Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Kralj Tvrtko I.

#30701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Instalirao sam i ja ali mi javlja grešku, "trenutno nije moguće povezivanje sa serverom"
crnivrag

#30702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

lokalni_razdjevicar wrote:
znači da nema klub zone nego pickbox? shit
Potvrdili su mi da su promijenili providera i da je jedino Pickbox u ponudi, a sav ostali atraktivan sadržaj velikih filmskih studija i filmova novijeg doba se neće naći ponudi, jer Pickbox nudi samo filmske klasike.
Last edited by crnivrag on 04/05/2016 19:19, edited 1 time in total.
crnivrag

#30703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote:Instalirao sam i ja ali mi javlja grešku, "trenutno nije moguće povezivanje sa serverom"
Kažu UniFon samo za korisnike Duo Tel i Trio paketa, obična telefonija koja nije u ovim paketima ne može.
The Realist

#30704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Potvrdili su mi da su promijenili providera i da je jedino Pickbox u ponudi, a sav ostali atraktivan sadržaj velikih filmskih studija i filmova novijeg doba se neće naću ponudi, jer Pickbox nudi samo filmske klasike.
To znači nema uopšte VOD-a?
crnivrag

#30705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
To znači nema uopšte VOD-a?
Kažu da se pod VOD podrazumijeva Pickbox paket i ništa više.
Kralj Tvrtko I.

#30706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

:sax:
crnivrag wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Instalirao sam i ja ali mi javlja grešku, "trenutno nije moguće povezivanje sa serverom"
Kažu UniFon samo za korisnike Duo Tel i Trio paketa, obična telefonija koja nije u ovim paketima ne može.

Imam trio paket. Moguće da nisam tačan nalog napisao :skoljka:
crnivrag

#30707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote:
Imam trio paket. Moguće da nisam tačan nalog napisao :skoljka:
Postoje stari i novi Trio paketi, ako si ga priključio sredinom 2014-te ili poslije, onda bi ti trebala raditi aplikacija.
The Realist

#30708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Kažu da se pod VOD podrazumijeva Pickbox paket i ništa više.
Znači, u suštini mi dobijamo kao što su i rekli, samo što je došlo do zamjene providera i to je to?
crnivrag

#30709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Znači, u suštini mi dobijamo kao što su i rekli, samo što je došlo do zamjene providera i to je to?
Ni slučajno.

Onaj provider koji SBB-u i Telemach-u SI nudi VOD usluge ima najnovija svjetska ostvarenja koja su bila u kinima do prije 6-7 mjeseci + 5000 svjetski popularnih naslova iz svijeta filma, serija, muzike, dokumentaraca, animiranih i crtanih filmova i erotike.

Ovaj Pickbox nudi nekih stotinjak prahistorijskih filmova i 70-ak serija novije produkcije i planetarno popularnih starijih serija.

Ja sam se jučer registrovao na Pickbox da pogledam ponudu (moguće se registrovati bez plaćanja pretplate), i pao mi je mrak na oči kad sam vidio tu mizeriju od ponude.

Ako odeš na link za video klub na Telemach stranici, pogledaj onaj baner sa filmovima koji se vrti na dnu stranice.

To su neki istaknutiji filmovi koji su trebali biti u ponudi Klub Zone, ali je u zadnju tren iz nekog razloga odlučeno da ulazi Pickbox, a sve ostalo ide van.

Vjerujem da će u nekoj skorijoj budućnosti reći da nije bilo isplativosti da se kupuju sadržaji velikih filmskih studija, jer je BiH malo tržište, i nije rentabilno nuditi takve sadržaje korisnicima koji nisu zainteresirani da plaćaju i koriste uslugu na mjesečnom nivou.
lokalni_razdjevicar

#30710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:
Ni slučajno.

