Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
The Realist

#30601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

cenecimoveocino wrote: Meni licni igra preveliku ulogu.

Ja svojim Trio Grande na 200kB/s sam seedovao skoro 1TB,a sta mislis za isto vremenski period koliko bih vratio nazad drugima sa 1 MB/s?
5 puta više :D ?
cenecimoveocino

#30602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

The Realist wrote:
cenecimoveocino wrote: Meni licni igra preveliku ulogu.

Ja svojim Trio Grande na 200kB/s sam seedovao skoro 1TB,a sta mislis za isto vremenski period koliko bih vratio nazad drugima sa 1 MB/s?
5 puta više :D ?
I više jer sam od male brzine i muke znao gasit torent :oops:
SerijeSync

#30603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

s obzirom da pokrećem prvi BitTorrent Sync site u BiH ove brzine su mi taman :D
sencobih

#30604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

I sta kazu hoce li mijenjati ove koaksijalce sa bandera optikom? Ili ce pokriti samo neke zgrade po Sarajevu?
Telemach

#30605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lajavi krelac wrote:27-og sam preko telemahove stranice podnio zahtjev za priključivenje duo net grande extra paketa i do danas ništa !!! Niko se nije ni javio ... :?
Poštovani,
kao što smo Vam pisali i u pp, nakon primitka Vašeg zahtjeva putem web stranice, kolege su izdale nalog za provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje na Vašoj adresi.
Molimo Vas za strpljenje, bićete veoma brzo kontaktirani.
orochi

#30606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by orochi »

sencobih wrote:I sta kazu hoce li mijenjati ove koaksijalce sa bandera optikom? Ili ce pokriti samo neke zgrade po Sarajevu?
Ja danas nisam imao cijeli dan usluge (tv, net telefon) razlog bilo ih je 10-tak mjenjali su izgleda kablove koliko sam upratio i u onoj kutiji nesto pravili na banderi....Tek prije sat proradile usluge. Ocigledno nesto mjenjaju :D
cenecimoveocino

#30607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

orochi wrote:
sencobih wrote:I sta kazu hoce li mijenjati ove koaksijalce sa bandera optikom? Ili ce pokriti samo neke zgrade po Sarajevu?
Ja danas nisam imao cijeli dan usluge (tv, net telefon) razlog bilo ih je 10-tak mjenjali su izgleda kablove koliko sam upratio i u onoj kutiji nesto pravili na banderi....Tek prije sat proradile usluge. Ocigledno nesto mjenjaju :D
majka mu stara u Zenici tek sredili GGM a sad trebaju potkopavat i stavljat fiber kablove :evil: :evil:
Maharadza

#30608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

cenecimoveocino wrote:
orochi wrote:
majka mu stara u Zenici tek sredili GGM a sad trebaju potkopavat i stavljat fiber kablove :evil: :evil:
Hajde ba šta fali banderama, fiberu čak svejedno jer koliko znam isti nije podložan interferencijama s vana kao što su klasični koaksijalni kablovi. :mrgreen:
SerijeSync

#30609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach hoće li ova fiber usluga biti dostupna svima ili samo pojedincima i dali namjeravate iste usluge puštat po kućama?
krakatoa

#30610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krakatoa »

SerijeSync wrote:s obzirom da pokrećem prvi BitTorrent Sync site u BiH ove brzine su mi taman :D
Hoću li moći sa tog tvog torenta skinuti 2G to 3G konvertor? :D :kiss:
probook

#30611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Cek ako je ovaj pickbox naveden u ponudi za neki paket (npr duo net grande family) to znaci da se moze sve gledati kao da si njima (pickbox) platio pretplatu?
Telemach

#30612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:@Telemach hoće li ova fiber usluga biti dostupna svima ili samo pojedincima i dali namjeravate iste usluge puštat po kućama?
O svim novitetima koji predstoje, kao i uvijek do sada bićete blagovremeno informisani :)
The Realist

#30613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Telemach wrote: O svim novitetima koji predstoje, kao i uvijek do sada bićete blagovremeno informisani :)
A da li bi mogli dati malo više detalja oko Pickboxa i Timeshifta, jer to ste već oficijeno najavili, tako da bi i bio red da nas uvedete u isto, pogotovo za 72h unazad, jer to aktivirate za 2 dana? Hvala.
chakany

