Tableti (notebooks) - All About
Moderator: Benq
-
motorola01
#301 Re: Tableti (notebooks) - All About
A hebalo sebe..Velika razlika, a vjerovatno ima i za te pare sto je covjek napisao(znaci nisam ja). Tvrdis da je taj negdje 16GB, a ovaj je 32GB. Da mozda jos ne zelis i kovertu uz njega od nekih stotinjak KM?!
-
architect
#302 Re: Tableti (notebooks) - All About
šta se onda javljaš ako ne znaš...motorola01 wrote:A hebalo sebe..Velika razlika, a vjerovatno ima i za te pare sto je covjek napisao(znaci nisam ja). Tvrdis da je taj negdje 16GB, a ovaj je 32GB. Da mozda jos ne zelis i kovertu uz njega od nekih stotinjak KM?!
tražim info, ko ima neka napiše, ne trebaju mi pametovanja...
-
motorola01
#303 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pa dobio si info bolan bolan. AKo imas 546 KM, imas i 570 i nesto. Sam si nasao u Imtecu za iste pare, ali 16GB, a ovaj je 32GB. Zar moze bolje?architect wrote:šta se onda javljaš ako ne znaš...motorola01 wrote:A hebalo sebe..Velika razlika, a vjerovatno ima i za te pare sto je covjek napisao(znaci nisam ja). Tvrdis da je taj negdje 16GB, a ovaj je 32GB. Da mozda jos ne zelis i kovertu uz njega od nekih stotinjak KM?!
tražim info, ko ima neka napiše, ne trebaju mi pametovanja...
- ChataDodajStaHoces
#304 Re: Tableti (notebooks) - All About
http://shop.imel.ba/Asus-tablet-NEXUS-7 ... 18944.aspx
Ipak je 546KM
I na prvom mjestu - Best small tablet - NEXUS 7
http://gizmodo.com/5969636/the-best-small-tablet
Ipak je 546KM
I na prvom mjestu - Best small tablet - NEXUS 7
-
udrch
#305 Re: Tableti (notebooks) - All About
memorija ne može biti nikako 374MB, jer takva pločica ne postoji i nemoguće ju je proizvesti..znači ili 256, 512, 1024MB..StrelacZE wrote:Ljudi,znate sta me malo muci,posto nisam bas neki znalac po pitanju tablet uredjaja,pa ako neko tko zna i ima ovakav prestigio da mi objasni-kada gledam system info putem neke od aplikacija,za ram memoriju pise total 374MB ram memorije,a u specifikacijama gde god da gledate na net_u ili prodavnicama,pise da uredjaj ima 512MB DDR3 ram memorije(ovo dd3 ram9,nigde se ne moze vidjeti u system info u uredjaju,pa me to zbunjiva? Cak prikazuje external memori 1 GB,free 600,itd,a uopste nemam externe kartice,pa me zbunjiva zasto ne pise u system info, total 512MB ram memory??? Sorry ljudi!
vuče ti ostatak na neku integraciju, vjerovatno za grafiku..
-
StrelacZE
#306 Re: Tableti (notebooks) - All About
Tacno mi pise Total 354MB Free 164MB Idle 40,83MB
Nesto mi tu ne stima!
Nesto mi tu ne stima!
-
udrch
#307 Re: Tableti (notebooks) - All About
očito ne gledaš na pravom mjestu, jer ove brojeve može da samo izbaci neka aplikacija koja ne vidi ostatak..StrelacZE wrote:Tacno mi pise Total 354MB Free 164MB Idle 40,83MB
Nesto mi tu ne stima!
ja ti govorim šta je činjenica, a u ovom tvom slučaju jeste da se u tvom tabletu nalazi minimalno pločica od 512MB ili više..nikako ne može biti manje..
-
StrelacZE
#308 Re: Tableti (notebooks) - All About
Naravno,i ja mislim da se nalazi minimalno 512 MB DDR ram memorije,pa sada je li to ddr2 ili 3 ne znam,a ove android aplikacije ne mogu ocitati system kako treba,jer kada sam skidao sa google play marketa mozilu firefoks browser za android ovu poslednju verziju,u specifikacijama za browser pise da uredjaj mora podrzavati minimalno 512 MB ram memorije,i to me je kao malo "utjesilo",sto znaci,da je onih 100 i nesto "izgubljenih ram memorije,ocigledno rezervisano u samom sistemu!