Onaj provider koji SBB-u i Telemach-u SI nudi VOD usluge ima najnovija svjetska ostvarenja koja su bila u kinima do prije 6-7 mjeseci + 5000 svjetski popularnih naslova iz svijeta filma, serija, muzike, dokumentaraca, animiranih i crtanih filmova i erotike.

Ovaj Pickbox nudi nekih stotinjak prahistorijskih filmova i 70-ak serija novije produkcije i planetarno popularnih starijih serija.

Ja sam se jučer registrovao na Pickbox da pogledam ponudu (moguće se registrovati bez plaćanja pretplate), i pao mi je mrak na oči kad sam vidio tu mizeriju od ponude.

Ako odeš na link za video klub na Telemach stranici, pogledaj onaj baner sa filmovima koji se vrti na dnu stranice.

To su neki istaknutiji filmovi koji su trebali biti u ponudi Klub Zone, ali je u zadnju tren iz nekog razloga odlučeno da ulazi Pickbox, a sve ostalo ide van.

Vjerujem da će u nekoj skorijoj budućnosti reći da nije bilo isplativosti da se kupuju sadržaji velikih filmskih studija, jer je BiH malo tržište, i nije rentabilno nuditi takve sadržaje korisnicima koji nisu zainteresirani da plaćaju i koriste uslugu na mjesečnom nivou.
nama može i škart
kakaljin

#30711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

lokalni_razdjevicar wrote:
crnivrag wrote:
The Realist wrote:
Ni slučajno.

nama može i škart

Kako je moguće da se ne daje nešto što ima grupacija jer se sve kupuje na nivou grupacije. Tako da ako je ovo istina onda opet su korisnike prevarili jer je predstavnik telemacha ovdje rekao da se sve uzima na nivou grupacije. Neka demantuje sada to ili da se ubaci u ponudu stvari što imaju grupacije. Sa ovakvim stvarima predstavnik telemacha gubi kredibilitet koji je stekao ovdje.
crnivrag

#30712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
lokalni_razdjevicar wrote: nama može i škart

Kako je moguće da se ne daje nešto što ima grupacija jer se sve kupuje na nivou grupacije. Tako da ako je ovo istina onda opet su korisnike prevarili jer je predstavnik telemacha ovdje rekao da se sve uzima na nivou grupacije. Neka demantuje sada to ili da se ubaci u ponudu stvari što imaju grupacije. Sa ovakvim stvarima predstavnik telemacha gubi kredibilitet koji je stekao ovdje.
Takvu informaciju sam ja danas dobio od njih, međutim vidjećemo večeras šta će se desiti.

Ja ću pokušati uhvatiti trenutak uploada novog firmware-a, pa ću Vas odmah izvijestiti u realnom vremenu šta se našlo u ponudi, i kako sve to zapravo izgleda.
The Realist

#30713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Ni slučajno.

Ja sam mislio na to da nam daju ono što imaju, a igrom slučaja je to pickbox. Ja sam mislio da su na nivou grupacije izgubili providera, a ne samo za nas da je promijenjen.
Vezirbh

#30714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vezirbh »

Aktivirao sam unifone uslugu i zaista odlicno radi. Ali primijetio sam jednu stvar i ne vidim nacina da to deaktiviram osim da cijelu aplikaciju stavim u offline mode, a to je da mi pored fiksnog telefona, poziv dolazi i na mobilni telefon istovremeno. Ima li ikakav nacin da koristim sve funkcije unifone, za odlazne pozive a da mi ne dolaze pozivi? Hvala
crnivrag

#30715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Vezirbh wrote:Aktivirao sam unifone uslugu i zaista odlicno radi. Ali primijetio sam jednu stvar i ne vidim nacina da to deaktiviram osim da cijelu aplikaciju stavim u offline mode, a to je da mi pored fiksnog telefona, poziv dolazi i na mobilni telefon istovremeno. Ima li ikakav nacin da koristim sve funkcije unifone, za odlazne pozive a da mi ne dolaze pozivi? Hvala
Vjerovatno postoji u okviru postavki da ne zvoni kućni telefon, ako uključiš da ti se prozivi prosljeđuju samo na UniFon aplikaciju.
crnivrag

#30716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Ja sam mislio na to da nam daju ono što imaju, a igrom slučaja je to pickbox. Ja sam mislio da su na nivou grupacije izgubili providera, a ne samo za nas da je promijenjen.
Ovo važi samo za Telemach BiH, jer ostale kompanije i dalje nude istu uslugu, i nema nigdje nikakvo obavještenje da će se desiti ta promjena.

