tablet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

svemirska_vjeverica

#1 Re: tablet

Post by svemirska_vjeverica »

lamudan wrote:do sad nisam imao tablet,sad bi kupio jedan,pa bih volio cuti vase preporuke,upravo gledam cijene u opciji su blackberry,acer,lenovo,najpovoljnija cijena je raznoraznih kineza koji na papiru imaju sve 3g gps,dobar procesor dosta memorije android 4 itd,sta vi mislite o kinezima i o ovim navedenim firmama,kupio bih ga u americi po njihovim cijenama,hvala
zajebi kineze, na papiru stoji sve, ali u praksi to drugacije funkcionise.
Vec duze vrijeme koristim HP tm2 tablet, nije lose, ali moze i bolje
Moja preporuka: Lenovo i nema fule

:D
Curve

#2 Re: tablet

Post by Curve »

ja bi zaobisao blackberry, ne sto ne valja, nije BB za Bosne, njegov OS limitiran je sa aplikacijama.. Sa PlayBook OS 2.0 sa njim mozes skidat androidove aplikacije, ali je jos limitiran znaci odredjene mozes koristit
skafiskafsnjak

#3 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

valja li ista Prestigio Multipad PMP3370B 7" Tablet :?
lleptir

#4 Re: tablet

Post by lleptir »

Ja koristim Galaxy tab 7.0, (GT P1000) i jako sam zadovoljan...
skafiskafsnjak

#5 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

lleptir wrote:Ja koristim Galaxy tab 7.0, (GT P1000) i jako sam zadovoljan...
bio bih i ja zadovoljan. To mi je preko budzeta..uostalom, hocu da poklonim.
skafiskafsnjak

#6 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

ima li ijedan da valja do 250KM??
starii

#7 Re: tablet

Post by starii »

ma i ja gledam da kupim tablet vidim na pik.ba ima nekih 2look od 200 do 300KM al ne znam kakav je kvalitet..za prestigio sam cuo da je dobar, imas ga jeftino na genelec.ba
skafiskafsnjak

#8 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

pa ev ja se mislim izmedju tog 2look i prestigio... 2look je 170km u promedia...

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
neimenovan.x

#9 Re: tablet

Post by neimenovan.x »

L00d wrote:valja li ista Prestigio Multipad PMP3370B 7" Tablet :?
Kupi i nećeš se pokajati. Ako te nešto detaljnije interesuje, pitaj. Tablet je predobar za te pare, a svi Prestigo tableti i mobiteli imaju 2 god. garancije.

Imam baš taj, evo ukratko:
Prednosti:
  • HDMI izlaz,
    USB host (meni vrlo bitno),
    microSD slot (do 32GB),
    FullHD video playback,
    Odličan MultiTouch display (nevjerovatno koliko je responzivan),
    Android 4.0,
    dobra baterija.
Mane:
  • Ima samo prednju kameru (0.3mpx),
    nema bluetooth,
    mala interna memorija (manje od 4GB dostupno),
    nema GPS,
    Android 4.0 :D
Znam da sam naveo Android 4.0 kao prednost i manu, ali ako kad budeš koristio shvatićeš o čemu pričam :D

EDIT:
Ovaj Prestigo tablet košta oko 170 KM. Dobiješ solidan uređaj sa dvije godine garancije. Nema sve, ali ovo što ima je kvalitetno. Troje ljudi koji su isprobali moj tablet su kupili sebi isti, mislim da to nešto govori.

