stroga normala wrote:Slazem se da je mana sto Nexus nema prosirivu memoriju ili ako sto ne dolazi sa vise memorije, ali to je ta neka njihova politika a koja meni ne igra bitnu ulogu jer cu vazda prije izabrati Nexus telefon sa manje memorije ali cistim Androidom, nego npr. S3 sa prosirivom memorijom i TouchWizom koji steka sa QuadCore processorom.
Apple ne volim zbog zatvorenosti, a kad je u pitanju Android strasno mi smeta kada steka i laaga i zato bjezim od tableta tipa 2look2pad, Prestigio... Po meni je Nexus 7 best buy, verzija od 32 GB se moze naci od 450-600 KM.
Imao sam mobitel Galaxy S i znam da cesto to spominjem na forumu, ali uzasavao sam se kada bi mi stekao, restartovao se bez razloga... sad je taj telefon kod supruge i iste probleme ima ma koji ROM stavio, jedno vrijeme dobar i onda problemi...
Maloprije s kafe s drugom koji ima S3, eno stavio ga na PIK jer mu je nakon samo par dana poceo uzasno stekati i naravno nervira ga, imenik mu otvara nakon 6-7 sekundi, izadje iz neke igrice i treba mu nekoliko sekundii da mu se ikone i widgeti dozovu, a telefon ga izasao preko 850 KM.
Moj Galaxy Nexus iz 2011 nema neke inovacije koje S3 ima, ali radi ko singerica, a to je ono sto meni treba.
Isti je slucaj i za tablet, zelim fluidnost i stabilnost, a to mi ne pruza neki no name tablet tako da mi nije zanimljiv ni da ga na poklon dobijem.
Takodjer i ja svoje pare cijenim, najbolje znam kako ih zaradim i ne zelim ih bacati na nesto sto ce me djelomicno zadovoljiti ili cak nikako.
e vidis nasli smo se u prici ipak. samo covjek treba znati sta je ono sto ce ga zadovoljiti i nista vise.
ne kazem da treba uvijek uzeti najjeftinije. to sam se nekoliko puta opekao. ali treba dobro istraziti prije kupovine, a ne nositi se zvjezdom vodiljom "ovaj je najbolji zato sto je najskuplji" ili "zato sto ga reklamira xy lik"
prijatelj prodaje mobitele i prezadovoljno trlja ruke. kaze da prvih dana kad se pojavio s3 nije mogao da osvoji koliko je bilo narudzbi. veliki je "gadget man" i kad mi on kaze da ne vrijedi pola cjene onda vjerujem. kaze da ih je prodao djeci od 9 do 15 godina bar 50-ak. koji ce quratz njima to, ne moze ni 10% kapaciteta iskoristiti. ali ok dok je ovaca bice i vune
ja imam galaxy ace plus.
prije kupovine sam preletio, review-ove, podatke, forume.....
super ima memorije onoliko koliko necu moci potrositi, ima procesor koji zadovoljava sve moje potrebe, ima sasvim pristojnu kameru sa blicom (iako za slikanje koristim svog canon lijepo je ponekad imati u dzepu i nesto za okinuti na brzinu), ima prosirenje za karticu, dobro vidljiv display po danu, zadovoljavajucu jacinu zvonjave, gps za biciklovanje, android koji ce dobiti nadogradnju. jedina modifikacija koju sam uradio je root da bi mogao izbrisati nepotrebne stock programcice i launcher adw.
ali kod nas je generalno ta politika
koja muzika je najbolja u autu? "kenwood"
koji je telefon najbolji? pa onaj koji je tek izasao s3 ili neki slican u datom vremenskom trenutku
koje su farmerke najbolje? pa "levi's"
koji je tv najbolji? pa sony 56'' HD
koji je procesor za racunar najbolji? pa najjaci
koje je auto najbolje? pa golf tdi sa crvenim di
niko se ne zapita "a za sta cu ga koristiti" i treba li mi uopste takav overkill. da li ces ikad iskoristiti i 60ks od 130 iz golfa, da ce procesor ikad upotrijebiti dvije od cetri jezgre, da li ces na tv gledati ista bolje od analogne kablovske televizije i trecerazrednih dvd-ova koji su prikljuceni preko scart-a......
super ali ja ne zivim po toj polotici i ok.
ne osudjujem tebe ni za sta niti pljujem po tvom izboru. cak naprotiv ako si ti nasao upotrebnu vrijednost+zadovoljenje sebe, super. i ja sam vjeruj mi, plus mi je drago da imam i viska para u dzepu, otvorim stranicu na internetu koja mi treba. nekad izleti lag, ok pa sta. za tri sekunde necu valjda umrijeti. ne brinem.
i auto ti se nekad ugasi kad pustis kvacilo brze, pa sta ne kupujes odmah jace-brze-novije....
sretno nhf