Iskreno, mislim da ti onda nije pametno to sto nastojis biti anoniman prema useru Telemach. Slobodno im ostavi podatke i stupi u kontak s njima. Siguran sam da i oni prate tvoj angazman na ovoj temi i da bi bili zainteresovani za saradnju sa nekim poput tebe. Ozbiljno ovo mislim. Ne lozim te.crnivrag wrote:Naravno da sam zainteresovan, jer kao što sam već nekoliko puta navodio ovdje, inače sam student - apsolvent IT-a, i volio bih imati angažman u nekoj većoj kompaniji koja se bavi informacijskim i telekomunijacijskim tehnologijama.mirza_15 wrote:
Jesi li ti zainteresovan za neki angazman u Telemach-u? Vjerujem da bi ovi iz Telemacha bili spremni da u timu imaju nekog ko voli tehniku i ko je spreman cak i iz hobija da istrazuje i uci nove stvari. Mislim da bi ste mogli postici neki dogovor na obostrano zadovoljstvo
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
mirza_15
#30776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
The Realist
#30777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Mirza_15 - znaju za njega i kada se nazove korisnička služba, znači i šefovi sigurno znaju
.
Btw. je li dovoljno ići na AŽURIRANJE SUSTAVA da se vidi je li ima novi update spreman, ili se mora resetovati uređaj?
Btw. je li dovoljno ići na AŽURIRANJE SUSTAVA da se vidi je li ima novi update spreman, ili se mora resetovati uređaj?
- crnivrag
#30778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dovoljno je uraditi "ažuriranje", jer se automatski provjerava dostupnost verzije softwara na serveru za uređaj koji šalje request.The Realist wrote:@Mirza_15 - znaju za njega i kada se nazove korisnička služba, znači i šefovi sigurno znaju.
- crnivrag
#30779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maloprije sam poslao podatke, jer sam dugo čekao na ove usluge, a inače imam taj poriv da prvi probam stvari koje su tek puštene ili su u beta fazi.mirza_15 wrote: Iskreno, mislim da ti onda nije pametno to sto nastojis biti anoniman prema useru Telemach. Slobodno im ostavi podatke i stupi u kontak s njima. Siguran sam da i oni prate tvoj angazman na ovoj temi i da bi bili zainteresovani za saradnju sa nekim poput tebe. Ozbiljno ovo mislim. Ne lozim te.
-
The Realist
#30780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako tebi puste prije nego meni, žalit ću se. Ja sam ranije poslao zahtjevcrnivrag wrote: Maloprije sam poslao podatke, jer sam dugo čekao na ove usluge, a inače imam taj poriv da prvi probam stvari koje su tek puštene ili su u beta fazi.
- crnivrag
#30781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad kako si napomenuo ažuriranje, probao sam i ja sa forced update-om na oba resivera.The Realist wrote: Ako tebi puste prije nego meni, žalit ću se. Ja sam ranije poslao zahtjev.
Još uvijek je sve po starom
Last edited by crnivrag on 05/05/2016 11:54, edited 1 time in total.
- Telemach
#30782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Mirza_15,mirza_15 wrote:
Iskreno, mislim da ti onda nije pametno to sto nastojis biti anoniman prema useru Telemach. Slobodno im ostavi podatke i stupi u kontak s njima. Siguran sam da i oni prate tvoj angazman na ovoj temi i da bi bili zainteresovani za saradnju sa nekim poput tebe. Ozbiljno ovo mislim. Ne lozim te.
cijenimo Vaše učešće na Telemach temi, no uistinu nam nije potreban posrednik u komunikaciji s našim korisnicima, niti Vaše zalaganje.
Neka se svako drži svoje teme
- Benq
#30783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa to on radi zato sto ne moze da se pomiri sa nekim cinjenicama iz proslosti , siguran sam da se on dobro sjeca Halila i Cable net-a , tamo je i poceo da izucava zanat da se tako izrazim, pa ga sad malo boli jer nije mogao da ostane tamo, pa vjerujem da je ova njegova poruka korisniku crnivrag malo dvosmislenaThe Realist wrote:Vidi njega, pa valjda ga trebaš vrbovati za svoje, a ne konkurenciji pomagatimirza_15 wrote:[
Jesi li ti zainteresovan za neki angazman u Telemach-u? Vjerujem da bi ovi iz Telemacha bili spremni da u timu imaju nekog ko voli tehniku i ko je spreman cak i iz hobija da istrazuje i uci nove stvari. Mislim da bi ste mogli postici neki dogovor na obostrano zadovoljstvo.
