Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
GoodTaste

#151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GoodTaste »

dječak sa šibicama wrote:
DON_eARL wrote:[

5kf + 15KM + potrošnja telefona.

http://telemach.ba/Super+MIX+paketi/138 ... av_start=0
Ovo je stara akcija, ja mislim na ovu novu sto pocinje 1. oktobra, sa FLAT telefonom.

To racunam uvesti.

Ne znam hoce li i ova akcija podrazumjevati tri mjeseca 5 pf paket.
Imal gdje link od te nove ponude ?
StupskaBitanga

#152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

evo to je to što je u avazu izašlo
Image
Telemach

#153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

brazzo19 wrote:Ovo im je kao novi cjenovnik nesto ne vidim dobro bas il mi nije jasno al cini mi se da ce od iduceg mjeseca ovaj paket sto imamo od 6 mb koje je 22 km od iduceg mjeseca biti 29 km ako sam dobro skontao ??? :-) :-)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4330_n.jpg
Pored standardnih i akcijskih ponuda koje su već dostupne od 01.10. ćete moći koristiti i paket uštede. Imaćete dovoljno izbora da se opredijelite za paket ili uslugu koja je vama cjenovno najprihvatljivija.
Telemach

#154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Domy31 wrote:
brazzo19 wrote:Ovo im je kao novi cjenovnik nesto ne vidim dobro bas il mi nije jasno al cini mi se da ce od iduceg mjeseca ovaj paket sto imamo od 6 mb koje je 22 km od iduceg mjeseca biti 29 km ako sam dobro skontao ??? :-) :-)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4330_n.jpg
kazu da je to samo za Zenicu
Ponuda i izvod iz cjenovnika važi za sve korisnike Telemach mreže.
Telemach

#155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa wrote:
DON_eARL wrote:S obzirom da ovim u Zenici nisu još uveli u ponudu ove pakete S,M,L,XL, realno je očekivati da tek od 1.11. povećaju brzine interneta. :-?
ja nesta i sumnjam da ce biti povecanje brzina prije ce povecati cijene!! :x
Nije u planu povećanje mjesečne naknade za usluge
.
Telemach

#156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Magarece_godine wrote:Imam ovaj resiver na tri mjeseca, proba ... Ocel mi Telemach sad iskljucit ove kanale, nakon isteka tri mjeseca, ili ce cekati da im ja to javi, pa da mi naplate cetvrti mjesecE ?
Nakon isteka promotivnog perioda neophodno je da nas kontaktirate na broj 1430 te obavijestite da li želite koristiti neki od paketa iz D3 ponude.
Telemach

#157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta je sa trenutnim fiksnim brojevima,da li oni koji pređu na dig. telefoniju Telemacha moraju odjaviti trenutne fiksne brojeve?
Mi ne uvjetujemo korisnike da odjave postojeći fixni broj da bi koristili uslugu telefonije kod Telemacha. Također postoji mogućnost da postojeći broj zadržite i prenesete na našu mrežu ili zadržite broj koji dobijete od nas.
Telemach

#158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Frtalj_Duše wrote:
semirsar wrote:http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 0-2012.pdf

Nego, jeli se meni ucinilo ili na Facetv ide reklama za duo i trio pakete na HS kablovskoj?

EDIT: Izgleda da mi se nije ucinilo, http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/duo-i-trio-paketi/ ko je tu koga :mrgreen: Kakva je to sad manija duo trio kvatro svi sad nude a toliko su nesigurni u sebe i svoju ponudu da te zele ugovorom vezati za sebe najmanje godinu :skoljka: :run:
Ček, jesu svima sa ovom dig. telefonijom sada besplatni pozivi prema fiksnim mrežama u BiH!? Imam ovaj SuperMix paket pa me živo interesuje! :shock:
U paketu koji koristite, u okviru usluge telefonije imate 300 besplatnih minuta UNUTAR TELEMACH MREŽE, i 100 besplatnih minuta prema fiknoj telefoniji u inostranstvu.
Telemach

#159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:Pitanje za podrsku Telemach-a :?:
Hocete li i imate li u planu pustiti u prog. semu HRT3 jer isti krece sa emitovanjem 15.9.2012 :?:

http://teve.ba/article/11058/htv-3-starta-15-septembra
Za sada nisu u planu izmjene programske šeme, ako budu kao i do sada bićete obaviješteni.
Telemach

#160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Pa koji je ovo kurac, sportklub preko digitalne steka, zvuk svake dvije tri minute pocne trokirati, slika odjednom nestane, pa se vrati... odem na D3GO i naravno, slika se gasi, trokira, nema signala, kurac palac, odem na speedtest, sve normalno.

