Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
spe
#33502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja vec deveti dan čekam da se poveća brzina a rekoše nakon 5 dana da ce se povečati. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#33503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kol'ko plaćaš da dobiješ preko šteleMaharadza wrote:Tebi makar UL digli, a meni još uvijek po starome;
Također trio grande family!

-
Nepass
#33504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad sam imao problem sa netom dosli u roku 48h i to nedelja zovu, nisam bio kuci kad u ponedeljak ponovo zovu da dodju.adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Uzmes godisnji, zelis pratiti evropsko prvenstno i onda čekaš 3 dana da ti riješe problem ali niko ne dolazi uprkos tome što sam zvao već 3 puta. Svaki put su rekli mora se riješiti u roku 24-48h ali očito je to marketinški trik jer niko nije došao da riješi problem.
Najžalosnije od svega je da su me u ta 3 dana dva puta zvali iz Telemach call centra da mi ponude nove usluge/pakete te da potpišem da budem korisnik Telemach-a, a nisu u stanju da mi osposobe trenutne probleme sa uslugama koje zadnjih nekoliko godina uredno plaćam. Samim time smatram da imaju neozbiljan pristup korisnicima. Možda ne bih ovo pisao da me neko nazvao i izvinuo se što ne mogu stići doći, međutim sjediš, čekaš, i niko ništa.
Ako neko iz Telemacha / HS-a slučajno ili namjerno pročita ovaj post samo kratka pitanja. Da li je ovo način na koji privlačite korisnike i zovete me 2 puta da mi ponudite ugovor, dok moji problemi nisu riješeni unutar vaših 48h? Da li cijenite vrijeme vaših korisnika, jer za mene koji sam htio pratiti utakmice vrijeme je izgubljeno, tačnije 3 dana su izgubljena. Šta mislite koliko mojih 3 dana košta? Da li je ovo način na koji se treba ophoditi prema dugogodišnjim pretplatnicima?
Toliki novci za reklamne kampanje, pozive i ponude usluga, a kvalitetna usluga?
A htio sam još juće potpisati novi ugovor na 2 godine uprkos nastalom problemu, naravno očekivajući da će najkasnije danas biti riješen problem.
Lp
Prikljucak trazio da bude 01.06. I dodjose 01.06.
Bas korektni ispali.
-
Officer Crabtree
#33505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aha...Benq wrote:Cim se stvore uslovi za to jer je BHB mreza odnosno njihova infrastruktura kriza , pa se mora uraditi rekonstrukcija mreze da bi podnijela nove frekvencije.Officer Crabtree wrote: imate li vi kakve informacije kad će nama napokon doći telemachove usluge?
ma red bi bilo da neko ko projektuje tu rekonstrukciju mreže zna procijeniti rok izvođenja radova pa da kaže, a ne da odeš u poslovnicu pa kažu biće april, pa onda biće do kraja maja sigurno, pa ne znamo i tako...... ovako svaki dan čekaš kada će doći do povećanja brzina a možeš znači čekat još 3 mjeseca, niko ti ništa ne garantuje, jer toliko si već i čekao...
sumnjam da bhb ne bi razmišljao o poboljšanju nekih usluga da nije to prodao telemachu jer konkurencija je već ponudila veće brzine od onoga što je sadašnja ponuda...
što se tiče radova, ako su to neki vidljivi radovi i/ili na vidljivim mjestima, slabo je to, jedan vikend su na par mjesta nešto kopali i to je to... rekonstrukcija mreže za mene bi bila aktivniji rad... moglo je to dosta brže da je nekome bio glavni interes al pošto se zna da se teško prelazi sa jednog na drugog opratera, onda kad tad ćemo...
- Benq
#33506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam na HS kablovskoj koja se nedavno spojila sa Telemachom , i kod nas su raja dosta cekala jer se radila rekonstrukcija mreze da bi se pustio novi signal , znalo je to dosta potrajati jer je trebalo skroz zamijeniti staru HS-ovu opremu koja nije podrzavala nove frekvencije , odnosno mogli su oni pustiti signal i tako ali bi korisnik imao 1001 problem.Officer Crabtree wrote: aha...
ma red bi bilo da neko ko projektuje tu rekonstrukciju mreže zna procijeniti rok izvođenja radova pa da kaže, a ne da odeš u poslovnicu pa kažu biće april, pa onda biće do kraja maja sigurno, pa ne znamo i tako...... ovako svaki dan čekaš kada će doći do povećanja brzina a možeš znači čekat još 3 mjeseca, niko ti ništa ne garantuje, jer toliko si već i čekao...
sumnjam da bhb ne bi razmišljao o poboljšanju nekih usluga da nije to prodao telemachu jer konkurencija je već ponudila veće brzine od onoga što je sadašnja ponuda...
