Izvini, nisam stigao ranije odgovoriti...
1) Surfanje netom je ok. Nije naravno kao na desktopu, jer ipak je riječ o tabletu. Malo intezivniji flash zna da koči, ali ostalo je dobro. Npr. zumiranje i pomjeranje stranica je veoma tečno, što je meni puno bitnije od igrica u flash-u. Skype koristim 1-2 puta sedmično, nisam imao nikakvih problema. Email radi perfektno.
2) Eh sad... Ne mogu ti garantovati za zamaranje očiju, jer nisam čitao pdf duže od pola sata. Za tih pola sata me nisu zabolile oči. Jednom sam u komadu 2h čitao neke članke i tutorijale po internetu, ako se to broji

(nisam imao problema). Što se tiče veličine ekrana, meni je taman, dosta se teksta vidi, a zumiranje i listanje je tečno i kod pdf-ova od 20 mb (nisam probao teže, mada ne bi trebalo biti neke razlike).
3) Više nego pristojan. Vrti HD video bez ikakvih problema, slika odlična (može i prevod sa našim slovima).
Ti modeli se razlikuju po bateriji i procesoru. Ovaj moj ima Cortex A5 i bateriju od 3000mAh. Navodno Cortex A5 ima noviju tehnologiju od A8 (koji je skuplji), pa manje troši bateriju uz iste ili bolje performanse. Koliko sam skontao tražeći po internetu, A5 ima moderniju arhitekturu koju je lakše proizvoditi i zbog toga mu je cijena manja. Tako da ispada da nije tačno skuplje=bolje. A8 je inače stariji od A5.
Kupio u IMTEC-u, mada sam vidio kasnije da je u plusu jeftinije. Tablet se dobije upakovan u kutiju koja je omotana onim celofanom, pa sumnjam da će ti dati da isprobaš.
@L00d "haj probaj prikopcati pravu webcameru na njega ... ako je imas naravno"
Evo da ti odgovorim ovdje ako koga još zanima...
Probao, ne radi (ne znam iskreno ni u kojem programu ima opcija da izaberem drugu kameru). Tj. uključio i ništa se nije desilo

Uglavnom na kameri lampica svijetli, znači da dolazi napajanje. Kamera mi je Genius, nisam našao driver ni za Ubuntu, pa vjerovatno ne dolazi ni sa Androidom. Možda bi radila neka Logitech. Opet da napomenem da ne znam ni gdje ima u podešavanjima opcija da se prebacim na USB kameru.
Probao sam preko USB-a miš Canyon, tastaturu MSI i USB stick od 16GB, sve radi. Kursor miša je za moj ukus sitan, možda se nekako može povećati...
EDIT:
Da samo napomenem da facebook stranica radi katastrofalno na ovom tabletu (svejedno koji web browser). Posjećujem sa njim svakakve stranice i rade bez problema, samo facebook iz nekog razloga koči i učitava se po par minuta

. Aplikacija za facebook radi bez problema, pa sam primoran da nju koristim.