Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#15001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

behkamehka wrote:Molim vas ,da li iko zna,je li moguce posloziti digitalne kanale po vlastitoj zelji i :? kako?
Odgovorili su na prethodnoj stranici i na to:
Telemach wrote:@zeljko_mo

Postovani,

Zahvaljujemo se na Vasim sugestijama.

Na D3 digitalnoj platformi, sami mozete kreirati sopstvenu listu
kanala.Kreirate je na sljedeći način:
Preko menija koji se nalazi u Podešavanja > Korisnička podešavanja >
Moje liste možete napraviti listu omiljenih kanala, odnosno već kreiranu
listu preimenovati, izmjeniti i obrisati. Za ulazak u opciju Moje liste
potrebno je da unesete PIN kod. Pritiskom na taster <Fav> tokom gledanja
programa možete promijeniti/izabrati listu.
• Da biste napravili listu, prvo joj morate odrediti ime i potvrditi
pritiskom na taster <OK>.
• Nakon toga je potrebno ući u listu i odabrati opciju Izmjeni listu,
gde možete odabrati kanale koje želite da se nalaze u listi.
• Kada završite sa izmjenama (dodavanje/brisanje kanala iz liste)
pritisnite taster <Back> i time će sve izmjene biti sačuvane.

Za sve ostale informacije,stojimo Vam na raspolaganju.
Srdacan pozdrav,
:wink:
IcedFlame

#15002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IcedFlame »

acer5101 wrote:Ako na D3 imam prosireni paket, zar i na D3GO ne bi trebao da bude isti paket?
Ili? Zna li mi neko dati tacnu informaciju?
Ne moze biti isti paket, jer na D3Go jednostavno nemaju svi kanali koji su u ponudi. Ali ako ti na D3go javlja da nisi pretplacen na neki kanal, a imas taj kanal na kablovskoj/digitalnoj, onda ih zovi :)

Sent from my X7S using Tapatalk
mettallica

#15003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mettallica »

Prilikom pokretanja aplikacije d3go na samsungu 9100 kaze mi da iskljucim rootanje. Sta cu sada?
Maharadza

#15004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mettallica wrote:Prilikom pokretanja aplikacije d3go na samsungu 9100 kaze mi da iskljucim rootanje. Sta cu sada?
Supersu instaliraj, settings -> "enable superuser" skini kvačicu i divi, ako radi onda super, imaš temp-unroot, ako ne, jbg, googlaj ima milion načina za temp-unroot! Meni ovo radi na LG G2 a ranije na Galaxy S3 koristio onaj voodoo OTA rootkeeper za temp-unroot da bi gledao d3go! :thumbup:
behkamehka

#15005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by behkamehka »

Molim vas,sad mi pise da tv nije programiran,nema kanala ,barkala sam i pokvarila,pooomoc :sad:
acer5101

#15006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

acer5101 wrote:Ako na D3 imam prosireni paket, zar i na D3GO ne bi trebao da bude isti paket?

Telemach?
ephi

#15007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ephi »

Da li ko zna koliko je potrebno ekipi iz Telemacha da prikljuce novi paket?
avaks

#15008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Trebao bi, do njih je. Pošalji im podatke na pp ili zovi i uključiće ti. Barem je kod mene tako bilo.
ephi wrote:Da li ko zna koliko je potrebno ekipi iz Telemacha da prikljuce novi paket?
7 do 10 radnih dana. Brzi po tom pitanju nisu a ako i par puta budeš morao do poslovnice nemoj da te čudi. Imam veoma negativnim iskustava sa tim ugovorima i priključivanjima novih paketa iako je to njima par klikova.
Totalna dezorganizacija u administraciji drug. :run:
doff

#15009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ja bio dogovorio na telefonu termin prikljucenja dodatnog D3 (sami predložili termin) naravno nisu došli. Poslije par dana javim ovdje na forumu Telemach-u da provjeri, središe mi odma, isti dan nazvali i došli :thumbup:
Telemach

#15010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@acer5101

Postovani,

Zamolit cemo Vas da provjerite pp.

Srdacan pozdrav,
Tiger 033

#15011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Kolega @Telemach imali kakvih informacija vezanih za NovuTV :?: evo godina kako je iskljucise :evil:
mettallica

#15012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mettallica »

Tiger 033 wrote:Kolega @Telemach imali kakvih informacija vezanih za NovuTV :?: evo godina kako je iskljucise :evil:
kao da je nikada nije ni bilo. ubiše reklame i oni našminkani grobovi. i RTL HR treba pod hitno ugasiti.
Maharadza

#15013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Tiger 033 wrote:Kolega @Telemach imali kakvih informacija vezanih za NovuTV :?: evo godina kako je iskljucise :evil:
Znaš da ćeš dobiti "generički" odgovor: bumo ti javil! :mrgreen:
Tiger 033

#15014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

mettallica wrote:kao da je nikada nije ni bilo. ubiše reklame i oni našminkani grobovi. i RTL HR treba pod hitno ugasiti.
Yes kad bi se tebe pitalo :!: hay NE riSe :skoljka:
Maharadza