-
mirza_15
#30784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Zdravo Mirza_15,mirza_15 wrote:
Iskreno, mislim da ti onda nije pametno to sto nastojis biti anoniman prema useru Telemach. Slobodno im ostavi podatke i stupi u kontak s njima. Siguran sam da i oni prate tvoj angazman na ovoj temi i da bi bili zainteresovani za saradnju sa nekim poput tebe. Ozbiljno ovo mislim. Ne lozim te.
cijenimo Vaše učešće na Telemach temi, no uistinu nam nije potreban posrednik u komunikaciji s našim korisnicima, niti Vaše zalaganje.
Ja vam komentara. Cemu ovo? Ne znam da li razumijete bit foruma. Ja sam na ovom forumu forumas. Nista vise od toga. Ja ovdje nisam sluzbeno i mogu da pisem na svakoj temi dok ne krsim pravila foruma. Generalno, jako rijetko komentarisem bilo sta na ovoj temi. Samo sam zelio da pomognem momku koji vam itekako pomaze na ovom forumu. Ali ako vam je tako lakse, evo obecavam da je ovo moj posljednji komentar ovdje. Samo onda zamolite i svoje uposlenike koji isto tako pisu pod anonimnim nickovima da zaobidju temu koja im stoji pod: "Most active topic", a to je tema BHTelecom All About.
- supercali
#30785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ovoga prime imat cete posla sa crnim vragom
Sto na stranici telemaha ne mogu naruciti duo paket
Izaberi paket i kad kliknem dalje ili nastavi prema korisnicki podaci nista se ne desava
Izaberi paket i kad kliknem dalje ili nastavi prema korisnicki podaci nista se ne desava
- Benq
#30786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokusaj preko telemach fb stranice https://www.facebook.com/TelemachBiH/ap ... 203483003/ , nakon sto potvrdis , nazvat ce te i dogovoris paket.supercali wrote:Ako ovoga prime imat cete posla sa crnim vragom![]()
-
The Realist
#30787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E o tom ne znam ništaBenq wrote: Pa to on radi zato sto ne moze da se pomiri sa nekim cinjenicama iz proslosti , siguran sam da se on dobro sjeca Halila i Cable net-a , tamo je i poceo da izucava zanat da se tako izrazim, pa ga sad malo boli jer nije mogao da ostane tamo, pa vjerujem da je ova njegova poruka korisniku crnivrag malo dvosmislena.
-
kakaljin
#30788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Predstavnice telemacha svako normalan bi zelio da dobije bilo kakvu pomoc, a pogotovo od nekoga ko se veoma dobro razumije u tehnologuju koju vi prodajete kao sto je korisnik crnivrag, ali ako ne zelite posrednika u komunikacijama sa Vasim korisnicima onda nemojte preskakati pitanja korisnika i odgovarajte na svako postavljeno pitanje direktno. Do sada ste imali veoma dobar kredibilitet ovdje na forumu, ali u zadnje vrijeme ga gubite veoma brzo, sto Vam ne ide u prilog. Vratite se na put gdje ste stekli kredibilite.Telemach wrote:Zdravo Mirza_15,mirza_15 wrote:
PS: ov je javni forum i svi korisnici sa pravilnim komentarima na odredjenoj temi i bez krsenja pravila foruma mogu pisati na bilo kojoj temi.
- Telemach
#30789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo supercali,supercali wrote:Ako ovoga prime imat cete posla sa crnim vragom![]()
kolege su potvrdile da nema evidentiranih problema preko prijave usluge putem web stranice, svakako ćemo provjeriti sve što je potrebno u najkraćem roku. Dovoljno je da nam se javite u inbox kako bismo u najkraćem roku evidentirali Vaš zahtjev.
-
Mustang1
#30790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A nije jos nikome pusteno ?
