Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#15726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

neJbzid wrote:mozeli @telemach da odgovori zasto je na podrucju Visokog zatamnjen hrt2 trenutno zbog utakmice hrv-kipar..a u travniku nije. Hoceteli reci da vam je hrt dao nalig u kojim gradovima zatamnjujete a u kojima ne...ovo je cista diskriminacija..pa ukinite hrt skroz..mislim ne mogu reci da sam ne zadovoljan uslugom ali nelogicne stvari radite..za iste pare neko ima vise neko manje..

@Telemach????
Reglan

#15727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Mozete li nam ubaciti BHT1 na d3go :roll:
avaks

#15728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Reglan wrote:Mozete li nam ubaciti BHT1 na d3go :roll:
Trenutno nemamo povratnu informaciju. Hvala na interesovanju i pratite nas i dalje a o svim promjenama programske šeme bićete blagovremeno obaviješteni :lol:
I naravno nadležni sketor je obaviješten i čeka se odgovor :thumbup:
Nego hoće li se neko kladiti da će u ponedeljak ili utorak produžiti ovu zadnju akciju "zbog velikog interesovanja korisnika" :run:
kakaljin

#15729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:
Trenutno nemamo povratnu informaciju. Hvala na interesovanju i pratite nas i dalje a o svim promjenama programske šeme bićete blagovremeno obaviješteni :lol:
Nego hoće li se neko kladiti da će u ponedeljak ili utorak produžiti ovu zadnju akciju "zbog velikog interesovanja korisnika" :run:
Kako ce se neko kladiti kada je kvota 0,80. Na uplacenu marku gubis 20% :-D :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: ovaj iz telemacha se ne treba vise niakako javljati kada svaki korisnik zna odgovor koji cemo dobiti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Djaba se zamara kada za ovo vrijeme koje dodje ovdje i daje automatske odgovore moze fino otici negdje na kafu i uzivati.
avaks

#15730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

kakaljin wrote:
Kako ce se neko kladiti kada je kvota 0,80. Na uplacenu marku gubis 20% :-D :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobar, dobar :lol:
Nego jedina prednost je što joj se (djevojka radi) preko pp možeš obratiti kada puknu ostale usluge i brže se riješe problemi nego kada ih zivkaš. Ostalo je kriva gospoda iz uprave i njihova pohlepa mada im se može kada nemaju konkurenciju u većini gradova jbg. Još ako kupe HS biće fakat veselo, jedno 3 godine stagniranja :lol:
Ionako ih bht ponudom neće stići ni za 15 godina :run:
kakaljin

#15731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:
kakaljin wrote:
Dobar, dobar :lol:
Nego jedina prednost je što joj se (djevojka radi) preko pp možeš obratiti kada puknu ostale usluge i brže se riješe problemi nego kada ih zivkaš. Ostalo je kriva gospoda iz uprave i njihova pohlepa mada im se može kada nemaju konkurenciju u većini gradova jbg. Još ako kupe HS biće fakat veselo, jedno 3 godine stagniranja :lol:
Ionako ih bht ponudom neće stići ni za 15 godina :run:

Pa to im je svakako i duznost da rade da sto prije odkone kvarove i probleme kod korisnika, samo sto mozda brze ide preko foruma nego preko regularne ocije telefona.

Mozda se ona trudi da pomogne, ali postenije je reci ne mogu da odgovorim na to pitanje, to je poslovna tajna nego davati odgovore koji imaju vise supljina nego rupicasti sir :-D .

A ako preuzmu HS, onda smo svi mi korisnici nagrabusili jer onda nece biti konkurencije i moci ce raditi sta god hoce, cak ce vjerovatno smanjivati radnu snagu jer im nece trebati zato sto ce im biti svejedno kada korisnici ovise o njima ako zele kablovsku tv i internet.
drugtito2011

#15732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

avaks wrote:
Poštovani i uvaženi predstavnici Telemecha.

Ja sam nažalost novi korisnik TM usluga, jer nisam imao drugog izbora, pa bih Vas zamolio za odgovore.

U kojim gradovima u BiH se zamračuju HRT kanali a u kojima ne? I zašto se ne zamračuju?

Pored svih vrsta diskiminacija u BiH, želio bih i diskriminaciju od strane TM, kaja je očito na djelu, svrstati negdje ili je posrijedi nova diskriminatorska kategorija?

Ili ako niste razumjeli pitanje, biti ću slobodan da pitam sljedeće: Zašto je gradjanima BiH katoličke vjeroispovijesti dozvoljeno gledanje HRT-a a drugima nije?