#15015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mettallica wrote:
kao da je nikada nije ni bilo. ubiše reklame i oni našminkani grobovi. i RTL HR treba pod hitno ugasiti.
A moraš priznati da Nova ima dobrih filmova + vijesti za 10! :wink:
Telemach

#15016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Tiger 033

Postovani,

Kao sto ste vec upoznati, kanal Nova TV zabranio je distribuciju svog programa na podrucju BiH, na osnovu cega je Regulatorna agencija za komunikacije BiH svojom odlukom od 29.10.2013. nalozila svim kablovskim i Telekom operaterima u BiH, obustavu reemitiranja kanala Nova TV, sto naravno nije u skladu sa interesom kompanije Telemach.Nazalost, za sada nemamo nikavih novih informacija vezano za emitovanje Nove TV.U slucaju bilo kakvih izmjena ili promjena, svakako cemo Vas obavijestiti.

Za sva ostala pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
Srdacan pozdrav,
fortaleza

#15017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@Telemach

Zašto ne omogućite opciju media centar, preko ove opcije na receiveru se mogu puštati sadržaji sa dijeljenog foldera na računalu povezivanjem receivera i modema? Vidim da ovaj receiver to podržava...

Ili barem opciju reproduciranja sadržaja putem usb memorije, operater hs je to omogućio svojim korisnicima s novim prijemnicima.

Što će mi ovaj receiver i digitalna tv kad ne mogu iskoristiti mogućnosti uređaja, ograničili ste ga kao dvokvadratni balkon. :roll:
fortaleza

#15018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

D3 v2.0 podržava i opciju Pip, jako korisna stvar, slika u slici koja također nije omogućena. Preko ethernet porta moguće su i aplikacije kao vremenska prognoza, you tube, facebook... Tv do 72h unazad je omogućeno i na telemachu slovenija i srbija, kod nas ne. Nemamo čak ni VOD servise uključene. Telemach, ikakvi noviteti vezano za update receivera i ove mogućnosti?

Home tv od eroneta omogućio je kontinuiranu snimalicu, tv do 7 dana unazad i vod, logosoft također (kao i otključan usb), moja tv ima vod servise. Sad i hs nudi reproduciranje sadržaja s usb-a.
kakaljin

#15019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fortaleza wrote:D3 v2.0 podržava i opciju Pip, jako korisna stvar, slika u slici koja također nije omogućena. Preko ethernet porta moguće su i aplikacije kao vremenska prognoza, you tube, facebook... Tv do 72h unazad je omogućeno i na telemachu slovenija i srbija, kod nas ne. Nemamo čak ni VOD servise uključene. Telemach, ikakvi noviteti vezano za update receivera i ove mogućnosti?

Home tv od eroneta omogućio je kontinuiranu snimalicu, tv do 7 dana unazad i vod, logosoft također (kao i otključan usb), moja tv ima vod servise. Sad i hs nudi reproduciranje sadržaja s usb-a.
Pa vidite li da nas korisnike u BIH, telemach ne smatra bitnim kao svoje korinike u drugim drzavama. Cim u tim drzavama imas razne mogucnosti, dok kod nas nemas nikakve mogucnosti.

Kada i u BiH budemo imali iste opcije kao u tim zemljama onda se moze smatrati da je telemach dobra firma i da izlazi u susret svojim korinicima.

Kao da vidim da telemcah nece odgovoriti na ovo pitanje sa adekvatnim odgovorom vec se samo dati sablonski odgovor koji vec svi napamet znamo.
pepeljara

#15020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Zato i ne odgovaraju na pitanja koja nisu : gdje da platim i kako da postanem korisnik.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#15021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

pepeljara wrote:Zato i ne odgovaraju na pitanja koja nisu : gdje da platim i kako da postanem korisnik.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

:thumbup:
fortaleza

#15022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Od svega ovog u srbiji i sloveniji imaju opcije tv do 72h unazad i VOD. Ostalo što sam naveo također ne radi ni kod njih. Sve je ovo bilo najavljivano već prije par godina, ali truba izgleda zasad.

Telemach u zadnje vrijeme samo stagnira kao i drugi operateri, pitanje je kad će opet doći do povećanja brzina (doduše povećali su ali samo uz povećanje cijene i novi ugovor pa to ne računam).
bato99

#15023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

ne daju nikakvu opciju a reciver podržava mnoge...uzeli monopol i zaboli ih racku...odron
Tiger 033

#15024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Samo da znate "Hema TV" nije slucajno ubacena u prog.semu Telemach-a ;-) :izet:
Maharadza

#15025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Tiger 033 wrote:Samo da znate "Hema TV" nije slucajno ubacena u prog.semu Telemach-a ;-) :izet:
To provjereno ili tako kašike zbore?! :mrgreen:

Ozbiljno, logično da nema smisla da jedna kablovska ponudi svoj "ekskluzivni" kanal konkurentima ako nema nekog "interesa" tu, a najvjerovatnije je da će Enes prodati HS ovim našim haharima! Baš me zanima da li će onda TM ostaviti te njihove CI module koje je HS nudio ili će "nove/stare" korisnike natjerati da koriste resivere?!
Locked