Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
O'zone
Globalni moderator

#57476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

hemed wrote:
semirsar wrote:
hemed wrote: decko postao si dosadan strasno
:mrgreen: nista ti ne znas, jos si balav, pa da imades i 100godina u guzici. djaba, nemre ti se pomoc :pisnuo:
pitaj mamu ko te napravio, isti taj balavac :izet: :izet: :izet:

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma vrijeđanje”
» hemed

Mjesec
batara

#57477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

I otkljucase li kanale preko dvb-c :pisnuo:
radiša

#57478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Nisu jer ako odkljucaju imat ce i oni sto ne placaju digitalnu.Zato nece.
O'zone
Globalni moderator

#57479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma vrijeđanje”
» semirsar

7 dana
Benq

#57480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Uh sto ljudi imaju tanke zivce cudo jedno :mrgreen:

@O'zone , nemoj me shvatiti pogresno , ali semir nije rekao nista toliko lose , hemed je malo nervozniji nego inace pa je rekao to sto je rekao i semir je na to reagovao , trebao je malo drugacije ali dobro.. Ne dovodim tvoju odluku u pitanje, ali lijepo bi bilo da ga unban :)
nookey

#57481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

@telemach tri zadnja mjeseca vam podnosim reklamaciju za racun koji je trebao biti umanjen za 20 KM tri mjeseca nakon potpisa ugovora sa 62,90 na 42,90 KM. Medjutim to se desilo samo za dva mjeseca i za ovaj treci se evo ganjam s vama skoro pola godine, vase kolege mi uredno uzmu podatke i kazu da ce biti umanjen slijedeci i tako me zezate evo vec pola godine. Ovo sad je cetvrta reklamaciha koju ovako podnosim. Imate moje podatke i molim vas da ovo riješite jer pocinjem gubiti zivce ne zbog 20 KM nego zbog principa.
avaks

#57482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

semirsar wrote:
MTV wrote:
avaks wrote:@MTV
polako ali sigurno mojim stopama :lol:
O tome ti govorim, rahatluk, da im još raja ne odgovara na gluposti valjalo bi a pogotovo ekipa iz podrške koja se ipak trudi :mrgreen: :thumbup:
Ima ih jos na foe.
Samo palamude i obrcu kako im odgovara. Brate koristis od onih anamotamo sve sto ce ti analogna od TM kad ga mrzis ili je mozda analogna od TM bolja od anamotamo njihove TV. :lol: :lol:

Na kraju krajeva telekomunikacije nisu osnovne potrepstine za zivot ako nemas para imas analognu zemaljsku mrezu. Ovo vise nije socijalizam koji mrze nego kapitalizam u koji se kunu. I sad kad treba platit frka. Dobrodosli u 21 vijek. Sad kad je ukinut u Americi Net Neutrality kod nas kad dodje oni tamo ce svojim korisnicima naplacivati pristup vlastitoj web stranici a smetat ce im neki ku.ac na Telemachu.
ja nemam nikog na foe, jesam li ja normalan :shock: :lol:
A dabome, kako je digitalna zemaljska uvedena u Hrvatskoj, kućna antena i na tvu imaš 8 digitalnih kanala (možda negdje i više, 4 hrta 2 rtl, nova i doma tv) ovo govorim za lokacije oko Duboke i Kleka jer sam ljudima štimao. Ko nema DVB-t tuner na tv onda kupi sebi resiver i sretno. Ne plaća nikakvom provajderu ništa, plaća samo rtv taksu što je i normala.
Tako i kod nas treba. Ukinuti analogiju pod hitno, naplaćivati ko šta hoće, ubaciti bruku HD kanala gdje god može kada se oslobode frekvencije :thumbup:
A za ove padobrance neću ni da komentarišem, dosadili više i bogu i narodu.
4 puta tema zaključavana zbog napada i još ne prestaju, fakat bolesno.
Korisnike platiše i treba nagraditi, ove na analogiji natjerati da uzmu digitalni paket, znači ponuditi ljudima za 18KM onaj najjeftiniji resiver i dati start paket. Ko neće, skroz ukinuti analogiju pa neka uživaju sa ribljom kosti na CRTu :mrgreen:
pecpec

#57483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Do ovog nebi doslo da su se svima pustili kanali :D
diablobih

#57484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Samo sto su pusteni svima :D "Poklanjamo vam dodatne digitalne i HD kanale, koje do sada niste imali u okviru svog paketa. " Znaci digitalne kanale u sklopu paketa.

