Na glavnoj listi nema brisanja i premještanja, međutim moguće je kreirati listu omiljenih kanala u korisničkim podešavanjima, na koju je moguće staviti samo kanale po želji.Gorštak wrote:Hvala @Benq.
Istina, imam obični Duo sa internetom, i dodatni cam modul. HD kad istekne promo period imam namjeru zadržati, ali to je to.
Inače, ne postoji nikakav način da se neki kanali izbrišu ili premjeste?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#32926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- fortaleza
#32927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
2026.-te akobogda.Herr Flick wrote:Kad ce kod nas pocet emitiranje preko DVB-T I DVB-T2Bile su neke odluke tamo u martu da se odmah krene sa DVB-T2 ali Bog dragi zna kad ce to kod nas zazivjeti
Sabura, bit će, bit će.
- Herr Flick
#32928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja jutros kupio Vivax 32 inca sa DVB-C/T/T2 da mogu da uhvatim ovih 98 digitalnih kanala preko kablovske BHB..I sve lijepo skenira,izbaci imena kanala svih 98,sve isto kao na TV-u na prvom spratu.međutim jacina signala 45-48 na svakom kanalu,dok mi na drugom TV-u na prvom spratu jacina između 75-80,WTF
I takodje nemam nekih 25 kanala na vivax-u tj pise "nema signala",tacnije od 73 kanala do 98,odnosno od frekvencije 682 do 698
Nosio dole na sprat,isto nema tih kanala,sta da radim sad
Jel trebam sta mjenjat prilikom skeniranja,jer ponudi milion nekih drzava,ja odaberem ovo ostalo
Nosio dole na sprat,isto nema tih kanala,sta da radim sad
- Benq
#32929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za VIVAX stavi Ostalo ili Njemacka pa probaj skenirat. Sto se samog skeniranja tice , idi na Brzo ili Mreza , za frekvenciju unesi 610000 ili 666000 , modulacija 256QAM i symbol rate 6956kS/s. Ako imas samo polje za unos frekvencije onda samo nju unesi a sve ostalo ostavi na auto.Herr Flick wrote:Ja jutros kupio Vivax 32 inca sa DVB-C/T/T2 da mogu da uhvatim ovih 98 digitalnih kanala preko kablovske BHB..I sve lijepo skenira,izbaci imena kanala svih 98,sve isto kao na TV-u na prvom spratu.međutim jacina signala 45-48 na svakom kanalu,dok mi na drugom TV-u na prvom spratu jacina između 75-80,WTF![]()
I takodje nemam nekih 25 kanala na vivax-u tj pise "nema signala",tacnije od 73 kanala do 98,odnosno od frekvencije 682 do 698
![]()
Nosio dole na sprat,isto nema tih kanala,sta da radim sad![]()
Jel trebam sta mjenjat prilikom skeniranja,jer ponudi milion nekih drzava,ja odaberem ovo ostalo
Sto se tice jacine i kvalitete signala , kod mene su dva LG-a , jedan je obicni LED 32" a drugi je smart 42" , i nikad jacina i kvalitet signala nisu bili isti , odnosno kod mene na tv-u je uvijek bilo puno vise u odnosu na drugi tv a nijedan nije imao problema sa prikazom slike.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#32930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Krajnji tv u mrezi uvijek ima i najslabiji signal. Imam istu stvar u kući. Na prva dva Tv-a nemam nikakvih problema dok je na trećem tv-u problem sa signalu.
Na sva tri tv-a su kartice.
-
dječak sa šibicama
#32931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
10 dana od uvodjenja novih brzina, navodno... kod mene i dalje stare brzine.
- Benq
#32932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A je li imas samo jedan spliter ili vise ?suad-sarajevo wrote:Krajnji tv u mrezi uvijek ima i najslabiji signal. Imam istu stvar u kući. Na prva dva Tv-a nemam nikakvih problema dok je na trećem tv-u problem sa signalu.
- Benq
#32933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije navodno , i ja sam dobio juce, a ima i dosta drugih forumasa koji su dobili prethodnih dana.dječak sa šibicama wrote:10 dana od uvodjenja novih brzina, navodno... kod mene i dalje stare brzine.