Pozdrav drug,i ja mislim da je tako,ali malo zbunjuje,jer sam na net_u citao da jos jedan korisnik to pita za jaci tablet uredjaj od ovoga,ali je isto Prestigio marka,pa su tako slicno dosli do zakljucka kao i mi! Sve u svemu,za ovaj novac,tablet je extra,normalan,vrti HD,igrice,normalno vrti net,itd. Pozdrav.
Pozdrav drug,i ja mislim da je tako,ali malo zbunjuje,jer sam na net_u citao da jos jedan korisnik to pita za jaci tablet uredjaj od ovoga,ali je isto Prestigio marka,pa su tako slicno dosli do zakljucka kao i mi! Sve u svemu,za ovaj novac,tablet je extra,normalan,vrti HD,igrice,normalno vrti net,itd. Pozdrav.
-
architect
#309 Re: Tableti (notebooks) - All About
e to je infoChata87 wrote:http://shop.imel.ba/Asus-tablet-NEXUS-7 ... 18944.aspx
Ipak je 546KM
I na prvom mjestu - Best small tablet - NEXUS 7![]()
ok, hvala
-
StrelacZE
#310 Re: Tableti (notebooks) - All About
Eeeee,to je vec "masina",kako bih ja to nazvao,svaka cast druze,neka te slusa kako treba,extra je;-) .Lud i ponosan wrote:Danas je stigao... Asus Nexus 7.![]()
Moram da priznam da sam odusevljen spravicom, dugo nisam koristio tehnicki uredjaj koji tako fluidno i glatko radi. Jednostavno nisam nasao niti jednu zamjerku. U narednim danima cu napisati i neku kratku recenziju.![]()
Topla preporuka za http://www.next.ba ,konacno imamo mogucnost da kupujemo po odlicnim cijenama (minimalne razlike u odnosu na Beograd, sto je do skoro bilo nezamislivo), uz ekspresnu dostavu i izuzetnu ljubaznost. 5+
P.S. Nakon Logosofta, ovo je tek druga firma u BIH koja je zasluzila ovako visoku ocjenu.![]()
Naspram mog Prestigia je kao nebo i zemlja razlika,ali jbg,ipak se svako "pokriva onoliko koliko mu je jorgan dug i sirok" ,pa tako i svi mi! Dovoljno sto imam pc,pa zadovoljan sam i sa obicnim Prestigiom
-
Fauja Singh
#311 Re: Tableti (notebooks) - All About
Cestitke, Nexus 7 je odlican izbor, sekunda mi je falila da ga kupim pa sam odustao, a sad me opet nesto mami da ga kupimLud i ponosan wrote:Danas je stigao... Asus Nexus 7.![]()
Moram da priznam da sam odusevljen spravicom, dugo nisam koristio tehnicki uredjaj koji tako fluidno i glatko radi. Jednostavno nisam nasao niti jednu zamjerku. U narednim danima cu napisati i neku kratku recenziju.![]()
Topla preporuka za http://www.next.ba ,konacno imamo mogucnost da kupujemo po odlicnim cijenama (minimalne razlike u odnosu na Beograd, sto je do skoro bilo nezamislivo), uz ekspresnu dostavu i izuzetnu ljubaznost. 5+
P.S. Nakon Logosofta, ovo je tek druga firma u BIH koja je zasluzila ovako visoku ocjenu.![]()
Samo ne znam da li se u Next-u moze kupiti na rate, vidim u Imtec-u moze pa to ne bi ni osjetio na 4-5 rata, ali kod njih verzija od 16 GB naspram 32 GB u Next-u...
-
Fauja Singh
#312 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ma haj neka si se ti namirio i neka si zadovoljan
ja sam ga izanalizirao na YouTube-u i znam sve o njemu haman kao da ga imam, jos samo da ga osjetim u ruci
a bit ce i to aBd.
a bit ce i to aBd.
- vukojebina
#313 Re: Tableti (notebooks) - All About
cestitamo...uzivsj maksimalno... preporuka, instaliraj igricu ski jumping, neopisivo dobar osjecaj...