Glupost je bacati pare na nešto skuplje, jedino ako ti je neophodan GPS, pa onda ok.
Last edited by neimenovan.x on 03/12/2012 19:21, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#10 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

pa reci odmah hahhah

nesquik

#11 Re: tablet

Post by nesquik »

asus transformer prime tf101
imam ga, odlican je. kazu baterija traje 15 sati,meni nije, ali ja je i ne stedim :) traje doduse nekih 7+6 sa tastaturom
neimenovan.x

#12 Re: tablet

Post by neimenovan.x »

L00d wrote:pa reci odmah hahhah

Je li misliš na ovo Android mana/prednost? :D
Pa hajde da ti to ovako objasnim: nekad ćeš ga hvaliti do neba, a nekad bi ga najrađe od zid razbio :D
Tu nije tablet kriv, tako ti je inače sa Androidom. Nemoj instalirati sve i svašta i manje će te boliti glava :D
skafiskafsnjak

#13 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

pa imam android telefon android i zadovoljan sam. To ce biti na poklon tablet. Bitno da se moze neki browser pa da moze fb, hotmail i jos MSN.

neimenovan.x

#14 Re: tablet

Post by neimenovan.x »

L00d wrote:pa imam android telefon android i zadovoljan sam. To ce biti na poklon tablet. Bitno da se moze neki browser pa da moze fb, hotmail i jos MSN.

Ja sam ti tip koji voli da svašta instalira i čačka, pa onda kad krene naopako nisam ja kriv već operativni sistem... :roll:
Instlirao sam sebi Operu i Firefox (više mi se sviđa Opera), dobiju se instalirani GTalk, Skype, Ebuddy i Facebook aplikacija. Meni je za dopisivanje najbolji Ebuddy jer mogu više različitih računa imati na jednom mjestu.
skafiskafsnjak

#15 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

pa da, na mobu imam ebuddy

:-)
skafiskafsnjak

#16 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

lleptir wrote:Ja koristim Galaxy tab 7.0, (GT P1000) i jako sam zadovoljan...
nesquik wrote:asus transformer prime tf101
imam ga, odlican je. kazu baterija traje 15 sati,meni nije, ali ja je i ne stedim :) traje doduse nekih 7+6 sa tastaturom
Ne kontam u cemu je fazon. Da se pohvalite sta koristite ili sta vec ?

Ja spominjem neke ovamo 2look i prestigio ( 200 KM ), a vi te skupe ....
Uredu je, imate para i skupe tablete.
Sad zdrao !
skafiskafsnjak

#17 Re: tablet

Post by skafiskafsnjak »

Sta mislite da li dopustaju u prodavnicama da se proba neki ?
mrkulja

#18 Re: tablet

Post by mrkulja »

u njemackoj dopustaju ali zapravo nista nemozes skontati iz nekog prvog dodira,
zato ako neko ko se zaista razumije u tablete procita ovaj moj prvi post volio bi da mi odgovori koji je po njegovom milsljenju trenutno najboilji tablet racunar (cijena do 750 eura)

pozeljno;
sto veca brzina (internet surfanje)
posto sam korisnik nettvplus televizije neznam kako to sve funkcionise na androidu ili iosu od ipada,jacina zzvucnika,kvalitet slike itd
sto jednostavnije povezivanje sa lcd i smart tv
baterija sto izdrzivija, pozeljan i mobilni internet sa sim kartom ili usb stikom ako ima takvo nesto na tabletima

nekako sam na prelomu izmedju ipada 4, google nexus 10 ili neki od samsunga cini mi se da sam po forumima skontao da su ti najbolji ;)
NemaViseAjvara

#19 Re: tablet

Post by NemaViseAjvara »

neimenovan.x wrote:
L00d wrote:valja li ista Prestigio Multipad PMP3370B 7" Tablet :?
Kupi i nećeš se pokajati. Ako te nešto detaljnije interesuje, pitaj. Tablet je predobar za te pare, a svi Prestigo tableti i mobiteli imaju 2 god. garancije.

