Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#22601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Dobar Dam wrote:nije moguće imati modul i resiver samo module ili resivere, ako izabereš module plaćaš dodatnu neku pretplatu, dobih takvu obavijest na email od telemaha
Ko onda ovdje koga ...

Odgovor od Telemach-a :
U oba slučaja :

resiver - CAM modul
CAM modul - CAM modul,

za svaki prijemnik korisnik odabire pakete programa, te plaća mjesečnu pretplatu za iste.
supercali

#22602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

ja kako sam skontao ko hoce 2 modula
jedan modul dobije gratis a na drugi mora placati sve ono dodatno 4 marke prosireni 8 premium ili koliko su vec cijene itd jer ne znaju upariti 2 ili vise modula za jednog korisnika ili njegove televizije
Benq

#22603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

supercali wrote:ja kako sam skontao ko hoce 2 modula
jedan modul dobije gratis a na drugi mora placati sve ono dodatno 4 marke prosireni 8 premium ili koliko su vec cijene itd jer ne znaju upariti 2 ili vise modula za jednog korisnika ili njegove televizije
Neka preuzmu sistem za module od HS-a pa ce moci upariti module za jednog korisnika i vise televizora..
BaDa

#22604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

lokalni_razdjevičar wrote:Image
cekaj ovaj duo net grande family jel ovo cijena za nove korisnike ili i za postojece?
supercali

#22605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Dobar Dam wrote:čini mi se da su iz telemaha malo uskočili sami sebi u usta sa uvođenjem modula a prije toga da ne ispitaju tehničke mogućnosti uvođenja istih i kompaktibilnost sa telemah ponudama, kao i sve kod nas kako ćemo lako ćemo a na kraju TRUBA.
sto se tice tehnicke mogucnosti moguce je
pitanje je znaju li to odraditi
Telemach

#22606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani,

Izvinjavamo se ukoliko niste dobili sve potrebne informacije vezano za ponudu CAM modul-a, odnosno, ako naša objašnjenja nisu bila dovoljna.
S obzirom na veliko interesovanje za CAM modul , način zamjene istih sa postojećim digitalnim resiverima, mogućnost i cijene priključka, zamolit ćemo Vas da, ukoliko ste zainteresirani, dostavite vaše korisničke podatke putem e-maila, na adresu [email protected].
Nakon dostavljenog upita, bit ćete kontaktirani od strane kolega, i dobit ćete sve potrebne informacije vezano za CAM modul-e, te ukoliko budete željeli, bit će otvoreni nalozi za zamjenu opreme.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.

Srdačan pozdrav,
probook

#22607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Alkos wrote:Samo malo, ne kontam.

Imam jedan resiver i paket DUO NET GRANDE. Sada hoću da uzmem dva CAM modula, jedan dobijem besplatno u zamjenu za resvier, a na drugom hoću da imam iste kanale kao i na ovom prvom (start paket+osnovni). Koliko onda plaćam mjesečno taj drugi modul?
Start + osnovni placas po cjenovniku 5 KM mjesecno
dowydyenya

#22608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Telemach wrote:Poštovani,

Izvinjavamo se ukoliko niste dobili sve potrebne informacije vezano za ponudu CAM modul-a, odnosno, ako naša objašnjenja nisu bila dovoljna.
S obzirom na veliko interesovanje za CAM modul , način zamjene istih sa postojećim digitalnim resiverima, mogućnost i cijene priključka, zamolit ćemo Vas da, ukoliko ste zainteresirani, dostavite vaše korisničke podatke putem e-maila, na adresu [email protected].
Nakon dostavljenog upita, bit ćete kontaktirani od strane kolega, i dobit ćete sve potrebne informacije vezano za CAM modul-e, te ukoliko budete željeli, bit će otvoreni nalozi za zamjenu opreme.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.

Srdačan pozdrav,
Benq

#22609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@Telemach , dali ste Vi dovoljno informacija ovdje na forumu u vezi modula , ali ste naisli na negodovanje korisnika jer niko nece da placa jednu uslugu DUPLO , napravite sistem kao sto je kod HS-a , dakle da se placa jedna usluga odnosno odredjeni paket i da to mozemo gledati i na ostalim televizorima BEZ doplacivanja za ISTU uslugu koja se vec placa.
kakaljin

#22610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Image

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

Interesuje me slijedece:

Kolika bi bila ukupna mjesecna cijena na ovaj paket koji bi uveo sa 3 cam modula gdje bi na svima isto bilo:

Znaci
DUO NET GRANDE PAKET
prosireni paket
HBO premium
HD Paket

po mojoj kalkulaciji bi kostao : 33,90+ 5+12+8= 58,90 KM

Interesuje me zvanicna kalkulacija
nekkem

#22611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Benq wrote:@Telemach , dali ste Vi dovoljno informacija ovdje na forumu u vezi modula , ali ste naisli na negodovanje korisnika jer niko nece da placa jednu uslugu DUPLO , napravite sistem kao sto je kod HS-a , dakle da se placa jedna usluga odnosno odredjeni paket i da to mozemo gledati i na ostalim televizorima BEZ doplacivanja za ISTU uslugu koja se vec placa.
Upravo tako. Ne govorimo mi ovdje o tome da se ocekuje da se plati par maraka mjesecno za koristenje dodatne opreme (nije ni to normalno, ali bi vecina ljudi presla preko toga, i famozna D3 Kuca se placa 3.5 KM mjesecno), nego o tome da bi neko ko hoce da na drugom TV-u ima prosireni paket + HBO premium + HD paket, iako ih vec placa, morao platiti dodatno 10 + 12 + 8 = 30 KM mjesecno.
AnonymousBIH