Nadam se brzom i konkretnom odgovoru.
kakaljin

#15733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

drugtito2011 wrote:
avaks wrote:
Poštovani i uvaženi predstavnici Telemecha.

Ja sam nažalost novi korisnik TM usluga, jer nisam imao drugog izbora, pa bih Vas zamolio za odgovore.

U kojim gradovima u BiH se zamračuju HRT kanali a u kojima ne? I zašto se ne zamračuju?

Pored svih vrsta diskiminacija u BiH, želio bih i diskriminaciju od strane TM, kaja je očito na djelu, svrstati negdje ili je posrijedi nova diskriminatorska kategorija?

Ili ako niste razumjeli pitanje, biti ću slobodan da pitam sljedeće: Zašto je gradjanima BiH katoličke vjeroispovijesti dozvoljeno gledanje HRT-a a drugima nije?

Nadam se brzom i konkretnom odgovoru.

I u Sarajevu i Zenici ima BiH gradjana katolicke vjeroispovjesti pa nemaju mogucnost gledanja HRT-2 kao drugi iste vjeroispovjsti. Iako se telemach poziva na deklaraciju da imaju svi pravo da gledaju taj kanal, ali po telemachovom nahodjenju samo podobni gradovi imaju pravo da gledaju. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
traumahot

#15734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traumahot »

Vec duze vrijeme pratim postove na ovoj temi o Telemachu. Pa reko da se i ja registrujem. I ja sam korisnik Telemacha i do sada nisam imo nekih velikih problem sem nekih sitnica koje su brzo rjesili, moje licno iskustvo sa njima je dosta pozitivno. :)
kakaljin

#15735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

traumahot wrote:Vec duze vrijeme pratim postove na ovoj temi o Telemachu. Pa reko da se i ja registrujem. I ja sam korisnik Telemacha i do sada nisam imo nekih velikih problem sem nekih sitnica koje su brzo rjesili, moje licno iskustvo sa njima je dosta pozitivno. :)
Dali za ono sto placas dobijes sve kao ostali korisnici za isti novac ?
traumahot

#15736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traumahot »

kakaljin wrote:
traumahot wrote:Vec duze vrijeme pratim postove na ovoj temi o Telemachu. Pa reko da se i ja registrujem. I ja sam korisnik Telemacha i do sada nisam imo nekih velikih problem sem nekih sitnica koje su brzo rjesili, moje licno iskustvo sa njima je dosta pozitivno. :)
Da, placam redovno i imama sve sto meni treba.
Telemach

#15737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@drugi profil

Poštovani,

Nažalost, radio Antena za sada nije uvršten u shemu radio stanica kompanije Telemach. Vaša primjedba je svakako evidentirana. O svim novostima, vezano za izmjenu sheme, svi zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja.
Zamolit ćemo Vas za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
avaks

#15738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

drugtito2011 wrote:Zašto je gradjanima BiH katoličke vjeroispovijesti dozvoljeno gledanje HRT-a a drugima nije?
E moj druže koliko šokaca u Sarajevu, Zenici, Visokom, Kaknju i okolini ne može da gleda nisi ni svjestan :lol:
Puno je žalbi na fejsu i forumu ako pratiš ali nadležni sektor to ne interesuje. Bitno je da ubodeš akciju i potpišeš na 2 godine, ostalo ćeš biti blagovremeno obaviješten kao i mi :bih:
kakaljin

#15739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

traumahot wrote:
kakaljin wrote:
Da, placam redovno i imama sve sto meni treba.
A dali ti isporucuju uslugu za tu cijenu koju placas isto sto isporucuju drugim korisnicima za istu cijenu.

I meni sto sta isporucuju ali mi netreba.
traumahot

#15740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traumahot »

[/quote]

A dali ti isporucuju uslugu za tu cijenu koju placas isto sto isporucuju drugim korisnicima za istu cijenu.

I meni sto sta isporucuju ali mi netreba.[/quote]
Prijatelju koji je tvoj konkretan problem, ja imam ono sto placam zadovoljan i to je to.
south

#15741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Također, pored navedenih izmjena, od 01.09.2014. godine u Osnovnom paketu na poziciji 171 bit će dostupan kanal Dorcel TV.
zasto pise pretplatite se a ovdje se napisali u osnovnom paketu :-? a mogli ste vala staviti Hustler jer od danas ga vise nemam :sad: :D
Tiger 033

#15742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Biznis kablovskih operatera visi u zraku

Slobodna Bosna u novom broju piše kako doslovno u jednom danu više od 100.000 korisnika kablovske televizije širom BiH može ostati bez televizijskog signala. Cijela šuma kablova nelegalno je nakačena na stubove gradske rasvjete i to je već godinama jedan od najizdašnijih izvora korupcije u kojoj izravno sudjeluju vlasnici stubova i kablovski operateri, piše SB.

U nekim slučajevima kao vlasnici stubova pojavljuju se opštine, a u nekim lokalna elektrodistribucija. Međutim, i u jednom i u drugom slučaju radi se o potpuno nelegalnom aranžmanu koji se svjesno zataškava jer predstavlja izdašan izvor zarade na crno, piše SB.

"Kablovski operateri prisiljeni su plaćati reket općinskim moćnicima ili šefovima elektrodistribucije jer izravno zavise od njihove dobre volje: kao što su dopustili da se kablovi nelegalno nakače na stubove gradske rasvjete, jednako tako oni mogu narediti da se kablovi poskidaju, a kablovski operateri ostave bez prihoda. To se naravno ne dešava, osim u rijetkim slučajevima kada kablovski operateri "zaborave" platiti reket ili kada se promijene nadčežni šefovi pa više nisu sigurni kome trebaju plaćati ili pak, u još rjeđem slučaju, kada jedan od kablovskih operatera pokušava osigurati monopolsku poziciju i spriječiti konkurenciju da pod jednakim, dakle ilegalnim i nezakonitim uslovima, koriste stubove javne rasvjete", navodi SB.

To se svojevremeno na pomalo karikaturalan način desilo u Mrkonjić Gradu, kada je jedan od dva kablovska operatera u tom gradu, kome nije bilo dozvoljeno da koristi stubove javne rasvjete, postavio veliki plakat ispred Općine s natpisom "STOP KORUPCIJI". U toj općini korupcija je otišla predaleko jer se ispostavilo da je povlašteni operater plaćao dvostruki reket. "Najprije je podmitio općinske službenike da svoje kablove nelegalno nakači na stubove javne rasvjete, a onda je platio i dodatni reket kako općinski službenici nikom osim njemu ne bi dozvolili istu nelegalnu privilegiju", piše SB.

Sličan problem iskrsnuo je ne tako davno i u Sarajevu, kada je Telemach kupio nekoliko lokalnih operatera i krenuo u ozbiljno širenje biznisa u BiH. Iz Telemacha su tada tvrdili da su Elektroprivredi BiH ponudili fer ugovor, navodno milion KM godišnje kojim bi se legaliziralo korištenje stubova javne rasvjete.

"Godinama unazad internim dogovorom s malim kablovskim operaterima Elektroprivreda BiH dozvolila im je da na stubovima postave kablove za telekomunikacijske usluge. Kada smo se pojavili na bh. tržištu, kupili smo te male kablovske operatere i sada želimo legalno koristiti državnu imovinu te za to platiti naknadu", izjavio je svojevremeno Željko Batistić, direktor Telemacha u BiH.

No, s druge strane, iz Elektroprivrede BiH kategorički su negirali ove tvrdnje ističući da su Telemachu oni ponudili ugovor kojim se obavezuju da plate najamninu. "Oni tvrde da im je to skupo, ne računajući da su deset godina bez ikakvog troška koristili tuđu imovinu. Ako ne budu sarađivali, skinut ćemo s naših stubova nelegalne kablove. Sve ono što se koristi, a daje tuđa imovina, treba se platiti. Insistiramo na tome da naše komisije procijene koja infrastruktura smeta našoj i ona će biti uklonjena zbog sigurnosti naše mreže", izjavio je tada Elvedin Grabovica, direktor Elektroprivrede BiH.

Međutim, Telemach nije jedini u zoni odgovornosti Elektroprivrede BiH, piše SB, nego tek jedan od dvadesetak kablovskih operatera koji nelegalno koriste državnu imovinu i pune privatne đepove općinskih čelnika. Kako ovaj list saznaje, niti jedan kablovski operater, računajući i one najveće, nema potpisan ugovor sa Elektroprivredom BiH o korištenju stubova javne rasvjete.

"Taj problem nije uspio riješiti ni najveći među njima, Telemach, koji je u međuvremenu promijenio vlasnika i posredstvom srbijanskog tajkuna Dragana Šolaka, dospio pod kontrolu moćnog američkog investicijskog fonda KKR. Amerikanci su se našli u čudu kada su shvatili da cijeli njihov biznis doslovno visi u zraku", piše Slobodna Bosna.

Za pomoće se KKR svojevremeno obraćao i američkoj ambasadi u Sarajevu, no ni njihova intervencija nije urodila plodom jer naprosto ne postoji ni tehnički, a ni zakonski osnov da se legalizira višegodišnji haos u ovoj oblasti.