- karanana
#314 Re: Tableti (notebooks) - All About
da vidim da slucajno ne znate u cemu je problem:
na kindle-u mi se nesto zeznulo izgleda i sada mi slika na stvarima koje gledam ne prati rotaciju kindle-a horizontalno i vertikalno. recimo na youtube-u samo mogu gledati vertikalno video i ekrancic i video budu mali. okrenem horizontalno spravu i nista se ne desava. znate li sta bi mogo biti problem?
na kindle-u mi se nesto zeznulo izgleda i sada mi slika na stvarima koje gledam ne prati rotaciju kindle-a horizontalno i vertikalno. recimo na youtube-u samo mogu gledati vertikalno video i ekrancic i video budu mali. okrenem horizontalno spravu i nista se ne desava. znate li sta bi mogo biti problem?
- vukojebina
#315 Re: Tableti (notebooks) - All About
otkacio si opciju lock screen...pronadji to u opcijama, i bice opet ok...
- karanana
#316 Re: Tableti (notebooks) - All About
jednostavan fix.
hvala.
hvala.
- strong69
#317 Re: Tableti (notebooks) - All About
Postoji li verzija NEXUS tableta sa podrskom za SIM karticu, odnosno 3g?
- vukojebina
- strong69
#319 Re: Tableti (notebooks) - All About
Hvala ti.
-
architect
#320 Re: Tableti (notebooks) - All About
postavio sam ovo pitanje na drugoj temi ovog foruma, jer nisam tada vidio da i ova postoji...
pa ću ponoviti, a ako neko može da mi odgovori...
pa ću ponoviti, a ako neko može da mi odgovori...
architect wrote:ok, čitao sam ja recenzije, ali me zanima upotreba od strane prosječnog korisnika...
ima li neko na forumu da izvjesno vrijeme koristi NEXUS 7 ?
dakle, zanima me
- kako prebacuje fajlove sa sd kartice ili usb sticka na njega...
- kako čita filmove i prevode, muziku...
- kako ih uopšte organizuje na hdd nexusa ...
nisam koristio android, pa me zanma da li ovaj jelly bean funkcioniše na principu ios-a?
volio bi da ne, jer me ios i appstore prilično nervira ...
a čini mi se da android i onaj googleplay ferceraju na istom principu
da li ima opcija organizacije poput win os, da se naprave folderi i u njima sortira po želji korisnika?
- strong69
#321 Re: Tableti (notebooks) - All About
Mozes li druze malo vise napisati o uredaju? Za sta ga najvise koristis, kakva je situacija sa office aplikacijama i pravljenjem i uredivanjem istih, mail klijent i ostalo.Lud i ponosan wrote:Koliko znam ne moze.
Samo cu ti reci da vrijedi svake marke.Fenomenalna masina.
Naime, imam Note 2 i ne znam ima li smisla da uzimam N7 uz to...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
- _Reds_
#322 Re: Tableti (notebooks) - All About
Koliko je najpovljniji nexus 10 kod na su BiH ?Lud i ponosan wrote:Sto se tiče filmova, čita sve bez problema, kao i titlove.
Za direktno kopiranje sa USB je potreban dodatni kabal. Za dan, dva pisem detalje, cim uhvatim vremena.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
Fauja Singh
#323 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ja ne znam ni da je došao Nexus 10 kod nas, nije on tako davno ni izašao.
Sent from my Galaxy Nexus
Sent from my Galaxy Nexus
- shiljak
#324 Re: Tableti (notebooks) - All About
koliko vidim tipke od tastature su nepravilno raspoređene, zato će se biti teško navići.. Jedino da izmijeniš tastaturu
- nosara
#325 Re: Tableti (notebooks) - All About
Landscape sljaka...? Da, ne, povremeno, ne znam, necu...?Lud i ponosan wrote:Ovo nije defaultna tastatura, vec sam nastimao onako kako meni odgovara i kako mi je lakse za kucanje...shiljak wrote:koliko vidim tipke od tastature su nepravilno raspoređene, zato će se biti teško navići.. Jedino da izmijeniš tastaturuIma i ova varijanta: