Jesi li siguran? Smio bih se kladiti da jeste..aditon wrote:u telemach ponudi nikad nije ni išla u HD rezoluciji.veliki_ah wrote:Niko da odgovori zašto Al Jazzera nije više u HD?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
veliki_ah
#32801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Radar71
#32802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesam ja siguran, daj opkladuveliki_ah wrote:Jesi li siguran? Smio bih se kladiti da jeste..aditon wrote:u telemach ponudi nikad nije ni išla u HD rezoluciji.veliki_ah wrote:Niko da odgovori zašto Al Jazzera nije više u HD?
- hemed
#32803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
- aditon
#32804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
- aditon
#32805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kod mene je isto drug, nemoguće odabrati 40Mhzaj_ba wrote:
pa trazit cu da mi zamjene, ovo su mi neko smece kinesko uvalili![]()
![]()
katastrofa je signal
- Benq
#32806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Auto" je 20 odnosno 40MHz , to router sam odredjuje na osnovnu trenutnih uslova i automatski prebacuje na 40MHz ako je to potrebno. Istina na Ubee modemu ta opcija nije na auto vec se moze rucno mijenjati sa 20 na 40 i obratno.aditon wrote: Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
- aditon
#32807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, samo telecom koliko znam nudi u HD-u AJBveliki_ah wrote:Jesi li siguran? Smio bih se kladiti da jeste..aditon wrote:u telemach ponudi nikad nije ni išla u HD rezoluciji.veliki_ah wrote:Niko da odgovori zašto Al Jazzera nije više u HD?
- aditon
#32808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Više sam iz dosade otišao da provjerim postavke te sam vidio da nije moguće mijenjati ručno bandwidth. Nije mi toliko bitna brzina wifi-a jer za moje potrebe je i više nego dovoljno. Bitno mi je da na lan-u uvijek imam zagarantovanu brzinu. Al kontam, kad već imam mogućnost da je iskoristim u potpunosti. I et, ulogujem se u modem i vidim da to nije moguće. Ali ne mislim tražiti novi modem radi toga.Benq wrote:"Auto" je 20 odnosno 40MHz , to router sam odredjuje na osnovnu trenutnih uslova i automatski prebacuje na 40MHz ako je to potrebno. Istina na Ubee modemu ta opcija nije na auto vec se moze rucno mijenjati sa 20 na 40 i obratno.aditon wrote: Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
- Benq
#32809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cisco modemi pruzaju bandwidth i 20 i 40MHz , ako se ne moze fiksirati na 40MHz to ne znaci da on to ne podrzava , nego jednostavno je tako programiran da automatski prebacuje sa 20 na 40 kad "vidi" potrebu za tim, malo jeste glupo ali sta je tu je..aditon wrote: Više sam iz dosade otišao da provjerim postavke te sam vidio da nije moguće mijenjati ručno bandwidth. Nije mi toliko bitna brzina wifi-a jer za moje potrebe je i više nego dovoljno. Bitno mi je da na lan-u uvijek imam zagarantovanu brzinu. Al kontam, kad već imam mogućnost da je iskoristim u potpunosti. I et, ulogujem se u modem i vidim da to nije moguće. Ali ne mislim tražiti novi modem radi toga.
-
bonsoir
#32810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ista situacija i kod menehemed wrote:@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
Zvao sam par puta 1360, rekli su da je prebačeno kolegama da provjere i da bi trebali u roku od 48h riješiti. Još uvijek čekam.
Također od prekjučer na određenom broju kanala nemam epg... Foxovi, Cinemax, ostale nisam upamtio.
- avaks
#32811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trio Grande Family, Vinet:

