Sony Xperia Z
Moderator: Benq
-
el_Norte
#1 Sony Xperia Z
Hoću da kupim mobitel, ovaj mi se sviđa pa mi recite ima li neko iskustva sa ovim, valja li šta ? 
- Pidžn
#2 Re: Sony Xperia Z
Dobar je telefon, dovoljan za potrebe prosječnog korisnika, ali bih ti preporučio da za 30 KM više kupiš Nexus 5 ili za 60 LG G2.
- Dr Kova
#3 Re: Sony Xperia Z
Pidžn wrote:Dobar je telefon, dovoljan za potrebe prosječnog korisnika, ali bih ti preporučio da za 30 KM više kupiš Nexus 5 ili za 60 LG G2.
također
-
febo_acm
#4 Re: Sony Xperia Z
Meni Xperia, do Z2 ima uzasne TFT displeje...
- agent_zero
#5 Re: Sony Xperia Z
I njihov UI mi se nikako ne sviđa, mada je ovo sasvim subjektivno.
-
jasko__
#6 Re: Sony Xperia Z
Jučer sam kupio ovaj mobitel...i sve mi je extra, zadovoljan sam s obzirom da sam polovnog kupio...
Ali me kamera razočarala...sa svojih 13.1 MP mi je dosta mutna...
Evo npr usporedbe radi...imam ova dva mobitela...a u Xperie slike lošije u istim uslovima
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5862
Da nije možda problem u nekim postavkama???
Evo npr usporedbe radi...imam ova dva mobitela...a u Xperie slike lošije u istim uslovima
- agent_zero
#7 Re: Sony Xperia Z
Nije problem u postavkama, jednostavno je problem do sony softvera (drajvera) za kameru koji su loši. Mnogi brendovi koriste upravo te sony kamere, ali imaju bolje drajvere i naravno bolje rezultate.jasko__ wrote:Jučer sam kupio ovaj mobitel...i sve mi je extra, zadovoljan sam s obzirom da sam polovnog kupio...
Tek od z2 su sredili to, tako z2 i z3 imaju odlične slike. Pomiri se s tim da je tako, trebao si g2 uzeti ako ti je kamera bitna.
-
jasko__
#8 Re: Sony Xperia Z
Pa ako je probelm u sofware-u, jel ga moguće zamijeniti nekom aplikacijom, instalacijom ili nekim npr Custom ROM-om...ili je ipak DEAD ENDagent_zero wrote:Nije problem u postavkama, jednostavno je problem do sony softvera (drajvera) za kameru koji su loši. Mnogi brendovi koriste upravo te sony kamere, ali imaju bolje drajvere i naravno bolje rezultate.jasko__ wrote:Jučer sam kupio ovaj mobitel...i sve mi je extra, zadovoljan sam s obzirom da sam polovnog kupio...
Tek od z2 su sredili to, tako z2 i z3 imaju odlične slike. Pomiri se s tim da je tako, trebao si g2 uzeti ako ti je kamera bitna.
- agent_zero
#9 Re: Sony Xperia Z
Prvo vidi jeli ti na zadnjoj verziji androida za xperiu Z (4.4.4), bilo je nekih apdejta koji su kao popravili malo kameru.
Ako jeste, onda malo prošvrljaj po XDA forumu, po temama vezanim za taj model. Više ti i pored najbolje volje ne znam pomoći. Htio sam i ja kupiti xperiu Z, ali sam se informisao da su zaribali to s kamerom i odustao. A jedan mi je od najljepših mobitela.
Ako jeste, onda malo prošvrljaj po XDA forumu, po temama vezanim za taj model. Više ti i pored najbolje volje ne znam pomoći. Htio sam i ja kupiti xperiu Z, ali sam se informisao da su zaribali to s kamerom i odustao. A jedan mi je od najljepših mobitela.
-
jasko__
#10 Re: Sony Xperia Z
Jest na 4.4.4agent_zero wrote:Prvo vidi jeli ti na zadnjoj verziji androida za xperiu Z (4.4.4), bilo je nekih apdejta koji su kao popravili malo kameru.
Iza Nove godine ide official update na Lollipop...možda se tad nešto riješi sa tim...ha???
- agent_zero
#11 Re: Sony Xperia Z
Moguće, ali nije to do lollipopa koliko do sony-a i njihovih drajvera. Ne pravi google drajvere za svaki uređaj 
-
Elaol
#12 Re: Sony Xperia Z
A Better Camera, skines tu aplikaciju, mnogo je bolja od integrisane aplikacije, ima vise opcija, imas cak i HDR video, panorama je bolje uradjena, ima masu opcija. Ja sam toliko zadovoljan da sam kupio punu aplikaciju (sad je na snizenju, pa sa zgrabio priliku). HDR je mnogo bolji nego na ugradjenoj aplikaciji, a skinuo sam i Snapseed da dotjeram slike (gledao sam tutoriale profi fotografa sta treba raditi sa slikama posle slikanja, a Snapseed je odlican za to) i prezadovoljan sam kamerom. Sad ce mi stici 8x opticki zoom objektivagent_zero wrote:Moguće, ali nije to do lollipopa koliko do sony-a i njihovih drajvera. Ne pravi google drajvere za svaki uređaj
-
pakica_
#13 Re: Sony Xperia Z
ja sam vala bila prezadovoljna i sa slikama na z1, ali on ode u nepovratagent_zero wrote:Nije problem u postavkama, jednostavno je problem do sony softvera (drajvera) za kameru koji su loši. Mnogi brendovi koriste upravo te sony kamere, ali imaju bolje drajvere i naravno bolje rezultate.jasko__ wrote:Jučer sam kupio ovaj mobitel...i sve mi je extra, zadovoljan sam s obzirom da sam polovnog kupio...
danas mi u ruke stize z3, cemo da vidimo sta ovaj moze
-
jasko__
#14 Re: Sony Xperia Z
Sinoć uradio system update na 10.5.1.A.0.292
I iskren da budem ne primjetim apsolutno nikakvu razliku...jedino mi haman vuče bateriju više...inače, može li se vratiti na stariju verziju ako zaista bude oslabilo bateriju???
Konkretno mislim na 10.5.1.A.0.283 , jer mi je ta bila do sinoć???
I iskren da budem ne primjetim apsolutno nikakvu razliku...jedino mi haman vuče bateriju više...inače, može li se vratiti na stariju verziju ako zaista bude oslabilo bateriju???
Konkretno mislim na 10.5.1.A.0.283 , jer mi je ta bila do sinoć???