Tablet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tkanton

#1 Tablet

Post by Tkanton »

Jeli zna neko koji je ovo tablet i valjal ovo uopste kupit, onako za neke osnovne stvari u putu kad zatreba, Mail,Facebook, i td...

http://kupikupon.ba/category/proizvodi
Tkanton

#2 Re: Tablet

Post by Tkanton »

Bilo sta :run:
Stihy

#3 Re: Tablet

Post by Stihy »

Point of View Mobii 703 u mobil mediji 199km

u kini se kriju pod oznakom 7" q88

http://dx.com/p/q88-7-android-4-2-table ... ite-237041

oko 90 km
Tkanton

#4 Re: Tablet

Post by Tkanton »

Stihy wrote:Point of View Mobii 703 u mobil mediji 199km

u kini se kriju pod oznakom 7" q88

http://dx.com/p/q88-7-android-4-2-table ... ite-237041

oko 90 km
Hvala :izet:
Nokian808

#5 Re: Tablet

Post by Nokian808 »

Nikad ali baš nikad ne uzimajte tablete koji imaju rezoluciju od 800x480...vjerujte to izgleda katastofa jer se pojedinačni pixeli veoma lako vide -1024x600 je minimum minimuma za 7" tablete.
Osim toga jednojezgreni procesor i zastarjeli OS (ICS android) dodatno ubijaju ovo zastarjelo kinesko smeće.
Moja ti je preporuka da na Piku malo potražiš jer sam baš maloprije vidio da se može naći nov dualcore sa jellybean androidom, kapacitivnim 1024x600 ekranom i HDMI priključkom za 130-140 KM...
Tkanton

#6 Re: Tablet

Post by Tkanton »

Nokian808 wrote:Nikad ali baš nikad ne uzimajte tablete koji imaju rezoluciju od 800x480...vjerujte to izgleda katastofa jer se pojedinačni pixeli veoma lako vide -1024x600 je minimum minimuma za 7" tablete.
Osim toga jednojezgreni procesor i zastarjeli OS (ICS android) dodatno ubijaju ovo zastarjelo kinesko smeće.
Moja ti je preporuka da na Piku malo potražiš jer sam baš maloprije vidio da se može naći nov dualcore sa jellybean androidom, kapacitivnim 1024x600 ekranom i HDMI priključkom za 130-140 KM...
Hvala, skonto sam i ja i naso sam na piku to sto govoris :izet: :izet:
HomeArt

#7 Tableti

Post by HomeArt »

Nokian808

#8 Re: Tablet

Post by Nokian808 »

Ne vrijedi ni 250 KM...stari OS, spor i zastario procesor, nije IPS ekran...ukratko NE i NE.
Ako velik ekran nije obavezan onda je za te pare mnogo bolji izbor ovo:
http://www.next.ba/product.asp?product= ... de=0451988
a ako je 10,1" ekran obavezan onda je za 14 KM više ovo dosta moderniji i jači tablet
http://www.next.ba/product.asp?product= ... e=02350618

P.S. ako ti nije mrsko malo čekati i malo rizikovati ovo te s taksama dodje možda 20-30 KM više ali je neuporedivo jače
http://www.mcbub.com/item/AOCOS-PX103-1 ... er-160506/
(za ovu zadnju opciju ISKLJUČIVO I SAMO PAYPAL plaćanje da bi ti vratili novac ako bude problema)
newlevel

#9 Re: AW: Tablet

Post by newlevel »

Ja bi samo volio da znam koja je svrha tableta u danasnjem vaktu, ali ono realno da neko objasni ?
Zar nije bolje izvalit pofino love za dobar mobitel, recimo S4, htc one, xperia z, note 3 i (imas sve sto ti moze i tablet koji bi kupio recimo npr za 300KM), cak i vise.

Jer sta tablet moze, a da ne moze note 3 ili xperia z, ili neki mobitel, tog cjenovnog ranga.
To je moje misljenje, mozda grijesim, ali cekam odgovore ?!

Sent from my nokia 3310
Dady

#10 Re: Tablet

Post by Dady »

newlevel wrote:Ja bi samo volio da znam koja je svrha tableta u danasnjem vaktu, ali ono realno da neko objasni ?
Zar nije bolje izvalit pofino love za dobar mobitel, recimo S4, htc one, xperia z, note 3 i (imas sve sto ti moze i tablet koji bi kupio recimo npr za 300KM), cak i vise.

Jer sta tablet moze, a da ne moze note 3 ili xperia z, ili neki mobitel, tog cjenovnog ranga.

Sent from my nokia 3310
Veličina ekrana je tu najbitnija. Mobiteli koje si nabrojao su sigurno po performansama ispred tableta, ali probaj pročitati neku knjigu na njima. Meni jednostavno ne ide, ili sam očoravio previše. A i surfanje je puno ugodnjje na tabletu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
newlevel

#11 Re: AW: Tablet

Post by newlevel »

Dady wrote:
newlevel wrote:Ja bi samo volio da znam koja je svrha tableta u danasnjem vaktu, ali ono realno da neko objasni ?

Sent from my nokia 3310
Veličina ekrana je tu najbitnija. Mobiteli koje si nabrojao su sigurno po performansama ispred tableta, ali probaj pročitati neku knjigu na njima. Meni jednostavno ne ide, ili sam očoravio previše. A i surfanje je puno ugodnjje na tabletu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Da sto posto si upravu za displej. Ali pocet cu od sebe, zasto ja licno kazem "big no", za tablete. Imam neki entry level android uredjaj xperia e mobitel, koji mi sluzi za surfanje, gmail, fb, tapatalk, komunikaciju itd (u biti sve sto i tablet od 300KM moze, i nista vise). Posto mnogo citam, pocastio sam se ljetos sa kindle-om, a nema smisla porediti prednosti kindle-a pri citanju knjige u odnosu sa tabletima (sudeci po komentarima, da je na novom ipadu, jako ugodno citati knjige, sve ostalo otpada, no nisam probao ne mogu tvrditi upotpunosti).

To sto kazes, da je ugodnije surfati na vecem display-u, naravno da jest, tu se slazem. Ali opet nije ugodnije kao na dobrom monitoru.

Ja licno kada bi mi neko ponudio tablet na poklon, uzeo bi ga, unovcio, dao svoj trenutni mobitel i nadoplatio za bolji.

Ako postoje tableti, koji nude karakteristike, kao prosjecni laptopi, to valja, da mozes instalirati programe koje imas kuci na pc-u i koristiti ih. Čačkao sam ljetos na Microsoftovom surface-u, i bio sam odusevljen, ali kada sam cuo da mogu samo striktno aplikacije sa wpstore-a razocarao sam se. Sad ne znam kakav je surface pro, ali naravno, visa cijena, vise mogucnosti, i veci stepen koristenja.

Sent from my nokia 3310
Post Reply