Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#22026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ Radar71

Prema Uslovima Poslovanja naše kompanije pretplatnik ima pravo na maksimalno 6 (šest) mjeseci korištenja mirovanja pretplatničkog odnosa u jednoj kalendarskoj godini (dalje u tekstu: mirovanje). Ukoliko Pretplatnik zahtjeva mirovanje samo jedne od usluga,prihvaćanje istog od strane Telemacha može rezultirati i mirovanjem neke druge usluge, ukoliko se radi o tehnički uslovljenim ili povezanim uslugama. Pretplatnik ne plaća pretplatu za vrijeme mirovanja. Istekom perioda mirovanja, sve aktivne usluge će se automatski reaktivirati, a danom reaktivacije usluga Telemach će započeti obračunavanje korištenja istih. Ukoliko se Pretplatnik obavezao na minimalni period korištenja bilo koje usluge Telemacha, isti se produžava za period u kojem je Pretplatnik koristio mirovanje.

Za sve dodatne informacije,stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav
pepeljara

#22027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@Telemach

Imal kakvih novih ponuda od 1.9 za nas postojece korisnike, a kojima je istekao ugovor ?
Telemach

#22028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ pepeljara

Kompanija Telemach redovno priprema povoljne ponude svojih usluge, i na taj način nastoji nagraditi ukazano povjerenje svojim dugogodišnjim korisnicima. Ukoliko želite,kolege će Vas pozvati i predstaviti Vam detaljno loyalty ponudu, kao i odabrati najpovoljniju opciju za Vas.
Zahvaljujemo se na interesovanju.

Srdačan pozdrav
Mustang1

#22029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

@Telemach De ti vidi mogu li se ja kako ugurati na neku poziciju u Telemachu :D
Nemam fakultete i skole i iskustvo koje vama trebaju ali znam vise od vecine koji rade kod vas :D
semirsar

#22030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mustang1 wrote:@Telemach De ti vidi mogu li se ja kako ugurati na neku poziciju u Telemachu :D
Nemam fakultete i skole i iskustvo koje vama trebaju ali znam vise od vecine koji rade kod vas :D
Ali ti kahva sikterusa, jelde, e ne mre, nejmas potrebite kvalifikacije :evil: :mrgreen:

Nego, kad sam vec tudeka da priupitam one koji imaju pristup receiveru, ja nesmim u sobu da se usudim prismrdit dok je safunjara u tijeku :lol: , je l ima kod vas na HRT4 prijenos basket tekme CRO vs EST, na LOL-u imade, al' sam cuo da nam vrli T-mach zavrn'o pipu, tacno?
Maharadza

#22031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Mustang1 wrote:@Telemach De ti vidi mogu li se ja kako ugurati na neku poziciju u Telemachu :D
Ali ti kahva sikterusa, jelde, e ne mre, nejmas potrebite kvalifikacije :evil: :mrgreen:

Nego, kad sam vec tudeka da priupitam one koji imaju pristup receiveru, ja nesmim u sobu da se usudim prismrdit dok je safunjara u tijeku :lol: , je l ima kod vas na HRT4 prijenos basket tekme CRO vs EST, na LOL-u imade, al' sam cuo da nam vrli T-mach zavrn'o pipu, tacno?
Nije zatamnjeno, barem kod mene!
semirsar

#22032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
semirsar wrote:

Hvala za povratnu info, ali mi ti nisi relevantan zbog VIP statusa koji uzivas anamotamo kod njihA :mrgreen:
Maharadza

#22033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Maharadza wrote:
semirsar wrote: Ali ti kahva sikterusa, jelde, e ne mre, nejmas potrebite kvalifikacije :evil: :mrgreen:

Hvala za povratnu info, ali mi ti nisi relevantan zbog VIP statusa koji uzivas anamotamo kod njihA :mrgreen:
Ma priČinjaJe ti se, sutra bi prešao kod prvoga koji ponudi glaSSfaser net! :mrgreen:
BHF_Manijak

#22034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHF_Manijak »

Sto sam prelaskom na digitalu dobio hrvatski umjesto srbijanskog SportKluba? Komentatori daleko losiji, nema Viskovica za tenis! :roll: Je li samo do mene ili?!

Edit: Rijeseno promjenom "jezika" u meniju. :mrgreen: :mrgreen:
GAU8

#22035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

Imam pitanje vezano za telemach internet.
Ne znam jesu li i drugi korisnici imali slična iskustva.
Naime, kada god mi je uTorrent klijent aktivan, mogu zaboraviti na interent konekciju. Download torrenta ide OK, ali brzina svega ostalog je nula.
Ne radi ni http ni ftp - bukvalno ništa. dobijam timeout-e. Čim ugasim torrent klijent, sve je OK.
Ali recimo, ako sam spojen na tu mašinu remotely preko teamviewera preko interenta ta konekcija na teamviewer radi sasvim normalno dok je uTorrent pokrenut.
To se također dešava na svim uređajima i torrent klijentima u kući. Čim se jedan pokrene, konekcija za sve ostalo je mrtva bukvalno.

I da unaprijed odgovorim, NIJE to postavki torrent klijenta, jer sam podešavao sve kako bih riješio taj problem, a isto tako, to je samo u jednom momentu počelo da se dešava od prije par mjeseci. Prije toga, browsanje interenta je sasvim normalno radilo uz skidanje torrenata, koliko već maksimalna propusnost je dozvoljavala.