Pa jebote... daj sredite to u pm.
Molimo Vas da ovdje na PP dostavite tačne korisničke podatke, provjerićemo i korigovati sve što je potrebno u najkraćem roku.
plagijator1975

#161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li u zenici moramo čekati vaše radnike da nam po stanovima i kućama puste novi analogni signal ili to ide na neki drugi način?
Samo da nadodam i digitalni?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Telemach

#162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 12.09.2012. godine vršiti u ulicama: Balnozi, Branislava Nušića, Čalići, Donja Vraca, Envera Čerkeza, F.E.Subašića, Gornji Brist, Grab, Ivana Cankara, Kraljice Katarine, Lisačka, Marka Raića, Nurije Pozderca, Ravan, Tešanjska, Tetovska, Travnička cesta, Ulica ZavnoBiH-a, Zmajevačka cesta.

Svi korisnici će prethodno biti kontaktirani, kako bismo dogovorili termin za dolazak tehničke ekipe na vašu adresu.

Zamjena digitalnih prijemnika za ovaj dio grada planirana je da bude završena do 14.09. tekuće godine, kada ćemo objaviti novi spisak ulica predviđenih za dalju zamjenu digitalnih prijemnika.

Vaš Telemach
Tiger 033

#163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

http://teve.ba/article/11097/zeljko-bat ... ike-stvari

"Željko Batistić:BiH predstoje velike stvari"

10.9.2012

U maju ove godine mjesto generalnog direktora kablovskog operatera Telemach u BiH preuzeo je Željko Batistić. Od juna 2007. do maja ove godine Batistić je obavljao dužnost operativnog i tehničkog direktora vodećeg hrvatskog kablovskog operater B.net. U intervjuu za TeVe Portal Željko Batistić je govorio o motivima dolaska u BiH, bh. kablovskom tržištu, njegovim patencijalima i razvoju i naravno o samom kablovskom operateru Telemach.

U maju ove godine preuzeli ste funkciju generalnog direktora Telemacha. Vaši prvi utisci?

"Podijelio bih te moje utsike na tržište i na ljude jer su mi to dva glavna utiska o ovoj državi. Tržište je takvo da postoje velike mogućnosti. Tržište je veoma fragmentirano što je posljedica same razdvojenosti entiteta i realno nepostojanja jedinstvenog tržišta. Velike su mogućnosti za ulazak na tržište nekih novih operatera koji će postojeće operatere natjerati da budu brži, efikasniji i bolji.

Današnje tržište BiH 90% (fiksna telefonija preko 98%), čak i više, drže operateri sa znatnom tržišnom snagom koji su u BiH podjeljeni na tri, na neki način entiteta. U Hrvatskoj recimo je to već palo na nekih 65%, a u zapadnoj Europi vjerovatno ispod 50%. To je smjer koji će se i ovdje događati. Današnja penetracija širokopojasnog interneta u BiH je na nivou od 10%, dok je ona u zapadnoj Europi na 27%, tu nam predstoji značajan rast. Događat će se na način da će konkurencija nuditi nove, kreativnije i jeftinije usluge i sadržaje i to će natjerati postojeće velike operatere, koji su i dan danas u državnom vlasništvu, da budu efikasniji i bolji. Kao predstavnik Telemacha, vidim veliku šansu za nas jer dolazim iz zemlje u kojoj se to već dogodilo, a iza sebe imamo vlasnike i grupu koja je sudjelovala u mnogim takvim procesima u regiji i u svijetu, pa postoji know how kojeg na tržištu nedostaje. Taj proces se jako ubrzava u trenutku kada se državni telekomi prodaju jer onda na neki način staju neke protekcije koje su postojale u vrijeme dok su operateri bili državni, ali i to je normalno, da se štiti svoje i ja tu ne vidim zasad značajnijih problema. Osim tih velikih događanja koji predstoje, zajedno sa digitalizacijom TV signala u BiH, naša je prednost što koristeći stečena znanja i iskustva, male segmentirane mreže pretvaramo u jednu veliku, čime dobijamo mogućnost smanjenja troškova, dobijamo mogućnost kupovine kvalitetne tehnologije, a samim tim što imamo grupu iza sebe koja obuhvata Telemach Slovenija, SBB u Srbiji i Total TV, na neki način dijelimo iskustva, tehnologije ali i troškove, što nam omogućava da budemo konkurentniji na tržištu sa uslugama i sa cijenama ali i sa sadržajem. Nama definitivno predstoji rast. Rast ćemo na nekoliko načina - akvizicijama manjih operatera, gradnjom nove mreže i dodavanjem novih usluga u našoj ponudi. Počeli smo sa videom, zatim internetom, a prije nešto manje od godinu dana s telefonijom i smjer je uvezivanje tih usluga u jednu.