Koliko vidim, ovdje je došlo do nekog ekskluzivnog dogovora između Pickbox-a i Telemach-a BiH, jer ostale kompanije United Grupe nemaju uopšte Pickbox u ponudi.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Danas sam prešao zvanično sa HS-a na Telemach, priključio Trio Grande Family paket, dobio slušalicu, modem/ruter i sve po PS-u. Kanali su svi OK, ima ih hejbet, 0ko 300 sa radio kanalima, čini mi se. Stabilno je sve osim interneta.

Primijetio sam da veza puca veoma često, tj. piše kao da je ima ali je u stvari nema. Onda dođe onako sama od sebe.

Još jedna stvar koja mi je "zaparala" oči jeste da se modem (crni veliki UBEE EVW327N) dosta grije, u stvari vreo je sa obje strane. Treba li to tako ili je mene nešto potrefilo, neka roba sa greškom.

I treća stvar. Kada sam se prijavljivao rečeno mi je da će puna brzina biti puštena tek nakon 3-eg dana i to da ih ja pozovem dok međutim mi danas momci rekoše da je već to sve pušteno, što mi je zvučalo onako iznenađujuće no oni su djelovalo prilično sigurni tako da nisam ništa više zapitkivao.

DakleM, problemi u šveCkoj. :D :izet:
Vezirbh

#30718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vezirbh »

crnivrag wrote:
Vezirbh wrote:Aktivirao sam unifone uslugu i zaista odlicno radi. Ali primijetio sam jednu stvar i ne vidim nacina da to deaktiviram osim da cijelu aplikaciju stavim u offline mode, a to je da mi pored fiksnog telefona, poziv dolazi i na mobilni telefon istovremeno. Ima li ikakav nacin da koristim sve funkcije unifone, za odlazne pozive a da mi ne dolaze pozivi? Hvala
Vjerovatno postoji u okviru postavki da ne zvoni kućni telefon, ako uključiš da ti se prozivi prosljeđuju samo na UniFon aplikaciju.
Meni vise odgovara da mi pozivi stizu na kucni telefon a ne na aplikaciju na mobu, vise bih je koristio za pozivanje. Al jedini nacin da mi ne stizu pozivi, gledajuci po opcijama je da je stavim u offline mode.
crnivrag

#30719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Vezirbh wrote:
Meni vise odgovara da mi pozivi stizu na kucni telefon a ne na aplikaciju na mobu, vise bih je koristio za pozivanje. Al jedini nacin da mi ne stizu pozivi, gledajuci po opcijama je da je stavim u offline mode.
Shvatam šta hoćeš da kažeš, i mogu ti reći da je to normalna pojava iz razloga što je aplikacija namijenjena za korištenje van kuće, pa se može podesiti da pozivi stižu u okviru aplikacije, ali im logika nalaže da ako si kući, onda ćeš koristiti kućni telefon, a ne i aplikaciju, jer je ona kreirana prvenstveno za primanje i odašiljanje poziva kada nisi u blizini kućnog telefona.
Benq

#30720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Danas sam prešao zvanično sa HS-a na Telemach, priključio Trio Grande Family paket, dobio slušalicu, modem/ruter i sve po PS-u. Kanali su svi OK, ima ih hejbet, 0ko 300 sa radio kanalima, čini mi se. Stabilno je sve osim interneta.

