Tu ti lezi odgovorkakaljin wrote:Cestitam, takav se odgovor trazi, da se kaze da je nesto u pripremi, mozda i dalje cjepidlacimTelemach wrote:@ kakaljin
@ hipija
@supercali
@ dowydyenya
@ Benq
Kompanija Telemach radi na pripremi CI modula i isti će biti uskoro dostupni u našoj ponudi.Pozivamo Vas da nas i dalje pratite ,kako bi blagovremno bili obaviješteni o svim novinama.
Srdačan pozdravMozete li reci okvirno vrijeme uvodjenja, npr za 3 mjeseca, za 6 mjeseci. Normalno da se nemoze tacno reci jer sve to ovisi od vise faktora, ali makar nam dajte okvirno vrijeme.
Hvala jos jednom na konkretnom odgovoru koji trazimo.
Pozdrav
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Tiger 033
#22151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
hipija
#22152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
RESPECT
Povlacim sve sto sam napisao
Povlacim sve sto sam napisao
- afannedim
#22153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo važi samo za korisnike HS-a i njima neće dirati CI module, to je to
-
hipija
#22154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ide to za sve @afannedim
-
smartXL
#22155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Logicno da ce svi dobit al sigurno da krecu od HS jer su preuzeli njihovu opremu i nemaju nikakvu prepreku da nastave pruzat tu uslugu
PS Telekom na aparatima
PS Telekom na aparatima
- Drvosjeca iz Dejcica
#22156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK hvala.Telemach wrote:@Benq
@supercali
@GAU8
@Drvosjeca iz Dejcica
Zamolit ćemo vas za još malo strpljenja, vezano za novosti o ponudu digitalne televizije Telemach, D3. O svim izmjenama, korisnike ćemo blagovremeno obavijestiti. Nažalost, za sada nemamo preciznije informacije, te vas molimo za razumijevanje.
Srdačan pozdrav,
-
dowydyenya
#22157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cestitam, takav se odgovor trazi, da se kaze da je nesto u pripremi, mozda i dalje cjepidlacim
Mozete li reci okvirno vrijeme uvodjenja, npr za 3 mjeseca, za 6 mjeseci. Normalno da se nemoze tacno reci jer sve to ovisi od vise faktora, ali makar nam dajte okvirno vrijeme.
Pozdrav[/quote] Tu ti lezi odgovor
[/quote]
Jedno par godina
Pozdrav[/quote] Tu ti lezi odgovor
Jedno par godina
- supercali
#22158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
napokon neki odgovorTelemach wrote:@ kakaljin
@ hipija
@supercali
@ dowydyenya
@ Benq
Kompanija Telemach radi na pripremi CI modula i isti će biti uskoro dostupni u našoj ponudi.Pozivamo Vas da nas i dalje pratite ,kako bi blagovremno bili obaviješteni o svim novinama.
Srdačan pozdrav
ovako trebate pa makar to bio i negativan odgovor
- GAU8
#22159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ne govorim o HS-u jer nisam u poziciji da ga koristim (inače bih davno odjebao telemach)Benq wrote:Forum nije mjerilo zainteresovanosti korisnika , jer ovdje se uglavnom pojavljuju sve ista imena a ima na hiljade korisnika HS-a koji koriste module. Evo npr kod mene u ulici 80% raje koristi module dok samo nekoliko njih ima resivere ali ni te resivere ne pale nikad jer vecinom nisu kuci , a ovi sto imaju module govore da nece dozvoliti da im se resiver unese u kucu pa po cijenu da nikako ne gledaju digitalnu nego samo kanale koji su u analognoj ponudi. Nas je HS toliko iz'ebo sa resiverima da je to nevjerovatno , svako malo gubio kanale , pa zaledi , pa zovi po 100 puta dnevno .. eh kako su uveli CI module , vise nikad ni jednog problema sa digitalnom.GAU8 wrote: Premalo ljudi je zainteresovano za module.
Tako da ne mozemo reci da je malo ljudi zainteresovano za module , vidjet ces frke kad TM pocne sa radom na HS infrastrukturi pa kad pocne ponuda sa resiverima , pa onda ona satro prikljucna taksa 35KM za drugi resiver i sl ... tesko ce im to proci kod nas , a za resivere stvarno vise nemamo zivaca.
Govorim o ostalim korisnicima ovdje, koji nemaju CI module, i nema šanse da ga ikad dobiju, sudeći po ponašanju telemach-a
- N.N.
#22160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko vremena prodje dok dodju da ukljuce jos jedan digitalni resiver ?
Nalog napisan u cetvrtak
I sta sada, meni puna kuca tih resivera, a oni hoce module. Da ja sacekam malo, a
Nalog napisan u cetvrtak
I sta sada, meni puna kuca tih resivera, a oni hoce module. Da ja sacekam malo, a
- Maharadza
#22161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa trebalo bi omogućiti da kasnije samo zamijeniš te resivere za module a po nekoj logici bi trebalo i da module dijele besplatno na korištenje?!N.N. wrote:Koliko vremena prodje dok dodju da ukljuce jos jedan digitalni resiver ?
Nalog napisan u cetvrtak![]()
Znači i nama ovo ide:
D3cam
TV kartica D3cam omogućava vam da bez dodatnih uređaja i kablova, uz samo jedan daljinski, pratite brojne SD i HD kanale, radio stanice, a uz odgovarajući TV uređaj imate mogućnost i automatskog ažuriranja podataka. Uz D3cam dostupni su vam svi D3 paketi na pretplatu.
http://www.sbb.rs/Vesti/5879/Nova+oprem ... mini.shtml
- Benq
#22162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod HS-a je bilo tako , odnosno ako imas dva resivera , jedan ti besplatno zamjene za CI modul , a ako hoces i drugi resiver da zamijenis za modul onda ti ga jednokratno naplate 50KM. Nesto slicno je i kod Telemacha sa resiverima samo sto oni naplacuju 35KM prikljucnu taksu za dodatni resiver + 3,5KM svaki mjesec za D3 kucu...Maharadza wrote: Pa trebalo bi omogućiti da kasnije samo zamijeniš te resivere za module a po nekoj logici bi trebalo i da module dijele besplatno na korištenje?!![]()
- avaks
#22163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konačno dobre vijesti
Držimo fige za te CI module, ako ništa jedan daljinski manje
Držimo fige za te CI module, ako ništa jedan daljinski manje
-
AnonymousBIH
#22164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad ove narodne bune polučuju uspjeh, hajdemo sada tražiti još štagodarce, npr. hoćemo besplatne kokice za pretplatnike HBO kanala 
Btw, molim Telemach da i meni prestanu slati ove poruke sa ponudama, unazad par dana mi svaki dan dolaze na oba resivera, fkt me smoriše.
Btw, molim Telemach da i meni prestanu slati ove poruke sa ponudama, unazad par dana mi svaki dan dolaze na oba resivera, fkt me smoriše.
- avaks
#22165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka postepeno svima omoguće CI module, naravno ko je zainteresovan, i to je napredak. A vala mogli bi i upload malo podebljati.
Evo u AmeriKi od sljedeće godine Docsis 3.1, na staroj infrastrukturi znatna poboljšanja:
http://www.lightreading.com/cable/docsi ... -id/716814
To se u dogledno vrijeme nadamo pa da i mi imamo 50/10, 100/20 i sl pakete
Evo u AmeriKi od sljedeće godine Docsis 3.1, na staroj infrastrukturi znatna poboljšanja:
http://www.lightreading.com/cable/docsi ... -id/716814
To se u dogledno vrijeme nadamo pa da i mi imamo 50/10, 100/20 i sl pakete
- Haris033
#22166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konačno! Svaka čast za CI module!!!
Ovim potezom Telemach je zabetonirao sebe kao najboljeg kablovskog operatera u BiH