- Averus
#32934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čemu nestrpljivost?
Stvarno misliš da ćeš, osim po torrentima i brojevima, primjetiti razliku brzine u svakodnevnoj upotrebi?
Sabur narode, doći će ba
Stvarno misliš da ćeš, osim po torrentima i brojevima, primjetiti razliku brzine u svakodnevnoj upotrebi?
Sabur narode, doći će ba
-
dječak sa šibicama
#32935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sta ja imam od toga? cekao 72 sata uslugu 3 sedmice, gomila problema u signalu jos uvijek, cekam povecanje brzina i cekacu sigurno do kraja juna.Benq wrote:Nije navodno , i ja sam dobio juce, a ima i dosta drugih forumasa koji su dobili prethodnih dana.dječak sa šibicama wrote:10 dana od uvodjenja novih brzina, navodno... kod mene i dalje stare brzine.
Sto li to mene bar jednom nema u toj grupi koja prva dobije uslugu.
-
Adi-g
#32936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni je stara brzina. Nz kakvo bi im bilo opterecenje da svima puste brzine. Pa 99% ljudi nece sjesti odma da testiraju brzine skidajuci velike file-ove. Mislim da 90% ljudi nece ni skontati da im se povecala brzina
- Benq
#32937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moras ni testirati brzinu niti skidati nesto , jednostavno kada pustaju brzinu postepeno onda i prate stanje na mrezi da negdje ne dodje do problema. Kad su tek poceli sa pustanjem novih brzina bilo je price ovdje medju korisnicima , pa se neki sjecaju koliko su problema imali kad su svima odjednom pustili novu brzinu interneta , vecina je imala problema jer nisu jedno vrijeme imali ni onu brzinu koju su do tada koristili. Sad ovako fazno pustaju nove usluge i ako negdje naidju na problem odmah se i otkloni.Adi-g wrote:I meni je stara brzina. Nz kakvo bi im bilo opterecenje da svima puste brzine. Pa 99% ljudi nece sjesti odma da testiraju brzine skidajuci velike file-ove. Mislim da 90% ljudi nece ni skontati da im se povecala brzina
-
dječak sa šibicama
#32938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mogu odjednom pustiti, svaki put u proslosti kad su tako radili, dolazilo bi do zagusenja. Jos danas imaju i puno vise korisnika.
Ali stvar je principa, zasto brzine nismo prvi dobili mi koji smo zadnji dobili 72 sata uslugu, recimo. Nego uvijek isti prvi dobiju, ili medju prvima.
Ali stvar je principa, zasto brzine nismo prvi dobili mi koji smo zadnji dobili 72 sata uslugu, recimo. Nego uvijek isti prvi dobiju, ili medju prvima.
- Benq
#32939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidis , nisi zadnjidječak sa šibicama wrote: Ali stvar je principa, zasto brzine nismo prvi dobili mi koji smo zadnji dobili 72 sata uslugu, recimo. Nego uvijek isti prvi dobiju, ili medju prvima.
-
dječak sa šibicama
#32940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kvari mi koncepciju kritike 
72 sata vec par puta dolazi do pada kvalitete signala, negledljiva slika, kockice, mijesaju se signali. Nekad traje par sati, nekad po par sekundi i prodje. E sad, ono sto se meni ne svidja, ocito je problem do njih, do signala, ali oni kad zovnes oni se prave blecci, kao ne znaju sta je. Pa reci mi, svjeza usluga, ima problema, razumio bih. Vise volim iskren odgovor, nego ono "provjerite kablove" ili "mozda vam je usao virus"
Nego bi poslali ekipu, koja naravno samo slijeze ramenima, sta imaju provjeravati kod mene kad i sam mogu zakljuciti u cemu je problem. Da je problem do kablova ili recivera, slika bi non stop bila losa.