Ne znam samo sto @o'zone nije banovao kokikola kada psuje majku telemachu?
febo_acm

#57485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

ima li neko da je aktivirao hbo gratis i da ne radi? :D
nlt

#57486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

kad smo ovo dobili hbo+cinemax besplatno*
holowey

#57487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

meni iskocila obavijest preko receivera...otisao na portal da aktiviram kad shipak...da bih aktivirao promotivni besplatni paket moram pristati da mi ostane aktivan 180 dana...znaci dilerski, prvi shot besplatan ali treba pola godine da se skines...hvala ali ne hvala
Radar71

#57488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

holowey wrote:meni iskocila obavijest preko receivera...otisao na portal da aktiviram kad shipak...da bih aktivirao promotivni besplatni paket moram pristati da mi ostane aktivan 180 dana...znaci dilerski, prvi shot besplatan ali treba pola godine da se skines...hvala ali ne hvala
Image
holowey

#57489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

Radar71 wrote:
holowey wrote:meni iskocila obavijest preko receivera...otisao na portal da aktiviram kad shipak...da bih aktivirao promotivni besplatni paket moram pristati da mi ostane aktivan 180 dana...znaci dilerski, prvi shot besplatan ali treba pola godine da se skines...hvala ali ne hvala
Image
:thumbup:

jucer pokusao i crvenim slovima mi izbacilo poruku da se aktivira na 180 dana...sad udjem na portal i drugacija reklama, sada i na reklami pise ova obavijest...u svakom slucaju hvala :thumbup:
Benq

#57490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Istu dilemu sam i ja imao prosli put kad su otkljucavali dodatne digitalne kanale, s tim da ja nisam imao HBO Premium , na portalu je pisalo da je minimalno koristenje 180 dana , na sto sam dobio odgovor da slobodno aktiviram i da ce se isti deaktivirat automatski. Tako je i bilo i nista mi dodatno nije naplaceno.

U svakom slucaju kontaktiraj Telemach po ovom pitanju , ali to je u sustini to.
Riddle

#57491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Riddle »

Bas sam sad provjeravao da li ovo radi na EON i sve je OK, osim HBO 3. Zakljucano, trazi mi sifru.

EDIT: I sa ovim sarenim kanalima je isti slucaj. :mrgreen:
Benq

#57492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Riddle wrote:Bas sam sad provjeravao da li ovo radi na EON i sve je OK, osim HBO 3. Zakljucano, trazi mi sifru.

Sifra ti je ista ona koju si kreirao prilikom prvog logina na D3Go, ako si prije koristio D3Go uslugu.
Riddle

#57493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Riddle »

Benq wrote:
Riddle wrote:Bas sam sad provjeravao da li ovo radi na EON i sve je OK, osim HBO 3. Zakljucano, trazi mi sifru.

Sifra ti je ista ona koju si kreirao prilikom prvog logina na D3Go, ako si prije koristio D3Go uslugu.
Sifra za nalog? Pa da, ista mi je i ovdje, ali ne radi.
Benq

#57494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Riddle wrote: Sifra za nalog? Pa da, ista mi je i ovdje, ali ne radi.
Ne sifra za nalog , nego pin koji ti trazi prilikom pokretanja kanala za odrasle npr , te 4 cifre si morao odabrati na D3Go aplikaciji prilikom prvog pokretanja, ako ti taj isti pin ne radi sad na EON-u , nazovi call centar da ti resetuju.
Riddle

#57495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Riddle »

Benq wrote:
Riddle wrote: Sifra za nalog? Pa da, ista mi je i ovdje, ali ne radi.
Ne sifra za nalog , nego pin koji ti trazi prilikom pokretanja kanala za odrasle npr , te 4 cifre si morao odabrati na D3Go aplikaciji prilikom prvog pokretanja, ako ti taj isti pin ne radi sad na EON-u , nazovi call centar da ti resetuju.
Ja se toga ne sjecam. Uvijek sam mislio da je to onaj fabricki kod 1234, ne znam da sam ikad bilo sta mijenjao.
Riddle

#57496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Riddle »

Ah, evo moze se u podesavanjima to mijenjati, sad cu pokusati.
Benq

#57497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Riddle wrote: Ja se toga ne sjecam. Uvijek sam mislio da je to onaj fabricki kod 1234, ne znam da sam ikad bilo sta mijenjao.
Takva procedura je bila kod mene , i na jos nekoliko naloga koje sam podesavao prijateljima , nakon sto sam se logovao na d3go po prvi put , odmah je aplikacija trazila da odredim pin koji cu koristiti za kanale koji to zahtijevaju. Inace , nisi jedini , bilo je dosta takvih slucajeva ovdje na forumu , ljudima jednostavno nije prolazio pin na EON aplikaciji pa su ga resetovali.
probook

#57498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Koliko treba da proradi ova promocija na hbo go? Kliknuo sam da aktivira, ali kada se pokusam prijaviti kaze da je neispravna email adresa?
crnivrag

#57499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Koliko treba da proradi ova promocija na hbo go? Kliknuo sam da aktivira, ali kada se pokusam prijaviti kaze da je neispravna email adresa?
Jesi li odabrao operatera Telemach BiH iz liste nakon klika na login dugme.
odmor

#57500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Prosle godine sam zvao 1360 da mi puste HBO (nisam se htio zezat po portalu, jer je i tad bilo ti aktiviras pa onda cekad da oni rucno nesto unesu) i odmah dobio nakon poziva, a ove godine nisam morao ni zvati.. samo se aktivirano.. hvala za telemach. :-D
Locked