Još kada ne bi naplaćivali HD kanale...

Ovim potezom Telemach je zabetonirao sebe kao najboljeg kablovskog operatera u BiH
Još kada ne bi naplaćivali HD kanale...
-
otkrivenje
#22167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sa CI modulima je prava stvar. Sad cu napokon moci iskoristi puni potencijal svog televizora i njegov dvb-c, a ujedno jedan daljinski manje. 
- Magarece_godine
#22168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocel na tom modulu ostati ovaj interfejs EPG?
- MTV
#22169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nece, CI modul iskljucivo sluzi za dekodiranje kodiranog signala. Interfejs je onakav kakav je ugradjen u TV tj. razlikuje se od modela i marke TV-a.Magarece_godine wrote:Hocel na tom modulu ostati ovaj interfejs EPG?
- Reglan
#22170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta su ti CI moduli, kod mene u sobi digitala al guzonja TV
U drugoj sobi plazma al na njoj analogna, mogu li ti CI moduli na tu plazmu?
- Benq
#22171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sa strane ima slot za modul onda i moze. Bolje prebaci tu digitalu na plazmu jer na guzli svakako ne mozes gledat digitalnu u pravoj rezolucijiReglan wrote:Sta su ti CI moduli, kod mene u sobi digitala al guzonja TV![]()
- Reglan
#22172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://domod.ba/shop/proizvod/vox-led- ... 3/VOX32783Benq wrote:Ako sa strane ima slot za modul onda i moze. Bolje prebaci tu digitalu na plazmu jer na guzli svakako ne mozes gledat digitalnu u pravoj rezolucijiReglan wrote:Sta su ti CI moduli, kod mene u sobi digitala al guzonja TV![]()
ovaj TV je u pitanju
-
Mustang1
#22173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam tv sa tim modulom ali nemam daljinskog od tv.a. Zato na njega ne mogu ni kablovska jer ne mogu naci kanali
Mogu prebacivati i pojacavati sa univerzalnim ali ne mogu traziti. Sa tim modulom hocu li moci nastelovati programe ili ce mi opet trebati daljinski da trazim 
-
kakaljin
#22174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mora ti ovo sa strane tanko imati, a koliko iz specifikacije vidim ima jer ima dvb-c tunerReglan wrote:https://domod.ba/shop/proizvod/vox-led- ... 3/VOX32783Benq wrote:Ako sa strane ima slot za modul onda i moze. Bolje prebaci tu digitalu na plazmu jer na guzli svakako ne mozes gledat digitalnu u pravoj rezolucijiReglan wrote:Sta su ti CI moduli, kod mene u sobi digitala al guzonja TV![]()
ovaj TV je u pitanju

- Benq
#22175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.voxelectronics.com/proizvod.php?id=193
Ja ne vidim CI u spisku...
Moj stari Samsung LCD 40" je imao dvb-c ali ne i slot za modul.
Ja ne vidim CI u spisku...
Moj stari Samsung LCD 40" je imao dvb-c ali ne i slot za modul.
Last edited by Benq on 01/09/2015 16:57, edited 1 time in total.