Bas me zanima koji kanali mogu i kako ce to da fercera
- supercali
#30791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je bilo sinocTelemach wrote:Zdravo supercali,supercali wrote:Ako ovoga prime imat cete posla sa crnim vragom![]()
kolege su potvrdile da nema evidentiranih problema preko prijave usluge putem web stranice, svakako ćemo provjeriti sve što je potrebno u najkraćem roku. Dovoljno je da nam se javite u inbox kako bismo u najkraćem roku evidentirali Vaš zahtjev.
Sad sam ionako na poslu pa cu kad budem imao vremena ili doci do vas ili preko fb kako ponudi forumas
- crnivrag
#30792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ja još uvijek očekujem puštanje, a Telemach je objavio kanale na kojima će biti dostupna usluga, a radi se o sljedećim kanalima:Mustang1 wrote:A nije jos nikome pusteno ?
Telemach wrote:
1 N1
2 BHT 1
3 FTV
4 Pink BH
5 OBN
6 Hayat
7 Al Jazeera Balkans
8 SK 1 SD
9 SK 2 SD
10 SK 3 SD
11 Eurosport
12 Eurosport 2
13 Fox Life
14 Fox Crime
15 Crime & Investigation
16 AXN
17 FOX
18 TV 1000
19 CineStar
20 Cinestar Action & Thriller
21 Fox Movies
22 Discovery
23 Viasat History
24 RTRS
25 Animal Planet
26 Mini Ultra
27 HBO HD
28 HBO 2 HD
29 HBO 3 HD
30 Cinemax HD
31 Cinemax 2 HD
- Benq
#30793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovarali bi oni da se ljudi drze teme , ovako mora procitat 5 stranica da bi dosli do necijeg pitanja , budi realan korisnik @Telemach ili @MH i HS Kablovska na HS temi uvijek daju sve od sebe da nam pomognu.kakaljin wrote: Predstavnice telemacha svako normalan bi zelio da dobije bilo kakvu pomoc, a pogotovo od nekoga ko se veoma dobro razumije u tehnologuju koju vi prodajete kao sto je korisnik crnivrag, ali ako ne zelite posrednika u komunikacijama sa Vasim korisnicima onda nemojte preskakati pitanja korisnika i odgovarajte na svako postavljeno pitanje direktno. Do sada ste imali veoma dobar kredibilitet ovdje na forumu, ali u zadnje vrijeme ga gubite veoma brzo, sto Vam ne ide u prilog. Vratite se na put gdje ste stekli kredibilite.
PS: ov je javni forum i svi korisnici sa pravilnim komentarima na odredjenoj temi i bez krsenja pravila foruma mogu pisati na bilo kojoj temi.
To sto je predstavnik Telemacha odgovorio forumasu @mirza_15 , odnosilo se na temu u vezi usluga i pomoci korisnicima , a ne na Telemach All About ili BH Telecom
- Telemach
#30794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao što smo pisali u jednom od prethodnih postova, uslugu ćemo od danas fazno puštati korisnicima. Danas je puštena prva faza.Mustang1 wrote:A nije jos nikome pusteno ?
-
rizibizi
#30795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocu i ja novi firmware onaj ko treba vec ima podatke
a hocu i ovo drugo, moze i honorarno 
-
Adi-g
#30796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Koliko se maximalno moze registrovati uredjaja na UniFi preko jednog user-a?
- Grof
- crnivrag
#30798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uslugu mogu koristiti samo korisnici Duo Tel i Trio paketa.
Korisnici telefonije kao posebne usluge van paketa, ne mogu koristiti UniFon aplikaciju.
- crnivrag
#30799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može se povezati do 5 različitih uređaja, s tim da 3 mogu biti povezana istovremeno.Adi-g wrote:@Telemach
- Grof
#30800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao što sam napisao, koristim trio grande.crnivrag wrote:Uslugu mogu koristiti samo korisnici Duo Tel i Trio paketa.
Korisnici telefonije kao posebne usluge van paketa, ne mogu koristiti UniFon aplikaciju.
Probao sam dva puta, jedino uredno dobijem sms od Telemacha sa verifikacionim kodom za unifon.