Imam baš taj, evo ukratko:
Prednosti:
  • HDMI izlaz,
    USB host (meni vrlo bitno),
    microSD slot (do 32GB),
    FullHD video playback,
    Odličan MultiTouch display (nevjerovatno koliko je responzivan),
    Android 4.0,
    dobra baterija.
Mane:
  • Ima samo prednju kameru (0.3mpx),
    nema bluetooth,
    mala interna memorija (manje od 4GB dostupno),
    nema GPS,
    Android 4.0 :D
Znam da sam naveo Android 4.0 kao prednost i manu, ali ako kad budeš koristio shvatićeš o čemu pričam :D

EDIT:
Ovaj Prestigo tablet košta oko 170 KM. Dobiješ solidan uređaj sa dvije godine garancije. Nema sve, ali ovo što ima je kvalitetno. Troje ljudi koji su isprobali moj tablet su kupili sebi isti, mislim da to nešto govori.

Glupost je bacati pare na nešto skuplje, jedino ako ti je neophodan GPS, pa onda ok.
Izvinite što padobranski upadam na temu, ali planiram uskoro neku nabavku jeftinijeg tableta koji će imatu funkciju ebook readera.

Stoga bih te zamolio, da se samo "očituješ" :) po sljedeće 3 stavke:

1) sufranje netom, mail, skype i ta "standardna net upotreba",
2) čitanje .pdfova (kod mene će ovo biti prirmarna namjena zajedno sa 1), da li se oči zamaraju nakon dužeg vremena, jel ekran prikladan za tu namjenu, jel 7" dovoljna veličina?)
3) gledanje videa (jel pristojan da se pogleda videu s vremena na vrijeme?)

Također, gdje si kupio tablet - jel na onom štandu u Alti (drugi sprat, kod desnih stepenica (gledano s ulaza))?!

@L00d:

Baci pogled na još ova 2 modela (s cjenom su <= 200KM):

Prestigio Multipad Pro PMP3170B 7" Tablet
Prestigio Multipad PMP3270B 7" Prime Tablet

Ne znam koje su razlike u odnosu na već predloženi - nisam stigao pogledati. :)
neimenovan.x

#20 Re: tablet

Post by neimenovan.x »

Izvini, nisam stigao ranije odgovoriti...
1) Surfanje netom je ok. Nije naravno kao na desktopu, jer ipak je riječ o tabletu. Malo intezivniji flash zna da koči, ali ostalo je dobro. Npr. zumiranje i pomjeranje stranica je veoma tečno, što je meni puno bitnije od igrica u flash-u. Skype koristim 1-2 puta sedmično, nisam imao nikakvih problema. Email radi perfektno.

2) Eh sad... Ne mogu ti garantovati za zamaranje očiju, jer nisam čitao pdf duže od pola sata. Za tih pola sata me nisu zabolile oči. Jednom sam u komadu 2h čitao neke članke i tutorijale po internetu, ako se to broji :D (nisam imao problema). Što se tiče veličine ekrana, meni je taman, dosta se teksta vidi, a zumiranje i listanje je tečno i kod pdf-ova od 20 mb (nisam probao teže, mada ne bi trebalo biti neke razlike).

3) Više nego pristojan. Vrti HD video bez ikakvih problema, slika odlična (može i prevod sa našim slovima).

Ti modeli se razlikuju po bateriji i procesoru. Ovaj moj ima Cortex A5 i bateriju od 3000mAh. Navodno Cortex A5 ima noviju tehnologiju od A8 (koji je skuplji), pa manje troši bateriju uz iste ili bolje performanse. Koliko sam skontao tražeći po internetu, A5 ima moderniju arhitekturu koju je lakše proizvoditi i zbog toga mu je cijena manja. Tako da ispada da nije tačno skuplje=bolje. A8 je inače stariji od A5.

Kupio u IMTEC-u, mada sam vidio kasnije da je u plusu jeftinije. Tablet se dobije upakovan u kutiju koja je omotana onim celofanom, pa sumnjam da će ti dati da isprobaš.