#22612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Račun umanjen za 40 KM i odobreno vraćanje na stari paket uz novi ugovor. Za prvo :thumbup: , za drugo je OK.
Poslao sam i upit/zahtjev za zamjenu resivera za modul. Ukoliko mi zbog ovih zavrzlama oko paketa odobre da i drugi resiver, koji sam dobio u sklopu paketa, besplatno zamijenim (bez plaćanja 35 KM i slično) i to bih rado uradio. Znači 47.90 KM paket Duo Net Grande + 3.50 KM mjesečno za drugi modul = 51.40 KM, ako su moje kalkulacije ispravne.
Benq

#22613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

AnonymousBIH wrote:Znači 47.90 KM paket Duo Net Grande + 3.50 KM mjesečno za drugi modul = 51.40 KM, ako su moje kalkulacije ispravne.
Pa i ne bas , jer se za dodatni modul placa dodatno digitala , znaci izaslo bi te malo vise od 3,5KM mjesecno jer im moduli ne podrzavaju uslugu "D3 kuca"...
AnonymousBIH

#22614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Onda mi i ne treba.

Nelogičan potez, maksimalno, jer ispade kao da imaš 2 priključka, bez ikakvog popusta i slično. Jedino logično je da, kao i do sada, naplaćuju dodatno 3.5 KM mjesečno za dodatni modul.
rolacity

#22615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Ako zamijeni receiver modulom hoću li moću zadržati analgoni priključak koji trenutno koristim u dječjoj sobi?
Benq

#22616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Dobar Dam wrote:ja na email dobih ovo:

Korisnik će imati mogućnost priključenja više CAM modul-a, na isti način na koji je bio moguć priključak dodatnog digitalnog resivera, uz plaćanje paketa kanala koji izabere za dodatni prijemnik.
Usluga D3 kuće nije moguća radi specifičnog načina povezivanja prijemnika, koji omogućava praćenje istih paketa kanala na dva različita digitalna resivera, što povlači za sobom da korisnik neće moći izabrati određene pakete programa na jednom modulu, te odlučiti se za iste programe na dodatnom modulu, uz plaćanje pretplate od 3,50 KM.
Da , a po ovome ti za dodatni modul moras dodatno platiti kanale koje zelis da gledas, sve je to vec jasno , ali oni izgleda nisu svjesni da na to vecina nece pristati , dakle ovo dodje kao nekakvo forsiranje resivera , jer sa resiverom mozes imati za 3,5KM sve kao i na prvom tv-u , a sa modulom ne mozes. Modul ce dobro doci samo onima koji imaju jedan tv , a nama koji imamo dva tv-a ili vise to se ne isplati.

Nadam se da ce i to promijeniti uskoro, pa da svi mogu gledati kanale koje placaju u paketu.
rolacity wrote:Ako zamijeni receiver modulom hoću li moću zadržati analgoni priključak koji trenutno koristim u dječjoj sobi?
Naravno , kabal ide direkt u tv.
Alkos

#22617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

probook wrote:
Alkos wrote:Samo malo, ne kontam.

Imam jedan resiver i paket DUO NET GRANDE. Sada hoću da uzmem dva CAM modula, jedan dobijem besplatno u zamjenu za resvier, a na drugom hoću da imam iste kanale kao i na ovom prvom (start paket+osnovni). Koliko onda plaćam mjesečno taj drugi modul?
Start + osnovni placas po cjenovniku 5 KM mjesecno
Znači ovako... Trenutno plaćam jedan resiver i jedan analogni priključak 47,90. Vratim resiver, uzmem 2 CAM modula i na jednom imam sve kanale koji su predviđeni u mom DUO NET GRANDE paketu, a ako želim te iste kanale imati i na drugom modulu, u drugoj sobi, treba da doplatim 5 KM mjesečno, odnosno račun raste na 52,90 KM? Jesam dobro ja to skonto... Ovo mi je i nekako prihvatljivo, međutim ako na ovu cijenu budem dodatno plaćao i taj priključak i slično, onda se već situacija mijenja.