"Ukoliko bi Elektroprivreda BiH izašla u susret Telemachu, morala bi jednako tako izaći u susret i svim ostalim kablovskim operaterima kojih danas u BiH ima više od 50. Tako je cijeli biznis kablovskih operatera, u kome se godišnje vrti oko 100 miliona KM, postao krajnje nesiguran, a na nešto dulje staze i neodrživ jer se ova oblast prije ili kasnije mora zakonski urediti u skladu s evropskim standardima. A to praktično znači da će kablovski operateri na koncu ipak morati odriješiti kesu i investirati ozbiljan novac u izgradnju vlastite infrastrukture",
piše novi broj Slobodne Bosne.
Praetorious

#15743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Praetorious »

Komplet tekst:

Image Image

A šta na kraju reči ... Sve nam je u BH naopako, pa ni ova oblast nije čudo. Kad se pogleda koliko su sarajevki kablovski operateri iskopali grad - pa za ne povjerovati. Rovovi na sve trane, čak pa nekoliko paralelnih rovova, svaki opertrater svoje kablove razvlači. Mogli su se bar dogovoriti da u isti rov sve strpaju. No to je već politika Grada, kada dozvoljava takvo kopanje ...
Tiger 033

#15744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ovo je infrastruktura HS-a i MOJA slika (http://www.dodaj.rs/?1r/st/4DDpD4nd/1.jpg ) koju sam JA licno uslikao i postavio na temi "HS kablovska" ;-)
kakavdanakneiskustvu

#15745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:@drugi profil

Poštovani,

Nažalost, radio Antena za sada nije uvršten u shemu radio stanica kompanije Telemach. Vaša primjedba je svakako evidentirana. O svim novostima, vezano za izmjenu sheme, svi zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja.
Zamolit ćemo Vas za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,

@telemach,može li molim te odgovor na pitanje koje je postavio @nejbzid,još jednom te lijepo molim za odgovor
drug_profi

#15746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@telemach
jos jedno (dva) pitanje.
Zasto preko mojtelemach portala ne mogu da blokiram pozive na brojeve 06x?
Naime ja zakacim kvakicu, spasim promjene, dobijem obavijest da je izmjena spasena. Kad radi provjere pokusam da nazovem 06x broj, uspostavim sasvim normalno vezu. Da li treba sacekati da se brasno samelje ili sta?

I kakve su mogucnosti da odjavim telefon skroz iako nije protekla ni godina jer mi je stvarno besmisleno davati 11 maraka pretplate da bi na kraju mjeseca imao ukupno 5 poziva na fiksne telefone sa zbirnih 11 minuta razgovora?
Da li mozda razmisljate o simbolicnoj pretplati (2-3 marke) uz naplatu pune cijene svih poziva, pa koliko se potrosi...
Telemach

#15747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@drugi profil

Poštovani,

Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke, u privatnoj poruci, kao i Vaš kontakt telefon, kako bismo mogli riješiti problem sa blokadom uspostavljanja poziva prema brojevima 06x. Bit će Vam dostavljena i procedura za raskid Ugovora, kao i prijedlog za povoljniji paket usluga.

Srdačan pozdrav,
sarajevo_com

#15748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarajevo_com »

drugi profil wrote:@telemach
jos jedno (dva) pitanje.
Zasto preko mojtelemach portala ne mogu da blokiram pozive na brojeve 06x?
Naime ja zakacim kvakicu, spasim promjene, dobijem obavijest da je izmjena spasena. Kad radi provjere pokusam da nazovem 06x broj, uspostavim sasvim normalno vezu. Da li treba sacekati da se brasno samelje ili sta?

I kakve su mogucnosti da odjavim telefon skroz iako nije protekla ni godina jer mi je stvarno besmisleno davati 11 maraka pretplate da bi na kraju mjeseca imao ukupno 5 poziva na fiksne telefone sa zbirnih 11 minuta razgovora?
Da li mozda razmisljate o simbolicnoj pretplati (2-3 marke) uz naplatu pune cijene svih poziva, pa koliko se potrosi...
Nisu još sve opcije funkcionalne, kad budu bit će na portalu. Sad pola ne radi.
StupskaBitanga

#15749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Hvala Telemach što na d3go ima na Fox opcija pogledaj propušteno :thumbup:
stidljiv

#15750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stidljiv »

Zasto ste zatamnili RTS 2 koji prenosi SAD-Novi Zeland kosarku kad FTV to ne prenosi iako je najavljeno??

Sta je poenta??
Locked