Što se tiče ljudi, svi su mi rekli kada sam odlazio iz Zagreba da će mi ovdje biti super. Tamo su ti ljudi puno otvoreniji, pristupačniji i to je zaista tako. Neki ljudi iz Sarajeva žive u Zagrebu i kada se sjete Sarajeva, uvijek ga se sjete sa nekim zadovoljstvom. Promijenilo se nešto tokom rata, ostale su neke rane, neki ljudi se ne žele vratiti ali svi priželjkuju da Sarajevo bude ono što je nekad bilo - multietničko, kosmopolitsko mjesto gdje ljudi žive zadovoljno i skloni su nekim kreativnim stvarima. Primjetio sam veliki broj školovanih ljudi za razne vrste zanimanja koje smo tražili, ali malo onih s realnim i kvalitetnim, pogotovo internacionalnim iskustvima za pozicije koje smo tražili. Također, dosta je prisutno rješavanje problema kratkoročno, a malo tko gleda dugoročno i onda su ljudi taoci tih kratkoročnih dobitaka koja realno u poslovanju, ali i privatnom životu ne znače mnogo. Ljudi su unutar firme spremni učiti jer fali tu znanja, školovanja ali postoji jedna pozitivna atmosfera i elan, jer se ljudi žele razvijati i žele postati neko i nešto u svom poslu u čemu ću im ja sa zadovoljstvom nastojati pomoći."

Šta vas je ponukalo da dođete na mjesto direktora Telemacha?

"Ponukalo me je to što je tržište u Hrvatskoj doživjelo neko zasićenje i što tamo priče o rastu, o novim stvarima se svode na to da operateri međusobno dampiraju cijene i samim tim što dampiraju cijene, primorani su rezati troškove i samim tim ne vlada neko pozitivno ozračje. To je tržište koje je doživjelo svoj vrhunac i sada je samo pitanje preslagivanja karata. Došlo je do akvizicije Vipneta i B.neta, a biće tu još nekih akvizicija jer postoji i dalje preveliki broj operatera koji ne mogu preživjeti na tom tržištu koje pada sa stopom od 2% godišnje. Većina mojih prijatelja i poslovnih partnera nisu baš blagonaklono gledali na moju ideju i odluku da dođem u Sarajevo jer dosta ljudi na Sarajevo i Bosnu gledaju kao simpatičnu zemlju, sa simpatičnim ljudima, ali sa puno problema. I nisu puno pogriješili. Međutim, u svim takvim okruženjima ja uvijek gledam prilike, a ne negativne stvari i smatram da može i mora biti bolje. Proces pridruživanja EU susjedne Hrvatske, sigurno bi u tome mogao pomoći. Osim ovoga, jedan od razloga mog dolaska ovdje je i poznantsvo sa vlasnicima ove firme koji su napravili veliku stvar u cijeloj regiji i želio sam biti dio tog tima."

Možete li povući paralelu između bh. i hrvatskog tržišta i kako Vi vidite bh. kablovsko tržište?

"U Hrvatskoj je stvar gotova, kao što sam ranije pomenuo. Ovdje predstoji još puno stvari kao što je prodaja državnih telekom operatera, okrupnjivanje malih operatera, digitalizacija TV signala, rast širokopojasnog interneta... Dakle, velike stvari se tek moraju dogoditi i ukoliko postoji neka šansa, što bi bilo jako dobro, da se okrupni ne samo ovako kako je sad postavljeno, po entitetima, nego da to stvarno postane jedinstveno tržište. Dokazano je da kvalitetne i povoljne telekomunikacijske usluge mogu biti generator ekonomskog rasta koji nedostaje svim zemljama regije, a jamac je mira i blagostanja, a tržište BiH je kao cjelina malo i još nažalost podijeljeno.

S druge strane, mislim da bh. kablovski operateri imaju priliku da budu dobar konkurent telekom operaterima ali na način da ili se međusobno okrupne ili da se prodaju nekom većem. Kablovski operatori imaju tehnologiju koja je značajno naprednija od one koju danas koriste telekom operateri, što se manifestira tako da brzine širokopojasnog interneta uvijek mogu biti veće na kabelu od onih na dsl-u. Kvaliteta TV slike, također je jedna od prednosti CATV operatora u odnosu na IPTV operatore. Zašto je tako veliki broj kablovskih operatera u BiH? Zato što je sve segmentirano, svi su počeli raditi svoje dijelove i niko se nikome nije htio miješati. Umjesto da se krene u međusobno povezivanje, prirodno je bilo da dođe neko sa strane i da krene u okrupnjivanje i to smo sada mi. Ima tu još nekih operatera koji tu nešto pokušavaju napraviti ali mi smo ti koji to žele napraviti na najbolji mogući način i za trenutne vlasnike i za korisnike. "

Koliko ste zadovoljni infrastrukturom i zaposlenicima Telemacha?

"Infrastruktura Telemacha je na zavidnoj razini i za razliku od Hrvatske, u BiH se je puno više gradila vlastita infrastruktura, vlastiti kanali za telekom kablove su se kopali, što se u Hrvatkoj puno manje radilo jer su postojali kanali od operatera sa znatnom tržišnom snagom koje je bilo moguće i preporučeno od strane regulatora koristiti. Ali, infrastruktura je sa te strane na zavidnoj razini kao i kablovskih instalacija jer se radi po standardu grupe i sa te strane Telemach je spreman za dugoročno dodavanje sadržaja, kapaciteta i brzina na svojoj mreži. Mi danas imamo 100%-nu mrežu na tehnologiji DOCSIS 3.0 koja omogućava brzine do 400 Mbit/s u downstreamu, sa osam spojenih kanala i oko 120 Mbit/s upstreama. To su brzine koje su nazivne i koje se mogu postići ali za koje danas na tržištu ne postoje aplikacije. Nedavno je Virgin media, kablovski operater iz Engleske, testirao i 1,5 Gbps brzinu preko HFC tehnologije koju koriste i kablovski operateri u BiH. Međutim, sa tehnolgijom koju posjedujemo nemamo problema da ih postignemo kada to tržište bude zahtijevalo. Što se tiče ljudi, oni su uglavnom stasali iz manjih akviziranih operatera i malo je tu ljudi koji su došli sa „strane“. Ljudi imaju znanja o kablovskoj tehnologiji ali sada je na redu nadogradnja, a to su usluge, digitalne video usluge, interaktivne usluge, telefonija, u čemu nam danas interno fali znanja i iskustva. Tu ćemo se razvijati kombinacijom edukacije postojećih ljudi i dovodjenja nekih novih svježih snaga. Osobno bih volio da što više tog posla odradimo ubuduće interno, pa da ljudi rastu zajedno s kompanijom.

U BiH je kroz Telemach već investirano preko 30 miljuna EUR i uz podršku investitora namjeravamo nastaviti s investicijama na izgradnji moderne mreže i pružanju povoljnijih i inovativnijih usluga uz stalnu brigu za korisnika i društveno odgovorno poslovanje što će nam uvijek biti u centru interesa. Danas tvrtka zapošljava preko 150 domaćih mahom mladih stručnjaka i rastom kompanije planiramo taj broj kontinuirano povećavati."

Na koji način će digitalizacija TV signala uticati na kablovske operatere?

"Uticat će ovisno o tome kako će država to organizirati jer se digitalizacija može dobro ali i loše organizirati. U jednom trenutku ljudi će ostati bez analognog signala i u tom trenutku morat će imati nekakve prijemnike da bi mogli pratiti kanale koje su ranije primali bez njih. Morat će imati neki pay-TV priključak od nas ili nekog drugog operatera gdje ih ta dešavanja neće puno ni doticati. Za tvrtke koje nude TV usluge sami čin digitalizacije može biti pozitivan zato što će se ljudi odlučivati kako će ubuduće gledati televiziju, a pay TV operateri nude uz postojeće sadržaje i mnoge druge kako tematski tako i tehnološki (HD, 3D), pa i načine gledanja TV-a (interaktivne usluge), čime ćemo nastojati biti uvijek korak ispred."

Da li su cijene kablovskih usluga u BiH realne i postoji li potreba za podizanjem cijena?

"Na globalnu tržištu, usluge fiksne telefonije padaju, usluge mobilne telefonije, u odlazu, dolazu i roamingu padaju. To se realno događa radi saturacije tržišta i EU regulative. S druge strane, cijene TV sadržaja u svijetu kontinuirano rastu. Sa ovim današnjim cijenama mi trenutno možemo egzistirati jer imamo grupu iza sebe koja kupuje prava na veliko. Kako to rade drugi mali operateri? Tako što dio njih ne plaćaju ta prava njihovim vlasnicima pa onda mogu nešto prenositi, a držati nisku cijenu. To dugoročno nije moguće jer će kontrola nad takvim aktivnostima biti sve veća. Cijene TV sadržaja će rasti te ćemo i mi morati korigovati cijene. Kada će to biti teško je reći, ali ja se nadam da će se to desiti paralelno s rastom standarda ove zemlje što bi bilo idealno ali je moguće i da neće i onda će se tome pristupati dvojako - ili će se cijena tih osnovnih usluga morati dizati, što će biti djelomično pokriveno padom cijena drugih usluga (telefonije recimo) ili će se na tržištu smišljati neki socijalni TV paketi koji će biti jeftiniji, ali koji realno neće imati nikakvih značajnijih sadržaja (kanala) u sebi."

Kakve novosti očekuju pretplatnike Telemacha u narednom periodu?

"Naredni koraci, što se tiče video usluga, su definitivno interaktivne usluge što samo po sebi nije profitabilna usluga. Usluge videa na zahtjev, usluge timeshifta i bilo kakve usluge iz VOD familije-a (TVOD, SVOD, PPV) su za operatere neisplative na ovako malim tržištima jer zahtijevaju visoke investicije u tehnologiju, a s druge strane prate ih jako visoke cijene sadržaja što opet ima veze s veličinom tržišta. Nije isto kupujete li holiwoodske filmove u hiljadama ili stotinama hiljada, da ne kažem milijunima prikazivanja. Onda je s naše strane ta cijela usluga interaktivne televizije više koncipirana ka imidžu kompanije nego što je realno profitabilna usluga za operatere, pa je samo pitanje koliko će operater investirati u tu uslugu da bude atraktivna. Druga usluga koju smo mi već implementirali pod nazivom D3GO i danas je jedinstvena na tržištu, ali je nismo previše promovirali, jeste isto to, linearna i interaktivna TV ali na svim uređajima (PC, Laptop, Smartphone, Tablet) i to je smijer u kojem ide svijet. Ta usluga koju mi sada nudimo, koja se sastoji od 50 - 60 kanala, i koja se može koristiti na iPhoneu, na iPadu, na laptopu, daje neku komociju da gledate šta želite, kada i gdje želite. Što se tiče ostalih usluga, mi smo nedavno objavili cjenovnik usluga od oktobra mjeseca u kojem donosimo nešto revolucionarno na BH tržištu, a to je flat telefoniranje prema fiksnim mrežama i flat telefoniranje prema Hrvatskoj i Sloveniji. Usluga podrazumijeva pozive po cijeni od 0/KM po minuti prema spomenutim destinacijama uz nove Duo i Trio pakete. Ova usluga će omogućiti korisnicima da za nižu cijenu, više komuniciraju unutar BiH i prema Hrvatskoj i Sloveniji. Današnje cijene operatera su različite prema različitim fiksnim mrežama u BiH, a dosta su visoke prema Hrvatskoj i Sloveniji. Smatramo da građani BiH imaju potrebu za povoljnijom komunikacijom kako unutar tako i između entiteta, a i prema Hrvatskoj i Sloveniji gdje živi veliki broj ljudi porijeklom iz BiH. Dakle uz tarife ostalih operatere danas, jeftinije je ako zovete nekog u Sarajevu nego u Banjaluci, Mostaru ili Goraždu i obrnuto. Mi smo to sve poravnali na jedno i sada vam je isto bez obzira da li razgovarali sa Mostarom, Banjalukom, Sarajevom, Zagrebom ili Ljubljanom. To vas za veliki broj minuta košta isto, odnosno, ukoliko ste pretplaćeni Duo ili Trio paket ništa, osim naknade za uspostavu veze od 3 feninga, a ukoliko te usluge želite imati izvan Duo i Trio paketa, uz cijenu dodatne pretplate od 10 KM mjesečno. Ovo je jedna od usluga koje smo najavili i naravno uvijek ćemo ići na to da je sve povoljnije, jeftinije i bolje u paketu usluga nego kad se usluga uzima pojedinačno. Kada je u pitanju internet, brzine kontinuirano rastu tako da će doći do podizanja brzina interneta u novim paketima."

