maraka ne valja?
vidiš da si na ignore a od korisnika žive ...sramota ...velika sramota
diablobih

#57535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Kao sto je receno, samo digitalizovani imaju poklon, digitalizuj se za skoro dzabe. Ali posto ne zelis napustiti tamo one sa kamerama, onda ne trazi poklon od ovih.
sencobih

#57536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

diablobih wrote:
Kao sto je receno, samo digitalizovani imaju poklon, digitalizuj se za skoro dzabe. Ali posto ne zelis napustiti tamo one sa kamerama, onda ne trazi poklon od ovih.
Postavio sam pitanje pravom telemahu, a ne lažnom, zato ako nemas šta pametno reći, preskoči post
avaks

#57537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Divi ovih anamotamo što bi guzovače :lol:
Njihov operater im ne daje poklone pa bi ovamo da šta ušićare a žao mu platiti iole normalan paket :lol:
Treba tu analogiju ukinuti skroz, ili plaćaj digitalu ili traži drugog operatera a uvijek imaš opciju riblje kosti na balkonu :thumbup:
sencobih

#57538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Dežurni uvlakači čekaju ko zapete puške...
kemox

#57539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Da pohvalim malo telemah. Dinijeli su mi modem i sad mogu da koristim ddns, vpn i Wake-on-LAN preko svog rutera :thumbup:
Pandakonda

#57540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pandakonda »

Pitanje u vezi HBO GO. Usluga radi preko web aplikacije međutim ne mogu se prijaviti preko mog smart tv-a. Kada otvorim HBO GO aplikaciju na TV i ukucam onaj kod sa Moj Telemah, piše kako kod nije ispravan. Napomene radi aplikacija na TV-u je hrvatska, ne postoji bosanska ili bilo koja druga verzija, da li je moguće da je to problem ? Ili je uslugu moguće aktivirati samo na jednom uređaju ?
kakaljin

#57541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Samo HBO nije otkljucan na modulu, da li je do mene ili je kod sviju tako, koji nemaju ukljucene HBO kanale u svoj paket ili su pretplaceni na njih
avaks

#57542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Aktiviraj ih preko mojtelemach portala i radiće ti.
Da si pročitao obavijest znao bi vala...
kakaljin

#57543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:Aktiviraj ih preko mojtelemach portala i radiće ti.
Gledam na portalu i ne vidim nigdje gdje se mogu aktivirati HBO kanali
Benq

#57544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Gledam na portalu i ne vidim nigdje gdje se mogu aktivirati HBO kanali
Klikni na "Televizija" i skrolaj dole , vidjet ces HBO , Cinemax , HBO Premium..
kakaljin

#57545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Gledam na portalu i ne vidim nigdje gdje se mogu aktivirati HBO kanali
Klikni na "Televizija" i skrolaj dole , vidjet ces HBO , Cinemax , HBO Premium..
Imam samo preporucujemo vam prelazak na trio pakete i velika slika

I iznad gore mi pise Start paket moji uredjaji D3 mini cam
Holms

#57546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Holms »

evo da i ja ponovim : zašto otključavanje kanala ne važi za analogne korisnike?
hajde telemach da cujemo?
to ste uradili i prosle godine.
Benq

#57547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: I iznad gore mi pise Start paket moji uredjaji D3 mini cam
Probaj ovako , na portalu klikni gore na "Pocetna" , pa desno gdje pise "Dokupljene opcije" klikni na "Pogledaj dodatne opcije" i preusmjerit ce te direktno na pakete koje nemas.

Isto tako na pocetnoj stranici ako skrolas na dno , pise velikim slovima "Dodajte nove tv kanale" i tu stoje paketi na koje nisi pretplacen.
CooK

#57548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače :lol:
Njihov operater im ne daje poklone pa bi ovamo da šta ušićare a žao mu platiti iole normalan paket :lol:
Treba tu analogiju ukinuti skroz, ili plaćaj digitalu ili traži drugog operatera a uvijek imaš opciju riblje kosti na balkonu :thumbup:
Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.
kakaljin

#57549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: I iznad gore mi pise Start paket moji uredjaji D3 mini cam
Probaj ovako , na portalu klikni gore na "Pocetna" , pa desno gdje pise "Dokupljene opcije" klikni na "Pogledaj dodatne opcije" i preusmjerit ce te direktno na pakete koje nemas.

Isto tako na pocetnoj stranici ako skrolas na dno , pise velikim slovima "Dodajte nove tv kanale" i tu stoje paketi na koje nisi pretplacen.

Evo nasao sam na pocetnoj strancii sliku HBO premium i dugme aktiviraj, i kada sam kliknuo nakon 20 sec kada sam prebacivao kanale mi se pjavili otkljucani HBO kanali i cinemax kanali
avaks

#57550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

kakaljin wrote:
avaks wrote:Aktiviraj ih preko mojtelemach portala i radiće ti.
Gledam na portalu i ne vidim nigdje gdje se mogu aktivirati HBO kanali
Prvo što mi izbaci na portalu je to da aktiviram jebemu, ne znam kako je kod tebe ali nešto tu nije ok onda...
S tim da imam HBO Premium nisam kliktao tako da ne znam šta se dalje dešava...
Image
Locked