#30614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Pa šta mi vrijedi 72h unazad, kad sam na CI Modulu, i tu se ništa ne može promijeniti, a ne razmišljam prelaziti na resiver, jer kad se sjetim koliko mi je puta znao resiver zalediti usred gledanja nekog filma ili serije, CI Modul je milina :D
A i Pickbox će izgleda biti samo za korisnike koji imaju resivere.
Još kad bi se uveo HBO OD, ma teferiču nigdje kraja ne bi bilo :D
The Realist

#30615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

chakany wrote:Pa šta mi vrijedi 72h unazad, kad sam na CI Modulu, i tu se ništa ne može promijeniti, a ne razmišljam prelaziti na resiver, jer kad se sjetim koliko mi je puta znao resiver zalediti usred gledanja nekog filma ili serije, CI Modul je milina :D
A i Pickbox će izgleda biti samo za korisnike koji imaju resivere.
Još kad bi se uveo HBO OD, ma teferiču nigdje kraja ne bi bilo :D
Pa vrijedi meni, ako tebi ne vrijedi :D.
SerijeSync

#30616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

The Realist wrote:
Telemach wrote: O svim novitetima koji predstoje, kao i uvijek do sada bićete blagovremeno informisani :)
A da li bi mogli dati malo više detalja oko Pickboxa i Timeshifta, jer to ste već oficijeno najavili, tako da bi i bio red da nas uvedete u isto, pogotovo za 72h unazad, jer to aktivirate za 2 dana? Hvala.
Pickbox ide samo uz fiber pakete koliko vidim, ako imaš LG Tv imaš Pickbox u LG store i instaliraš, pretplata je 9km mjesečno a godišnja 80km, sad kako će to da gura kroz fiber pakete valjda će nam @Telemach pojasnit!!
Maharadza

#30617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SerijeSync wrote:
The Realist wrote:
Pickbox ide samo uz fiber pakete koliko vidim, ako imaš LG Tv imaš Pickbox u LG store i instaliraš, pretplata je 9km mjesečno a godišnja 80km, sad kako će to da gura kroz fiber pakete valjda će nam @Telemach pojasnit!!
Slabo ti to nešto vidiš! :mrgreen:
SerijeSync

#30618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Maharadza wrote: Slabo ti to nešto vidiš! :mrgreen:
nađi ga ti, nema ga u trio grande paketima!!

Image
emmir1

#30619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emmir1 »

Imao sam HBO paket i kada sam prelazio na CI modul rekoh da mi ubaci HBO premium paket i kao bit će od 1. maja.

Koja je sada razlika?

Koje kanale imam u HBO premium paketu a nemam u ovom HBO ?
Maharadza

#30620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SerijeSync wrote:
Maharadza wrote: Slabo ti to nešto vidiš! :mrgreen:
nađi ga ti, nema ga u trio grande paketima!!

Image
http://s32.postimg.org/anma2qrv9/Telemach_ponuda_1.jpg

Extra i Premium! :mrgreen:
SerijeSync

#30621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

pokenjam se na sliku škrbavu :lol:
probook

#30622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

SerijeSync wrote:
The Realist wrote:
Ako pise za npr duo net grande family da sadrzi izmedju ostalog pickbox, zasto onda tvrdis da se posebno placa 9 KM? Onda me bi trebao biti u paketu :?
SerijeSync

#30623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

probook wrote:
Ako pise za npr duo net grande family da sadrzi izmedju ostalog pickbox, zasto onda tvrdis da se posebno placa 9 KM? Onda me bi trebao biti u paketu :?
nisi dobro razumio, putem paypal opcije pretplata je 9km mjesečno a godišnja 80km, ne putem telemah paketa!!
basicm

#30624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by basicm »

basicm wrote:Koliko traje ovaj "mamac" na hd kanale za nove korisnike?
Mjesec? Manje? Vise?
Zna li ko? Ne radi mi hbo, cinemax vise. Da li je kvar ili je to to?
batara

#30625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

@telemach Red bi bio da podebljate internet i ovim sto nisu ugovorima vezani za duo ili grande pakete, znaci samo kablovska + osnovni paket interneta :wink:
Locked