Da li ste promijenili neke postavke u vezi toga na vašoj strani?
beni-bu-man

#22036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

Torenti su ilegalni LoL...#

jesi stavio high priority na torrent-u ?
holowey

#22037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

GAU8 wrote:Imam pitanje vezano za telemach internet.
Ne znam jesu li i drugi korisnici imali slična iskustva.
Naime, kada god mi je uTorrent klijent aktivan, mogu zaboraviti na interent konekciju. Download torrenta ide OK, ali brzina svega ostalog je nula.
Ne radi ni http ni ftp - bukvalno ništa. dobijam timeout-e. Čim ugasim torrent klijent, sve je OK.
Ali recimo, ako sam spojen na tu mašinu remotely preko teamviewera preko interenta ta konekcija na teamviewer radi sasvim normalno dok je uTorrent pokrenut.
To se također dešava na svim uređajima i torrent klijentima u kući. Čim se jedan pokrene, konekcija za sve ostalo je mrtva bukvalno.

I da unaprijed odgovorim, NIJE to postavki torrent klijenta, jer sam podešavao sve kako bih riješio taj problem, a isto tako, to je samo u jednom momentu počelo da se dešava od prije par mjeseci. Prije toga, browsanje interenta je sasvim normalno radilo uz skidanje torrenata, koliko već maksimalna propusnost je dozvoljavala.

Da li ste promijenili neke postavke u vezi toga na vašoj strani?
jesi li pokusao da limitars torrente na cca 80% bandwidtha
beni-bu-man

#22038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

il skini BitTorrent :/
GAU8

#22039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

beni-bu-man wrote:Torenti su ilegalni LoL...#

sad rekoh, sve to sam pokušao - limite bandwidth-a, paralelnih konekcija, itd. nije to razlog. jer to sam pokušavao nakon što se problem pojavio.
prije toga je sve bilo na auto-management, I sve je radilo uporedo bez problema.

http i ftp uspore maksimalno, tako da sve timeout-a.

Da li zaguše samo određene portove, ili ne, to je moje pitanje.
team viewer konekcija recimo piči u 16, VNC također...
Dzontra_Volta

#22040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Jesi li probao opciju: uninstall, pa zatim ponovo install uTorrent? Često upali (a nije neka duga instalacija, čak skineš i najnoviju verziju).
beni-bu-man

#22041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

GAU8 wrote:
beni-bu-man wrote:Torenti su ilegalni LoL...#

sad rekoh, sve to sam pokušao - limite bandwidth-a, paralelnih konekcija, itd. nije to razlog. jer to sam pokušavao nakon što se problem pojavio.
prije toga je sve bilo na auto-management, I sve je radilo uporedo bez problema.

http i ftp uspore maksimalno, tako da sve timeout-a.

Da li zaguše samo određene portove, ili ne, to je moje pitanje.
team viewer konekcija recimo piči u 16, VNC također...

Nista , znas kako informaticari rjesavaju problem, restart ili uninstall pa ponovo install :D

Ja odavno koristim koristim BitTorrent, probaj pa vidi :-?
GAU8

#22042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

Hvala za PP - riješeno... :run:

zaboravio isključiti "IP Flood Detection" na routeru... :oops:
made_in_sarajevo

#22043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

ovi koji se kontaju malo vise u to, ako od 1.9. idemo sa HS kao telemach, bil se moglo izganjati da mi ostane CI modul ali da uzmem neki paket sto telemach trenutno ima? :mrgreen:
smartXL

#22044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Pitanje za Telemach

Zasto u svoju ponudu jos uvijek niste uvrstili RTRS Plus. Valjda vam je poznato da ste duzni distribuirat programe JSBiH

Sa rak-ove stranice:
Image

http://rak.ba/bos/index.php?uid=1274137927
hipija

#22045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Posavina Tv izgleda vise ne emituje ni na satelitu niti zemaljskim putem.
Bilo bi dobro da se izbaci ili ugasi jos par ovih lokalaca i da se ubaci nesto kvalitetnije.
U zadnje vrijeme ovi iz Telemacha su se uspavali i nisu postena kanala ubacili ima 2 godine.
Kao da se takmice sa BHT ko ce vece smece od tv kanala ubaciti u ponudu
Rimad

#22046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rimad »

@Telemach
Zašto se u akciji, koja traje do 31.08.2015. reklamira da novi korisnici (koji odaberu Trio Grande paket) imaju sve TV kanale 6 mjeseci besplatno, kada to nije tačno za HBO kanale?

Naime, HBO kanali su samo jedan mjesec besplatno.

Nadam se da neće biti odgovor tipa "HBO nije TV kanal".
kakaljin

#22047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Rimad wrote:@Telemach
Zašto se u akciji, koja traje do 31.08.2015. reklamira da novi korisnici (koji odaberu Trio Grande paket) imaju sve TV kanale 6 mjeseci besplatno, kada to nije tačno za HBO kanale?

Naime, HBO kanali su samo jedan mjesec besplatno.

Nadam se da neće biti odgovor tipa "HBO nije TV kanal".
Reklama je čudo na ovim prostorima.
dowydyenya

#22048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

@Telemach

Zasto se danima tesko otvara http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml i uopste ne mogu da se logujem na moj telemach portal.Zbog toga ne mogu da gledaam d3go te Vas molim da Vi izbrisete uredjaj ili popravite stranicu.
Hvala.

Image
Telemach

#22049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dowydyenya

Provjerit ćemo Vaše navode i javiti Vam se sa povratnim informacijama u što skorijem roku. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite i Vaše korisniče podatke.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#22050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Rimad

Nažalost, kompanija Telemach nije imala mogućnost HBO kanale staviti u trenutnu akcijsku ponudu.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
Locked