Odnos Telemacha i konkurentskih operatera?

"Gledajte, mi realno u gradovima u kojima radimo, osim Sarajeva, i nemamo neku konkurenciju u vidu kablovskih operatera, uz naravno značajnu konkurenciju sveprisutnih telekom operatera. U tom smislu možemo pričati samo o Sarajevu u kojem postoji dva-tri operatera koji posluju u skladu sa svojim standardima i nude ono što misle da je najbolje. Mi tome pristupamo na način da ističemo svoje kvalitete u odnosu na njih (cijena, image, tehnologija), te radimo na poboljšanju odnosa prema korisnicima na svim nivoima (tehnika, korisnička služba), te raznim kanalima komunikacije gdje sve više uključujemo socijalne medije kao brz i efikasan način komuniciranja. Dugoročno, od strane kablovskih operatera mi tu ne vidimo nekakve značajne konkurencije u smislu ponude. Put kojim ti kablovski operateri idu je da nude niže cijene za osnovnu analognu uslugu, sa socijalnim paketima i sa sadržajima koji značajno zaostaju za našom ponudom. Mi se time ne namjeravamo baviti. Mi želimo imati određeni nivo, određeni standard, određenu kvalitetu i na tome graditi našu budućnost. Nudit ćemo uštede na uslugama koje se uzimaju u paketima i plaćaju se putem jedinstvenog računa za telekomunikacijske usluge (kao što to sad radimo s telefonijom), ali ne na uštrb kvalitete i sadržaja."

Korisnicima u Zenici na raspolaganju su i kanali Arene sport i Sport kluba. Da li će to u budućnosti biti izvodljivo i u Mostaru i Sarajevu?

"Da. Ja bih rado da to bude izvodljivo i u Sarajevu i u Mostaru. Da li ćemo se mi dogovoriti sa drugom kućom trenutno vam ne mogu reći, ali bi bilo dobro za korisnike da u jednom trenutku ponudimo i jedno i drugo. Današnji sadržaji na Sport klubu po nama su kvalitetniji od onih koje nudi Arena, pri čemu prvenstveno mislim na englesku i španjolsku ligu koju prenosimo i u HD formatu (puno kvalitetnija TV slika od one kod običnog SD digitalnog prijema). Te dvije sportske platforme su na neki način konkurentne u cijeloj regiji i bilo bi lijepo da jedni drugima pruže ruku i da se napravi nešto zajedno. Danas je to moguće u Zenici jer je postojeća firma imala takav dogovor i mi ćemo ga ispoštovati do kraja, a kako će biti u budućnosti ostaje da se vidi."

Kada bi bilo izvodljivo da se svi premium sportski kanali paketiraju u jedan, koja bi bila realna cijena tog paketa?