što se tiče radova, ako su to neki vidljivi radovi i/ili na vidljivim mjestima, slabo je to, jedan vikend su na par mjesta nešto kopali i to je to... rekonstrukcija mreže za mene bi bila aktivniji rad... moglo je to dosta brže da je nekome bio glavni interes al pošto se zna da se teško prelazi sa jednog na drugog opratera, onda kad tad ćemo...
Sto se tice poboljsanja usluga trenutnog provajdera , vjeruj mi HS je tu stagnirao totalno , niti su nam povecavali brzinu interneta , niti nove kanale davali, bas nista jednostavno su digli ruke od svega dok se nisu zvanicno spojili sa Telemachom , sad je puno bolje (bar meni) jer umjesto interneta 40/4 imam 120/5 , imam hrpu kanala koji me zanimaju a koje nisam na HS-u imao jer je HS u svojoj shemi imao bruku pinkovih kanala nikakve kvalitete. Dakle tako je i sa vasim BHB-om situacija.
-
Officer Crabtree
#33507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slažem se, mislio sam da u slučaju da ih Telemach nije uzeo, da bi morali popraviti nešto zbog konkurencije, a ovako ovaj prelazni period malo nervira.
U svakom slučaju trebali bi barem u ovoj godini, pola godine brzo prođe.
U svakom slučaju trebali bi barem u ovoj godini, pola godine brzo prođe.
- Benq
#33508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na sta konkretno mislis ? Na ovo povecanje brzine koje je startalo 01.06. ili ti je jos aktivacioni paket 10/2 pa cekas da puste pravu brzinu ?spe wrote:ja vec deveti dan čekam da se poveća brzina a rekoše nakon 5 dana da ce se povečati.
-
acer5101
#33509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za Telemach-a
Zašto kada god zovem npr. Italiju sa fiksnog telefona, pozivani broj dobije prikaz broja iz Spanije ili Milana???
Tako ako ako propusti poziv, neće nikad znati ko ga je nazvao, a kamo li ja iz BiH!
Ovo uzasno iritira
Zašto kada god zovem npr. Italiju sa fiksnog telefona, pozivani broj dobije prikaz broja iz Spanije ili Milana???
Tako ako ako propusti poziv, neće nikad znati ko ga je nazvao, a kamo li ja iz BiH!
Ovo uzasno iritira
- Telemach
#33510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo acer5101,acer5101 wrote:Za Telemach-a
Ovo uzasno iritira
Molimo Vas da nam u PP dostavite Vaše korisničke podatke i detaljno opišete Vaš problem kako bi reagovali u najkraćem roku.
-
passiv
#33511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam ovaj Trio Grande family, ali sam uzeo onu karticu (valjda taj modul nekakav) što ide u TV, kako ja mogu aktivirati ovu uslugu TV 72h unazad
- crnivrag
#33512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Putem modula nije moguće dobiti tu uslugu.passiv wrote:Ja imam ovaj Trio Grande family, ali sam uzeo onu karticu (valjda taj modul nekakav) što ide u TV, kako ja mogu aktivirati ovu uslugu TV 72h unazad
- Benq
#33513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nove usluge poput "72h unazad" i "Pickbox" dostupne su samo preko resivera , modul sluzi samo da dekodira kodirane programe i preko njega ne mozes koristiti nijednu dodatnu uslugu.passiv wrote:Ja imam ovaj Trio Grande family, ali sam uzeo onu karticu (valjda taj modul nekakav) što ide u TV, kako ja mogu aktivirati ovu uslugu TV 72h unazad
- Telemach
#33514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo hemede,hemed wrote: jesam prosle sedmice isao na stup, i kaze ako imate vec otvoren nalog za prenos broja nema potrebe da ja jos jedan otvaram, kaze bice, hoce za jedno 20 godina sigurno, i tada sam potpisao jos i rentu resivera evo vec 7 dan jos je nisu aktivirali
Vaše podatke smo proslijedili kolegama koji će provjeriti sve što je potrebno i realizirati Vaše zahtjeve u najkraćem roku.
-
bonsoir
#33515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam se tako zeznuo prije par dana.Benq wrote:Sve zavisi od samog modula wifi-a u telefonusuad-sarajevo wrote:Vidim na PC-u brzina povećana, Trio G. Family paket. Gledam kod sebe na telefonu sve isto (40/3). Slučajno uzmem G2 sa androidom kad ono brzina povećana (80/4). Nisam ni znao da ovo kino od telefona ne može da izmjeri više od 40-ak mb. (Lumia 640 xl).
Preko wifi na laptopu 116mb a na mob 50mb... U suštini zavisi od modula a isto tako zavisi od aplikacije koju koristiš za testiranje. Ova koju sam ja koristio podržava do 50mb max
- Benq
#33516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hehe u pravu si , mada realno ne vidim svrhu imati vise od 50Mb preko mobitela , i to je overkill ali eto raja voli da testira na taj nacin brzinu ali nisu svjesni koliko faktora utice na mjerenje brzine preko telefona i onda kada im pokaze duplo manje nego sto je propisano ugovorom , dodju i napadajubonsoir wrote:
Ja sam se tako zeznuo prije par dana.
Preko wifi na laptopu 116mb a na mob 50mb... U suštini zavisi od modula a isto tako zavisi od aplikacije koju koristiš za testiranje. Ova koju sam ja koristio podržava do 50mb max
- Dupli_skalp
#33517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisam ni ja dobio, jučer su me zvali iz telemacha da provjere kako sam zadovoljan uslugama i spomenuo sam da mi još, kao starom korisniku, nova brzina nije puštena, na šta sam dobio odgovor da kontaktiram 1360 i prijavim da usluga nije puštena.spe wrote:ja vec deveti dan čekam da se poveća brzina a rekoše nakon 5 dana da ce se povečati.
nisam još zvao, stripljiv sam, ali da su mogli bi malo ubrzati s puštanjem, mogli su. ipak je pola mjeseca prošlo. zbog čega stari korisnici uvijek ispaštaju više od ostalih?
- Dupli_skalp
#33518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
okreni, obrni ispade da bi najbolje bilo da nikako i nisu uvodili module.Benq wrote:Nove usluge poput "72h unazad" i "Pickbox" dostupne su samo preko resivera , modul sluzi samo da dekodira kodirane programe i preko njega ne mozes koristiti nijednu dodatnu uslugu.passiv wrote:Ja imam ovaj Trio Grande family, ali sam uzeo onu karticu (valjda taj modul nekakav) što ide u TV, kako ja mogu aktivirati ovu uslugu TV 72h unazad
- Benq
#33519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni su module uveli zbog velikog pritiska korisnika koji ne zele da imaju dodatni daljinski i da im resiver zauzima prostor. Nikad nijedan tehnicar ili operater prilikom podnosenja zahtjeva za paket nece sam napisati koji uredjaj (modul ili resiver) korisnik zeli , vec se korisnik samovoljno izjasnjava i po njegovom zahtjevu se i postupi.eyesburn wrote: okreni, obrni ispade da bi najbolje bilo da nikako i nisu uvodili module.
Eh sad druga je stvar to sto ljudi zahtjevaju da imaju module a poslije se bune jer ne mogu koristiti dodatne usluge na istim a to im bude vec u samom pocetku receno. Isti slucaj sa mojim komsijom koji je prije 15 dana uzeo novi paket , operater mu govori da preko modula nece moci koristiti nista osim samo gledanja kanala , ali on zapeo modul pa modul.. i prosle sedmice se vidim s njim i pita me kako da aktivira time shift
- aditon
#33520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zato što si ti već potpisao ugovor. Znaš ono: "dok te mami..."eyesburn wrote:zbog čega stari korisnici uvijek ispaštaju više od ostalih?
- Benq
#33521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne ispasta niko , ja sam potpisao ugovor 30.04. za Trio Grande Extra paket , nove brzine su najavljene od 01.06. i novu brzinu sam dobio prije par dana. Samo oni korisnici koji su potpisivali ugovore od 01.06. , dobili su odmah novu brzinu, a tako je i ovdje na forumu receno od predstavnika Telemacha. I kao sto mozete vidjeti na prethodnim stranama , vecina forumasa je dobilo novu brzinuaditon wrote:Pa zato što si ti već potpisao ugovor. Znaš ono: "dok te mami..."eyesburn wrote:zbog čega stari korisnici uvijek ispaštaju više od ostalih?
-
samo pozitiva
#33522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja jos uvijek cekam 
- aditon
#33523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
more bit bidne, ali sada nema...možeš čekati 5 dana, 10 dana, 10 godina...samo pozitiva wrote:ja jos uvijek cekam
bit će za Bajram, ptičica mi dojavila
- hemed
#33524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mozda do kurban Bajrama , a do ovoga cisto sumnjam hahahaaditon wrote:more bit bidne, ali sada nema...možeš čekati 5 dana, 10 dana, 10 godina...samo pozitiva wrote:ja jos uvijek cekam
bit će za Bajram, ptičica mi dojavila
- aditon
#33525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji god Bajram bude, bit će na opš(ć)e iznenađenje