72 sata vec par puta dolazi do pada kvalitete signala, negledljiva slika, kockice, mijesaju se signali. Nekad traje par sati, nekad po par sekundi i prodje. E sad, ono sto se meni ne svidja, ocito je problem do njih, do signala, ali oni kad zovnes oni se prave blecci, kao ne znaju sta je. Pa reci mi, svjeza usluga, ima problema, razumio bih. Vise volim iskren odgovor, nego ono "provjerite kablove" ili "mozda vam je usao virus"
Nego bi poslali ekipu, koja naravno samo slijeze ramenima, sta imaju provjeravati kod mene kad i sam mogu zakljuciti u cemu je problem. Da je problem do kablova ili recivera, slika bi non stop bila losa.
- hemed
#32941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dosla prije brzina od update 72h i vod xd, paket trio grande family
http://www.speedtest.net/my-result/5393494636
- Benq
#32942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto vidis , ide polakohemed wrote:dosla prije brzina od update 72h i vod xd, paket trio grande family
- Herr Flick
#32943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nema sanse,nema signala na tih 23 kanala da si Bog,sve ih uredno skenira,ispise imena al dzaba kad signala nemaBenq wrote:Za VIVAX stavi Ostalo ili Njemacka pa probaj skenirat. Sto se samog skeniranja tice , idi na Brzo ili Mreza , za frekvenciju unesi 610000 ili 666000 , modulacija 256QAM i symbol rate 6956kS/s. Ako imas samo polje za unos frekvencije onda samo nju unesi a sve ostalo ostavi na auto.Herr Flick wrote:Ja jutros kupio Vivax 32 inca sa DVB-C/T/T2 da mogu da uhvatim ovih 98 digitalnih kanala preko kablovske BHB..I sve lijepo skenira,izbaci imena kanala svih 98,sve isto kao na TV-u na prvom spratu.međutim jacina signala 45-48 na svakom kanalu,dok mi na drugom TV-u na prvom spratu jacina između 75-80,WTF![]()
![]()
Nosio dole na sprat,isto nema tih kanala,sta da radim sad![]()
Sto se tice jacine i kvalitete signala , kod mene su dva LG-a , jedan je obicni LED 32" a drugi je smart 42" , i nikad jacina i kvalitet signala nisu bili isti , odnosno kod mene na tv-u je uvijek bilo puno vise u odnosu na drugi tv a nijedan nije imao problema sa prikazom slike.
- aditon
#32944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slabo oni drug prate stanje na mreži, slabo skroz. Od 01.06. ja samo probleme imam, sinoć mjerim 40 Mb/s i tako svaku noć već 10 dana. I svaki put kad su povećanja radili imao sam strašne probleme. Pun mi je klinac toga. Nikad više ne moraju povećati brzine što se mene tiče, Znači ovo je drugi put u posljednjih, koliko, 8 mjeseci a od toga već mjesec i pol ja nemam ni ono što sam imao. Obzirom na dosadašnja iskustva, najmanje do kraja juna će ovakvo stanje biti, što znači da od posljednjih 8 mjeseci ja puna dva nemam valjanu uslugu. Ne plaćam ja 38 maraka svaki mjesec već 59,90. I ne samo to, još uvijek nemam DTX? Ko je zbog toga kriv? Svaki dan neki kanal izgubi EPG, a ja i dalje izmirujem svoje obaveze u punom iznosu. Pošteno bi bilo da koriguju svoje račune.Benq wrote:Ne moras ni testirati brzinu niti skidati nesto , jednostavno kada pustaju brzinu postepeno onda i prate stanje na mrezi da negdje ne dodje do problema. Kad su tek poceli sa pustanjem novih brzina bilo je price ovdje medju korisnicima , pa se neki sjecaju koliko su problema imali kad su svima odjednom pustili novu brzinu interneta , vecina je imala problema jer nisu jedno vrijeme imali ni onu brzinu koju su do tada koristili. Sad ovako fazno pustaju nove usluge i ako negdje naidju na problem odmah se i otkloni.Adi-g wrote:I meni je stara brzina. Nz kakvo bi im bilo opterecenje da svima puste brzine. Pa 99% ljudi nece sjesti odma da testiraju brzine skidajuci velike file-ove. Mislim da 90% ljudi nece ni skontati da im se povecala brzina
- Benq
#32945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci nije neka stetaHerr Flick wrote: Ma nema sanse,nema signala na tih 23 kanala da si Bog,sve ih uredno skenira,ispise imena al dzaba kad signala nema![]()
A i nisu nesto Bog zna kanali tipa Happy,Grand,Izvorna,Hit i tako taj seljakluk,bit ce da je do Vivax TV-a
Ako ti na jednom tv-u sve dobro radi , a na tom tv-u nece ti neki kanali , onda je definitivno do tv-a , zato se u takvim slucajevima stavi resiver , i Grundig ima iste probleme.
