Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#33226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Emx wrote:Zvuk krči kao da je pojačan na 120%. Mislim da je neko spominjao već taj problem sa BBC Earth, HD verzijom
Imala je raja problema sa zvukom na HBO kanalima zbog Dolby Digital , ali ne sjecam se da je neko spominjao BBC Earth HD , upravo gledam taj kanal preko D2 V2.0 resivera i ne krci nista.
crnivrag

#33227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Emx wrote:Zvuk krči kao da je pojačan na 120%. Mislim da je neko spominjao već taj problem sa BBC Earth, HD verzijom
Imala je raja problema sa zvukom na HBO kanalima zbog Dolby Digital , ali ne sjecam se da je neko spominjao BBC Earth HD , upravo gledam taj kanal preko D2 V2.0 resivera i ne krci nista.
Mogu potvrditi da je sve ok sa zvukom, sad sam testirao kanal putem DVB-C mreže i resivera D3 v2.0 (4682DVB) i PDS3 (PDS3121).

Kanal sam testirao u okviru originalne digitalne ponude u Sarajevu.

Moguće je da se javljaju problemi na određenim modelima televizora.

Ja sam testirao na modelima Philips 43PUT4900/12 i LG 32LD465.
Last edited by crnivrag on 13/06/2016 00:19, edited 1 time in total.
Emx

#33228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Emx »

Kod mene je Cisco D3 (PDS3121). Samo ovaj kanal zeza. Inace signal perfektan
Benq

#33229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Emx wrote:Kod mene je Cisco D3 (PDS3121). Samo ovaj kanal zeza. Inace signal perfektan
Vidim da si korisnik akvizirane kompanije HS kao i ja, tako da bi trebalo biti sve ok i kod tebe sa tim kanalom. @crnivrag je provjerio na Telemachu i sve je ok , ja provjerio na HS-u i takodje sve kako treba.

Od kada imas taj problem ? Jesi li testirao Face HD i N1 HD posto su na istoj frekvenciji sa Earth HD kanalom ?
Emx

#33230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Emx »

Imam problem otkad sam priključio ovaj receiver (prije 7 dana), N1, Face HD kao i svi ostali kanali rade super. Neko privremeno rješenje je smanjiti zvuk na 40% na D3 a pojačati na televiziji. :-)
Benq

#33231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Emx wrote:Imam problem otkad sam priključio ovaj receiver (prije 7 dana), N1, Face HD kao i svi ostali kanali rade super. Neko privremeno rješenje je smanjiti zvuk na 40% na D3 a pojačati na televiziji. :-)
Jesi li pokusavao sa vracanjem resivera na fabricke postavke ?
Samo budi svjestan da se u tom slucaju raspored kanala vraca na default postavke , ako si pravio svoju listu sve ce se ponistiti.
Last edited by Benq on 13/06/2016 00:36, edited 1 time in total.
kakabanja213

#33232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

smartXL wrote:
kakabanja213 wrote:Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
Ama nema stetu za trenutni sadrzaj. Cijena oglasavanja je fiksna. Ne govorim o drugim emisijama nego iskljucivo za EP. Kolko vidimo kvota reklama im je zadovoljena, ne fali im oglasivaca. Neces ti platit reklamu, ima neko drugi kome treba prostora. I taj ko se oglasava on nema uvida ko gleda sadrzaj a ko ne, moze ic hipotetski, ali ne moze znat tacan broj.
Za trenutni sadrzaj vjerovatno i nema ali za buduci sigurno ima. Ali to nije tema ove emisije. Tema ove emisije je zasto Telemach negdje pusti a negdje zacrni program. Naravno ovaj iz Telemacha se pravi da ne postoje postovi o toj temi.
Xeox2

#33233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Xeox2 »

Vidim da se u postavkama za zvuk na D3 resiveru nalazi opcija stereo i dolby digital, kakva je razlika između ove dvije opcije i koja je bolja?
badmir

#33234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by badmir »

Evo ovdje link za sve frekvencije i kanale za Sarajevo:

https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing

Inače frekvencija za sve Sport Klub kanale u HD rezoluciji je: 618000 Mhz, symbol rate: 6956 K/s i modulacija: 256QAM.[/quote]

Hvala vraze legendo
kakavdanakneiskustvu

#33235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakabanja213 wrote:
smartXL wrote:
kakaljin wrote:Ako je tako zašto sve tv kuće ne prenose englesku ligu ili spansku ligu u BIH. Već ih prenosi samo sport klub. Jer tvrdis da nema veze što hrt u BIH nije zatamnjen za vrijeme eura u određenim dijelovima kada jedini prava da euro prikazuje na teritoriju BIH JE BHRT.
Ja govorim da BHRT zbog toga nema stetu u pogledu oglasavanja. A hrvatim gdje su vecina pusten je HRT2 jer godinama traze svoj javni servis a ovi im ne daju, i da bi se usutili, rijesili su na ovaj nacin.

Opet s druge strane poredis neuporedivo. SK zivi od toga da svoj sadrzaj proda nekom provajderu, da vrati ulozeni i zaradi. Njima je marketing isti jer imaju ekskluzivni sadrzaj i nema uticaj na cijenu oglasavanja u BiH u ovisnosti od broja gledalaca. Nemoj brkat pojmove
Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
:thumbup:
crnivrag

#33236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Xeox2 wrote:Vidim da se u postavkama za zvuk na D3 resiveru nalazi opcija stereo i dolby digital, kakva je razlika između ove dvije opcije i koja je bolja?
Dolby Digital je poseban format zvuka koji se trenutno emitira samo na HBO kanalima i na kanalu Discovery Turbo Xtra HD.

Razlika je u tome što se stereo zvuk emitira na 2 kanala (lijevi i desni), a Dolby Digital je zvuk koji se prostire na 5 kanala.

Naravno da ti nećeš osjetiti razliku ako imaš samo lijevi i desni zvučnik na TV-u, međutim ako spojiš neki surround audio uređaj, onda ćeš dobiti zvuk iz 5 različitih zvučnika.
crnivrag

#33237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Inbox Vam je prepun, pa se korisničke privatne poruke ne mogu isporučiti od četvrtka.

Molim Vas da to provjerite.
Dupli_skalp

#33238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@Telemach

samo da kažem da još nisam dobio novu brzinu (duo net paket), stari korisnik (otkad postoji telemach u sarajevu), podatke imate od ranije, ako treba dostavit ću iznova.
Radar71

#33239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

eyesburn wrote:@Telemach

samo da kažem da još nisam dobio novu brzinu (duo net paket), stari korisnik (otkad postoji telemach u sarajevu), podatke imate od ranije, ako treba dostavit ću iznova.
Nisi jedini. :P
Benq

#33240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Brzine se pustaju fazno , tako da Telemach ne moze tu nesto posebno uciniti ako brzina nije pustena u sistemu.
Dupli_skalp

#33241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

Benq wrote:

Brzine se pustaju fazno , tako da Telemach ne moze tu nesto posebno uciniti ako brzina nije pustena u sistemu.
možda mi je promaklo, ali zar nije rečeno fazno do 15.06. da ćemo svi dobiti nove brzine?
avaks

#33242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Još šaraju sa ovim brzinama izgleda:
Image
Image
Last edited by avaks on 13/06/2016 09:14, edited 1 time in total.
Tiger 033

#33243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zatamnis HRT u Sarajevu, par glasova pitanja, uglavnom svi slegnu ramenima.

Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.

Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.
zalosno ali je tako
OLX drugovi http://www.olx.ba/satelitska-oprema/14/1780 pa nek' materi zatamnjuju :!: ja na MMDS-u mrlje gledam na BHT-u kad je utakmica, EPG na pola kanala NE radi a UREDNO PLACAJ pretplatu...jbt placam BHT NE gledam, placam Telemach nedaju mi da gledam ono sto placam :!: sta hocete vise u PM :?: :!: :evil:
hemed

#33244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Tiger 033 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zatamnis HRT u Sarajevu, par glasova pitanja, uglavnom svi slegnu ramenima.

Zatamnis HRT u Mostaru, propada ti firma i mozes kljuc u bravu.

Prosto ko pasulj, kome nije jasno, neka si kupi bojice.
zalosno ali je tako
OLX drugovi http://www.olx.ba/satelitska-oprema/14/1780 pa nek' materi zatamnjuju :!: ja na MMDS-u mrlje gledam na BHT-u kad je utakmica, EPG na pola kanala NE radi a UREDNO PLACAJ pretplatu...jbt placam BHT NE gledam, placam Telemach nedaju mi da gledam ono sto placam :!: sta hocete vise u PM :?: :!: :evil:
da mogu gledati bht tvsa ftv i jos neke kanale na satelitu,tacno bi iskljucio i telemach i sve,ali opet mi se ne isplati morao bi davati 20km za internet pa me to dodje skuplje, meni da nije amiko hd resivera i CS IPTV, morao bi uzeti sve najvece pakete na telemachu koji i nisu jeftini,a ja hbo cinemax i te fazone gledam preko satelita i cs, takodjer i arene :D
hemed

#33245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas 8)
cenecimoveocino

#33246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas 8)
A šta imaš preko CS-a?
Moji su nekad prije 5-6 godina dosta uložili u satelitsku opremu gore na vikendici.Imam i sad antenu sa motorićem za mjenjanje satelita,i neki resiver nesjećam se al uglavnom SD i znam da sam kupio čak RS 232 žensko-ženski da spojim da pokušam CS preko mobilnig neta i laptopa al nije išlo.Kasnije uzeli TotalTV i sad je došao Telemach sa infrastrukturom.
Znam da ima dosta onih satelita,i kako danas hoda CS,koji provajderi su dostupni?
Benq

#33247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

eyesburn wrote: možda mi je promaklo, ali zar nije rečeno fazno do 15.06. da ćemo svi dobiti nove brzine?
Receno je na forumu ali nista zvanicno , to su uglavnom bile price medju rajom.
hemed

#33248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

cenecimoveocino wrote:
hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas 8)
A šta imaš preko CS-a?
Moji su nekad prije 5-6 godina dosta uložili u satelitsku opremu gore na vikendici.Imam i sad antenu sa motorićem za mjenjanje satelita,i neki resiver nesjećam se al uglavnom SD i znam da sam kupio čak RS 232 žensko-ženski da spojim da pokušam CS preko mobilnig neta i laptopa al nije išlo.Kasnije uzeli TotalTV i sad je došao Telemach sa infrastrukturom.
Znam da ima dosta onih satelita,i kako danas hoda CS,koji provajderi su dostupni?
danas se ne koristi to kablo, kupis hd resiver amiko 8150 taj je kod mene, prikljucis ga preko ethernet kabla na ruter, prebacis preko stika cs liniju ubacis u amiko i preskeniras i tjt, a sto se tice provajdera na 16E imas max tv znaci sve kanale koji su u max tv otkljucas preko cs linije,i neke kanale sa VIP tv,na vipu su ti hbo i cinemax, a na max tv imas arene,sport klubove,cinestar action i cinestar obicni, i jos ima kanala tipa nacionalna geografija, discovery i tako to, evo ovdje cu ti poslati stranicu pa pogledaj sta sve ima
http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php sve ove kanale otkljucas preko cs linije to ti je sa max tv
dječak sa šibicama

#33249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

A u sustini i nema razloga da se nastavlja ta prica oko zatamnjivanja, BHT ima prijenos u HD formatu, sta ti vise treba.

HRT HD ne mozes gledati sve i da hoces, a ovaj obicni HRT ionako nam puste emisije izmedju utakmica, to bar zasad koliko sam primjetio ne zatamnjju, pa kome se gleda neka gleda.
l33t

#33250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Zdravo Telemaše je li se može dobiti zamjenski d3 daljinski, ovaj vec dugo koristimo, slabo hvata bez obzira na baterije. Hvala
Locked