Mislim da će ovdje najviše najebati oni koji imaju puno dodatnih paketa aktivirano, ovo im se definitivno neće isplatiti... Meni se isplati jer ja nažalost nemam mogućnost priključka resivera na drugi TV, niti bilo kakvog povezivanja kablom, ovaj modul mi rješava upravo taj problem, tako da bih doplatio tih 5 KM bez problema.
Benq

#22618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Alkos wrote: Znači ovako... Trenutno plaćam jedan resiver i jedan analogni priključak 47,90. Vratim resiver, uzmem 2 CAM modula i na jednom imam sve kanale koji su predviđeni u mom DUO NET GRANDE paketu, a ako želim te iste kanale imati i na drugom modulu, u drugoj sobi, treba da doplatim 5 KM mjesečno, odnosno račun raste na 52,90 KM? Jesam dobro ja to skonto... Ovo mi je i nekako prihvatljivo, međutim ako na ovu cijenu budem dodatno plaćao i taj priključak i slično, onda se već situacija mijenja.
Dobro si shvatio , ali nije nikako prihvatljivo jer na HS-u imam dva modula , paket placam 47,30KM i gledam sve digitalne kanale na oba tv-a bez dodatnog placanja kanala za drugi tv , ovo je stvar principa a ne da li neko moze da plati ili ne.

Oni mogu (ako hoce) da puste sve kanale na oba modula bez dodatnog placanja kanala za drugi tv , ali ovdje je ocigledno rijec o extra zaradi..
probook

#22619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Sa neke strane je logicno placati neku rentu, to imaju uglavnom svi operateri, npr total tv za dodatni risiver placas, velnet isto ako hoces digtalu na jos jednom tv. Najbolja bi bila opcija 3,5 KM za drugi modul i to je to.
Benq

#22620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

probook wrote:Sa neke strane je logicno placati neku rentu, to imaju uglavnom svi operateri, npr total tv za dodatni risiver placas, velnet isto ako hoces digtalu na jos jednom tv. Najbolja bi bila opcija 3,5 KM za drugi modul i to je to.
Potpuno se slazem , nadam se da ce ovaj tvoj post doci i do "usiju" Telemach-a pa da razmotre ovu opciju.
supercali

#22621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

cekajte ba jel to telemach u osnovnom paketu ima samo analognu televiziju bez digitalne?

da se razumijemo nemojte mjesati hd programe u digitalne
supercali

#22622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

na obicni kabal bi moraoimati i digitalnu i analognu
na analogiji imas nekih cca 60 kanala a na digitali svi slobodni kanali znaci ono standardno nasi njemacki neki i po koji strani tipa cnn bbc i sl
dodatno ide naplata recimo hbo sportskih i slicnih kanala i dodatno jos HD kanali

kod hs-a je sve ukljuceno u osnovnu cijenu osim 2 HBO kanala koji se placaju 6 maraka
Alkos

#22623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Benq wrote:
Alkos wrote: Znači ovako... Trenutno plaćam jedan resiver i jedan analogni priključak 47,90. Vratim resiver, uzmem 2 CAM modula i na jednom imam sve kanale koji su predviđeni u mom DUO NET GRANDE paketu, a ako želim te iste kanale imati i na drugom modulu, u drugoj sobi, treba da doplatim 5 KM mjesečno, odnosno račun raste na 52,90 KM? Jesam dobro ja to skonto... Ovo mi je i nekako prihvatljivo, međutim ako na ovu cijenu budem dodatno plaćao i taj priključak i slično, onda se već situacija mijenja.
Dobro si shvatio , ali nije nikako prihvatljivo jer na HS-u imam dva modula , paket placam 47,30KM i gledam sve digitalne kanale na oba tv-a bez dodatnog placanja kanala za drugi tv , ovo je stvar principa a ne da li neko moze da plati ili ne.

Oni mogu (ako hoce) da puste sve kanale na oba modula bez dodatnog placanja kanala za drugi tv , ali ovdje je ocigledno rijec o extra zaradi..
Slažem se da nije u redu, nemojte misliti da im opravdavam ovaj potez, ja govorim iz svog ugla. Plaćanje rente za drugi modul bi bilo sasvim OK rješenje i ne bi izazvalo nezadovoljstvo korisnika. Kažem opet, meni ne igra neku ulogu da li plaćao rentu 3,5 KM ili 5 KM paket. Vjerujem da ljudima koji imaju više resivera i više aktiviranih paketa, ova opcija nikako ne odgovara, tako da apelujem na Telemach da vide šta mogu uraditi po tom pitanju.
supercali

#22624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

dobro se ja zeznuh prije jedno par mjeseci kad sam racunao koliko me izadje racun kod telemacha :D
ja racunao ovaj najjaci duo grande i jos dodatno zbrajao hd kanale ovu kucu nekakvu ili kako se vec zove i od 89,9 izasao na broju 110 otprilike :D

e tako ce izgleda biti kod ovih koji zele 2 modula a da sve imaju isto na oba televizora
probook

#22625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Alkos wrote:Plaćanje rente za drugi modul bi bilo sasvim OK rješenje i ne bi izazvalo nezadovoljstvo korisnika. Kažem opet, meni ne igra neku ulogu da li plaćao rentu 3,5 KM ili 5 KM paket
Ne igra ako imas duo net grande pa placas 5 KM, ali ako imas najjaci paket sa HBO, Cinemax i sve HD kanale ta dodatna pretplata dodje puno puno vise od 3,5 KM koliko se sada placa na dodatni risiver u kuci.
Locked