Primijetio sam da veza puca veoma često, tj. piše kao da je ima ali je u stvari nema. Onda dođe onako sama od sebe.

Još jedna stvar koja mi je "zaparala" oči jeste da se modem (crni veliki UBEE EVW327N) dosta grije, u stvari vreo je sa obje strane. Treba li to tako ili je mene nešto potrefilo, neka roba sa greškom.

I treća stvar. Kada sam se prijavljivao rečeno mi je da će puna brzina biti puštena tek nakon 3-eg dana i to da ih ja pozovem dok međutim mi danas momci rekoše da je već to sve pušteno, što mi je zvučalo onako iznenađujuće no oni su djelovalo prilično sigurni tako da nisam ništa više zapitkivao.

Ja sam uzeo Trio Grande Extra paket i dali su mi taj Ubee modem , evo bas sad nakon citanja tvog posta u vezi grijanja modema , provjerio sam kod sebe i ne grije se , ono mlako..

Ako ti je pusten paket , provjeri na speedtestu , trebala bi biti 50/3 , ako je 10/2 onda je aktivacioni paket i trebas sacekat dok papiri ne prodju administraciju.
Benq

#30721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Vezirbh wrote:
Shvatam šta hoćeš da kažeš, i mogu ti reći da je to normalna pojava iz razloga što je aplikacija namijenjena za korištenje van kuće, pa se može podesiti da pozivi stižu u okviru aplikacije, ali im logika nalaže da ako si kući, onda ćeš koristiti kućni telefon, a ne i aplikaciju, jer je ona kreirana prvenstveno za primanje i odašiljanje poziva kada nisi u blizini kućnog telefona.
Da , ja sam bas maloprije ugasio unifon na mobu , palit cu po potrebi ali je extra stvar kad nisi kuci a nemas krede na mobu :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Benq wrote:
suad-sarajevo wrote:Danas sam prešao zvanično sa HS-a na Telemach, priključio Trio Grande Family paket, dobio slušalicu, modem/ruter i sve po PS-u. Kanali su svi OK, ima ih hejbet, 0ko 300 sa radio kanalima, čini mi se. Stabilno je sve osim interneta.

Ja sam uzeo Trio Grande Extra paket i dali su mi taj Ubee modem , evo bas sad nakon citanja tvog posta u vezi grijanja modema , provjerio sam kod sebe i ne grije se , ono mlako..

Ako ti je pusten paket , provjeri na speedtestu , trebala bi biti 50/3 , ako je 10/2 onda je aktivacioni paket i trebas sacekat dok papiri ne prodju administraciju.
Ne da je mlak već imam osjećaj da kada bih malo duže držao ruku da bih se opekao. :(

A speedtest jedva da mogu otvoriti jer stalno puca. I ovo sam uletio na foru kada dođe konekcija.
Benq

#30723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote: Ne da je mlak već imam osjećaj da kada bih malo duže držao ruku da bih se opekao. :(
Prijavi to onda , kod mene je sve ok sa tim modemom , iako sam imao problema sa pingom u igrama kad su tek spojili , evo danas mi aktivirase Extra paket i ping mi 30-40ms , direktno sam spojen na modem preko mreznog kabla.
The Realist

#30724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Ovo važi samo za Telemach BiH, jer ostale kompanije i dalje nude istu uslugu, i nema nigdje nikakvo obavještenje da će se desiti ta promjena.

Koliko vidim, ovdje je došlo do nekog ekskluzivnog dogovora između Pickbox-a i Telemach-a BiH, jer ostale kompanije United Grupe nemaju uopšte Pickbox u ponudi.
E to već onda nevalja, hebiga....
Benq

#30725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote: A speedtest jedva da mogu otvoriti jer stalno puca. I ovo sam uletio na foru kada dođe konekcija.
Jesi li preko wifi ili preko mreznog ? Gase li ti se lampice na modemu kad nestane konekcije ili jednostavno prekine protok ?
Locked