@L00d "haj probaj prikopcati pravu webcameru na njega ... ako je imas naravno"
Evo da ti odgovorim ovdje ako koga još zanima...
Probao, ne radi (ne znam iskreno ni u kojem programu ima opcija da izaberem drugu kameru). Tj. uključio i ništa se nije desilo :D Uglavnom na kameri lampica svijetli, znači da dolazi napajanje. Kamera mi je Genius, nisam našao driver ni za Ubuntu, pa vjerovatno ne dolazi ni sa Androidom. Možda bi radila neka Logitech. Opet da napomenem da ne znam ni gdje ima u podešavanjima opcija da se prebacim na USB kameru.
Probao sam preko USB-a miš Canyon, tastaturu MSI i USB stick od 16GB, sve radi. Kursor miša je za moj ukus sitan, možda se nekako može povećati...

EDIT:
Da samo napomenem da facebook stranica radi katastrofalno na ovom tabletu (svejedno koji web browser). Posjećujem sa njim svakakve stranice i rade bez problema, samo facebook iz nekog razloga koči i učitava se po par minuta :? . Aplikacija za facebook radi bez problema, pa sam primoran da nju koristim.
Nuken

#21 Re: tablet

Post by Nuken »

Moze li mi neko reci sa sigurnošću koliko bi me došla carina (ako je i ima) na tablet koji bi kupio preko neta iz vana ako je cjena tableta NPR. ovaj http://www.klix.com/yeahpad-7-capac ... 61494.html
lp
StrelacZE

#22 Re: tablet

Post by StrelacZE »

Pozdrav raja! Evo vec par dana razmisljam da kupim ovaj Prestigio Multipad,ovo je malkice jeftiniji model od onoga sto ima mini hdmi ulaz,tako da,vidim da gore spominjete ove modele,pa vas pitam,ako netko od vas ima iskustva bas sa ovakvim tablet uredjajem,kakva su vasa iskustva,mene zanima samo surfanje net_om,pregled portala,stranica,pregled youtube video sadrzaja(HD rezolucija),i osnovno na net_u! Znaci,ne zanimaju me igrice niti bilo sta slicno!
Da li je ovo uredjaj dobar za multimediju(audio video),da moze u hd rezoluciji ucitavati video sadrzaj,i citanje-pregled portala,stranica,i sl...Da,naravno,ako mozete da mi opisete kakav je android Ice cream sandwich 4.0.3. sistem-platforma?
Slika sa opisom:
Image
motorola01

#23 Re: tablet

Post by motorola01 »

Nuken wrote:Moze li mi neko reci sa sigurnošću koliko bi me došla carina (ako je i ima) na tablet koji bi kupio preko neta iz vana ako je cjena tableta NPR. ovaj http://www.klix.com/yeahpad-7-capac ... 61494.html
lp
40-50KM ako im posaljes original racun printan sa paypala...
starii

#24 Re: tablet

Post by starii »

motorola01 wrote:
Nuken wrote:Moze li mi neko reci sa sigurnošću koliko bi me došla carina (ako je i ima) na tablet koji bi kupio preko neta iz vana ako je cjena tableta NPR. ovaj http://www.klix.com/yeahpad-7-capac ... 61494.html
lp
izgleda dobar tablet, kosta 94KM i nek je 50KM carina nije skupo...znal iko koliko je pouzdan ovaj klix
motorola01

#25 Re: tablet

Post by motorola01 »

starii wrote:
motorola01 wrote:
lp
izgleda dobar tablet, kosta 94KM i nek je 50KM carina nije skupo...znal iko koliko je pouzdan ovaj klix
Ja sam narucio sa ove stranice jedan tablet od 120 dolara i jos nije stigao(narucen prije desetak dana). Prijatelj je uzeo neki tablet sa dealextrema i kaze da je dobar. Tacnije bio je dobar dok mu nije ispao i otisao ekran :) , ali su mu ljudi sa dx-a priznali :shock: :) .Kostao je oko 100 dolara.

Evo koji sam ja narucio: http://www.klix.com/ainol-7-ips-scr ... 70372.html
Last edited by motorola01 on 07/12/2012 18:02, edited 1 time in total.
Post Reply