- Benq
#32946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li prijavljivao te probleme sa internetom i DTX-om ? Sto se stanja na mrezi tice to se inace prati generalno , odnosno ne prate pojedinacne korisnike nego opterecenje samih uredjaja preko kojih se salje signal korisnicima. To stanje kod tebe moze biti ili do dolaznog signala ili nesto do instalacije u kuci/stanu.aditon wrote: Slabo oni drug prate stanje na mreži, slabo skroz. Od 01.06. ja samo probleme imam, sinoć mjerim 40 Mb/s i tako svaku noć već 10 dana. I svaki put kad su povećanja radili imao sam strašne probleme. Pun mi je klinac toga. Nikad više ne moraju povećati brzine što se mene tiče, Znači ovo je drugi put u posljednjih, koliko, 8 mjeseci a od toga već mjesec i pol ja nemam ni ono što sam imao. Obzirom na dosadašnja iskustva, najmanje do kraja juna će ovakvo stanje biti, što znači da od posljednjih 8 mjeseci ja puna dva nemam valjanu uslugu. Ne plaćam ja 38 maraka svaki mjesec već 59,90. I ne samo to, još uvijek nemam DTX? Ko je zbog toga kriv? Svaki dan neki kanal izgubi EPG, a ja i dalje izmirujem svoje obaveze u punom iznosu. Pošteno bi bilo da koriguju svoje račune.
Ako ti je i sada takav problem da ne mozes izvuci vise od 40Mb na Family paketu , postavi nam screenshot signala iz modema , da vidimo o cemu se radi.
- Herr Flick
#32947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nikakva kvaliteta i jacina,crna slika,mada nekad dođu kockice,a sto se tice Grundiga ja ga imam u drugoj sobi i na njemu radi sve bez problemaBenq wrote:Znaci nije neka stetaHerr Flick wrote: Ma nema sanse,nema signala na tih 23 kanala da si Bog,sve ih uredno skenira,ispise imena al dzaba kad signala nema![]()
A i nisu nesto Bog zna kanali tipa Happy,Grand,Izvorna,Hit i tako taj seljakluk,bit ce da je do Vivax TV-a
, a mozes li vidjeti na tim kanalima kolika je jacina i kvaliteta signala ?
Ako ti na jednom tv-u sve dobro radi , a na tom tv-u nece ti neki kanali , onda je definitivno do tv-a , zato se u takvim slucajevima stavi resiver , i Grundig ima iste probleme.
- Benq
#32948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da.. definitivno signal i vivax ne idu u istu recenicu.. Sto se tice Grundiga ne znam je li to zbog serije ili sta vec , ali eto imali smo na HS forumu isto korisnika koji se zalio da mu se nakon gasenja tv-a izgubi lista kanala pa mora opet skenirati i slicno , a i ja sam naletio na dva Grundiga koji jednostavno nisu mogli skenirati citav spektar frekvencija pa fali dosta kanala , tu su morali postaviti resiver.Herr Flick wrote:
Ma nikakva kvaliteta i jacina,crna slika,mada nekad dođu kockice,a sto se tice Grundiga ja ga imam u drugoj sobi i na njemu radi sve bez problema
Mada , mogu ti reci da ovi PDS3 resiveri nisu uopste losi , ja sam imao dva modula , juce zamijenim jedan modul za resiver zbog pickbox-a , uglavnom slika je ista kao preko dvb-c na tv-u , a prebacivanje kanala je nesto malo brze, tako da se nisam zeznuo u tom pravcu , sad samo jos apdejt da dodje i nema dalje
- mixone1995
#32949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako je krenulo taj famozni update ce doci do Nove godine 
- Benq
#32950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nije ni to daleko hahahamixone1995 wrote:Kako je krenulo taj famozni update ce doci do Nove godine