Krenulo je i u naše krajeve

- aditon
#32812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Trio Grande Family, Vinet:
ekstra, meni nikad nije prešla 77,77 Mb/s download. Praktično imaš baš 80Mb/s
- hemed
#32813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jeli i kod tebe pds 3 resiverbonsoir wrote:Ista situacija i kod menehemed wrote:@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
Zvao sam par puta 1360, rekli su da je prebačeno kolegama da provjere i da bi trebali u roku od 48h riješiti. Još uvijek čekam.
Također od prekjučer na određenom broju kanala nemam epg... Foxovi, Cinemax, ostale nisam upamtio.
- avaks
#32814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A to je to u biti, gubici su minorni (par megabita na 80 i nije kritično). Neka je upload zagarantovan a download mogu oprostitiaditon wrote:avaks wrote:Trio Grande Family, Vinet:
ekstra, meni nikad nije prešla 77,77 Mb/s download. Praktično imaš baš 80Mb/s

Nekad baci i preko, vrti se na 90-100
-
bonsoir
#32815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom).hemed wrote:jeli i kod tebe pds 3 resiverbonsoir wrote:Ista situacija i kod menehemed wrote:@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
- Benq
#32816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dabonsoir wrote: Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom).
PDS3121 te usluge pruza samostalno.
- hemed
#32817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://i.imgur.com/OO3Aqt1.pngBenq wrote:Dabonsoir wrote: Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom)., samo PDS2120 se mora spojiti ethernet kablom da bi imao usluge VoD-a i Time Shift.
ovakav je kod mene to je pds 3, kod amidje i tetka su mi d3 v2 i kod njih je ova usluga pustena prije 20 tak dana ja ne znam sta kod nas cekaju sto je ne pustaju,a fol vec pustaju nove brzine a ni sa ovim nisu zavrsili
-
bonsoir
#32818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je "otaj"hemed wrote:http://i.imgur.com/OO3Aqt1.pngBenq wrote:Dabonsoir wrote: Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom)., samo PDS2120 se mora spojiti ethernet kablom da bi imao usluge VoD-a i Time Shift.
ovakav je kod mene to je pds 3, kod amidje i tetka su mi d3 v2 i kod njih je ova usluga pustena prije 20 tak dana ja ne znam sta kod nas cekaju sto je ne pustaju,a fol vec pustaju nove brzine a ni sa ovim nisu zavrsili
- Benq
#32819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pustanje novih brzina nema veze sa pustanjem apdejta na resivere jer pustanje brzina ide mnogo brze. Kada pustaju apdejt na resivere , moraju paziti da ne preopterete server sa kojeg resiver mora "pokupiti" apdejt , 95% korisnika ima samo jedan modem a isto tako vecina tih korisnika ima po 2-3 resivera pa je logicno da ima i vise faza.hemed wrote: http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png
- hemed
#32820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placaBenq wrote:Pustanje novih brzina nema veze sa pustanjem apdejta na resivere jer pustanje brzina ide mnogo brze. Kada pustaju apdejt na resivere , moraju paziti da ne preopterete server sa kojeg resiver mora "pokupiti" apdejt , 95% korisnika ima samo jedan modem a isto tako vecina tih korisnika ima po 2-3 resivera pa je logicno da ima i vise faza.hemed wrote: http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png
- Benq
#32821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad ti kazemhemed wrote: pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placa
- hemed
#32822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj ziviBenq wrote:Sad ti kazemhemed wrote: pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placa, nema jedno s drugim veze , apdejt resivera se radi istim intenzitetom kao i kad je tek krenulo , pustanje novih brzina se radi usput i ne ide preko istog servera.
- Benq
#32823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bice brzo zavrseno sve ne sekirajhemed wrote: ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj zivi
- hemed
#32824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1 problem je taj sa resiverima apdejt i tako toBenq wrote:Bice brzo zavrseno sve ne sekirajhemed wrote: ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj zivi. Kojih sad imas problema osim sto cekas ovaj apdejt za resivere ?
2 problem jos mi broj sa hs nisu prenijeli na telemach a potpisao sam njihov paket cekam evo mjesec i po i nista
3 problem jos mi nisu aktivirali rentu resivera da imam iste kanale kao i na prvom resiveru
eto to su ti problemi
- oldtajmer
#32825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kod mene je ovaj resiver PDS 2100,spada li on u te modele na kojima ne radi VOD i 72 sata,haman se vise i ne nadam da cu dobiti taj update,skoro mjesec i po jbg