"Teško je to tako definirati. Uvijek je stvar u novcu. Kada vi proizvedete i kupite prava za neke sportske događaje, pa to zapakujete u neki paket, ako ste ga kupili sa nekom idejom da napravite jedan a la carte digitalni paket (recimo Sport klub i Arenu) i onda ga prodajete, pa kad netko kupi dobijete dio prihoda kao vlasnik tih prava, to je jedna računica. Pitanje je da li ste dobro planirali, koliko će to ljudi kupiti? Da li ste spremni ići sa jednim takvim rizičnim planom, da li će to neko kupiti ili ne i kada će kupiti, jer ste vi kupili obično prava za cijelu godinu imali vi korisnika ili ne, a u BiH će ga kupiti recimo samo nekih 1000 ljudi, zato jer je recimo cijena malo veća nego što bi korisnici htjeli platiti. Zato se ide u kombinaciju da se jedan ili dva kanala stave u osnovni paket kojeg svi gledaju i za koji paket plaćaju pretplatu i temeljem kojeg operatori vlasniku prava moraju plaćati dio prihoda i onda se od toga odmah dobija nešto s čime se računa da ste pokrili dio troškova tih prava. A ono što ljudi kupuju kao a la carte u dodatnim digitalnim paketima vam je neka dodata zarada. Da se skine sve ovo iz osnovnog paketa i stavi i prodaje kao jedan a la cart digitalni paket, mislim da se onda nikom ne bi isplatilo kupovati prava za te događaje za BiH. Bilo bi lijepo da je to a la carte paket i za operatere i korisnike ali premalo smo tržište da bi neko treći kupovao prava samo radi ovoga. Cijela regija je za to malo tržište, ne samo BiH."

Kada su u pitanju autorska prava, EBU zahtjeva da im ovdašnji kablovski operateri dostavljaju podatke o broju korisnika, broju kanala i cijenama usluga. Kako je Telemach regulisao tu oblast?

"Mi smo u tom smislu transparentni prema vlasnicima prava. Mi sve obveze koje imamo prema njima ispunjavamo, šaljemo sve potrebne podatke mjesečno i mi sa EBU-om nemamo nikakav spor. Neki operateri imaju jer su odbili prijaviti broj korisnika. EBU je u nekom poludogovornom odnosu sa AGICOA-om oko zastupanja u BiH. EBU sam po sebi zastupa neke kanale i vi sa njima morate regulirati neka prava ukoliko ih želite nositi u svojoj programskoj shemi. Da li ste ih regulirali preko nekog posrednika ili direktno je tehnička stvar. Ali, ako vas vlasnik tih prava direktno ili indirektno pita da mu date te podatke o broju korisnika tih istih kanala, onda mu ih morate dati ako želite surađivati sa takvim partnerima. Za neke kanale koji nisu gledani mnogo i ne trebamo ugovore jer pomno biramo što ćemo nositi u svojim programskim shemama, ali za kanale koji su nam bitni, nastojimo imati s nositeljima prava za te kanale partnerske odnose", izjavio je za TeVe Portal direktor Telemacha Željko Batistić.
vaučer

#164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vaučer »

Ludilo tvrtka.
Raskineš ugovor s njima nakon što su te maltretirali lažnim računima za usluge koje nisam nikad potpisao, platiš penale od 40 KM za raskidanje internet i TV ugovora a oni ti narednih 6 mjeseci i dalje šalju račune s tim da si u međuvremenu tri puta posjetio njihov ured i više puta zvao nesposobnu centralu koja je beskorisna.

Slijedeći korak - objavljivanje članka i informiranje o pravnim mogućnostima za tužbu.

Idioti.
help_desk

#165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

Evo im i direktor na vise mjesta u intervjuu priznao da su mu radnici buranija i nesposobnjakovici sto se tice znanja, a opste je poznato da je u firmi rasulo i da radnici rade za 700-800 KM.

Zato BHT i MojaTV rade bez problema.
rajv0sa

#166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

help_desk wrote:Evo im i direktor na vise mjesta u intervjuu priznao da su mu radnici buranija i nesposobnjakovici sto se tice znanja, a opste je poznato da je u firmi rasulo i da radnici rade za 700-800 KM.

Zato BHT i MojaTV rade bez problema.
E da to zadnje nisi spomenuo , možda bi te neko i shvatio ozbiljno :lol:
ElRe

#167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Sta je cudno sto MojaTV radi bez problema?
Isto kao sto neko nema problema sa Tmh-om ;-)
The Realist

#168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

A ovo da neki idu na manje cijene, ali i puno lošiji program je vjerovatno aludirano na HS, tako da pretpostavljam šta nas očekuje.

Btw. imam osjećaj da će oni svima izbaciti SK, ako budu mislili da im je tako bolje.

No dobro, ako mi se ostvari planirano, a.B.d., ionako mi ovo neće trebati.
StupskaBitanga

#169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Telemach :thumbup:
Za Sloveniju i Hrvatsku će biti kako sam skontao 10KM dodatno na onih 50
Jesam li u krivu?
I još jedn pitanje vi iz Telemacha
Ja sam sada na onoj digitalizaciji nemam Supermix i sad bi ga uveo ovaj trio
Da li mogu dobiti telefon i Wi-fi ruter?
semirsar

#170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
ernadr wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:je li u zenici moramo čekati vaše radnike da nam po stanovima i kućama puste novi analogni signal ili to ide na neki drugi način?
Samo da nadodam i digitalni?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 12.09.2012. godine vršiti u ulicama: Balnozi, Branislava Nušića, Čalići, Donja Vraca, Envera Čerkeza, F.E.Subašića, Gornji Brist, Grab, Ivana Cankara, Kraljice Katarine, Lisačka, Marka Raića, Nurije Pozderca, Ravan, Tešanjska, Tetovska, Travnička cesta, Ulica ZavnoBiH-a, Zmajevačka cesta.

Svi korisnici će prethodno biti kontaktirani, kako bismo dogovorili termin za dolazak tehničke ekipe na vašu adresu.

Zamjena digitalnih prijemnika za ovaj dio grada planirana je da bude završena do 14.09. tekuće godine, kada ćemo objaviti novi spisak ulica predviđenih za dalju zamjenu digitalnih prijemnika.

Vaš Telemach
:lol: E moj @korisnicki servis sa t-macha,
Stare fore i price sa onog foruma i ovdje prodajes, de ba odgovori @kakavdanakneiskustvu, "je li u zenici moramo čekati vaše radnike da nam po stanovima i kućama puste novi analogni signal ili to ide na neki drugi način?, ne odgovaraj samo na ona pitanja gdje je vama interes, vec i na ona za obicne korisnike analogne, a za digitalne risivere znamo da vam je prioritet utusiti. :thumbup:
brazzo19

#171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Telemach wrote:
BaDa wrote:
DON_eARL wrote:S obzirom da ovim u Zenici nisu još uveli u ponudu ove pakete S,M,L,XL, realno je očekivati da tek od 1.11. povećaju brzine interneta. :-?
ja nesta i sumnjam da ce biti povecanje brzina prije ce povecati cijene!! :x
Nije u planu povećanje mjesečne naknade za usluge
.

Ok hocete li nam onda potvrditi da ce i dalje internet paket od 6 megabita ostati 22 KM kao i do sada , posto u vasem novom cjenovniku pise drugacije ???
Cloud-Xz

#172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cloud-Xz »

Kratko jasno pitanje ...hoće od 1. biti veće brzine interneta....unaprijed hvala?! :mrgreen:
StupskaBitanga

#173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

ono internet kako kontam su paketi od bivšeg telekabel Zenica a na Telemachu će doći do povećanja u okviru ovih integrisanih paketa duo i trio
brazzo19

#174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Da se razumijemo ja necu nikakav paket ni duo ni trio imam njihovu analognu i internet od 22 km tj. 6 megabita i to je to , samo nek ne povecavaju cijene sto se mene tice i ovo je meni ok . Necu da uzimam nikakve pakete ni da se zavaljujem bezveze imam dreambox i u paru sa njihovim ovim netom i kablovskom super mi je u to je to :D
StupskaBitanga

#175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

ostaje isto kao i do sada
Locked